Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Spadek popularności WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Zakładam ten temat bo myśle, że warto zastanowic sie nad tym jakie są przyczyny tak niskiego ratingu RAW (2.8, najniższy od 10 lat) i co federacja powinna zrobic by to zmienic na lepsze. Jesli sie nie myle to krótko po GAB ratingi zaczęły spadac, co stało się przyczyną powrotu Vince'a na Raw. Faktycznie pomogło, ale chyba nie na długo (miałem przerwe w newsach).

Cena zniknął z anteny, co jakby się wydawało, powinno wyjśc na plus dla oglądalności tym bardziej, że mamy nowego champa. Do tego powrót Triple H i początek feudu z McMahonem, powinno stanowic dla amerykańskiej publiczności dobry kąsek. WWE wprowadziło stosunkowo więcej rozrywki na Raw (syn Vince'a, teleturnieje WWE, teraz pilnowanie karła) lecz mimo to ratingi spadają.

Pojawił się HBK, a wszyscy czekają teraz na Jericho.

Macie jakieś pomysły na podniesienie jakości produktu WWE? Czy może jest on na tyle dobry, że zmiana jest potrzebna w innym miejscu?

W ostatnim czasie najwięcej przyjemności sprawiło mi oglądanie walki Hardy vs Umaga (GAB) gdzie, jak czytałem, nie tylko ja myślałem, że Jeff jednak zwycięży. Tego włąśnie brakuje - nieprzewidywalności. Najlepszy przykład - Cyber Sunday 2007. ME gali będzie najprawdopodobniej Orton vs HBK i nie mam wątpliwości, że Randy wygra. Dlatego dla mnie to pierwsza rzecz która powinna byc zmieniona.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• evertonian

7

• majonez

7

• AX

5

• Biggmac

4

Top użytkownicy w tym temacie

Mysle ze moze to sie wiazac ze spadkiem popularnosci wrestlingu w ogole

129287286446c8a666924a3.jpg

A mi się zdaje , że mało jest nowych dobrych gwiazd ... Orton (choć nie jest on taki "nowy") Cm Punk (słabo znam) no i[ chodzi tu o WWE ] ? Kto jest nowy i fajnie się prezentuje ? Moim zdanie powinni zrobić coś w stylu "Gwiazdy nowej generacji" xD Tak jak kiedyś ...

Może jeszcze to , że WWE nie ma już takich wielkich rywalów jak kiedyś ...

A z kąt ta pewność , że HBK przegra ? :P

Finally, The Rock has come back to WWE !

The Rock take sledgehammer, turn it sideways and stick it straight up your candy ass!

If ya smell lalalalaluuu... what The Rock is cookin'!

Smackdown Hardcore Champion

1696301955482c89eb93082.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Ja jestem zaskoczony tym spadkiem ratingów, dlatego, że moim skromnym zdaniem Raw jest ostatnio coraz ciekawsze...

• Reputacja:   2

Słabe walki

Słaby booking

Słabe gale

Słaby produkt

Rest in peace WWE :)

Perspektywa która niedawno wydawało mi się bardzo przyjemna, ostatnio jest jak przekleństwo. Wraz z popularnością WWE spada popularność wrestlingu w ogóle. Coraz więcej fanów zaczyna mieć tą rozrywkę gdzieś, i wcale im się nie dziwie, bo mnie od jakiegoś czasu przy wrestlingu trzymają wyłącznie dobrze się trzymające indys z ROH na czele, z tym, że większość fanów ma je głęboko gdzieś. Teraz poprawia się sytuacja w TNA, dobry 2-godzinny impact, gra video i odrobine świeżości w rosterze (Jimmy Rave, Judas Mesiah)... hehe, chyba troche się zapędziłem :) Odpowiedzią na pytanie w temacie są pierwsze 4 linijki postu.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Słabe walki

Słaby booking

Słabe gale

Słaby produkt

Odpowiedzią na pytanie w temacie są pierwsze 4 linijki postu

100% Prawdy jak oglądałem gale WWE na bierząco wszystkie wiedziałem co się stanie 3 ruchy do przodu zero inwenci twórczej. Jedyne co dobre w WWE to czasami zabawne segmenty nie mające nic wspólnego z wrestlingiem patrz Ślub na SD czy parę Programów Regla

