Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #20 - HELL HAVOC

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W szatni rozgrzewa się Shelton Benjamin, a Dusty Rhodes go mobilizuje. Dzisiejsza walka Benjamina z Evansem zadecyduje o przyszłości Rhodesa na pozycji General Managera. Rhodes mówi Benjaminowi, że jeśli ten dziś wygra i pomoże utrzymać mu stołek to on odwdzięczy mu się title shotem na każdej gali aż do skutku, a potem pomoże utrzymać pas jak najdłużej. Shelton się uśmiecha i przybija piątkę z American Dream'em.

Styles: Witamy na 20 gali WWC! To będzie niezwykła gala!

JBL: No to chyba wszyscy wiedzą?! jakby była zwykła to by nie miała żadnej nazwy przecież!

Styles: No nie do końca o to mi chodziło... Jedno jest pewne: Rhodes coś kombinuje i mi już się to nie podoba!

JBL: Jeśli wyjdzie to na dobre Sheltonowi to Rhodes ma moje pełne poparcie!

Na ring wychodzi Johnny Jeter by powiedzieć kilka słów: "Dzisiejsza walka zadecyduje! Tak jak było ustalone - wystarczy, że pokonam trzech z czterech zamaskowanych wrestlerów i pozbawie ich tych głupich masek. Mam jednak ten komfort i nawet jesli dziś przegram to za tydzień walczę z Deliriousem, którego pokonałbym jedną ręką, ale własnie... pokonałbym, bo dzisiaj wygram i z Deliriousem już nie będę walczył!" Słychać już theme El Generico. Pierwszą walkę czas zacząć.

Single Match:

Johnny Jeter vs El Generico

Końcówka: Johnny Jeter rusza ze spear'em, ale El Genrico się odsuwa. Jeter się zatrzymuje, odwraca i wykonuje Swinging Neckbreaker. Później wchodzi na narożnik, ale nie zdążył nic zrobić, bo El Generico wstał i wskoczył na ten sam narożnik. Uderzył Jetera w brzuch, podniósł go i zrobił Top-Rope Brain Buster, po którym Jeter wypadł za ring i nie był już w stanie na niego wrócić.

Winner: El Generico by count-out.

CM Punk i Vampiro tuż przed walką omawiają jeszcze na backstage'u taktykę. Dołącza do nich Elijah Burke, który chce życzyć im powodzenia, poradził im by uważali na siebie i wyraził także nadzieję, że zrobią z Killingsa, Ruckusa oraz Sabiana miazgę. CM Punk dziękuje Burke'owi, który odchodzi.

Przypomnienie z gali numer 15, kiedy to w 6-way matchu Roderick Strong spinował Sheltona Benjamina i pozbawił Monty Browna pasa WWC Heavyweight.

Hardcore 2 on 3 Handicap Match:

Vampiro & CM Punk vs Ron Killings & Ruckus & Sabian

Końcówka: Vampiro walczy w ringu z Ruckusem i ma wielką przewagę. Wykonuje Chokeslam, 1, 2, i za nogi z ringu wyciąga go... Elijah Burke, który zaczyna bić Vampiro. Na pomoc przybywa CM Punk, który odciąga Burke'a i zaczyna go obijać o schody prowadzące na ring. Jednak zaraz przybiegli Killings i Sabian, którzy zaaatakowali CM Punka i razem z Burkem zaczęli go kopać. Na ring wrócił Vampiro i kolejny raz wykonał Chokeslam na Ruckusie. Zaczął go pinować, a Killings, Sabian i Burke byli zbyt zajęci biciem CM Punka i nie zuważyli, że ich kolega właśnie przegrał walkę.

Winner: Vampiro & CM Punk

CM Punk po walce nadal był kopany poza ringiem przez Killingsa, Sabiana oraz Burke'a, a Vampiro z krzesłem w ręku wyskoczył na nich trzech z ringu. Wszyscy upadli, a Vampiro wstał i zaczął wszystkich po kolei uderzać krzesłem. Vampiro wraz z CM Punkiem opuszczają arenę świętując swe zwycięstwo.

Wywiad z Monty Brownem, w którym Alpha Male powiedział: "Dziś pas powróci do jego właściciela, czyli do mnie. Prawda jest taka, że Strong nigdy mnie nie pokonał i dzisiaj też tak się nie stanie. Ostanio wykorzystał swą szansę w walce 6-way, gdzie nawet mnie nie dotknął i policzył Sheltona. Dziś ja go pokonam, a mój Pouuuuuunce zmiecie go z ringu. The Alpha Male będzie znów mistrzem!"

