Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

XWG MONDAY WAR IN YOUR HOUSE 2

Szachx

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

New York, USA

Babiarz (B)- Witamy państwa na drugiej gali federacji Johna Ceny, XWG !

Szpakowski (S)- Dzisiaj zobaczymy wiele wspaniałych pojedynków, a zapowie nam je JOHN CENA !

(Gra enterance them Johna, ten wychodzi i wygłupia się w swoim stylu)

-Yo, yo, yo, yo, yo, yo, yo, yo ! Witam was na drugiej ziomalskiej gali mojej ziom federacji ! Na początku kilka ogłoszeń: Jak wiadomo z przyczyn osobistych z naszej federacji odszedł Johny Jeter (jęk zawodu publiczności), ale… Nie załamujcie rąk, bo jego miejsce zajmę ja ! (Gwizdy i gniewne okrzyki na Cene) Hej ! Żartowałem ! Miejsce Jetera zajmie… No właśnie, kto ? Przekonacie się już dziś ! W walce przed main eventem wystąpi ten właśnie wrestler ! Ale kto to, dowiecie się dopiero pod koniec tej gali ! Nie myślcie że to koniecznie ten, który wygrał głosowanie, bo ja zawsze mogę zmienić zdanie ! Dopiero na koniec dowiecie się kto to ! A teraz już pierwszy pojedynek ! Single Match ! Jack Evans vs Sting !

B- No to będzie niezłe widowisko !

S- Z pewnością ! Więc przenosimy się na ring !

Single Match:

Jack Evans vs Sting

Końcówka: Sting leży na środku ringu a Evans robi top rope moonsault ! Jednak Sting w ostatniej chwili odsuwa się, a Evans upada z hukiem ! Teraz wstaje Sting, podnosi Evansa, drop kick w brzuch, kilka Right handów w twarz. Podnosi go i skorpion Death drop ! Podnosi go i jeszcze jeden ! Pin.1,2 i kickout by Jack Evans. Sting nie może w to uwierzyć ! Ma pretensje do sędziego ! Ale ten moment wykorzystuje Evan, wspina się na narożnik i crossbody ! Sting wstaje, ale Evans odbija się od linek i flying forearm ! Sting leży na środku, a Evans wchodzi na narożnik. Skacze i frog splash ! Pin. 1,2 i kickout by Sting ! Evans podnosi Stinga, ale ten uderza go kilka razy pięścią w brzuch. Teraz elbow to face, Sting odbija się od linek i elbow drop w Evansa. Podnosi go jeszcze, chce wykonać Skorpion Death Drop, ale reversal, Evans wykonuje thumb to the eye, łapie Stinga i whip w narożnik. Rozbiega się i flying drop kick. Sting wypada poza ring. Evans wciąga go i układa na środku ringu. Jeszcze kilka kicków i Evans wchodzi na najwyższą linę. Skacze i TOP ROPE DOUBLE MOONSAULT ! Pin.1,2,3 i wygrywa Jack Evans !

B- Właśnie zakochałem się w High fly-u !

S- Tak, te skoki w wykonaniu Evansa to było coś niesamowitego !

B- Sting, Ikona wrestlingu sobie z nim nie poradził, a to o czymś świadczy !

S- Tak, ale teraz czas reklamowy

(Po przerwie)

B- Witamy państwa na 2 gali XWG !

S- Za nami już pierwszy pojedynek, Sting vs Jack Evans !

B- I wygrana Evansa ! A teraz kolejny pojedynek. Szpaku, mogę tak do ciebie mowić ?

S- Eee…

B- No to okey ! Więc Szpaku, podobno wiesz jaka czeka nas teraz walka. Zdradzisz nam tą tajemnice ?

S-(Lekko zszokowany), tak, będzie to Handicap match ! Cm Punk& Chris Hero vs Sabu !

B- Tak, ale zanim to nastąpi obejrzyjmy co się stało na backstage, mam szokujące wieści !

(Widzimy Tomko myjącego twarz w łazience. Nagle podchodzi do niego zamaskowany człowiek)

Zamaskowany człowiek (ZC)- Dawaj kasę

Tomko (T)- (Śmiejąc się) Chyba śnisz !