Macie racje. WWE jest coraz gorsze... nienawidzę oglądać ich PPV a co dopiero cotygodniowych zmagań. Szkoda na to czasu. Może czasami mają fajne segmenty ale to nie jest wrestling... wole widzieć jak Kurt pokonuje każdego co stanie mu na drodze niż walkę Batista Khali... Moim zdaniem ludzie którzy trzymali "formę" WWE odeszli! The Rock, Stone Cold, RVD, Booker T. Teraz WWE trzyma się na takich zawodnikach jak Khali Batista no i Cena ale ten ostatni kontuzjowany więc WWE się wali! Mam nadzieje że spadek popularności dla WWE przyniesie korzyść TNA! 2 Godzinny slot, dobrzy wrestlerzy i booking. Oni są przyszłością!

Coraz więcej osób przestawia się z wrestlingu na mma oraz brakuje kogoś takiego jak Stone Cold, dzięki któremu znów był boom na wrestling.
...

A mi się wydaje, że WWE dotyka już wrestlingowego dna (Jasiek, poziom walk, przesadzony entertainment) dając tym samym dowód na to, że ta rozrywka jest przeznaczona dla maksymalnych dzieciaków. Mógłbym to samo napisać ponad rok temu, ale teraz za dowód można brać ratingi.

Co gorsza, poziom walk wcale nie jest lepszy na galach PPV niż na Smacku, ECW czy RAW. Po prostu mamy to samo z tą małą różnicą, że kończy jakiś angle lub ciągnie go dalej do następnego PPV. Wczoraj oglądałem przedwczorajsze ECW - żenada. Gdyby nie 'free-leech' na PWT to odpuściłbym sobie tę galę.

Gdzieś spotkałem się z opinią, że produkt (tym razem) ROH trafia w inny target niż ten z WWE. A co gdyby roster, poziom walk ROH połączyć z entertainmentem z WWF z początku lat 90tych? Hmmm... obecne WWE zostałoby wgniecone w ziemię, czyż nie? Jeżeli tak to wiadomo już, który element nawala u Vinca. Ogólnie mówiąc na dzień dzisiejszy WWE jest przesycone tym wszystkim co powinno składać się na dodatki do wrestlingu własciwego czyli takiego, który potrafi zachwycić fanów swoim poziomem. Gdzieś tu się coś pomieszało, ktoś to przeoczył, ludziom się przejada i ratingi lecą na łeb.

I co do jasnej cholery w rozwojówce WWE robią tacy zawodnicy jak Colt Cabana czy Teddy Hart? Oni powinni walczyć już teraz w main eventach na galach PPV! I pomyślec, że kiedyś w rozwojówce był Claudio Castagnoli... i pomyśleć, że WWE go zwolniło, szkoda słów.

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Android

WWE nękane jest teraz wieloma problemami, śmierć Benoit`a wywołała nie mały przewrót w WWE i świecie wrestlingowym, zaczęto WWE patrzyć na ręce.. jak wiadomo w tym biznesie sterydy zawsze były, są i będą, przedtem jednak w WWE olewano negatywne wyniki, to co napisałem powyżej zżera tą federacje od środka, zaczęły się sławne zawieszenia, fala kontuzji itp itd i jak tu zrobić ciekawe gale czy walki nie mając dobrego rosteru ? dzięki temu, że Edge, Undertaker czy Shawn Michaels odeszli, do "koryta" dopchał się Great Khali, walczący wcześniej na Heat`ach Viscera czy Batista dostał nową szansę i zdobył pas - a miał ponoć już go nigdy nie dostać.. z takim rosterem bookowanie na pewno jest trudne, zwłaszcza gdy zachodzą tak gwałtowne zawieszenia, wtedy walą się wszystkie storyline`y.. roster podzielony jest na aż trzy brandy i każdy nie zachwyca poziomem.. sądzę, że ratingi RAW nabijał drugi Hulk Hogan czyli John Cena, to dzięki niemu WWE potrafiło dobrze sprzedać swój "shit" fanom.. WWE nigdy polityki nie zmieni i walki dalej będą wyglądały tak jak są, jeżeli miałbym coś poradzić WWE to połączył bym rostery i uzupełniłbym braki wrestlerami z rozwojówek. Sam WWE nie oglądam już od ok. 8 miesięcy, federacja już wtedy jak dla mnie prezentowała niski poziom, zbyt niski abym marnował czas na ściąganie.. na szczęście istnieje alternatywa czyli TNA, oraz bogata scena indy :)

