Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Coraz słabszy produkt CZW

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Coraz słabszy produkt CZW

Autor : majonez

Ile to już razy drogi czytelniku w myślach układałeś swój dream roster swojej wymarzonej federacji? Absolutna śmietanka wrestlerów, która za każdym razem udowadniałaby, że nie ma sobie równych. Najlepsi przedstawiciele wszystkich, wrestlingowych stylów walki, byli by kojarzeni z Twoim nazwiskiem a fani, którzy przychodziliby na gale nie stanowiliby „nijakiej szarej masy” tylko żywe monstrum, którego energię można poczuć nawet po wyłączeniu wizji w telewizorze podczas oglądania gali. Jedną z osób, które wprowadziła taki plan w życie był John Zandig, który w1999 roku założył Combat Zone Wrestling. Jak się okazało później, federacja ta odegrała ogromna rolę w promowaniu wrestlingowej sceny niezależnej w Stanach jak i na całym świecie. Cóż takiego się stało, że federacja, która zatrudniała tak wyśmienitych wrestlerów i przy okazji nie ograniczająca się kompletnie jeżeli chodzi o ...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/coraz-slabszy-produkt-czw.html
https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

2

• Streetovs

2

• majonez

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Świetny artykuł Majonez. W sumie zgadzam się z tobą w 100%. Poprzez niezdrową atmosfęrę na zapleczu i wybryki Zandiga CZW straciło czołową pozycję wśród fedów indy. Kiedyś to byla promocja, która potrafiła wspólpracować z innymi i korzstać na tym. To właśnie CZW stworzylo tak ważne wydarzenia jka turnieje Best of the best i Tournament of Death oraz Cage of death. Kiedyś była tam chęć organizowania gal nawet na podworkach. Za to wszystko Zandig byl wychwalany przez fanów i to chyba uderzyło mu do glowy. Chyba nie zauwazyl, że IWA MS odbiło się od dna, ROH mimo organizwoania gal w innych miastach zagląda także do Philadelphi, a tuż pod nosem wyrósł mu rywal w postaci PWU, który nie dość że odebral mu komentatorów, to jeszcze kluczowych zawodników, jak np. Pain i Messiah. Problem w tym, że Zandig nie przeanalizowal dokladnie otaczającej go rzeczywistości i nadal mysli że ma patent na nieomylność. Jak odbiło się to na federacji widać to wyraźnie, zwlaszcza w kiepskim bookingu i marnym prowadzeniu pasów (zwłaszcza przykład UUV championship i kwestia wakatu). Tu potrzebna jest praca od podstaw, wymyślenie jakiś kilku dobrych angli, wypromowanie nowych gwiazd, a nie sprowadzanie zawodników, ktorzy są co prawda ikonami federacji, jednak ich forma pozostawia wiele do życzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/#findComment-79775

Dobry tekst i prawie sie z nim zgadzam :wink:

Pamiętnym będzie dla mnie zdarzenie, po którym to ówczesny Junior Heavyweight Champion - Jigsaw stracił pas. Wszystko rozbiło się o to, że Jigsaw opuścił, a raczej odmówił pojawienia się na gali CZW. Problem polegał na tym, że praktycznie w tym samym czasie swoje gale robiła Chikara i IWA-MS. Wrestler wybrał dwa ostatnie fedy.

Zdziwiles sie? Akurat w tym ja nie. Jigsaw mial pas w CZW, a nie w Chikara czy IWA MS. Po drugie co jak co ale wiekszy prestiz to CZW niz te dwie federacje.

Jigsaw wiadomo jest mocno zwiazany z Chikara, trudno tak wybral, akurat w tym popieram Zandinga.

Doskonałym porównaniem jest karta na ostatnie Cage of Death. Otóż każda z tych walk (pomijając main event)

No wlasnie main-event tez nie zachwycil. po co bylo wrzucac paru beztalenci(kazdy wie o kogo cho) mogli by zrobic dopelnienie swietnego feudy czyli poprostu Damage vs Younger.

Feudy dobre to tez brakuje CZW i obnizylo poziom, jeden dobry i ciekawy feud w roku to zamalo do tego zjebany.

Brak Wspolpracy z innymi federacjami kolejna przyczyna upadku.

No i najwazniejsze, pokazuje ze UV obecnie kuleje i to ogolnie bo w takim IWA MS tez jest chujowo. Jest paru wciaz zapalencow, ale to nie to jak chodzby bylo 2lata temu.

Pokazalo tez ze w innych stylach CZW nie bylo nigdy zbyt wyjebiste, od paru lat ogladamy do dupy turniej BOTB w porownaniu np; z turniejami innych feudow Indys.

Zgadzam sie ze coraz wiecej zawodnikow zandig odpycha od siebie, jednak w tej kwesti juz sie troche uspokoil (ponownie przyjecie Baileya czy Necro).

Booking do dupy, ale juz jednak poprawilo sie co do dawania pasow(ciekawe jak na dlugo), tag-team dywizja jest najslabsza od wielu lat.

LuFisto dobrze ze powrocila, feud z Knugles uwazam za bezsensowny, bo tak naprawde nie ma bardziej hardcorowej babki w wrestlingu od LuFisto.

a tuż pod nosem wyrósł mu rywal w postaci PWU, który nie dość że odebral mu komentatorów, to jeszcze kluczowych zawodników, jak np. Pain i Messiah.

PWU to ma byc konkurencja? Ja na poczatku tez na to patrzylem, dopoki nie obejrzalem paru gal, i jest to slaba federacja, paru zawodnikow, komentatrzy to nie wszystko, slaby poziom i nuda, zdziwi mnie jesli wymiota CZW , no chyba ze CZW totalnie upadnie.

Co do ROH, PWG itp; to pokazalo ze CZW w innych stylach nie bylo takie mocne i tyle. Mimo slabszych lat jakie nadeszly w HC/UV w USA na dzien dzisiejsi i tak sa najlepsi.

https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/#findComment-79778

Pamiętnym będzie dla mnie zdarzenie, po którym to ówczesny Junior Heavyweight Champion - Jigsaw stracił pas. Wszystko rozbiło się o to, że Jigsaw opuścił, a raczej odmówił pojawienia się na gali CZW. Problem polegał na tym, że praktycznie w tym samym czasie swoje gale robiła Chikara i IWA-MS. Wrestler wybrał dwa ostatnie fedy.

Zdziwiles sie? Akurat w tym ja nie. Jigsaw mial pas w CZW, a nie w Chikara czy IWA MS. Po drugie co jak co ale wiekszy prestiz to CZW niz te dwie federacje.

Jigsaw wiadomo jest mocno zwiazany z Chikara, trudno tak wybral, akurat w tym popieram Zandinga.

Ale czy to powód aby nie brać go już w ogóle pod uwagę? Zandig nadal jest bardzo czuły na swoim punkcie i to raczej mu przeszkadza, o czym wspomniał Vaclav.

Feud między Lufisto a Knuckles uwazasz za bezsensowny, bo Lufisto to najbardziej hadrcorowa laska? Nie mówię, ze tak nie jest, ale w czym to przeszkadza? Dobra stypulacja, booking i spokojnie można pooglądać.

Nie wiem czy dobrze zrozumiełem, ale uważasz, że CZW jest najlepszym indy fedem? W CZW pure wrestling i UV spadł poniżej oczekiwań i pod względem wrestlingu ROH i PWG prześcignęła federację Zandiga o jakieś dwie długości. Jedynym plusem CZW jest ultraviolent, którego nie ma w ROH i PWG. Oczywiście IMO ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/#findComment-79781

Feud między Lufisto a Knuckles uwazasz za bezsensowny, bo Lufisto to najbardziej hadrcorowa laska? Nie mówię, ze tak nie jest, ale w czym to przeszkadza? Dobra stypulacja, booking i spokojnie można pooglądać.

Tak uwazam, widzialem walke miedzy nimi i Knuckles odstawala. Na raz wystarczy po co feud caly.

Nie wiem czy dobrze zrozumiełem, ale uważasz, że CZW jest najlepszym indy fedem? W CZW pure wrestling i UV spadł poniżej oczekiwań i pod względem wrestlingu ROH i PWG prześcignęła federację Zandiga o jakieś dwie długości. Jedynym plusem CZW jest ultraviolent, którego nie ma w ROH i PWG. Oczywiście IMO

Naisalem przeciez ze w swoim stylu sa najlepsi. W USA oczywiscie, bo patrzac obecnie na BJW to CZW przescigneli w HC/UV.

Wyraznie napisalem ze CZW w stosunku do ROH czy PWG spadlo poniewaz mimo iz kiedys w wielu stylach bylo dobre to nie oszukujmy sie przyciagalo i glownie w UV/HC i w tym stylu prezentowalo najwyzszy poziom. A pozniej brak zawodnikow , itp spowodowal ze obecnie tylko w UV/HC cos jeszcze moga dzialac. pokazuje tez ze jezeli cho o federacje UV/HC jest bardzo zle na rynku jak CZW ktory ma kryzys poziomu wciaz mimo tego jest najwazniejszy.

I taka mala UWAGA kiedys wiele osob sie burzylo jak ktos napisal a CZW to HardCore. I bylo odpowiedzi ze to nie tylko Hard Core ze swietny pure, high fly, ale prawda jest taka ze to glownie byla od poczatku federacja HC/UV i to tylko przyciagalo, pokazalo ze po paru latach inne style w tej federacji zeszly na totalnie niski poziom, bo tak naprawde od poczatku byly w cieniu.

Teraz nawet UV kuleje wiec Jesli nie utrzymaja HC/UV a nawet jezeli tego nie rozwina poziomu i nie zwieksza rosteru "wariatow" to zgina, bo CZW byla i jest federacja HardCore Ultra Violent!!

Aha jeszcze w kwestii Jigsawa, zachowal sie wtedy nie Zanding ale Jigsaw glupio i tyle. Wsrod debilnych zachowan Zandinga wymienil bym akcje w stosunku do BJW czy do fanow, oraz reszte obrazania sie na zawodnikow. Ale w tym przypadku popieram Zandinga.

https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/#findComment-79783

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Street, ja tylko chciałem zaznaczyć że pomimo pojawiena się nowej federacji po sasiedzku która zyskała tylko na zamiezaniu w CZW i odebrala kilku znaczących zawodników, Zandig nie wyciągnął z tego zadnych wniosków.

Co do tezy CZW=UV/ardcore, to się zgadzam. To właśnie deatmatche wszelakiego rodzaju pzyciągały uwagę fanow. Należy przyznać Zandigowi, ze sprytnie kontynuowal idee UV w czasie zagrozenia z strony State Athletic Commision powolując do życia UUV. Tylko że teraz wszystko niszczy słabym bookingiem (wspomniany juz kilka razy wakat UVU) i robi coś niewyobrażalnego - urządza drugi raz w roku TOD (co z tego, że fast forward?), wydarzenie które było właśnie przez to wyjątkowe, że fani czekali cały rok na to, by obejrzeć najlepszych(do niedawna) zawodników UV. A właśnie, ostatni UV też jakoś nie zachwyczal...

https://forum.wrestling.pl/topic/8795-coraz-s%C5%82abszy-produkt-czw/#findComment-79797