Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubiony film

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Hehe, w poście "Ultraviolent" w dziale "Dyskusje" zaczęliście gadać o horrorach.. To chyba nieco lepsze miejsce :) Podawajcie ulubione tytuły, bądź filmy które warto zobaczyć. Oczywiście nie muszą być tylko horrory. Mile widziane uzasadnienie.

My types:

"Forrest Gump" - jak dla mnie doskonały film, Hanks pokazał w tej roli klasę (za co dostał Oskara)

"Man on the Moon" - film Milosa Formana o Andym Kaufamanie, znanym komiku, dla fanów wrestlingu pozycja obowiązkowa, występuje w nim Lawler, widać także Rossa :) Poza tym, była to pierwsza w połowie "dramatyczna" rola Careya, i pokazał na co go stać.

"Lot nad kukułczym gniazdem" - chyba mój ulubiony film, książka jeszcze lepsza, ale to trzeba zobaczyć. Świetna kreacja Nicholsona

"Pulp Fiction" - heh, każdy zna ten film.. Dla mnie najlepsze dzieło Tarantino (no ew. "Wściekłe Psy")

"Lost Highway" - niesamowicie pokręcony i wykręcony filmek Davida Lyncha. Mój ulubiony obok "Człowieka Słonia" jeżeli chodzi o tego reżysera.

"Głupi i Głupszy" - hehe, cholernie głupi film :P Oglądałem go już 100 razy ale nadal mnie śmieszy. To chyba najlepsza rekomendacja (a może i nie:))

"Piątek 13" - pierwsza część kultowej serii (9 części), film cenie głównie za fajny klimat. Z innych z tej serii polecam część 3,4,6. Omijać 7 & 8, bo to wielki chłam. Przy okazji - film ma fajną muzę.

"Texas Chainsaw Massacre" - kolejny horrorek.. W tym filmie podobnie jak w "Piątku.." cenię klimat. Krwi jest tu bardzo bardzo mało, ale atmosfera grozy, brak muzyki itp. sprawia że odbieramy go bardzo realistycznie. Miesiąc temu wyszedł remake - "Texas Chainsaw Massacre 2003" i też jest dobry, co mnie zaskoczyło, bo obecnie horrory to pokaz efektów specjalnych a nie klimat.

That's All.

46204812740b7d45acaa48.gif

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

6

• Eugene

4

• FH

3

• Ricass

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   22
  • Urządzenie:  Windows

hmm jedziemy :

Pasikowski i glownie jego Psy 1 i Psy 2.. pozniej Kroll.. dalej Demony Wojny.. - za co ? za klimat !! jesli ktos postrzega Psy tylko przez pryzmat bluzgow.. to szkoda.. Po drugie.. no swietne kino sensacyjne polskiej produkcji (Psy 2).. po trzecie.. teksty.. kultowe !!

"Bad Boys" - Swietna muzyka i !! genialne zdjecia !!.. sensacja na najwyzszym poziomie..

"Armia Ciemnosci" - ulubiona horroro-komedia.. no klasyk dziecinstwa lub raczej mlodosci :)

"Wstrzasy 1,2,3" - film jest totalnym gniotem (szczegolnie 2,3).. ale jest kultowy wsrod moich znajomych.. :)

Ogolnie glupie romantyczne komedie.. przy ktorych sie uspokajam i nabieram checi do zycia.. amerykanskie Van Wilder (wieczny student), Roadtrip, American Pie.. Polskie.. Chlopaki nie placza, E=mc2, Killer 1,2, Poranek Kojota.. itd..

Bajki : Shrek, Gdzie jest Nemo?, Epoka Lodowcowa :)

Teraz polecimy nieco szybciej :

"W sieci zła"

"Lot nad kukułczym gniazdem"

"American history X"

"Od zmierzchu do switu", "Pulp Fiction"

kurde trudno mi sie teraz skupic i przypomniec jeszcze sobie kilka filmow.. aaa jush wiem :

Polska klasyka !!

"Seksmisja", "Nie ma rozy bez ognia","Hydrozagadka","Piłkarski Poker","Miś","Rejs" !!