A co gdyby roster, poziom walk ROH połączyć z entertainmentem z WWF z początku lat 90tych? Hmmm... obecne WWE zostałoby wgniecone w ziemię, czyż nie?

nie wiem. nie jestem przekonany iz poziom wrestlingu ma tu znaczenie kluczowe. na zajebistych czasem pojedynach jobberow czy cruiserow publicznosc skanduje "boring", albo praktycznie nie reaguje, wiec nie jest powiedziane ze roster "sucharow" z ROH zrobilby furore ;)

jakby poziom mial znaczenie kluczowe, to TNA osiagaloby (wczesniej czy teraz) duzo wyzsze wyniki niz 1.0.

tak jak napisalem na pocxatku moim zdaniem spadek popularnosci wwe to po prostu spadek popularnosci wrestlingu. powstalo mma, ktore zabralo troche fanow. do tego faktycznie brak takiego Hogan'a, Stone Cold'a czy Rocka. Teraz twarza wwe jest HHH, mcmahon na sile forsuje cene, ale to nie jest najlepszy pomysl, on nigdy nie bedzie taka gwiazda jak wyzej wymienieni a push dostaje przeogromny

powstalo mma, ktore zabralo troche fanow

MMA pojawiało się w TV od 1993 roku, a przynajmniej federacja UFC. Czyli jeden argument Ci odpada :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

powstalo mma, ktore zabralo troche fanow

MMA pojawiało się w TV od 1993 roku, a przynajmniej federacja UFC. Czyli jeden argument Ci odpada :)

ale czy bylo az tak popularne ? ja naweet o tym nie slyszalem 4-5 lat temu :D

A co gdyby roster, poziom walk ROH połączyć z entertainmentem z WWF z początku lat 90tych? Hmmm... obecne WWE zostałoby wgniecone w ziemię, czyż nie?

nie wiem. nie jestem przekonany iz poziom wrestlingu ma tu znaczenie kluczowe. na zajebistych czasem pojedynach jobberow czy cruiserow publicznosc skanduje "boring", albo praktycznie nie reaguje, wiec nie jest powiedziane ze roster "sucharow" z ROH zrobilby furore ;)

Gdzie widziałeś zajebiste pojedynki cruiserów, które były nudne? To chyba jakoś się wyklucza wzajemnie.

Roster "sucharów" z ROH? Nie mam pojęcia o czym piszesz. I nie mam pojęcia dlaczego porównujesz ROH jedynie do (jak to napisałeś) zajebistych ale nudnych walk cruiserów.

BTW. Oglądałem taką "jedną zajebistą ale nudną walkę criuserów" w ROH. To się nazywało Do Fixer vs. Generation Blood. Nigdy w historii TAKA walka nie miała miejsca w WWE, więc nie wiesz czy mogłaby się sprzedać - to po pierwsze. A po drugie widziałeś tych w/w "sucharów" z ROH? Nie? - to po drugie nie wypowiadaj sie na ten temat, bo szkodzisz tylko sobie. To tak z życzliwości, poważnie.

4143166924a5dc43430e70.jpg

za bardzo jestes zakochany w ROH i za bardzo zes sie zacietrzewil bo w ogole nie zrozumiales tego co napisalem.

Gdzie widziałeś zajebiste pojedynki cruiserów, które były nudne?

to to sam sobie wymysliles kolego.

ps. ogladalem pierwsze ppv roh i mnie nie przekonalo.