Single Match:

Shelton Benjamin (w/Dusty Rhodes) vs Jack Evans (w/Eric Bischoff)

Końcówka: Przy ringu siedzą spokojnie Dusty Rhodes oraz Eric Boschoff, a w ringu od 8 minut toczy się zacięta walka. Shelton wykonuje Super Kick i dźwiga Evansa by zrobić T-Bone Suplex. Evans odpycha rywala i sam wykonuje na nim T-Bone Suplex. Ostatkami sił wchodzi na narożnik, ale wtedy na ring wpada Rhodes i uderza sędziego. Podchodzi do Evansa i zrzuca go z narożnika. Na ring wchodzi Eric Bischoff i odrazu kopie z półobrotu Rhodesa. Później dostaje się także Sheltonowi, który wstawał. Evans wszedł na narożnik i wykonał Corkscrew 630, poczym spinował Benjamina.

Winner: Jack Evans

Po walce Eric Bischoff bierze mikrofon i ogłasza, że Dusty Rhodes już nie jest General Managerem, a kto zajmie jego pozycję powinno okazać się w najbliżych tygodniach.

Widzimy jak przez korytarze hali przechodzi Roderick Strong, który dopiero co przyjechał na galę. Mija po drodze kilku wrestlerów, aż na koniec trafia na CM Punka i obaj wrestlerzy zaglądają sobie głęboko w oczy. CM Punk powiedział: "Roderick, nasze rachunki są jeszcze niewyrównane i uprzedzam cię, że nie zważając na wynik twojej dzisiejszej walki to ja będę twoim następnym przeciwnikiem i odpłace ci się za twoją zdradę!", poczym odszedł, a Strong tak jakby nic się nie stało poszedł dalej.

Tag Team Title Ladder Match:

Paul London & Brian Kendrick © vs Chris Hero & Jimmy Rave

Końcówka: Paul London i Chris Hero leżą poza ringiem, a Rave z Kendrickem w ringu. Rave wykonuje na swym przeciwniku German Suplex, a następnie zamierzał zrobić Greetings from Ghana, ale Kenrick zdołał się uwolnić i wykonał Swinging DDT. Kendrick ustawił drabinę na środku ringu i miał zacząć wspinać się po pas, ale gdy był już na drugim szczeblu Chris Hero wpadł na ring pociągnął go za nogi i odrazu założył The Anklelock. Paul London wbiegł na ring i szybko powspinał się na drabinę, ale widział, że Chris Hero już ruszył w jego stronę, więc London wszedł na samą górę i wykonał London Star Press. Kendrick powoli powspinał się na drabinę, jeszcze próbował mu przeszkodzić Rave, ale było już za późno i Kendrick zdjął pasy.

Winner: Paul London & Brian Kendrick

Wywiad z Vampiro, który powiedział: "Dzisiejsze zwycięstwo to kolejny szczebel w mojej drabinie zwanej WWC. Chcę być mistrzem i będę do tego dążył." Dołancza do tego wszystkiego Killings, który ostrzega Vampiro, że ten pokonał jego drużynę, ale nie pokonał jego samego, więc niech niespodziewa się, że to już koniec i żadnego szczebla jeszcze nie przeszedł.

Attitude Title Match:

Delirious © vs Carlito

Końcówka: Wyraźna przewaga Deliriousa, który jest w formie i dąży do zwycięstwa. Najpierw wykonuje Panic Attack, a zaraz potem Bizzaro Driver, chce już pinować Carlito, ale nagle na hali wszyscy spojżeli w stronę wejścia, bo tam pojawił się obandażowany Johnny Jeter. Zaczął coś krzyczeć do Deliriousa, który stanął przy linkach i spoglądał w stronę Jetera, z którym zmierzy się za tydzień. Chwilę nieuwagi wykorzystał Carlito, który wykonał The Back-cracker i policzył Deliriousa zostając nowym mistrzem Attitude!

