Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2025

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   654
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

image.png

Data: 1/03/25

Miejsce: Toronto, ON

Arena: Rogers Centere (Sky Dome)

Spoiler

image.png

Karta:

Mens Elimination Chamber

John Cena -vs- CM Punk -vs- TBA -vs TBA -vs- TBA -vs TBA

Womens Elimination Chamber

Liv Morgan -vs TBA -vs- TBA -vs- TBA -vs- TBA -vs- TBA

WWE Elimination Chamber 2025 zawita do Rogers Centre w Ontario, czyli miejscu gdzie odbyła się legendarna WrestleMania X8 z walką Hulk Hogan vs. The Rock. Aktualnie pewne jest tylko jedno - John Cena weźmie udział w głównym EC matchu i będzie próbował po raz drugi zaklepać sobie miejsce w walce wieczoru WrestleManii 41.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

• Reputacja:   652
  • Urządzenie:  Windows

Zakładając, że Charlotte pójdzie na Tiffy to wychodzi na to, że drugi rok z rzędu EC wyłoni rywalkę dla Ripley na najważniejszej gali roku. Rok temu padło na Rudą w tym roku nie ma takiej opcji. Becky to sobie co najwyżej może powalczyć z rodaczką o pas IC. Morgan odpada, bo to byłaby już przesada zresztą czytałem, że plany na jej osobę podobnież są inne. Jak walkę EC wygra Iyo (Opcja najlepsza), to będzie miło dla serca, ale tutaj lepiej zejść na ziemię i pamiętać, aby się za mocno nie napalać. Im mniej człowiek ma oczekiwań, tym ogląda mu się takie gale spokojniej. Innych ciekawych rywalek dla Ripley nie widzę na tapecie. 

Aaa no tak. Jest Bianca, o której się pisało. No pod względem ringowym to bankowo wyszłoby dobrze, ale nie wiem czy byłbym chętny oglądać taki program. Może gdyby wydarzyło się coś, co się pewnie nie wydarzy to patrzyłbym na Belair milszym spojrzeniem.

Jeżeli chodzi o starcie Panów jest mi to niby obojętne, ale Cena za całokształt kariery chyba powinien, jednak zawalczyć o ten pas, a skoro tak to droga prowadzi właśnie przez Elimination Chamber. 

• Lubię to 1

AVM.png

• Reputacja:   5

EC chopów

Cena - faworyt internetów, Rollek i Romek idą na siebie zapewne, Punk którego ja typuje może niestety się zaplątać z Tarczownikami w 3 way o nic, Orton jak wróci to ma niewyjaśnione sprawy z KO, więc też odpada (a szkoda). No i zostaje jeszcze Drew dla którego mam nadzieję będzie coś lepszego niż Ksiądz

EC kobit

Tutaj jak nie Iyo to kto? Nie ma sensownej przeciwniczki dla Ripley. Becky już była, Bayley z Roksaną (mam nadzieję), program z Liv skończony, Raquel nie ma podjazdu, Alexa dopiero wróciła, Jax też wtopiła dopiero co. Kiedy Aśka wraca? Ktoś?Może Natalia za lata ciężkiej pracy 😁Bianca ma kotwice u nogi tzn Naomi, co też jest problematyczne bo przecież EST powinna mieć coś na WM a tagteamy kobiet to max do preshow się nadają.

Szkoda że jest ta komora bo dali by Rhea vs Iyo vs Bianca vs Asuka vs Becky i robią panie bangera.

Ps. Swoją drogą to nigdy mi nie pasowało Elimination Chamber przed samą Manią, zwłaszcza jak mistrz brał udział, bo jak to tak go zmieniać na miesiąc przed WM. 

Na Survival Series zamiast walk 5vs5 o pietruszkę bym przeniósł komore.

• Lubię to 2

• Reputacja:   654

Gi6eWofWMAAqr7A.webp

CM Punk pokonał Sami Zayna w walce kwalifikacyjnej o udział w męskim EC na wczorajszym RAW. Kolejna szansa na interakcje między Johnem i Punkiem... ;)

• Reputacja:   44

Oczywiscie spisalem opinie o raw ma naszym discordzie...i srednie bylo to raw, gdyz mogli zrobic fajna karte na wm a jednak Usos pojdzie chyba na Gunthera. Po co bylo to starcie na snme? Owens zajal spot Drew, ktory chyba bedzie chwilowo pauzowac.

Przewidywalny sklad na raw. Doszedl Pnk, dojdzie Logan, dojdzie Seth a ze smacka? Zdaje sie, ze nie bedzie Romana, to najwiekszym drawem jest chyba Priest, ktory powinien sie tutaj znalezc. Nie oszukujmy sie...nie moga znowu zrobic krzywdy Jacobowi.

A ostatni spot, mam nadzieje otrzyma wracajacy Randal, ktory moglby namieszac. Skoro poszli jednak w story Owensa z Samim, Viper jest wolny i daje to mozliwosci na walke, czy to z Codym, czy z Cena na wm. Sklad moze byc zatem w istocie frapujacy.

Co do babek...ujebanie Iyo to szopka, przy tak przepakowanym rosterze kobiet, nie winna dostawac juz kolejnej szansy. Wychodzi na to, ze faworyta jest Bianca? Na papierze super, mega mocne starcie z Ripleyowa. Wm bez mojej ulubienicy Cargelki. :(

Edytowane przez Caribbean Cool
  • Lubię to 1

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   652
  • Urządzenie:  Windows

5 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

Zdaje sie, ze nie bedzie Romana

Jako uczestnik walki pewnie się nie pojawi, ale Seth, jak już awansuje nie będzie mógł spać spokojnie. Roman tam powinien wbić i zrobić delikatnie, pisząc porządek z byłym kumplem z jednej stajni.

5 godzin temu, Caribbean Cool napisał(a):

Co do babek...ujebanie Iyo to szopka

:classic_sad: Pozostaje mieć nadzieję, że jest jeszcze jakaś szansa. Za dużo Iyo dostaje czasu z Ripley, żeby to nic nie znaczyło. Oby nie chodziło po prostu o to, że obie Panie zawalczą ze sobą właśnie tutaj na Elimination Chamber i tyle. W temacie do przewidywań pisałem, że któraś z walk kobiecych to będzie triple threat może ułamek nadziei jest.

Cena/Punk/Seth/Logan/Priest/ lista byłaby zacna jeszcze dorzucić kogoś z dwójki Drew/Randy i elegancko.

U Pań mamy już Liv. Pewnie dojdzie Bianca, a jak Bianca, to możliwa i jej ziomalka Naomi. To trzy nazwiska, a więc zostały kolejne trzy:

Bayley, chyba że będą chcieli się dać pokazać mistrzyni IC. Sam nie wiem, którą opcję bym wolał mimo sympatii do Bayley. Wypadałoby wrzucić tutaj Rudą, o ile ta ma chęci do powrotu. Wychodzi na to, że jest szansa, iż skład będzie podobny do tego sprzed roku. A ostatnią może być Grace. Fajnie wypadała na Rumble. Bankowo poziomu nie zaniży.

AVM.png