Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   286
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Żaden pas nie będzie broniony na PLE. Trochę słabo mogli chociaż dać walkę Rhea vs Io zamiast na RAW.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   676
  • Urządzenie:  Windows

No cóż, mniej mnie ostatnio na forum, ale że gala Premium to można tradycyjnie coś napisać:

Elimination Chamber: Toronto

GkXNMxTX0AA1526?format=jpg&name=900x900

Tiffany Stratton i Trish Stratus vs. Nia Jax i Candice LeRae:

No nie będę kłamał. Zainteresowanie tym pojedynkiem jest u mnie totalnie zerowe. Nie interesuje mnie, w jakiej formie jest Trish. Nie bardzo chce mi się oglądać Jax nigdy jej nie lubiłem, a od powrotu ciągle kręci się wysoko, i to jest drażniące.
Oczywiście z racji miłości do dywizji kobiet się obejrzy, ale raczej nie będzie to zbyt wielka przyjemność. Nie lubię jak mistrzynie przegrywają takie walki, więc wolałbym, żeby Tiffy to wygrała z drugiej strony, może gdyby tutaj pokazała się Charlotte i zrobiła porządek nie byłoby źle. Strasznie zamula ta dywizja kobiet na Smackdown.

Typ: Tiffy i jej nowa kumpela.

Sami Zayn vs. Kevin Owens:

To będzie zapewne najlepsze starcie na gali. Walka 50na50. Ale gdybym miał wybierać chciałbym wygranej KO. Może po walce dostanie RKO?

Typ: KO.

Decyzja Blondasa:

I odmowa, i zgoda to szansa na dobrą telewizję. Blondas jako heel powinien odżyć i chętnie bym go zobaczył w takim wydaniu. No ale jeżeli mielibyśmy zobaczyć, chociażby Cenę jako heela to też zajebista opcja. Myślę, że Cody odmówi, a The Rock poszuka kogoś innego.

Elimination Chamber match for a Women's World Championship match at WrestleMania 41:
Iyo nie ma, więc lipa totalna. Morgan ma pasy tag team. Bayley i Roxanne pewnie będą zajęte sobą w przyszłości. Zostaje Belair i Alexa. Powracającej Bliss nie rzucą na przegraną, na WM, więc pozostaje Bianca. Bianca wygrywa i idzie na Ripley. Oby skończyło się to Biancą po złej stronie mocy, bo jak nie to będzie to mega nudny program ze świetną walką na koniec. 

Typ: Bianca.

Elimination Chamber match for an Undisputed WWE Championship match at WrestleMania 41:

Trzech moich faworytów (No powiedzmy nie sądzę, żeby Seth miał większe szanse):

Cena/Rollins/Punk.

Heelowy Punk, ewentualnie współpracujący z Final Bossem? No byłoby spoko.
Rollins? Seth to Seth zawsze chętnie zobaczę go w walkach o pas, ale trzeba mieć w głowie, że jest Roman i przecież nie może zostawić tego, co się stało na Royal Rumble.
John Cena. Cena wygrywa. Goni za tytułem. Przechodzi Heel Turn. Dobre dla biznesu. Dobre dla nas.

Typ: Cena łamane na Punk.

Powroty? 

Jade? Randy? Czuję, że jakiś powrót dostaniemy. 

• Lubię to 3

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   376

Kurde szybko strzelił ten miesiąc nie tak dawno było Royal Rumble teraz już dostajemy EC, karta spoko najbardziej to czekam na ten segment The Rocka z Cody'm i na to jaką decyzję podjął Cody, muszę przyznać że zainteresowali mnie tym, w co gra The Rock, czy to rzeczywiście będzie zwiastować Turn Cody'ego, czy ktoś inny okaże się mistrzem The Rocka i przywalą z grubej rury Heel Turnem Ceny, dużo jest możliwości ale dziwnie się słucha The Rocka po tej całej batalii nazywając Cody'ego " bratem " dziś się dowiemy o co tak na prawdę chodzi. 

Elimination Chamber Match (Undisputed WWE Championship Contender): Kurde murowanym faworytem jest Cena, jednakże ja zaznaczyłem w typerze CM Punka, możliwe że będą chcieli zaskoczyć cóż z pewnością będzie to dobry match, na prawdę zajebiście się ogląda Punka odkąd wrócił do WWE, widać że mu ten powrót służy i muszę przyznać że jest o wiele ciekawszą postacią niż przed odejściem, podoba mi się ta wolność kreatywna jaką dostał od Huntera na prawdę zasłużył sobie na Main Event WM... Druga sprawa to pewnie pojawi się tu Roman który zaatakuje Rollinsa i możliwe że też Punka albo Punk jakoś przez Romana zostanie wyeliminowany przez przypadek co będzie początkiem ich konfliktu, patrząc na to co się działo na SD to tak jakby celowali w program Cena-Logan, ogólnie Drew-Priest to też już pewniak na 98% na WM

Elimination Chamber Match (WWE World Womens Championship Contender): Mam wrażenie że tu też mogą zaskoczyć wynikiem, jeśli szykują turn Biancki to nie wygra ona tego match'u, obstawiam tu Bayley ona ostatnio kręci się cały czas koło Ripley więc nie zdziwię się jak zaskoczą bo jestem niemal pewny że na WM Ripley obroni mistrzostwo... Alexa raczej tego nie wygra, dla niej jest szykowany jakiś program z Wyatt Sicks więc możliwe że coś tam się odwali w tej komorze, ale obstawiam że tutaj mogą zaskoczyć wynikiem. 