:)

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Reputacja:   0

Finding Nero ssie :P Shrek Epoka lodowcowa i nowe szaty krola to sa bajki

14412508044c725aa0e19e.gif

• Reputacja:   22

ze co RazorR ? chyba sie nie slyszysz Finding Nemo rulez !!

a wiesz co tam tak rulesuje ?

Dory !!

http://www.magicalears.com/films/animation/Finding_Nemo/trapics_files/FindingNemo-trailer_12.jpg

i jej zajebiscie pozytywny stosunek do zycia :)))

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Moze ja :)

Nr 1 is "Braveheart" z Gibsonem. Zajebisty film z jeszcze lepsza muzyka.

"Skazani na ShawShank" i "Zielona mila" - dwa filmy na podstawie ksiazek Kinga.

"Pulp fiction" - Royal with cheese :) To samo mowi za siebie...

Serie "Zabojcza bron", "Obcy" "Predator"

Jak bylem mlodszy "markowalem" S. Stallone i A. Swarzenegger :P

Z komedii "Porkys" Zajebsta komedia o napalonych studentach :))))

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

1: From Dusk Till Dawn: Niezaprzeczalnie mój nr. 1 .Kultowy film z zajebistymi dialogami

szybką brutalną akcią , charyzmatycznym głównym bohaterem( Cloney jako Seth),

no i wampiry czyli to co tygryski lubią najbardziej :D

2: Breaveheart: To już nawet nie film tylko DZIEŁO które nie ma słabych stron

3: Gladiator: Film prawie tak samo dobry jak Breaveheart tylko troche pozbawiony tej

głebi która charakteryzowała dzieło Gibsona , nie zmienia to jednak faktu że jest

to b.dobry film.

4: Vanilla Sky: Najlepszy film z Tomem Cruisem. No i to zakończenie po prostu bomba.

5: Face Off , Broken Arow : Filmy akcji na najwyższym poziomie wyreżyserowane

przez mistrza Johna Woo, a Trawolta udowodnił że jest najlepszym aktorem

który potrafi grać czarne charaktery( wogule jest najlepszym aktorem :D )

6: Titanic: Nie żartuje :) mi sie film bardzo podobał i oglądałem wielokrotnie.

7: Equilibrium: Film ten bije na głowe wszystkie matrixy razem wzięte.

Na tym zakończe chociaż jest jecze mnustwo innych zajebistych filmów( Bad Boys, Blade,

Hannibal, Pulp Fiction, Chłopcy z Ferainy, M:I 2, Hannibal, Daredewil czy też Gangs of

New York wyjebany film który nie został w pełni doceniony przez krytyke)

ten kto nie ma nic do stracenia zawsze wygrywa

4626133034af1da5dd01ee.jpg

to teraz mistrzunio :-)

1) Horrory thlirel ;-): Ring (3 czesci japonskie) Dark Water

2)Komedie: Glupi i glupszy (caly czas sie zastanawiam ktory jest glupi a ktory glupszy:), Old School, Scary Movie 1,2,3 american pie 1,2,3, About Schmidt,

3) pojebane: Zagubiona Autostrada, Mullholand Drive, Królestwo

4) akcja: markoanie Stallone and tego gubernatora

5) bajki: wszystkie Dreamworks i Disneya :-) we wszystkich jest jakas postac ktora mnie rozbija

6) dokumunent: Zabawy z Bronia

a no i lubie ogladac Animal Planet - nie nie jestem zoofilem ;-)

78269406145f2cb280ea01.jpg

Ja lubie wszystko Lyncha i Kubricka. Pozatym dobre horrory i dobre thrillery plus ewentualnie dobra fantastyka. Ostatnio oglądałem "House of 1000 Corpses" Rob'a Zombie i jestem pod wrażeniem :) Polskiego kina nie trawię.

