Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE Bad Blood 2024

Dyskusje, spekulacje, spoilery

MattDevitto

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   507
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE Bad Blood 2024

Atlanta, Georgia, State Farm Arena

05.10.2024

flat750x075f-pad750x1000f8f8f8.jpg.aef6b0e233037fcde9c5db637e620507.jpg

....

WWE Women's World Title Match

Liv Morgan (c) vs. Rhea Ripley

Hell In A Cell Match

CM Punk vs. Drew McIntyre

Finn Balor vs. Damian Priest

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

• Reputacja:   529

CM Punk vs. Drew McIntyre  Hell in a Cell match:

Tutaj bez niespodzianek, bo raczej każdy z nas spodziewał się, iż ta walka się pojawi na tej gali, a również i stypulacja tej walki była oczywista.
Walka na SummerSlam troszkę zawiodła, natomiast kolejna była lepsza, niż się spodziewałem, więc wychodzi na to, że tutaj dostaniemy najciekawszy pojedynek tej dwójki.
Jeżeli plotki o Gunther vs Punk na Survivor Series są prawdziwe, to CM Punk to zgarnia i tyle.

Damian Priest vs. Finn Bálor:

Fajnie zapowiadające się starcie. Mam nadzieję, że Balor to wygra.

GXFWuaLXQAABEO9?format=jpg&name=900x900

Liv Morgan (c) (with "Dirty" Dominik Mysterio) vs. Rhea Ripley:

Liv tytuł obroni. Pytanie jak to zrobi? Wiadomo, że będzie trzeba przy tym troszkę namieszać i pewnie sam Dominik nie wystarczy tym razem. Może dawno niewidziana Raquel Rodriguez powróci i zrobi robotę dla Liv.
Tak czy inaczej, liczę na dobrą waleczkę.

Trzy walki na teraz. Co można dodać?

Gunther vs Sami:

Rewanż za Wrestlemanię tylko z innym wynikiem.

Bron vs Jey Uso:

Walka godna gali PLE.

Bianca Jade vs Damage CTRL:

Bianca Jade vs  Pure Fusion Collective:

Przecież to Bianca, więc nie będę przesadnie zdziwiony jak wrzucą ją na kartę.

Atlanta, Georgia więc byłoby bardzo dziwne, gdyby Blondasa zabrakło to i musi dostać coś dla siebie.

Cody vs Randy:

Randy, to jest Randy. Przegrał walkę o jeden pas i nic wielkiego się nie stało. Równie dobrze może teraz zawalczyć o drugi.

Cody vs KO:

Tej walki też wykluczyć nie można.

I to chyba byłoby wszystko, jeżeli chodzi o możliwości zestawień dla Kodeusza, no chyba że zdecydują się na Fatu, ale wątpię. 

LA Knight vs Andrade 
LA Knight vs Melo
LA Knight vs Melo vs Andrade

Najlepsza opcja ostatnia, ale pozostałe dwie też nie wyglądają źle.

Nia Jax vs Bayley:

Z kim innym niby miałaby walczyć Jax? Bayley powinna dostać rewanż, którego niestety nie wygra.

Na teraz więcej w głowie nie mam. Wiadomo, że karta pewnie zamknie się w 5 może 6 pojedynkach, więc część z tego, co napisałem się nie sprawdzi.

• Lubię to 3

• Reputacja:   251

Tyle lat czekania chyba podajże od 2004 roku aby ta gala wróciła do kalendarza WWE, no i się stało wróciła, za czasów Vince'a nie byłoby żadnych szans na powrót tej gali, podoba mi się oprawa i logo, nawiązanie do old schoolu może nie ta sama era itd. Ale wierzę że wycisną z tej gali na prawdę coś fajnego, co zapamiętamy. 