Sami Zayn vs. Kevin Owens: Mam nadzieje że będzie dobra bitka dostali oni stypulacje więc powinno być ciekawe, oglądałem ich walkę z Ring of Honor z 2010 roku i tam to dali czadu, może tutaj też dadzą im trochę większy luz i jakieś ciekawe spoty, tutaj niemal niż pewne że zainterweniuje Orton na samym końcu dzięki temu Sami wygra pewnie, to jest idealny moment na przywrócenie punt kick'a, chociaż mogą poczekać z tym do WM :) 

Tiffany Stratton & Trish Stratus vs. Nia Jax & Candice LeRae: Ogólnie wczoraj natknąłem się na zdjęcia Tiffany sprzed kilku lat... Ja pierdole jaki to był potwór druga Chyna, nie wiem czy ktoś widział jej zdjęcia ale wyglądała jak trans. napakowany na sterydach, widać co mogą zrobić operacje plastyczne, walka na przeczekanie pewnie pojawi się Jabłecznik i zaatakuje Tiffany :) 

Ogólnie tak na szybko postanowiłem skomentować tą kartę, jutro po gali więcej skomentuje :P Ale karta spoko, jakieś tam zaciekawienie jest tą galą. 

• Lubię to 3

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   564

Dobra pora coś napisać jakieś predykcje co do gali, na początek zaznaczę, że Hunter powiedział na jakiejś konferencji czy coś, że ten weekend wywróci wszystko w WWE do góry nogami czy coś w ten deseń, więc można się spodziewać, że niespodzianek nie będzie i wszystko pójdzie gładko tak jak zakładają newsy, także lecimy z tym, ostatni większy przystanek przed WM, ale należy bardzo ładnie pochwalić WWE, solidnie podbudowana gala, dawno nie miałem takiego hypu na męski EC Match, a reszta nie wygląda gorzej poza pewnym damskim Tag Team Matchem.

Tiffany i Trish vs Nia i Candice - No to zacznijmy od tego, emm nie wiem co Nia robi w tym obrazku jeszcze, słabo prowadzony feud, Charlotte wybrała Stratton i od tamtej pory nic nie robi, Trish dorzucili na siłę, żeby sobie zawalczyła w Toronto, nie podoba mi się to kompletnie także, dziękuję, wygra Tiff i Trish tyle, walka dupy nie urwie, przerwa na kibel, mam nadzieję, że więcej niż 10 minut Panie nie dostaną, a liczę na jeszcze mniej, bo to nawet na tygodniówce wygląda kiepsko, a co dopiero na PLE.

Typ: Tiffany Stratton & Trish Stratus

Women's Elimination Chamber Match - Powiem tak, mamy 6 giga utalentowanych Pań w tym starciu, tak naprawdę każda by mogła to wygrać, Pianek, Alexa, Bayley, Roxanne, Morgan, no może Naomi nie byłaby jedynie dobrą zwyciężczynią, dobra to mamy 5 Pań, które mogłyby to wygrać i Naomi, która mogłaby też wygrać i dać dobry pojedynek z Ripley, ale to nie ten kaliber co reszta, Naomi to mogłaby na SNME albo na tygodniówce zawalczyć z Ripley o tytuł i tyle, zgodnie z przewidywaniami obstawiam, że wygra Pianek i nie uważam tego za zły wybór, uważam, że to jeden z lepszych wyborów, Alexa po powrocie nie jest jeszcze odpowiednio wypromowana, Morgan dopiero co była mistrzynią i miała mega długi feud z Ripley, także już wystarczy, Bayley byłaby tak samo dobrym wyborem jak Pianek, bo to są moje drugie miejsca, pierwsze zajmuję Roxanne, tak jak pisałem w temacie o dzisiejszym SD, uważam, że Roxanne na spokojnie mogłaby pójść na Ripley i nie byłoby to złe, ponieważ Perez już na RR została mega wypromowana, na ostatnim SD przypięła Bayley, no ja nie wiem co ona by musiała jeszcze zrobić, ale w miesiąc WWE zrobiło z Roxanne main eventera w main rosterze, a nawet nie potwierdzili, że debiutowała w nim, nigdzie nie było napisane czy zapowiadane czegoś w stylu "Roxanne Debut's Match" albo coś, po prostu weszła do Royal Rumble Matchu, a potem nagle zaczęła się pojawiać na Raw, dostała walkę kwalifikacyjną do komory, tak totalnie z niczego to wszystko, ale bardzo dobrze to wyszło, została potraktowana jak rasowa zawodniczka, która już wie o co chodzi i jest na równi z main rosterem w przeciwieństwie do Penty, który od czasu debiutu tuła się po low mid cardzie xD, ale wracając do damskiego EC Matchu uważam, że Pianek to wygra pomimo, że chciałbym Roxanne, ale nie pójdą w to i tak już bardzo dużo władowali w Perez i wydaję mi się że chcą więcej, ale nie chcą jej przegranej na WM pomimo, że ta wygrana w EC i przegrana na WM imo dałaby jej więcej niż potencjalne starcie z Bayley i wygrana, chociaż może dałoby jej tyle samo, ale nie wiem, ja jestem fanem swojego pomysłu xD, a sama walka w komorze no powiem tak, mamy tyle utalentowanych zawodniczek, że to nie może wyjść źle.