ZC- Dawaj forsę

(Tomko przymierza się do ciosu, ale ZC odskakuje, łapie go i wykonuje na nim suplex, rozwalając ciałem Tomko umywalkę poczym ucieka. Tomko ostatkiem sił dociera do telefonu i dzwoni po ochronę)

B- Wow ! Co to za napad ! Kto ośmielił się zaatakować takiego zabijakę jakim jest Tomko !

S- Nie wiem, ale ten ktoś musi być bardzo silny ! Suplex na takim potworze ?

B- Mam nadzieje że ochrona go znajdzie i spotka go zasłużona kara !

S- A Ja nie ! Nigdy nie lubiłem Tomko !

(Widzimy Tomko który wychodzi obandażowany z trybun, po czym uderza z wysiłkiem Szpakowskiego, upada na ziemię i krzyczy)

-Bierz go !

Z trybun wyskakuje Jack Evans i obija dotkliwie Szpakowskiego.

Szpakowski leży, a nad nim staje Tomko, krzyczy coś mu sadystycznie, ale przybiega ochrona, oraz sanitariusze którzy zabierają napadniętego komentatora. Z trybun wychodzi Szaranowicz i zastępuje Szpakowskiego.

Szaranowicz (Sz)- Pod nieobecność naszego kolegi to ja będę komentował za niego. Witam cię Przemku !

B- Witam ! Teraz już musimy przenosić się na ring, bo zawodnicy czekają !

Sz- a więc teraz Handincap match: CM Punk&Chris Hero vs Sabu !

Handicap Match:

CM Punk& Chris Hero vs Sabu

Koncówka: Punk łapie Sabu, whip od linek I drop kick w brzuch. Teraz unosi go, chce wykonać the GTS, ale Sabu ucieka odbija się od linek, ale nadziewa się na but CM Punk’a. Ten łapie go i rzuca w narożnik. Biegnie ale nadziewa się na but sabu. Ten podnosi go i DDT. Wchodzi na narożnik i Flying Arabian facebustar, teraz odbija się od linek, ale podcina go Cris Hero (Czego sędzia nie widział), a Sabu niefortunnie upada i zwija się z bólu. Nagle słychać enterance them Vampiro. Ten wbiega na ring i CHokeslam na Hero, podnosi CM Punka i na nim również chokeslam. Sędzia przerywa walkę i wygrywa CM Punk& Chris Hero przez DQ

Po walce Vampiro i sabu znęcają się nad przeciwnikami i dopiero interwencja ochrony ratuje duet Hero& Punk

B- No tak . Vampiro nieźle urządził CM Punka i Hero.

Sz- To prawda, ale Sabu też nieźle sobie radził, do momentu tej zagrywki Chris’a Hero przy linkach.

B- A teraz czeka nas już kolejna walka…

Sz- Fantastyczny match, moim zdaniem lepiej się nadaje na main event od…

B- Cicho. Powiem krótko: Nowy pomysł Johna Ceny. Match który on sam nazwał Safe your ass

Sz- Zawsze wiedziałem że Cena to prymityw…

B- Polega on na tym, aby wyrzucać przeciwników za seciuryty Wall, do publiczności i samemu nie dać się wyrzucić !

Sz- Tak, w tym Matchu będzie uczestniczyło aż 12 zawdoników !

B- Będą to: Saturn, El Generico, Delirious, Monty Brown,, Super Crazy, Jay Lethal, Zandig, 2 cold Scorpio, Vampiro, Homicide, Jeff Jarret i Christian Cage !

Sz- A więc udajemy się już na ring !

Safe your Ass match:

Saturn vs El Generico vs Delirious vs Monty Brown vs Super Crazy vs Lethal vs Zandig vs 2 cold Scorpio vs Vampior vs Homicide vs Jeff Jarret vs Christian Cage

Końcówka: Na trybunach już Saturn, Delirious, Cage, Zandig Vampiro i Jarret. Super Crazy podaje ręke swojemu Tag team partnerowi, Lethalowi. Ten mu ufa więc robi to soamu, a super crazy przyciąga go do siebie wchodzi na narożnik i rzuca Lethala w trybuny !