Hell in a Cell Match: 

• CM Punk vs. Drew McIntyre: Ogólnie mi się zdaje że to będzie walka wieczoru jeśli to ma być ich ostatni pojedynek i zwieńczenie tej historii to lepszej okazji już nie będzie, czy podoba mi się ich rywalizacja? Przyznam że tak, zawsze się coś tu dzieje a Bad Blood będzie najlepszą galą na zakończenie tego konfliktu, może jakiś spot? Który wyeliminuje kogoś na kilka tygodni, w całej sytuacji najbardziej interesuje mnie Wade Barrett mam wrażenie że coś odwali i pomoże Punkowi wygrać ten match kto wie czy w planach nie jest ostatni Last Dance Wade'a i czy nie powróci do ringu w okresie RTWM gdy to RAW przejdzie na Netflix, Drew musi mieć coś do roboty na WM a wątpie że dostanie walkę o pas na WM 41, Punk ma iść niby na pas na Survivor Series wiec najprawdopodobniej wygra na Hell in a Cell.

Women's World Championship Match

• Liv Morgan (c) vs. Rhea Ripley: Ogólnie mam wrażenie że tutaj dojdzie Hell in a Cell Match i kto wie czy Rhea tej walki nie wygra, chociaż nie wiadomo jakie Hunter ma plany co do Liv bo akurat ona idealnie się spisuje w roli mistrzyni a stajnia JD by sporo straciła gdyby ona straciła ten tytuł, tak czy siak babki dostaną Hell in a Cell Match, przeważnie dostają, więc w tym roku też tak będzie.

• Damian Priest vs. Finn Balor: Mam nadzieje że to początek jakiegoś większego pushu dla Balora, lubię Damiana ale jeśli się podłoży kantem to się nie obrażę, to zawsze wzmocni Finna jako nowego lidera JD ogólnie tak na prawdę to każdy pokładał nadzieje że to on właśnie będzie liderem JD jednakże przez cały ten okres robił tam za typowego członka tej stajni, wierzę że mają coś dobrego dla niego na najbliższe miesiące :) 

World Heavyweight Championship Match

• Gunther (c) vs. Sami Zayn: Trochę nie rozumiem tej decyzji dlaczego Sami dostał teraz tego title-shota, ogólnie Survivor Series ma być w Kanadzie, wiec dlaczego akurat tam nie postanowili z organizować tą walkę? Wynik jest z góry pewny, Gunther straci pas pod koniec roku nie będzie mistrzem do WrestleManii tam Rollins z Punkiem będą walczyć o główny pas.  

Undisputed WWE Championship Match

• Cody Rhodes (c) vs. Jacob Fatu: Mam wrażenie że to właśnie Jacob dostanie szansę na walkę o pas nie bez powodu ostatnio na SmackDown Cody wspomniał o nim i to właśnie jego chce jako przeciwnika, nie którym może się wydawać że to za wcześnie ja sądzę że nie :) Jacob bije na łeb Solo pod każdym względem i chciałbym aby go zdradził lub po prostu wyrzucił go z grupy a że do zdrady dojdzie to niemal niż pewne bo Solo traktuje chujowo Jacoba w tej swoje nowej grupie a wątpię że Samoan Wolf sobie na to pozwoli. 

• Lubię to 2

Cody Rhodes\Roman Reigns vs Solo Sikoa\Jacob Fatu:

GXdonweX0AAzKT2?format=jpg&name=900x900

• Reputacja:   189

17 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Cody Rhodes\Roman Reigns vs Solo Sikoa\Jacob Fatu:

GXdonweX0AAzKT2?format=jpg&name=900x900

Ja tu widzę wygraną Bloodline i Jaku-gruba pinującego Kodeusza, co ustawi im walkę jeden na jeden, a Romeo pójdzie dalej na Sikacza, o miano Szefa Stołu.

W dniu 15.09.2024 o 15:57, -Raven- napisał(a):

Ja tu widzę wygraną Bloodline

Sam się troszkę ostatnio zastanawiałem nad wynikiem tej walki i przychylam się do tego, iż Nowe Bloodline wyjdzie tutaj zwycięsko. Wszak miejscówa Kodeusza/Para Roman i Cody to megamocny zestaw, a Blondas to mistrz, ale nos być może błędnie podpowiada, że wynik będzie korzystny dla Bloodline. Może KO coś namiesza i wtedy na Crown Jewel dostaniemy powtóreczkę Rhodes vs Owens. Czytałem, że Roman ma przepracować wszystkie gale PLE (No wiele ich nie zostało) do końca tego roku, więc na Crown Jewel pewnie Fatu/Solo.

