Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Oceń wrestlera osoby powyżej

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   632
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Tak jak mówi tytuł tematu - oceń wrestlera osoby powyżej. Zabawa podobna do tej z oceń muzykę usera powyżej i innych podobnych. 

Wybieramy wrestlera, którego chcemy żeby kolejna osoba oceniła  - na tę chwilę wymyśliłem 3 kategorie mianowicie ringskill, micskill oraz theme song. 

Wiadomka ringskill = jak dobry w ringu jest dany wrestler. Mic skill = jak dobrym mówcą jest zawodnika. A theme song = jak bardzo podoba Wam się wejściówka. 

Wszystko w skali od 1 do 10. Dzięki tej zabawie możemy zobaczyć jak dany użytkownik widzi danego wrestlera. Oczywiście jeśli macie propozycję dodania jakiegoś kryterium to spoko. :D 

Na początek chciałbym żebyście ocenili Edge'a - mojego ulubieńca z czasów powrotu do wrestlingu. 

Żeby było łatwo i klarownie - oceniamy na podstawie szablonu poniżej (najlepiej sobie skopiować) ocenić, a następnie wrzucamy zdjęcie następnego zawodnika oraz jego nazwę/ksywkę żeby było łatwiej. 

c23b4e2d91ece84571b9a46e50a32988.jpg

Adam "EDGE" Copeland :

RING SKILL

MIC SKILL : 

THEME SONG : 

Jak oceniasz Adasia? 

• Lubię to 2
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Adam "EDGE" Copeland : jakos tak nigdy za nim nie przepadalem ale potrafie cenic jego jakosc jako zawodnik.

RING SKILL : standardowe akcje i tyle, nic szczegolnego ale u niektorych tyle wystarcza 4/10

MIC SKILL : poprawnie i tyle 7/10

THEME SONG no i tutaj z grubej rury, jeden z najlepszych 10/10

Ja daje jako wrestlera Jeffa Hardyego 

• Lubię to 1
AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW!

43445607450fac1302c351.png

• Reputacja:   432

• Jeff Hardy: Zawsze go ceniłem za to bumpy i spoty których dokonał na przełomie swojej kariery w WWE, w ringu jakiś wyśmienity nie był ale miał swój moment, trochę spierdzielił sobie karierę bo gdyby nie dragi w 2009 roku zawszeł by daleko. 

• Ring Skill: 5/10 Tak jak pisałem powyżej nigdy nie powalał w ringu, kilka fajnych akcji i świetny Swanton Bomb i Twist of Fate i to w sumie tyle, ekstremalne spoty go broniły.

• Mic Skill: 5/10 nie oszukujmy się Hardy nie był jakimś kozakiem na mikrofonie ale nie był również jakiś tragiczny dało się oglądać jego segmenty więc nie było najgorzej.

• Theme Song: 9/10 No oczywiście No More Words wgniatało w ziemię i to mocno jedna z moich ulubionych wejściówkę szkoda że nie przywrócili mu tego theme songu od razu po powrocie do WWE to był wielki błąd, ale oczywiście wejściówka i theme song " Another Me " to był perełka którą chciałbym zobaczyć z powrotem. 

Oceniam Jeffa na mocne 7/10.

To ja daję w takim razie Sami'ego Callihana. 

spacer.png

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   54

Pobawiłbym się, ale nie wiem kto to.

163870508457e2d890447a3.jpg

• Reputacja:   306

Jego run w WWE nie ma co oceniać w TNA brylował( szkoda, że tylko raz był mistrzem) po zakończeniu umowy myślałem, że pójdzie do AEW gdzie jest kumpel Mox. Chętnie bym go widział na większej scenie.

RING SKILL : 6/10 poprawny w ringu, ale bez szaleństw

MIC SKILL : 7/10 bardzo dobry run w TNA na micu jako heel zawsze klasa.