Winner: Carlito

Eric Bischoff w swym biurze gratuluje zwycięstwa Jackowi Evansowi, natomiast Evans dziękuje prezesowi za pomoc w zwycięstwie. Do biura wpada Rhodes, który mówi do Bischoffa by ten się nie wygłupiał i nie zwalniał go z posady GM'a. Bischoff odpowiada, że czas Rhodesa się skończył, nie ma już odwrotu i dodał, że Rhodes sam jest sobie winien. Zdenerwowany American Dream wychodząc powiedział jeszcze, że to tak się nie skończy.

Styles: Podsumujmy to co na razie się wydarzyło!

JBL: Co tu podsumowywać?! Przecież wszyscy widzieli co się stało, a poza tym został już tylko main event! Ale skoro nalegasz to krótko podsumuję - źle się statło, że Shelton przegrał i Dusty nie będzie już Gm'em, a dobrze sie stało, że Carlito jest nowym mistrzem Attitude.

Styles: Ja bym się z tobą niezgodził...

JBL: I właśnie dlatego ty jesteś zwykłym komentatorem, a ja występuje w roli eksperta!

WWC Heavyweight Title Steel Cage Match:

Roderick Strong © vs Monty Brown

Końcówka: Obaj wrestlerzy są już zakrwawieni i bardzo zmęczeni, jednak na koniec walki więcej sił zachował Monty Brown. Strong próbował jeszcze kontrować, ale na wiele się to nie zdało. Monty Brown podniósł Stronga i zaczął trzeć jego głową o siatkę. Alpha Male pokazał, że to już koniec. Strong ze zmęczenia nie potrafił już nawet ustać na własnych nogach. Brown podniósł Stronga i wykonał The Alpha Bomb. Potem ruszył do wyjścia. Gdy miał już jedną nogę poza klatką spojrzał na leżącego Stronga i wykrzyczał: Pouuuuuuuuuuuuunce!!! Wrócił na ring i gdy schylił się by podnieść Stronga ten wykonał Small Package i spinował Browna, tym samym obronił tytuł!

Winner: Roderick Strong

Monty Brown wstaje i łapie się za głowę. Wychodzi z klatki i przeklina pod nosem. Leżący w ringu Roderick Strong nie ma nawet sił by wstać i się cieszyć. Sędzia podosi tylko jego rękę i wręcza mu pas. Strong nadal leżąc zaczyna się głośno

śmiać, a Hell Havoc kończy się...

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA! :)

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

1

• Elliott

1

• Biggmac

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Hell Havoc spełniła oczekiwania:D Cieszą mnie zwycięstwa El Generico i teamu Vampiro/Punk. Szkoda za to Deliriousa(ale pewnie pokona Jetera) i szkoda że Brown nie odzyskał tytułu. Ciekawe kto zostanie następcą Rhodesa?
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Jak zwykle dobrze (sorry Elliott że tak krótki komentarz tym razem, ale po prawie całonocnym grillu jestem.)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Z racji tego, że streamują to też na kanałach WWE ciężko o jakieś większe oszacowanie. Ja osobiście czasem spojrzę, ale obecnie zdecydowanie bliżej mi do CMLL - produkt jest po prostu lepszy. W AAA brakuje mi w tym wszystkim ciągłości, chyba, że w końcu będą regularnie transmitować kolejne gale.
    • Mankind89
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • VictorV2
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • Jeffrey Nero
      1. CM Punk, Cody Rhodes, The Usos (Jey Uso and Jimmy Uso), and Roman Reigns vs. The Vision (Bron Breakker and Bronson Reed), Logan Paul, Drew McIntyre, and Brock Lesnar (with Paul Heyman) - Men's WarGames match 2. Rhea Ripley, Iyo Sky, Alexa Bliss, Charlotte Flair, and AJ Lee vs. Nia Jax, Lash Legend, The Kabuki Warriors (Asuka and Kairi Sane), and Becky LynchWomen's -  WarGames match 3. John Cena (c) vs. Dominik Mysterio - Singles match for the WWE Intercontinental Championship 4
    • KyRenLo
      Gali wyżej nie oglądałem. Jak Dominik nie walczy, to dla mnie osobiście już wtedy AAA nie jest takie interesujące. Ciekawe, ilu jest takich fanów Dominika z WWE, że włącza tylko dla niego AAA? Pewnie paru jest. Do brzegu. W CMLL mamy nowego mistrza: Rzekłbym, że to dosyć ciekawe rozwiązanie
  • Dodaj nową pozycję...