@MattDevitto  Tradycyjnie postarał się z ładnym obrazkiem, ale chyba wszystko jednak zmierza do tego, że będzie ta szósta walka, bo przecież walki Gunther vs Sami nie rzucą ot tak na RAW.

• Reputacja:   36

7 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Tradycyjnie postarał się z ładnym obrazkiem, ale chyba wszystko jednak zmierza do tego, że będzie ta szósta walka, bo przecież walki Gunther vs Sami nie rzucą ot tak na RAW.

Między Bad Blood a Crown Jewel chyba nie ma jakiejś dużej różnicy (no dobra, jednak miesiąc), więc mogliby to przeciągnąć teoretycznie do gali w Arabii. Bardziej w tym story drażni mnie to, że niby Sami rozjechał Waltera na WM, jednakże później stracił pas mid-cardowy, Gunther pocisnął na mistrzostwo świata i znikąd Sami ma dostać walkę o pas mistrza świata? 

• Lubię to 1

A wasze zdanie jakie? Która walka powinna zamykać galę?

Rzeczywiście para Cody/Roman dodatkowo dodając to gdzie odbywa się gala to wystarczający powód do Main Eventu ba samo nazwisko Romana do tego starczy, ale chyba rywalizacja Punk vs Drew zasłużyła, aby finalnie zakończyć galę i zarazem rywalizację.

• Lubię to 1

18 minut temu, KyRenLo napisał(a):

A wasze zdanie jakie? Która walka powinna zamykać galę?

Wolę jak singlowy match kończy show, jednak tutaj masz w walce Rhodesa i Romana, więc wybór jest prosty - Punk i Drew muszą ustąpić.

• Lubię to 1

Nia Jax z rywalką:

144317_20240920_badblood_match_niabayley

Byłem dość mocno przekonany, że WWE coś wymyśli i będzie Triple Threat, ale ostatecznie Jax dostała jedną przeciwniczkę. Rewanż za SummerSlam i zapowiada się taki sam rezultat.
Chciałoby się tutaj zobaczyć jak Tiffy wychodzi z tego wszystkiego jako nowa mistrzyni, ale pewnie wybiorą inny moment do tego.

Karta na teraz:

GYkmqgEXEAA0a_N?format=jpg&name=900x900

• Lubię to 1

• Reputacja:   251

W dniu 24.09.2024 o 21:34, KyRenLo napisał(a):

Rzeczywiście para Cody/Roman dodatkowo dodając to gdzie odbywa się gala to wystarczający powód do Main Eventu ba samo nazwisko Romana do tego starczy, ale chyba rywalizacja Punk vs Drew zasłużyła, aby finalnie zakończyć galę i zarazem rywalizację.

Stanowczo wolę Punk kontra Drew i jakieś kontrowersyjne zakończenie, coś mocnego, tak nawijają na mikrofonie że poleje się krew itd. no i liczę że to dostaniemy że ktoś rzeczywiście będzie krwawił co będzie taką nostalgią do pierwszej walki Hell in a Cell na Bad Blood'97, moze jakiś pojebany spot kto wie co staremu Punkowi jeszcze chodzi po głowie i czy aby nie miał ochoty zlecieć z klatki aby zapisać się w historii :) 

Co do Roman/Rhodes kontra Bloodline 2.0 to ta walka powinna znaleźć się w Hell in a Cell Matchu, byłby to niezły rozpierdol jednakże tak nie będzie, mam wrażenie że tutaj Owens przejdzie Heel Turn przez co Cody i Roman wdupią tą walkę, Roman będzie miał po walce pretensje do Cody'ego i sprzeda mu speara... I dostaniemy rematch Cody kontra Roman na Crown Jewel i definitywny koniec ich potyczki, wtedy Roman już pójdzie solo na Bloodline 2.0 