THEME SONG : 8/10 wszystkie jego theme songi z TNA mi sie podobały bardzo.

Ogólnie oceniam 7/10

To może AJ Styles teraz.

18-facts-about-aj-styles-1689399600.jpg

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Ring: jest po prostu fenomenalny, chyba nie przesadze dajac mu dyche? 10/10

Mic: tego nie ma niestety, tragedi nie ma ale i tak slabo 3/10

Theme: "get ready to fly" sluchalem jako malolat w drodze do szkoly 10/10

Ogolnie: AJ to legenda ktora bardzo cenie, byl jednym z powodow dla ktorych ogladalem TNA w 2011-2013. 7/10

Nastepny wrestler bedzie moim zdaniem ciekawym wyborem, Bray Wyatt

• Reputacja:   117
  • Urządzenie:  iPhone

Bray Wyatt: 

Ring Skill: Skoro kolega Kilaz ocenił Edge’a który zjadł zęby na tym biznesie, na 4/10, to jak ocenić Wyatt’a? Jego walki solowe nie porywały, ale to nie znaczy że nie były złe czy tragiczne. W pamięci mam potyczki z Cena. Swoją drogą ciekawe jest to, że sporo ludzi uważa Cenę za beztalencie ringowe - pamietam taki czas właśnie w latach 2011-2014, a właśnie cofając się wstecz, to ogromna ilość wrestlerow ma z nim swoje najlepsze walki w WWE - czy to Styles, Pump, Bryan, nawet Owens można by tak wymieniać. Wracając do Wyatta, to workem był dobrym, wiadomo że to nie poziom Stylesa, czy DB, ale dałbym mu solidne 5/10. Ja oceniając ring skilla biorę pod uwagę nie tylko wygibasy ale też to jak dany wrester potrafi sprzedać historię w ringu, a tu akurat Wyatt nie miał się czego wstydzić. 

Mic Skill: 8/10 najbardziej podobały mi się jego proma w ringu. Interakcja z fanami, czuć było wtedy jego charyzmę. Do dzisiaj czasami odpalam jego segment po Elimination Chamber na SmackDown, jak wygrał mistrzostwo WWE i te chanty publiczności „You deserve It” czy „He’s got the whole World in his Hands”. Potrafił porywać na mikrofonie i przede wszystkim oglądając go miało się wrażenie, że wierzy mu się w to co chce powiedzieć. 

Theme Song: 8/10 Mam na myśli jego pierwszy Theme Song jeszcze za czasów NXT i debiutu Wyatt Family. Te krzesełko i ta piosenka idealnie pasowały do jego postaci. 

Całość: 7/10 - solidny worker. Wiadomo, że nigdy nie był rozpatrywany jako twarz federacji ( zbyt dziwny gimmick i nie pasująca do obrazu Vince’a aparycja), ale szanuje go za to, że potrafił sprzedać swoją postać i wyciągnął z niej bardzo dużo. Fani jedli mu z ręki i przede wszystkim REAGOWALI na niego co jest kluczowe w WWE jaki i wrestlingu. Po prostu generował emocje i sprzedawał storyline, czyli robił coś, co jest kwintesencja zapasów. Uważam, że należy mu się solidne 7/10. 

To teraz poproszę z grubej rury - John Cena. 

Jasio: ciezko jest mi go ocenic bo przez moj aktywny staz w wrestlingu nigdy go nie lubialem ale doceniam jego gigantyczna charyzme i wklad w Dablju. On jest typem osoby ktora sie hejcilo jak byla a jak juz go nie ma to sie w pewien sposob za nim teskni :D smutno mi sie zrobilo jak widzialem go ostatni raz, te klamoty coraz mniej mu pasuja.