Typ: Bianca Belair

KO vs Sami - Co tu dużo mówić, feud zaczął się, bo kompletnie nie mieli pomysłu na tę dwójkę, a pewnie chcieli, żeby jeden jak i drugi się pojawili na gali, która odbywa się w Kanadzie, więc na szybko skleili story, szkoda, bo dałoby się wycisnąć o wiele więcej z takiego feudu i można było go budować o wiele dłużej, a tak to dostaliśmy to samo co w przypadku Rhodesa, jednak w przypadku Rhodesa Kevin miał rację, natomiast w przypadku Zayna zachowuję się już idiotycznie według mnie, feud był i tyle nic wielkiego, zrobiony na siłę i tyle, jeśli przedłużą to do WM to będzie git, ale raczej KO pobawi się z Pontonem, a Sami wydaję mi się, że nie mają na niego planów na WM i po prostu po totalnej destrukcji ze strony KO zostanie on wypisany z TV na dłuższy czas, więc mój typ to Kevinek, ale to musi być bardzo dobra i brutalna walka, liczę, że taka będzie.

Typ: Kevin Owens

Men's Elimination Chamber Match - Ehh i co by tutaj napisać, jeden z najlepiej o ile nie najlepiej wypromowany Elimination Chamber Match w historii WWE moim zdaniem, świetni zawodnicy, tak naprawdę każdy mógłby wygrać i pójść na Kodeusza, bo każdy ma na to predyspozycję i umiejętności, żeby wykręcić świetny pojedynek z nim lub feud, nawet Cena, ale tutaj warunkiem musi być heel turn jednego z tych dwóch zawodników, bo face vs face to będzie nie do oglądania, ale Drew, Priest, Punk, Rollins, nawet Logan mają jakąś historię z Codym, Seth, Drew i Punk w jednym meczu w jednej klatce, to się nie może nie udać, dodatkowo Roman musi się tam wbić i rozwalić Setha co najmniej Setha, a najlepiej jeszcze i Punka jeśli żaden z nich tego nie wygra, naprawdę tutaj nie trzeba wiele, po prostu dajcie świetny pojedynek, niech Roman wbije i rozwali Rollinsa i Punka, nawet przeboleje już tą wygraną Ceny, już się pogodziłem z Cody vs Cena na WM, ale niech zrobią to co mówię i będę usatysfakcjonowany, czekam na ten pojedynek bardzo, podbudowa jest, zawodnicy są, nie da się tego zepsuć prawda? PRAWDA?

Typ: John Cena

Segment The Rocka i Rhodesa - Powiem tak, dzięki Rockowi mam pewne wątpliwości co do tego jak potoczą się sprawy w EC Matchu ostatecznie, bo to wtrącenie się ponoć znowu trochę namieszało w planach WWE, dlatego jestem mniej pewny niż byłem jakiś czas temu co do wygranej Ceny czy feudu face vs face, bo teraz to może być różnie, ale czuję, że ostatecznie nic to nie zmieni, Cody odrzuci propozycję The Rocka, Cena wygra EC i będziemy mieli słodki feud Cena vs Cody, mam wielką nadzieję, że się mylę i się to nie sprawdzi xD, w sensie no jak mówię nie musi to być zaraz, że Cena vs Cody się nie odbędzie tylko niech po prostu jeden z nich będzie heelem i to dla mnie wystarczy, ale może zjem swoje słowa i Panowie zrobią dobry feud face vs face? Ciężko będzie to zrobić, szczególnie z Johnem w gimmicku "You Can't See Me" Austin Theory pozdrawia.

• Lubię to 5

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   726
  • Status:  Online

Hype równy 0, ale dla przypomnienia countdown rusza już o 23:icon_wink:

• Lubię to 1
  • Smutny/a 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   564

Oj tak zaczynamy Elimination Chamber, może nie będzie tak przewidywalnie i Tryplak zaskoczy.

1.Bianca Belair vs Naomi vs Alexa Bliss vs Roxanne Perez vs Bayley vs Liv Morgan, Women's Elimination Chamber Match for Women's World Championship Match at Wrestlemania

Zaczynamy od EC Matchu kobiet, bardzo dobry wybór tak jak na RR, walką tytułową zaczynamy i walką tytułową skończymy, Pianek sobie wygra, ale skład mamy mocarny liczę na naprawdę dobry pojedynek. Zaczynamy od Naomi i Liv, w sumie dobre wybory, obydwie nie powinny wygrać, więc niech zaczynają xD. Czemu Jade powraca na początku, ale fajne zaskoczenie, w sensie nie spodziewałem się tego powrotu od razu po gongu, fajnie fajnie, czyli Naomi vs Jade na WM xD, Naomi już wyeliminowana, chyba najszybsza eliminacja w historii, a teraz wbija do ringu Pianek! Cyk Roxanka jako 4 wbija. Bayley jako 5. Lecisz Alexaaaaa!! Bayley jako druga wyeliminowana, nieźle, nie spodziewałem się tego, a było trochę osób co na nią stawiali. No i cyk Perez poleciała jako 3, a chciałem ją w finałowej dwójce albo chociaż trójce, ale no jest jak jest, walka na razie solidna, ale zaczęła się tak naprawdę przy eliminacji Bayley dopiero, wcześniej było jedynie poprawnie. Dobra jak Bayley poleciała to potem jedna po drugiej odpadają xD, ale że Liv i Pianek w finałowej dwójce, w sensie Pianka się spodziewałem, ale Liv nie była dobrym wyborem, bo wiadomo, że nie wygra, a jak wygra to będzie bullshit. Po prawie półgodzinnej walce wygrywa Pianek, w sumie połowa walki do przewinięcia imo, a połowa walki była spoko, oglądałem lepsze EC Matche kobiet, ale ten był git, nie było to nic wybitnego imo, ale solidnie, powyżej średniej, Pianek mi odpowiada jako zwyciężczyni, jedna z lepszych opcji, a Rhea vs Pianek jeszcze nie było na WM, także jest git, jedyne co to Roxanne powinna być w ostatniej dwójce dla mnie, ale to szczegół, raczej źle też nie wypadła.