Lethal wyeliminowany

To że Super Crazy jest na narożniku wykorzystuje El generico, wypychając go. Jednak Super Crazy zahaczył nogą o narożnik i wpadł pod ring, czego nikt nie zauważył. 2 cold scorpio łapie Homicide, odbija go od linek i potężny drop kickiem wypycha go z ringu. Schodzi, uderza jego głową kilkakrotnie o schodki, poczym wyrzuca go w trybuny

Homicide wyeliminowany

Monty Brown puka El Generico w ramię, podnosi na barki i skacze z narożnika w locie puszczając El Generico.

El Generico wyeliminowany

2 Cold scorpio atakuje Browna serją kicków, podnosi go i wychodzi poza ring. Chce go rzucić, ale Monty Brown uwalnia się, thumb to the eye i wpycha 2 Cold Scorpio na trybuny. Teraz staje na narożniku i cieszy się ze swego zwycięstwa. Ale z pod ringu wychodzi super crazy, z pycha go z narożnika i to on wygrywa ten pojedynek !

Po walce Monty Brown wykonuje Punce na Super Crazy i wyrzuca w trybuny sędziego, po czym odchodzi do szatni.

B- Zachowanie Browna było nie sportowe

Sz- To jest wrestling !

B- Ale wygrał za to Super Crazy którego bardzo lubię !

Sz- Ja również. A teraz przed nami walka pomiędzy trzema wrestlerami ! Shelton Benjamin vs Ron Killings vs ???

B- No właśnie ? Kto ? Czy John Cena pójdzie za „Głosem ludu” czy może sam wybierze wrestlera z pośród 5 kandydatów: Umagi, MVP, Carlito, Kendricka i Londona !

Sz- A więc na ring !

3-way match:

Ron Killings vs Shelton Benjamin vs ???

Końcówka: Trzeci wreslter nie stawił się więc walka zamieniła się w Shelton Benjamin kontra Ron Killings. Ta dwójka okłada się nawzajem pięściam, Nagle Benjamin uderza Killings’a poniżej pasa i rzuca nim narożnik . Podbiega do niego, chce go uderzyć gdy nagle słychać enterance them MVP ! Już wiadomo kto to ten nowy wrestler ! MVP Wbiega na ring, running clothesline na Benjaminie, łapie go i The Malicious Entent, a na Killingsie The Play maker, jeszcze elbow drop i zwycięstwo MVP.

B- Cóż za walka i emocje !

Sz- No i zwycięstwo debiutanta cieszy !

B- Ale wolałbym żeby wygrał Benjamin !

Sz- A ja nie ! MVP jest stokroć lepszy ! Ale koniec dyskusji na ten temat, no przed nami main event dzisiejszego wieczoru !

B- Match o XWG FLY Championship !

Sz- Jack Evans…

B- Kontra Aj Styles !

Już za kilka chwil ten mecz, ale wcześniej reklamy !

(Po przerwie)

Widzimy Styles’a kopiącego worek w Sali treningowej. Wychodzi z Sali i widzi Evansa, rozmawiającego z Tomko. Podsłuchuje ich rozmowę.

Tomko (T)- Dobra, nic na szczęście nie stało mi się po tym suplexsie

Evans (E)- Więc mi pomożesz ?

T- Jasne, dzięki za oklepanie tego komentatora

E- Nie zrobiłem tego bezinteresownie. Słuchaj, plan jest taki: W trakcie walkli zakradniesz się, ogłuszysz sędziego, razem pobijemy Styles’a, wtedy ty uciekniesz a ja ocucę sędziego, pin i moja wygrana ! Deal ?

T- Deal !

Tomko i Evans Przybijają piątke i zadowoleni odchodzą !

Przerażony Styles podnosi telefon i dzwoni do kogoś, mówiąc:

-Pamiętasz jak pomagałem ci kiedyś ? No, powiedziałeś wtedy że mogę na ciebie liczyć, pamiętasz ? Tak wtedy ! No, to właśnie chcę odebrać swój dług. Podczas mojej walki bądź na hali. W razie interwencji Tomko wież co robić. NO. Dzięki , cześć !