Ring: legendarne 5 moves of doom xD tak, Cena mial wybitne pojedynki ale w wiekszosci przypadkow robil z jakies 30 % roboty. Albo go poprowadzisz albo masz slaby pojedynek. Jego Five Knuckle jest dla mnie tak samo komiczne jak Superman Punch xD 3/10

Mic: jeden z nielicznych ktory zasluguje na dyche co jest godne pochwaly biorac pod uwage ze byl facem co utrudnia pole manewru. 10/10

Theme: duzo ludzi go nie lubi a mi tam pasuje. 8/10

Ogolnie: 6/10

Nastepny moj husbando CM Punk :)

• Reputacja:   432

CM Punk: Od zawsze był dla mnie genialnym wrestlerem który w ringu jak i na mikrofonie dostarczał mi na prawdę dużo rozrywki, jeden z najlepszych mówców w historii pro-wrestlingu, nie bez powodu miał i ma miano " najlepszego na świecie " 

Ring Skill: 8/10 mocna ósemka w ringu zawsze był świetny, czas leci a on młody już nie jest ale wracając do starych czasów jego walki oglądało mi się genialnie, najlepszy rok wykonaniu Punka to ten w 2009 roku gdzie przy programie z Hardym na prawdę rozkwitł jako Heel, oczywiście samo Summer of Punk to było zajebiste story którego nigdy nie zapomnę.

Mic Skill: 9/10 no tutaj nie mogło być inaczej, można Punka nie trawić, ale to że jest arcy-mistrzem za mikrofonem nigdy mu się nie odmówi, facet mimo wieku dalej wygłasza niesamowite proma w których potrafić do piec, Punk był i jest najlepszym mówcem w całej erze PG/

Theme Song: 10/10 Cult of personality dalej niszczy większość theme song'ów, oczywiście This fire burns też wgniatało w ziemię, ogólnie Punk zawsze potrafił dostosować theme song do swojej postaci. 

To ja daję w takim razie The Undertakera.

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Andrzej: nosz kurwa chyba mnie znienawidzicie w tym temacie bo najpierw Edge a teraz Undertaker... nigdy zbytnio go nie lubialem xD ale za to streak uwielbialem, walki z Shawnem, Hunterem i Punkiem wgniataly mnie w fotel. Chyba to on dostaje najwiekszy szacunek na zapleczu jako zawodnik co jest w pelni zasluzone.

Ring: jak na takiego duzego chlopaka to nie ma co narzekac. Dobrze sie ruszal i nie byl drewniany. Potrafi wspolpracowac w ringu z kazdym. Daje 6,5/10

Mic: ok przyznajmy to... slabo :D ale za plus daje fakt jak dobrze wczuwal sie w swoj gimmick podczas swoich prom. Daje 4/10

Theme: charakterystyczny i najbardziej rozpoznawalny, fajna melodyjka 7/10

Ogolnie daje 6/10

Teraz czas na Miza

• Reputacja:   8

The Miz

Ring: niestety większość jego walk do przewinięcia. Na plus ciekawy move set. 3/10

Mikro: postać oparta w sumie na tym i rzeczywiście zwykle przyjemnie się go słucha. 8/10 

Theme: mam wrażenie, że obecne theme songi są gorsze niż te sprzed laty. "I Came to Play" oceniam wysoko 9/10 

Przywołuje Randyego Ortona 

Randall: kocham tego goscia, on ma w sobie wrodzona zajebistosc. W 2009 roku wygladal zajebiscie, mogl zabic wzrokiem. 

Ring: ma bardzo fajny move set ale wirtuozem w ringu nie jest, daje 6/10 chyba najlepszy finisher wszechczasow

Mic: faceowe proma mu nie wychodza, przynajmniej w moim odczuciu. Jako heel brzmi naturalnie. Ogolem dam 5/10

Theme: dobre to huehue 7/10

Daje 7/10

Nastepny: Hulk Hogan XD

Hulk Hogan:

Ring Skill: 6/10 - pewnie niektórzy mogliby się złapać za głowy, ale Hogan to nie był tylko drewniany napakowany sterydami wrester (polecam sprawdzić jego walki w Japonii). Gościu to chyba największy draw w historii tego biznesu i miał przede wszystkim to, czego 90% dzisiejszych wrestlerow po prostu nie ma - gdy wchodził do ringu każdy reagował na niego. Czuć wtedy było ten „Impact”. Jego walka z Rockiem na WM’ce to do dzisiaj moja top 3 walka wszech czasów, stąd ocena 6/10 jak najbardziej zasłużona. 