2.Tiffany Stratton & Trish Stratus vs Nia Jax & Candice LeRae, Tag Team Match

Pora na walkę.....po prostu walkę, która się odbędzie xD. 11 minut walki, pod koniec było całkiem solidnie, ale no niepotrzebna była ta walka, nawet nie chciało się jej oglądać, Tiffany i Stratus wygrały spodziewanie, Tiffany podbudowana przed walką z Charlotte i lecimy dalej, nie ma tu nic do napisania więcej, walka na tygodniówkę co najwyżej, ale na szczęście gorsza część show za nami, została sama śmietanka. Ziomek mnie rozwalił mnie "No Triple H zaskoczył niemą galą" xDDD.

3.Kevin Owens vs Sami Zayn, Unsanctioned Match

Dobra mamy feudzik totalnie z niczego, ale może chociaż walka odda, w sumie na pewno odda, bo musi prawda? PRAWDA?! Świetny pojedynek tak czułem, że ciężko to zepsuć, około 27-28 minut walki, która była bardzo dobra, może tempo nie było w niej najszybsze, ale odpowiednie do tego co pokazywali, sporo psychologii i chemii w ringu, ale to Sami i KO, tego się nie dało zepsuć, dużo mocnych akcji, publika tutaj żyła, to był Unsanctioned Match jaki chcę widywać za każdym razem, mimo kiepskiej podbudowy to Panowie oddali fest, ciężko coś więcej napisać o tej walce, bo historia była denna, ale walka świetna, chociaż liczyłem, że KO bardziej zniszczy Zayna pod koniec walki, ale jak widać wygrał i po walce jeszcze bardziej go będzie chciał zniszczy, będzie RANDY ORTON?! Powinien. JEST I ON!!!! HE IS BACK! Ajj teasowanie Punt Kicka, ale tak myślałem, że nici z tego i dopiero na WM to pewnie dostaniemy, ale świetnie to wygląda, Orton jeszcze porozdawał sobie RKO na ochroniarzach, bardzo dobrze to wygląda wszystko, podoba mi się Orton vs KO na WM odda oj tak.

4.John Cena vs Logan Paul vs Drew McIntyre vs CM Punk vs Damian Priest vs Seth Rollins, Men's Elimination Chamber Match for Undisputed WWE Championship Match at Wrestlemania

Zaraz co? Czyli segment Rocka i Rhodesa będzie zamykał gale? xD W sumie ciekawie, przynajmniej nie będą musieli skracać na siłę pojedynku jak Rock się rozgada xD, chociaż to PLE to chyba i tak by nie musieli, ale co do tej walki mam spore oczekiwania jeśli chodzi o poziom ringowy, bo zawodnicy są wybitni i liczę oczywiście na pojawienie się Romualda, w sercu po cichu liczę na Punka, ale jak to nie będzie ME to tym bardziej wydaję mi się, że Cena to wygra. Seth i Drew będą zaczynali, dobrze, że nie Cena, bo jeszcze by nie wytrzymał tego tempa i zawału dostał przed końcem walki. Coś długo walczyli Seth z Drew i bałem się, że odliczanie zepsuli xDD, ale wbija Damian Priest jako trzeci! Loganik wbija jako 4, a Punk dalej bawił się w elektryka, poprawiał światełko, ja widziałem, że dwukrotnie to robił xD. Cena wbija jako 5 i w sumie trochę rozwala, a potem Drew go ucisza i ostatecznie największa kontra na Drew czyli Crucifix, a Drew zostaje wyeliminowany jako pierwszy xD beka, Vince wróciłeś? Drew co Ty zrobiłeś Tryplakowi, że tak Cię nienawidzi? Priest zaraz potem wyeliminowany xD. Cyk Punkster wbija do ringu, szkoda, że nie ma w nim już Drew. Cyk Logan żegna się z ringiem, Rollins i Punk dają czadu w tej walce pod względem historii, świetne to jest. Punk, Cena i Rollins świetnie to wygląda, wolałbym Drew zamiast Ceny, ale wiadomo kto musi wygrać. Kurde co jest Punk odkopuję po AA, Pedigree i Curb Stompie, ale promują tego Punka czy on faktycznie ma wygrać?! Seth wyeliminowany, ale w satysfakcjonujący sposób po GTS i AA, jestem w stanie to zaakceptować. Rollins pomaga wygrać Cenie, a bardziej przeszkadza wygrać Punkowi, Punk odpływa po STF, no nie ma co Cena wygrywa i jest wiarygodny no świetnie to wygląda, jedynie heel turn to uratuję, a brakowało tu Romana, jeszcze czeka nas seg Rocka i Rhodes, ogólnie bardzo dobra walka, ale zwycięzca do bani xD i Drew zeszmacony to moje jedyne zastrzeżenia, a no i brak Reignsa, chociaż to aż tak nie bolało, ale przydałby się, Kodeusz jeszcze przerywa Cenie w celebracji.