• Lubię to 2

37 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Karta na teraz:

Czyli dalej jest 5 walk, więc widzę, że jest w porządku:D

W dniu 28.09.2024 o 18:19, MattDevitto napisał(a):

Czyli dalej jest 5 walk, więc widzę, że jest w porządku:D

Znowu 5 walk:

alexa-bliss-alexa.gif

Już się nawet nie łudzę, iż na Smackdown coś zostanie dodane. Dla mnie sytuacja zaczyna się robić troszkę irytująca, ale mogę sobie co najwyżej ponarzekać.

Typy przed galą:

Women's World Championship: Rhea Ripley vs. Liv Morgan:

Zdanie które pisałem wyżej podtrzymuję myślę, że Morgan jakoś to ugra. Skoro Dom nie bardzo będzie miał jak pomóc, to będzie potrzebne coś ekstra. Rodriguez pasuje idealnie.

Typ: Liv Morgan

Damian Priest vs. Finn Bálor:

Czekam na mocną walkę. Wypadałoby, żeby Finn zakończył walkę jako zwycięzca. Chciałbym tego i uważam, że znacznie bardziej ta wygrana jest mu potrzebna. To czego ja chcę i WWE to mogą być dwie inne sprawy, więc obstawię bezpiecznie Damiana.

Typ: Damian Priest

Hell in a Cell: CM Punk vs. Drew McIntyre:

Przez większość czasu świetna rywalizacja, ale trzeba to kończyć i iść dalej.

Typ: CM Punk

WWE Women's Championship: Bayley vs. Nia Jax:

Fajnie, że Bayley załapała się na galę, ale wiadomo, że szanse na wygrane nikłe.

Typ: Nia Jax, ale czy ostatecznie wyjdzie z tym pasem to się jeszcze okaże. WWE nie ma co przeciągać. Proszę dajcie już ten tytuł dla Tiffy.

• Lubię to 1

@ KyRenLo  czy to przypadek, że pominąłeś jedną walkę czy po prostu masz ją gdzieś?:D Co do karty - raczej średnio mnie to wszystko grzeje, ale liczę, że Punk i Drew dadzą radę. Hell in a Cell powinno im w tym przypadku zdecydowanie pomóc.

• Dzięki 1

58 minut temu, MattDevitto napisał(a):

czy to przypadek, że pominąłeś jedną walkę czy po prostu masz ją gdzieś?:D 

Tak słabo zapowiadająca się walka, że nawet o niej zapomniałem:classic_wink:

A tak serio to coś mi się skopało, więc dorzucam:

Blondas/Roman vs. The Bloodline:

Zestawienie razem pary Cody/Roman piekielnie mocne, ale zdecydowanie wolałbym zobaczyć Kodeusza z dala od Bloodline i po prostu broniącego tytułu.
Coś ekstra co możemy dostać w tym starciu/po zakończeniu pojedynku?

Zdrada Fatu i odłączenie od Solo? Myślę, że trochę za wcześnie na takie rozwiązanie.
Jimmy powraca? No kiedyś wrócić przecież musi.
KO "pomaga” Blondasowi i ten przegrywa walkę? W taki scenariusz też jestem w stanie uwierzyć.
Final Boss? Na takiej gali? Pewnie nie.

Tutaj mogę sobie siedzieć i dalej wymyślać, a pewnie skończy się na tym, że mimo przewagi liczebnej The Bloodline Solo po prostu zostanie odliczony przez Romana i tyle.

Nieostateczny typ: Cody/Roman. 
Może przed samą galą ów typ znowu mi się zmieni, bo wcześniej uważałem, że to Bloodline wygra.

Wyjątkowa gala, bo żaden z pasów należących do dywizji Panów nie będzie broniony. To już nawet Elimination Chamber: Perth miało starcie o pasy tag team.

Road to Bad Blood 2024:

Jak dla mnie, to dwie najlepsze rywalizacje w tym roku w WWE.

Spoiler

Spoiler

• Lubię to 1