Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #22

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Na ring wychodzi Eric Bischoff, a to oznacza, że zaraz poznamy nowego general managera WWC. Bischoff powiedział: "Dziś poznamy trzech kandydatów na stanowiska GM'a. Dwóch sam wybrałem, a jeden zgłosił się sam. Oto oni: William Regal, Paul Heyman oraz JBL. Za tydzień będzie można na nich głosować, a dziś każdny z nich zabookuje jedną walkę". Wszyscy trzej weszli na ring, a pierwszy głos zabrał Regal: "Chcę wprowadzić do WWC więcej entertainmentu oraz jeśli prezes pozwoli to chciałbym by w federacji pojawiły się nowe twarze - gwiazdy światowego formatu."

Bischoff: "Niestety ani prezes, czyli ja, ani fundusze na to nie pozwolą!"

Regal: "Aha... yyy... no to w takim razie dziś walka szybka i dynamczina, bo moi rywale pewnie zafundują wam jakiś gniot. W mojej walce zmierzą się: Sabian vs Hart vs Helms vs Aries vs Dutt vs London"

Drugi wypowiedział się Paul Heyman: "Większość pamięta mnie pewnie z ECW i walk "Extreme Rules", które organizowałem. Tej federacji przydało by się więcej hardcoru, dlatego dziś ogłaszam walkę hardcore - Killings vs CM Punk"

Bischoff: "Paul, niestety wszystkie walki w naszej federacji nie mogą być hardcore... dbamy o zdrowie naszych pracowników."

Heyman: Wiem, spodziewałem się tego, ale jedna walka dziś i trochę więcej niż obecnie nie zaszkodzi.

Ostani przemówił JBL: "Wszyscy wiedzą, że uwielbiam Sheltona Benjamina i nie cierpię Vampiro. Dlatego dziś walka między nimi i to..."

Bischoff: "Shelton nie może dziś już walczyć, bo ma walkę o pas z Roderickem Strong'em."

JBL: "Dziękuje panie prezesie, że mi pan prezes to przypomniał. Bardzo sobie cenię zdanie pana prezesa. Skoro Benjamin nie może walczyć to Vampiro zmierzy się przeciwko Chrisowi Hero oraz Jimmy Rave'owi."

Bischoff: "Dziękuje bardzo, a teraz zapraszam was trzech do mojego biura na wspólne oglądanie gali."

Styles: Witamy! Dlatego, że JBL bierze udział w konkursie na GM'a, na stanowisku komentatora zasiadł Roderick Strong. Dziwne, że tu siedzisz skoro dzisiaj masz walkę w obronie pasa!

Strong: Joey, nie boję się Benjamina, bo jestem od niego lepszy. Poza tym jestem w świetnej kondycji. Chciałbym też pozdtowić moich kibiców!

Styles: No niestety słysząc reakcję kibiców na twoją osobę to nie masz ich chyba zbyt dużo!

Strong: Wiesz co? Mam to w dupie! Ja jestem mistrzem WWC, a kim oni są? Nikim! Nic nie osiągneli i nigdy nie osiągną tego co ja!

Zanim odbędzie się pierwsza walka krótki wywiad z Paulem Londonem. Powiedział on w nim, że wraz z Kendrickem przyjmują wyzwanie Chrisa Hero oraz Jimmy Rave'a i za tydzień zmierzą się w walce Tables Match o pasy Tag Team.

Hardcore Match: Ron Killings vs CM Punk

Końcówka: Walka toczy się już od 6 minut, gdy nagle z krzesłem w ręku na ringu zawitał Elijah Burke i zaatakował CM Punka. Ten jednak zrobił unik i wykonał DDT na Burke'u, który uderzył głową w krzesło i spadł z ringu. CM Punk krzyczał jeszcze coś do Burke'a, a moment nie uwagi wykorzystał Killing, który wykonał Truth Conviction na Punku. Wtedy na ring wbiegł Vampiro, ale Killings szybko go wyrzucił. Podszedł do linek i powiedział Burke'owi by ten podał mu krzesło. Burke już miał je podać, ale Vampiro zaczął mu przeszkadzać. CM punk zaatakował Killingsa od tyłu. Zrobił roll-up i spinował swego rywala.

Winner: CM Punk

Po walce Ron Killings zaatakował Elijaha Burke'a. Wykonał na nim Truth Conviction i zaczął kopać. Killings wziął mikrofon i jeszcze raz wszystkim przypomniał, że nienawidzi przegrywać, a dzisiejsza porażka to wina Burke'a i spotkała go kara, podobnie jak Ruckusa i Sabiana w zeszłym tygodniu.

Przenosimy się do biura Bischoffa. Tam trójka kandydatów wymienia poglądy na temat walki zabookowanej przez Paula Heymana. JBL i Regal zgodnie twierdzą, że walki Hardcore nigdy im się nie podobały, a wyniki są wypaczone przez interwencje innych wrestlerów. Heyman broni się mówiąc, że ludzie właśnie takie coś chcą oglądać.