5.Will Cody Accept The Final Boss' Offer?

Pora na segment The Rocka i Rhodesa i w sumie segment pewnie wyjdzie bardzo dobrze, ale raczej nic specjalnego się tu nie wydarzy, chociaż może nie bez powodu dali to jako main event, jeszcze jest Cena w ringu, będzie heel turn? No proszę powiedzcie że tak, a nie dostaniemy lizania dupska fanom, nie zdziwi mnie jak polecą w Cena i Cody vs Rock i Roman czy coś w tym stylu, kurde wypluj to Kaczy oby nie.....nie polecą w to......prawda? TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK TO SIĘ DZIEJĘ!!!!!!!!!!!!! THEY DID IT!!!!!!!!!!!!!!!!!! CENA HEEL TURN!!!!! TAKIEGO CENE TO JA CHCĘ NA MISTRZA!!!! THE ROCK ALWAYS HAVE PLAN B!!!! Pięknie to wyszło oj tak, to będzie feud, tylko niech Cena się pojawia, to będzie git.

Match Of The Night: Kevin Owens vs Sami Zayn, Unsanctioned Match

Plusy:
Women's Elimination Chamber Match
Mimo wszystko Women's Tag Team Match nie był zły
Unsanctioned Match
Men's Elimination Chamber Match
JOHN CENA HEEL TURN!

Podsumowanie: Powiem tak poza dwiema pierwszymi walkami, które złe nie były, ale były mocno przeciętne, to gala wyszła wyśmienicie, od Unsanctioned Matchu ta gala to czyste złoto, KO i Sami dali świetny pojedynek, potem bardzo dobry EC Match, z irytującym zwycięzcą, ale segment po gali wszystko wynagrodził oj tak, historyczny moment, to będzie pamiętny moment zdecydowanie, tak jak pisałem The Rock to uratował tą WM jeśli to faktycznie nie było planowane i oryginalnie miało być Cena vs Cody face vs face to Rock jest pier.....zbawicielem! Cena(Heel) vs Cody(Face) to chyba najlepsze co mogliśmy dostać jeśli już musieliśmy dostać takie zestawienie, naprawdę przy tej gali bawiłem się lepiej niż przy Royal Rumble, które jak dla mnie było solidne, ale Elimination Chamber to przebiło, wygrana Jeya w RR była niespodziewana, ale minęło trochę czasu i to ucichło, wygrana i heel turn Ceny nie przycichnie tak szybko oj nie i odbiję się na całym świecie wrestlingu, a nawet i social mediów, to jest coś historycznego zdecydowanie, polecam pominąć dwie pierwsze walki i zacząć od Unsanctioned Matchu, dwa pierwsze pojedynki złe nie były, ale straszne zapchajdziury po prostu, do odbębnienia i to było widać.

• Lubię to 1
  • Dzięki 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

Skomentuje tylko teraz końcówkę gali oglądałem na żywo coś tam mi po głowie chodziło że Cena przejdzie Heel Turn ale mówię sobie nie no co tam nie odważą się, ale jak zobaczyłem moment w którym Rollins sprzedaje crub stompa Punkowi a Cena wykorzystuje okazję dało mi to trochę do myślenia że jednak jest szansa, aż tu ten segment i moment na który wszyscy czekali przez pierdolone 15 lat! Jeb Cena zajebał historycznego kopniaka w jaja Cody'emu że to mi z głowy na pewno szybko nie wyjdzie, sam to oglądając Cena w takiej wersji było dość dziwne, intrygujące a zarazem interesujące, wygląda na to że powróci chyba do gmmicku rapera, ogólnie mnie cieszy taka wizja bardzo tego chciałem aby się tak stało, Vince dziad pewnie doznał dziś stan przedzawałowy widząc że jego złoty chłopiec przechodzi Heel Turn, ale ogólnie patrząc na to co sie stało historia pisze się już sama Orton jako face odeśle Cena na emeryturę i to będzie wielki moment w historii WWE bo teraz to Cena będzie tym złym a Orton tym dobrym zawsze może się okazać że ten cały ostatni run Ceny był podpucha a pobyt wydłużą aż do WrestleManii 42 gdzie tam Orton odeśle swojego największego rywala na emeryturę, Cena będzie chciał pobić rekord tylko Orton mu ta statystykę upierdoli i wyrówna z nim ten wynik, no historia sama się pisze czekam na rozwój wydarzeń ale Cena jako Heel to będzie interesującą telewizja można rzec że świat wrestlingu nie co doznał wstrząsu tym Turnem.

• Lubię to 2
  • Dzięki 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   114
  • Urządzenie:  iPhone

Końcówka przejdzie do historii WWE. Chuj, że ten moment nadszedł 12 lat za późno, WWE znowu sprawiło że RTWM odwraca się o 180 stopni! To znaczy nie tyle, żeby dotychczasowa RTWM była zła, nie - wszystko robili do tej pory poprawnie. Ten Heel Turn Ceny dał nam MOMENT i emocje jakich oczekuje od wrestlingu. Cieszę się, że nie poszli po najłatwiejszej lini - face Cena vs face Cody, tylko dali nam moment na który ja osobiście czekałem tyle lat i zamarkowałem ostro jak zobaczyłem Jasia ściskającego Blondasa i jego zmianę twarzy z uśmiechniętego na poważnego. Teraz nasuwa się pytanie - jak sprawia że Cena będzie dostawać Heel Heat? Każdy czekał na jego turn i pewnie będzie dostawać w dużej mierze pop jak będzie się pojawiać. Co do Cody’ego to można go nie lubić, ale wstrzelił się idealnie ze swoją postacią w obecnym WWE, był/jest głównym aktorem 3 najważniejszych wydarzeń w ostatnich 10 latach w WWE: 

- Heel Turn Rocka

- przerwanie panowania Rzymka 

- Heel Turn John’a Ceny

Zajebisty plot Twist kariery, jak na gościa który jeszcze 10 lat temu bujał się w dole karty, ubrany w strój power rangersa. WOW naprawdę dla takich momentów jak Heel Turn Johna ogląda się wrestling! Brawo! 