Mic: 9/10 - promo jak dołączył do NWO na zawsze definiuje i zapisuje się w historii tego biznesu. Czy to w gimmicku NWO, czy Babyface’a potrafił doskonale się odnaleźć za mikrofonem. 

Theme: 9/10 mi osobiście bardziej podszedł ten z czasów NWO, ale ten z czasów czerwono żółtego Hogana tez był super. 

Ocena całości: 9/10 - można mówić co się chce, ale facet zdefiniował ten biznes. Wyprzedawał areny i przyciągał ludzi nieważne w której organizacji się znajdował. Można tylko gdybać czy gdyby nie Hogan, to takie nazwiska jak Austin, Rock, czy Cena mieliby okazje zaistnieć w szerszym Main Streamie no i czy w ogóle powstały by takie organizacje jak TNA czy AEW. Dla mnie osobiście Hulk Hogan, to top 3 postaci w całej historii tego biznesu obok Austina i Ceny, ale wiadomo ze każdy patrzy na wrestling z innej perspektywy. 

To teraz może coś dla tych bardziej normalnych i „świadomych” fanów, a nie takich marków jak Ja - dawać ocenę Kenny Omega. 

• Reputacja:   711

Kenny Omega - jeden z moich ulubionych wrestlerów obecnie i czołówka światowa, jeżeli chodzi o ring skille. Przyznam jednak, że kupił mnie dopiero jako lider Bullet Club, co stało się dosyć niespodziewanie. Nie przepadałem wcześniej za jego gimmickiem Cleanera jako junior w New Japan, a jego wcześniejsze losy w DDT i w drużynie z Ibushim w NJPW były świetne na tamte czasy, ale moja uwaga wtedy zwrócona była głównie wokół innych zawodników puroresu i TNA/ROH. 

Po odejściu AJ'a i Nakamury z NJPW w 2016 roku wydawało się, że nadchodzi kryzys, a nowy lider Kenny Omega stający na czele Bullet Club jako junior nie napawał mnie wtedy optymizmem. Omega zdawał się być wtedy tak samo wiarygodny jak obecnie David Finlay Jr. W każdym razie muszę przyznać, że pierwsze lata The Elite i serii Being the Elite to niesamowita historia sukcesu zwykłych gości z sceny niezależnej i na maxa urzekli mnie swoimi poczynaniami. Kenny grał tutaj główną rolę i po wygraniu G1 Climax 2016 (po którym uciął świetne promo po japońsku) i wspaniałym Okada vs Omega z Wrestle Kingdom 2017 wbił się w swój prime i miał fantastyczny 2017 rok. Jego walka z Chrisem Jericho, rewanż z Okadą na Dominion w godzinnym drawie, wspaniały finał z Naito w G1 Climax 2017 i świetne walki w turnieju z między innymi Ishiim i również Olkadą są nie do pobicia. 2018 i story z Bullet Club is Fine w BTE i kolejne super walki jedynie podbiły jego wartość. 

Dalej niestety wydaje mi się, że mimo iż traktowany był jako jedna z głównych gwiazd w AEW, to zmarnowali jego potencjal w czasie, gdy był w szczytowej formie w swojej karierze. 