6-way Match: Sabian vs Hart vs Helms vs Aries vs Dutt vs London

Końcówka: Hart i Helms, którzy mają na pieńku walczyli przeważnie między sobą i zakończyło się to tym, że obaj w ferworze walki zawędrowali aż na backstage i już nie wrócili. W ringu Sabian ułożył sobie Dutta, wszedł na narożnik i wykonał 450 Splash. Nie zdążył jeszcze wstać, a Paul London już zrobił London Star Press. Zaczął pinować Sabiana, ale Aries przerwał liczenie i wyrzucił Londona z ringu. Zaraz potem założył Sabianowi Rings of Saturn, a ten od razu stapował.

Winner: Austin Aries

W biurze Bischoffa Regal triumfuje. Heyman przyznaje, że walka była świetna, ale dodaje, że z takim składem to było oczywiste. Dodaje, że przecież co tydzień takiej walki nie będzie. Regal odpowiada, że Heyman mu zazdrości i takie walki jak będzie chciał to będzie organizował co tydzień.

W szatni Dusty Rhodes mobilizuje Sheltona Benjamina. Rhodes mówi mu, że jeśli dzisiaj wygra pas WWC to zbliży ich to do przejęcia całego WWC. Shelton zapewnia swego managera, że tak dzisiaj się stanie.

Handicap Match: Vampiro vs Chris Hero & Jimmy Rave

Końcówka: Chris Hero i Jimmy Rave mają zdecydowaną przewagę. Rave ma już wykonać Greeting from Ghana, ale Vampiro się uwolnił i zrobił Chokeslam. Obaj leżeli na ringu. Hero wszedł i wyrzucił Vampiro z ringu. Poszedł za nim, a gdy się po niego schylił ten uderzył go gongiem i sędzia był zmuszony przerwać walkę.

Winner: Hero & Rave by DQ

Ostatni raz zawitaliśmy w biurze Bischoffa. Regal powiedział JBL'owi, że ta walka była żenująca i jeśli chce być GM'em to swoje sympatie musi odstawic na drugi plan. JBL bornił się twierdząc, że jako GM może robić, co chce i nikt mu nie może w tym przeszkodzić. Nagle wchodzi Dusty Rhodes, który mówi, że nie ważne kto zostanie nowym General Managerem WWC, bo i tak nikt mu nie dorasta do pięt. Dodał, że już nie długo GM będzie odpowiadał przed nim, a nie przed Bischoffem. W biurze pojawiła się także ochrona, która kazała Rhodesowi opuścić pokój.

Styles: Pozostał już tylko main event, dlatego na naszym stanowisku zmiana. Przy mikrofonie zasiadł CM Punk. Kto wygra Main Event?

CM Punk: Witam wszystkich. Myślę, że zwycięży Roderick Strong. Znaczy się chciałbym by tak się stało.

Styles: Dlaczego? Przecież Strong to twój największy wróg!

CM Punk: Tak, ale gdy wreszcie się z nim zmierzę, a on będzie mistrzem to gdy go pokonam to nie dość, że będę od niego lepszy to będę także mistrzem WWC.

WWC Heavyweight Title Match: Roderick Strong © vs Shelton Benjamin (w/Dusty Rhodes)

Końcówka: Shelton Benjamin robi Irish Whip, a Roderick kontruje Clotheslinem, ale się mija. Shelton wykonuje T-Bone Suplex, wchodzi na narożnik i skacze 450 Splash. Strong zdołał się jednak odsunąć. Posłał serię ciosów na Benjamina, aż w końcu podniósł go do Powerbomb over the Knee, ale w tym samym czasie na ring wpadł Dusty Rhodes. Strong zamiast o kolano rzucił Sheltonem prosto w Rhodesa, a zaraz potem spinował swego rywala.

Winner: Roderick Strong

Po walce CM Punk zerwał się ze stanowiska komentatorskiego, wskoczył na ring, chciał wykonać GTS na Rodeicku Strongu, ale temu udało się uciec. Z tego powodu GTS dostał się Sheltonowi Benjaminowi.

Zapraszam do komentowania! :) Chciałbym w tym miejscu podziękować wszystkim tym, którzy poświęcają kilka minut tygodniowo by przeczytać moje diary, a szczególnie dla tych, którzy komentują moje gale! To mobilizuje mnie do dalszego pisania! Jeszcze raz dzięki i mam nadzieję, że będziecie to robić nadal ;)

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

1

• Elliott

1

• majonez

1

• Biggmac

1

Top użytkownicy w tym temacie

Na następnej gali zobaczymy walkę CM Punk & Vampiro vs. Chris Hero & Jimmy Rave? :D Co do spostrzeżeń to może przydałby się bardziej wyraźny podział na face'ów i heeli przez odpowiedni booking?

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Nie ma lepszego rozpoczęcia dnia z forum niż lektura swego ulubionego diary. Co do podziękowań - Nie ma za co.

Teraz kometarz do samej gali:

Świetne uchwycenie charakterów bookerów (wyniosły Regal, działający pod wpływem sympatii JBL i mój faworyt, Paul Heyman dający ludziom swą wizję wrestlingu), waki jak zwykle ciekawe, ale najlepszy był title match w mym odczuciu. No i teraz wreszcie CM Punk ruszy po należny mu tytuł.

Co do podziału o którym wspominał Majonez - dla mnie jest dość czytelny. Nie chciałbym, żeby WWC przekstałciło się w typową federację entertaimentową.

Jak zawsze miło poczytać Twoje diary. Fajny pomysł z rywalizacją kandydatów na GM.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...