• Lubię to 2

• Reputacja:   50

Gala ogolnie spoko.

Turn Ceny zaskakujacy, ale czy to serio ma takie pierdolniecie???

Mnie nie ruszylo za bardzo prawde powiedziawszy. Gosc jest konczacym kariere celebryta, ktory pojawia sie raz na jakis czas i ma wszytsko na tacy-co ma teraz sens, nie ma w niej tej aury cenation. I ledwo go z tym ryjem naciagnietym jak kondon tych co jebia mnie w dupe,  twarza przypomina.

Fajny motyw, nie powiem, ale oprocz samej rtw, co i tak wiele, nie zmieni to nic. Bedzie ciekawiej na pewno, lecz pozniej i tak cena ten turn przejdzie, nie zakonczy kariery jako zly, no nie robmy se juz jaj, to by glupie zwyczajnie bylo. Jakis asumpt ktos, cos?

Moja faworyta wrocila ponad to, ciesze sie.

Aaa i Punkster jednak main eventu nie dostaanie. Pewnie Bianca z Riya zamkna wm noc nr 1, chyba, ze Rok skoczy do walki :).

Slabo to swiadczy o triumfatorach rumblow.

• Lubię to 2

163870508457e2d890447a3.jpg

Opublikowano (edytowane)

brawo dla kylorae za oagadniecie poniekad turnu johana strauasa

Edytowane przez Caribbean Cool
  • Lubię to 1

• Reputacja:   260

1. Kobiecy Chamber - powtarzam to co roku, że walka EC to samograj, ale WWE także to umie spierdolić. Na szczęście w tym roku nie kombinowali za bardzo i ten gimmick match obronił się sam. Było szybko i intensywnie, cały czas się coś działo i nie szło się tu nudzić. Ciekaw byłem jak sprawdzi się Roksa w tak ważnej walce, w main rosterze, ale Młoda zawalczyła bez kompleksów i dała bardzo dobry występ. Świetnie rozpisana Morganka, która miała niezłe eliminacje + dotrwała do samego końca. Duży minus za wjazd Siwej już na samym początku. Miałoby to sens, gdyby roztrzęsiona po ataku na fąfelkę Bi-Anka została szybko po tym wyeliminowana, a tak zmarnowali potencjał takiej interwencji, która powinna zamieszać w końcówce tego starcia (gdzie wtedy powinna być Warkoczowa, Morganka i Denserka - i nie byłoby wiadomo komu idzie Callgirl dopierdolić). Szkoda, bo dla mnie to zmarnowany spot. Mimo tego - dobra walka. Oglądało mi się to całkiem przyjemnie.

2. Tiffany Stratton and Trish Stratus vs. Nia Jax and Candice LeRae - słaba walka, zmontowana głównie po to, żeby Toronto mogło zobaczyć w ringu swoja największą kobiecą gwiazdę wrestlingu, czyli MILF-a. Jedyne co mi się tu podobało, to booking, gdzie to jednak Stratna była game changerem, tą która czyściła ring i tą, która zgarnęła pin. Obecna Mistrzyni ponad starą gwiazdą - tak powinno być.

3. Sami Zayn vs. Kevin Owens - mam mieszane uczucia co do tej walki. Z jednej strony widziałem sporo lepszych walk pomiędzy tą dwójką, pierwsza połowa była nudnym i mocno chaotycznym brawlem + finisz pozostawiał sporo do życzenia (wg mnie Package Piledriver na gołą podłogę lub krzesła - to było obligo, które powinno tam zostać rozpisane). Z drugiej strony dostaliśmy intensywną i pełną nienajgorszych spotów, drugą połowę, "na wyniszczenie", która mogła się podobać. Sam nie wiem jak to finalnie ocenić, ale spodziewałem się jednak więcej. Powrót Ortona przewidywalny, tak jak jego starcie z KO na WM-ce.

4. Męski Chamber - całkiem niezła "komora". Podobnie jak w kobiecym - dużo się działo, nie było dłużyzn i trudno było się tam nudzić. Szkoda, że tak szybko wyleciał Klecha (ale to było konieczne dla kontynuacji feudu z Drew), bo Damiano robi świetną robotę. Finisz też był spoko - Punk eliminuje Setkę, a ten uniemożliwia mu wygraną Chambera (nie wiem, czy w tym ich starciu na WM-ce potrzebny jest tam jeszcze Romeo). Cena dostaje ostatniego shota na WrestleManii i spoko. Dobrze mi się to wszystko oglądało.