Kamala - filmy Lyncha nie są pojebane. To są powiedzmy thrillery psychologiczne. Jeżeli piszesz, że dany film jest pojebany to znaczy, że go nie rozumiesz, wiec moze wcale ich nie oglądaj...

pojebane - zakrecone w tym sensie panie profesorze od inteligietnych filmow ;-)

yyy. czy ja napisałem, że oglądam inteligentne filmy?

to, ze lubię dobre thrillery itd. oznacza, ze nie oglądam jakiegoś shitu klasy b czy c.

pozatym jak dokładnie przeanalizujesz filmy Lyncha to nie są wcale, jak to piszesz, "pojebane" tylko wszystko układa się w jedną całość...

A ja tam polecę klasyką:

1. Siedmiu wspaniałych- jak byłem szczeniak oglądałem ten film chyba ze sto razy, ach! to były czasy.

2. Rocky - ten klimat , ta walka, a ta muzyczka jak Stallone biegnie przez miasto, po prostu wypas :D

3. O jeden most za daleko- i w ogóle inne stare wojenne filmy ja Wileka Ucieczka czy Bitwa o Anglie, to było kino!

684699834088ea601d4d3.jpg

fh316 uloz w calosc zagubiona autostrade bedziesz mistrzyniem dla mnie - tylko nie tak jak lynch mowil - bo mialem wrazenie ogladajac z nim wywiad ze ona sam do konca nie jest w stanie wyjasnic wszystkiego

hehe, z Zagubioną Autostradą masz troche racji :) To jest najbardziej skomplikowany produkt Lyncha, ale tak naprawdę to tylko przemiana Fred'a w więzieniu może być trudna do wytłumaczenia. Wszystko jest bardzo porozrzucane chronologicznie, ale ma sens. Podejśc do tego filmu trzeba opierając się troche na logice snu, czyli - wszystko jest możliwe :)

A ja tam lubie poskie filmy:

-Nic Smiesznego-no jak dla mnie to poprostu zajebisty film

-Psy 1,2-chyba kazdy to oglądał i chyba mało kto powie ze są dupne

-Dzien Swira

a z zagranicznego kina to napewno "Oszukac Przeznaczenie" a poza tym zarazie nic innego nie przychodzi mi do głowy :D

576009130413fce83f1b12.jpg

The Matrix
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 40 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 173 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 514 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 851 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: Marigold New Years Golden Garden - Dzień 7 Data: 07.02.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Shinjuku FACE Format: Live Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • IIL
      Coraz bardziej wierzę jedynie w to, że Rock pojawi się na WM, ale głównie po to, aby np komuś pogratulować i/lub to tam dopiero rozpocząć jakiś nowy storyline (np może w końcu vs. Roman Reigns?). W tym RTWM raczej go nie uświadczymy, a jeśli w ogóle, to nie będzie tak aktywny jak rok temu...  Z drugiej strony - mają konkretny materiał w tej edycji z ostatnią Manią dla Johna Ceny, CM Punk jest *póki co* zdrowy, ma być Roman, Seth i Cody... Nie potrzebują dobijać star powera w tej edycji. Mogą poczekać z jakimś konkretnym tąpnięciem w postaci Rock vs Reigns do WM 42. 
    • PTW
      DRABINKA TURNIEJOWA + KONKURS DLA FANÓW! Tak prezentuje się oficjalna drabinka turnieju o pas mistrzowski PTW Underground, który odbędzie się 15 lutego w ramach Wrestlingowych Walentynek! Mocna reprezentacja PTW wylatuje jutro do słonecznej Italii by stanąć w szranki z najlepszym co włoski pro wrestling ma do zaoferowania, a my zostawiamy Was z monumentalnym pytaniem - kto według Was będzie pierwszym PTW Underground Championem i jak będzie wyglądać jego droga na szczyt? Najciekawsze komentarze z kreatywną analizą nagrodzimy biletami na galę, czekamy na Wasz fantasy booking, a Wy trzymajcie kciuki za naszych zawodników podbijających Włochy! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • KyRenLo
      Pamiętacie? Ciekawe, jaka rola mu przypadnie, o ile w ogóle się pojawi. Uścisk dłoni Blondasa? Romana? Nic?  
    • KyRenLo
  • Dodaj nową pozycję...