RING SKILL : Jeden z najlepszych na świecie. 10/10

MIC SKILL : Kojarzy mi się kilka naprawdę dobrych wypowiedzi Kenny'ego z konferencji prasowych New Japan gdzie wypadał bardzo dobrze, potrafił łączyć kayfabe z realnymi sprawami i interesująco budować swoje walki. Również, gdy ma mikrofon w ringu wypada nieźle, fajnie się go słucha i ma również zabawny catchpryse. Tutaj również wydaje mi się, że AEW nie wykorzystało całkowicie jego potencjału. 8/10

THEME SONG : Devils Sky z New Japan podoba mi się o wiele bardziej niż jego obecny w AEW. 

Następny: Samoa Joe

W dniu 31.03.2024 o 23:58, IIL napisał(a):

Dalej niestety wydaje mi się, że mimo iż traktowany był jako jedna z głównych gwiazd w AEW, to zmarnowali jego potencjal w czasie, gdy był w szczytowej formie w swojej karierze. 

MIC SKILL : Kojarzy mi się kilka naprawdę dobrych wypowiedzi Kenny'ego z konferencji prasowych New Japan gdzie wypadał bardzo dobrze, potrafił łączyć kayfabe z realnymi sprawami i interesująco budować swoje walki. Również, gdy ma mikrofon w ringu wypada nieźle, fajnie się go słucha i ma również zabawny catchpryse. Tutaj również wydaje mi się, że AEW nie wykorzystało całkowicie jego potencjału. 8/10

Kto nie wykorzystał jego potencjału? AEW czy on sam osiadł na laurach mając co miesiąc pewny czek? Bo skoro mając w AEW niemal 100% wolność kreatywną, zarówno na Micu jak i w ringu, to jakim chujem obarczamy kogoś innego winą za jego średnią postawę w Main Streamie? Rozumiem, że temat ocen wrestlera osoby powyżej został założony na podstawie subiektywnych opinii, ale skoro dając miernemu Omedze 8/10 na mikrofonie, to ile punktów musimy przyznać w tej materii Rockowi, Cenie, Punkowi, MJF’owi czy nawet Mizowi? Okej można tłumaczyć to Twoją argumentacją, że ładnie wypadał na konferencji w Japonii, ale to dalej nie zmienia faktu, że w Main Streamowej telewizji (Dynamite) był co najwyżej średni, z nakierowaniem na po prostu słaby. Bez polotu, bez charyzmy. A filmik na youtubie zawsze można przyciąć i przećwiczyć go 100 razy aby wszedł dobrze. 

Samoa Joe:

Ring: 9/10 - jeden z najlepszych workerow naszych czasów. Potrafił odnaleźć się w każdym stylu walki(czy to jego legendarne walki z ROH z punkiem czy runy w TNA, NXT, Main Rosterze czy AEW). PROFESJONALISTA w 100% oddany temu biznesowi i przede wszystkim wrestler, który doskonale rozumie ten biznes, czego nie można powiedzieć o połowie rosteru, w którym się aktualnie znajduje. 

Mic: 7.5/10 - bardzo solidny na mikrofonie, potrafił świetnie sprzedać emocje (mimika twarzy) i przede wszystkim ma to „coś” co sprawia że chce się go oglądać. 

Theme: najbardziej podeszło mi to z czasów NXT, ta groźna muzyczka i fani skandujący jego nazwisko - oglądając to każdy wiedział, że do ringu wchodzi kozak - Joe is gonna kill you.  9/10 

Całość: może troszkę zawyżone, ale ja oceniam Joe na 8.5/10. Jak już wspomniałem jeden z najlepszych workerow naszych czasów. Świetnie rozumie ten biznes i wie na czym on polega, dzięki czemu radzi sobie on świetnie bez względu na to w jakiej federacji się znajduje. Czy to indysy, czy to main stream Joe to gościu który zawsze dostarczał fanom emocje i wybitne wręcz walki. Joe is gonna kill you. 

Lecimy dalej z tematem, więc ciekaw jestem jak ocenicie Young Bucksów. 

• Lubię to 2