5. Decyzja Kodeusza - Rock wbija do ringu z własnym murzynem-tragarzem? :D Czy tą galę bukował ktoś z przedwczesnym wytryskiem? Z powrotem Jade się pospieszyli i tak samo z turnem Ceny. Fajnie, że w końcu się go doczekaliśmy, ale to powinno nastąpić na WrestleManii, kiedy Jachu zwałkowałby za pomocą Johnsona Kodeusza i przejął Złoto. Co by jednak nie mówić - wymiana spojrzeń pomiędzy Rockiem i Ceną, na chwilę przed turnem - świetna. Sęk w tym, że to było godne "WrestleMania moment", a nie końcówki podrzędnej gali.

Reasumując - większa część tego PPV to Chambery, które mi w tym roku całkiem ładnie weszły. Druga połowa walki Zayna z Owensem także mogła się podobać, a turn Jacha - pomimo, że (jakkolwiek kuriozalnie to by nie zabrzmiało po tych wszystkich latach oczekiwania) - przedwczesny, zawsze na propsie. Ogólnie przyjemna gala. Moja ocena 3/6.

• Lubię to 3
  • Dzięki 1

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   676

WWE Elimination Chamber 2025:

Elimination Chamber match for a Women's World Championship match at Wrestlemania 41:

– Jade wróciła i zrobiła porządek z zawodniczką, która i tak by nie odegrała większej roli, więc spoko. Jade vs. Naomi na WM, tak jak się tego spodziewaliśmy.
– Mogli zostawić Bliss na koniec, żeby człowiek, chociaż poudawał, że Bianca tego nie wygra.
– Ten cios włoskami to było coś. Aż i mnie zęby zabolały.
– Liv wypadła zdecydowanie najlepiej.
– Walka była doskonała.
– Po walce trójka Rhea/Bianca/Iyo dostały chwilę czasu, żeby na siebie popatrzeć. Nadzieja powróciła. Dawać triple threat (Tak się nie stanie). Oczywiście pomarzyć można, ale skończy się finalnie walką Ripley vs. Belair oby w trakcie Bianca została heelem, bo będzie nudnawo.
– Bardzo dobry start gali.

9/10

Tiffy i Trish vs. Nia i Candice:

– Walka się odbyła i mógłbym na tym skończyć, ale postaram się coś dopisać.
– Trish, jak na swoje latka nie wyglądała tak źle.
– Tiffy odliczyła Jax i mam nadzieję, że zostaje uwolniona od niej na wiele następnych miesięcy. To i tak za długo trwało. Teraz niech się już w pełni skupi na Charlotte, bo póki co ten ich program właściwie nie istnieje.
– Hunter przestań wpychać Jax nam między gardło. To już przesada.

2,5/10

KO vs. Sami:

– Tak jak można było się spodziewać bezapelacyjnie walka wieczoru.
– Fajnie, że dostali tyle czasu.
– Wiele akcji do pochwały.
– Dobrze, że KO wygrał, bo znacznie bardziej przyda mu się ta wygrana.
– Randy powraca i jest miło. Poleciało parę RKO i prawie Punt Kick. Może kiedyś. KO vs. Randy na WM to teraz pewniaczek.

9,5/10

Elimination Chamber match for an Undisputed WWE Championship match at Wrestlemania 41:

– Dobry pojedynek, ale myślałem, że będzie lepiej.
– Punk mocarnie rozpisany. Tyle przyjął, a ostatecznie nawet się nie poddał tylko odpłynął i przegrał, bo Seth zrobił co zrobił.
– Jak zobaczyłem Cenę, który tak szybko korzysta z okazji to już wiedziałem, co się później stanie. Znaczy przeczuwałem jego Turn już wcześniej, ale to mnie upewniło już w 100 procentach.
– Drew poleciał pierwszy. Cóż, dziś się można śmiać i denerwować, ale coś mi nos mówi, że w okolicach lata będzie latał z głównym pasem.

7,5/10

Decyzja blondasa:
– Dzięki WWE, że tekst Codasa poleciał bez cenzury. Zajebiście to wyszło.
– Nie wiem, po jakiego ch… tam był ten raper. Zepsuło mi to trochę oglądanie czegoś tak wyjątkowego przecież.
– Tak jak myślałem Blondas odmówił i został za to ukarany. Cena przechodzi Heel Turn i świat wrestlingowy staje na głowie. Chociaż byli tacy, którzy to przeczuwali. Ja jestem zadowolony z tego rozwiązania. Oby teraz Jasiek pojawiał się częściej.
– Spoko, że była krew. Tak to powinno wyglądać.

Podsumowanie:
Dwie świetne walki plus dobra walka Panów w komorze.
John Cena i Heel Turn.

Dużo, dużo ciekawiej niż na Royal Rumble. Podobało mi się. Dobra gala. Dam 8.

• Lubię to 3

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Opublikowano (edytowane)

Dobra czas skomentować całość, gala była na prawdę spoko i dobrze się bawiłem ją oglądając, prócz walki tag team'owej kobiet wszystkie starcia były fajnie podbudowane i dobrze się je oglądało, oczywiście końcówka skradła show i to właśnie ten moment będzie najbardziej wspominanym momentem w historii tej gali, jak nie w historii całego Elimination Chamber, dla mnie to było takie coś jakby kometa pierdolnęła w ziemię bo tyle lat człowiek czekał na ten historyczny Heel Turn Ceny i stało się dostaliśmy to, ale o tym wszystkim poniżej.