Main Event: Match for The XWG Fly Tittle

Jack Evans vs Aj Styles

Końcówka: Styles clotheslinem przewraca Evansa. Podnosi go i rzuca w narożnik biegnie i uderza drop kickiem w bruzh. Teraz kładzie go na środku maty i wchodzi na narożnik. W tym samym momencie wyskakuje Tomko i chce ogłuszyć sędziego, ale przeszkadza mu w tym Christian Cage pięknym Spearem. W tym samym czasie Styles wykonuje jeszcze styles Cash, pinuje i to Aj Styles zostaje XWG FLY CHAMPION.

Po walce Aj I Cage biją swoich przeciwników i ogłaszają powstanie Tag teamu: Stles & Cage. Pokazywana jest zapowiedź trzeciej gali, między innymi fragment walki Vampiro i Chirs Hero na parkingu i gala kończy się.

https://forum.wrestling.pl/topic/7985-xwg-monday-war-in-your-house-2/

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• Grins
      A no głupia dość decyzja można było z organizować ten event szybciej jakoś 18 stycznia czy coś, ogólnie widziałem przewidywania bukmacherów jeśli chodzi o Royal Rumble kobiecy RR Match wygląda fatalnie jeśli chodzi o zwyciężczynie ma to być niby Becky albo Rhea... nie brzmi to zbyt optymistycznie. 
    • Attitude
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite w drodze do World's End. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Kyle Fletcher pokonał Sheltona Benjamina w niebieskiej lidze Continental Classic. Fletcher ma na koncie już sześć punktów w tym turnieju. Link do filmu W ringu pojawił się Hook, który chciał walki z Christianem Cagem. Cage rzeczywiście wyszedł do konfrontacji, ale znienacka Hooka zaatakowali Nick Wayne i Kip Sabian. Na koniec Christian wyprowadził conchairto w rękę Hooka. Link do filmu Adam Cole i Kyle O'Reilly znaleźli się w finałowej dwójce Dynamite Dozen Battle Royal. Zawalczą ze sobą tym samym za tydzień. Link do filmu Swerve Strickland bez większych problemów rozprawił się z Maxem Casterem, a po pojedynku dał mu jeszcze lekcję. Link do filmu Jay White pokonał PAC'a, mimo ingerencji Wheelera Yuty. Po pojedynku White'owi pomogli Orange Cassidy... i Adam Page w odparciu ataku Death Riders. Link do filmu Anna Jay pokonała Penelope Ford. Po starciu doszło do konfrontacji Jay z Mercedes Mone. Anna wyprowadziła cios z liścia mistrzyni TBS. W walce wieczoru Claudio Castagnoli pokonał Brody'ego Kinga w kolejnym pojedynku złotej ligi w Continental Classic. Castagnoli ma na koncie już sześć punktów w turnieju. Link do filmu Na Rampage zobaczymy: * AEW Continental Classic Blue League Match: Mark Briscoe (0 pts) vs. Kazuchika Okada (1 pt) * AEW Continental Classic Blue League Match: Daniel Garcia (1 pt) vs. The Beast Mortos (0 pts) * AEW Continental Classic Gold League Match: Ricochet (0 pts) vs. Komander (0 pts) * The Vendetta (Taya Valkyrie & Deonna Purrazzo) in action Z kolei na Collision zapowiedziano: * Wrestle Dynasty Women's Invitational Tournament: Willow Nightingale vs. Serena Deeb * AEW Continental Classic Blue League Match: Kazuchika Okada vs. Kyle Fletcher * AEW Continental Classic Blue League Match: Daniel Garcia vs. Mark Briscoe * AEW Continental Classic Gold League Match: Komander vs. Darby Allin * Emi Sakura vs. Mina ShirakawaPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      Jest i oficjalne potwierdzenie tego, co wrzucałem wcześniej: Tydzień przed Royal Rumble. Średnio mi się to podoba. Becky/Charlotte:
    • MattDevitto
      Jakby co panowie to możecie znaleźć więcej info i odnośniki w oryginalnej wiadomości od WWE https://x.com/WWE/status/1864335491505504382
    • IIL
      Tak powinno być. W razie 'w' zarejestrowałem też maila na przedsprzedaż w Greenhouse. Coś czuję, że bilety na Brukselę rozejdą się w kilka minut... Powodzenia.  
  • Dodaj nową pozycję...