Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Możesz przyśpieszyć proces logowania bądź rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach. 

wrestlerzy pytanko :)

Marci95

Rekomendowane odpowiedzi

• Dołączył/a:  26.08.2007
  • Status:  Offline

mam pytania

1.jacy są najsilniejsi wrestlerzy

2.jaki wrestler był najcięższy w historii wrestlingu

3.kto był najwyższy w historii wrestlingu

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Dołączył/a:  08.11.2003

Ad.1

Sily nie da sie stwierdzic obiektywnie. Jedynie mozna ja wywnioskowac biorac stosunek wagi wrestlera ktory wykonuje rzut do wagi wrestlera na ktorym jest akcja robiona. W takim wypadku Goldberg byl/jest najsilniejszym wrestlerem (wazyl ok 250lb a dzwigal Gianta wazacego 470lbs z latwoscia robiac mu Jackhammer)

Ad.2

Yokozuna...ale nic dziwnego bo byl to zawodnik sumo ktory po zakonczeniu kariery(?) sumo poszedl na troche do WWF powalczyc.

Ad.3

Z tym pytaniem bede mial problem gdyz bylo wielu wysokich zapasnikow i zapewne jest kilku w krajach Azji (nieodkrytych) ktorzy moga byc jeszcze wyzsi niz Ci ktorych ogladamy ale wydaje mi sie ze Giant Gonzales byl najwyzszy.

• Dołączył/a:  09.11.2003

Dawno, dawno temu czytałem, że gdyby doszło do prawdziwej walki, to Meng nie miałby sobie równych. Nie dlatego, że opanował tajniki sztuk walki, tylko podobno jest tak silny ;). Co do Goldberga, DDP, to Brock Lesnar i John Cena też podnieśli The Gianta/Big Showa. Może nie do pionu, jak Da Man, ale jednak.

Na pozostałe pytania trudno odpowiedzieć jednoznacznie, bo często waga i wzrost są we wrestlingu zmieniane (zwykle tak, żeby było więcej kilogramów czy centymetrów) aby efekt był bardziej piorunujący. Niemniej można domniemywać, że Yokozuna i Giant Gonzales to wrestlerzy, których dotyczyły pytania.

• Dołączył/a:  20.12.2004

ad.2:

Wg OWW najcięższym wrestlerem był Giant Haystacks, nie pamiętam, ile ważył, ale coś koło 800 funtów (~350 kg)

ad.3:

Najwyższym był jakiś wrestler z lat 30. czy 40. Miał 7 stóp i 8 cali, a w broszurach przed galami podawano ponoć 8'2". Giant Gonzales miał "tylko" 7'6" :)