• Elimination Chamber Match For Undisputed WWE Championship Match at WrestleMania 41: Piękne starcie nie było tutaj nic o co mógłbym się dosrać, a największe propsy należą się CM Punkowi widać że musi ostro trenować, kondycja jak na swój wiek bardzo dobra tutaj widać na prawdę że wkłada serce w swoje treningi, bardzo mocarnie go rozpisali, moment w którym przytulili się ze Cena miałem banana na twarzy i wtedy pięknie wymieniali się akcjami, na prawdę widać że Punk podchodzi do tego wszystkiego ze sercem i to nie to samo czego byliśmy świadkami w AEW, prędzej czy później zostanie mistrzem bo zasłużył na złoto jak mało kto, dla mnie był największym wygranym tego match'u bo mi się go tutaj idealnie oglądało... No i wynik był znany z góry ale to co się stało po walce... No mistrzostwo lepszego Heel Turnu nie można było sobie wyobrazić, było widać że dla Ceny cała ta akcja i historia była czymś nowym, chwilowo wyłapałem że się chyba lekko zestresował nie dziwię mu się tak faktycznie on był tylko Heelem gdy debiutował i to jako żołto-dziób a teraz taka sytuacja, wszystko wskazuje na to że Cena pobije rekord na WM i rzeczywiście chyba moja teoria się sprawdzi odnośnie jego walki finałowej z Ortonem, z tego co pamiętam Cena nie jest i tak zwolennikiem pobicia rekordu więc długo ten rekord nie będzie na jego koncie bo Orton mu go wyrówna pokonując go we walce o karierę a na szali pewnie będzie pas, Cody niemal niż pewne że pójdzie na The Rocka na WM 42 cała ta historia musi się tak skończyć bo to było bezsensowne jakby z tego nie wyszła żadna walka, na bank Roman pozostanie face'm przez bardzo długi czas zbyt dużo zainwestowali aby teraz znowu robić z niego tego złego, więc obstawiam że tutaj Cena jako Heel będzie grał pierwsze skrzypce, teraz jest pytanie w jakim gmmicku będzie występował John? dr of thuganomics? Czy może zupełnie coś nowego, ale widząc tam Travisa to mam wrażenie że będzie to powrót dr of thuganomics co byłoby najlepszym rozwiązaniem bo to najlepszy gmmick Ceny i większość marzy aby właśnie John wrócił do tej postaci, już sobie wyobrażam jak będzie obrażał fanów rapując to będzie epickie... No na prawdę trzeba przyznać że się postarali i zaciekawili wszystkich dość mocno, czekam na rozwój wydarzeń i na ten moment: 

Elimination Chamber Match For Women’s World Championship Match at WrestleMania 41: Sama walka spoko szkoda tylko że zwyciężczyni chujowa... Liczyłem że dadzą szansę Bayley, że ta historia doprowadzi do jakiegoś Triple Theart Matchu na WrestleManii o pas World Womens Championship, jednakże tak się nie stało, trochę to chujowe że nie chcą turnować Biancki aby zawalczyła z Jade moim zdaniem to wielki błąd, plotki o walce Naomi/Jade okazały się prawdą cóż niestety... Alexa też dobrze rozpisana tylko znowu gładko została wyeliminowana przez Morgan, ale to pewnie początek ich programu i niemal niż pewne że w to wszystko Wyatt Sicks będzie uwikłane... Raczej walka okej, ale szybko każdy o niej zapomni bo nie było tutaj nic ciekawego prócz powrotu Jade.

Unsanctioned Match Sami Zayn vs. Kevin Owens: Nie no sama walka bardzo dobra, fajnie że Cole wspomniał o ich historycznym starciu z Ring of Honor z 2010 roku kiedy to chcieli się pozabijać razem, co tam za akcje odpierdalały ostatnio oglądałem to starcie i to była ich najlepsza walka, tutaj próbowali coś takiego powtórzyć tylko wiadomo nie da rady zrobić drugi raz tak epickiego starcia poza tym nie w WWE gdzie są ograniczenia, ale i tak byłem zdziwiony tym krzesłem i ogólnie że zostało ono użyte tylko i tak komicznie to wyglądało jak Owens jebnął głową w to krzesło i nawet zadrapania nie miał ani żadnej krwi... A godzinę później Cody dostał roleksem w łeb od Ceny i wywołało to takie krwawienie XD Wraca Randy no i leci poskładać Owensa, na WrestleManii dostaniemy Punt Kicka i bardzo dobrze, takie moment muszą być częścią WrestleManii, pewnie po tym programie stopniowo Randall będzie zbliżał się do tytułu który pewnie będzie w posiadaniu Cena gdzie pewnie finalnie Cena postawi swoją karierę na szali i pas, to będzie coś epickiego oglądając Randy'ego jako face'a a Cena jako Heela, kiedyś to był fanasty booking teraz jest to rzeczywistość :P 

No i w sumie to tyle odnośnie tej gali były emocji na samym końcu, zajebiste zakończenie nie ma o co się przyjebać. 

Edytowane przez Grins
  • Lubię to 3

Raven- ty masz wciaz stare zapatrywanie na ppv, ktore jest niestety bledne. Trzeba czasem zobaczy, co chca ludzie a ludzie chca taki twoj wm moment na kazdej gali.

To jest o nieeeebo lepsza opcja imo.

• Lubię to 2

• Reputacja:   726
  • Status:  Online

Heel turn Ceny? Od lat ten gość mi się nie podobał:P 

Swoją drogą jestem już tak stary, że oglądałem kiedyś taki twór jak Total Divas. Jak ktoś odpalił jakikolwiek odcinek z Jaśkiem to wie, że ten gość w życiu jest heelem:leo:

• Haha 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg