Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubione gale PPV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Tym razem nie użyłem określeń top 10/top 5. Po prostu każdy może wpisać, ile chce.

LQM.png

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 511
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Ogólnie ja wymienię również te które nie są już w kalendarzu WWE, a tak się prezentuje moja lista: Money In The Bank:  Lubię tą galę ze względu że raz na ruski rok możemy zobaczyć jakiś wieloo

• Dobrze, że mi zwróciłeś uwagę. Bo już miałem jechać z następnym tematem w stylu najlepszy heel turn. A tak będzie trzeba to jakoś przygotować. Dobra. Wracając do tych gal to będzie jakoś tak:

• Cieszy mnie, że zakładasz tematy w dyskusjach, ale staraj się rozwinąć bardziej wątek i dać dobry przykład podając własne propozycje. Dzieki temu łatwiej jest wkręcić się w taką dyskusję.  

Opublikowano

Cieszy mnie, że zakładasz tematy w dyskusjach, ale staraj się rozwinąć bardziej wątek i dać dobry przykład podając własne propozycje.

Dzieki temu łatwiej jest wkręcić się w taką dyskusję. ;)

Żeby nie było tylko o sprawach porządkowych - aktualnie co roku najbardziej czekam na Wrestle Kingdom, Forbidden Door i All In. 

Z WWE standardowo - Royal Rumble i WrestleMania. 

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, IIL napisał(a):

Cieszy mnie, że zakładasz tematy w dyskusjach, ale staraj się rozwinąć bardziej wątek i dać dobry przykład podając własne przykłady.

Dobrze, że mi zwróciłeś uwagę. Bo już miałem jechać z następnym tematem w stylu najlepszy heel turn. A tak będzie trzeba to jakoś przygotować.

Dobra. Wracając do tych gal to będzie jakoś tak:

Pierwsze miejsce:

Royal Rumble.

Czego tu nie lubić w tej gali? Od czasu wprowadzenia Rumble Kobiet to wręcz idealna gala. 30 Panów walczących o bilet na Wrestlemanię. 30 Pań walczących o bilet na Wrestlemanię.
Zastanawianie się, kto, z którym numerem. Kto w finałowej czwórce. Kto wygra. Kogo później wybierze. Powroty. Niespodzianki. Mam to szczęście, że moje dwie ulubione zawodniczki Royal Rumble już wygrały, więc sporo pozytywnych wspomnień.

Drugie miejsce:

Survivor Series. Od kiedy oglądam WWE zawsze mnie jarało to PPV. Ekipa jednego zawodnika na ekipę drugą. Później Smackdown vs RAW. Na jednej gali był Team NXT. Survivor Series 2022/2023 miały War Games, które wypadły super.
W przeszłości walki Mistz vs Mistrz. Wyjątkowa walka Becky vs Charlotte w 2021. Klimatyczna to gala jest. 

Trzecie miejsce:

Wrestlemania. Wrestlemania to Wrestlemania. Co tu dodawać? Największa gala/najważniejsza gala wrestlingu. To się nie zmieni.

Minimalnie za podium Money in the Bank.

Ladder match. Nagroda u góry. Latanie z walizką. Realizacje później walizek patrz Seth Rollins (WM) Bayley (Money in the Bank 2019) Też sporo dobrych wspomnień. Generalnie w moim prywatnym rankingu gala w 2019 byłaby prawdopodobnie na samym szczycie. Aaa i gala w 2020, której chyba nie zapomnę nigdy. Specyficzne to były czasy, więc i walki wyjątkowe.

LQM.png

Opublikowano

1. Royal rumble. Szczególne 2004, 2010 i 2016.

2. Wm szczególnie 21, 30, 32

3. Survivor series. 

4.  Summerslam. 2002. Chyba mona ulubiona gala, nie licząc rumble'ów. 

5. Vengance-za legendarne ppv z 2005 roku. 

6.  Mitb. 

7. Backlash

8. Armageddon. 

9. Elimination chamber

10. King of the ring. The kingiest ;)

163870508457e2d890447a3.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie ja wymienię również te które nie są już w kalendarzu WWE, a tak się prezentuje moja lista:

• Money In The Bank:  Lubię tą galę ze względu że raz na ruski rok możemy zobaczyć jakiś wieloosobowy ladder match, zawsze jakieś interesujące spoty się wydarzą, ogólnie mój ulubiony Ladder Match z gali MITB to ten ze SmackDown z 2011 roku, dużo akcji się działo i to jak Sin Cara dostał celtic cross na drabinę. 

• Cyber Sunday: Szkoda że zrezygnowali z tej koncepcji, w dzisiejszych czasach fajnie by było jakby utworzyli ankiety za pomocą instagrama czy twittera i każdy mógłby głosować kto w jakiej stypulacji zawalczy, w tamtych czasach gdy to PPV było dostępne oczywiście wszystko było zaplanowane, uważam że w dzisiejszych czasach daliby troszkę luzu fanom co do głosowania w sieci :) 

• In Your House: Robią tyle bezsensownych gal a mogliby przywrócić In Your House i tą magiczną sagę, uwielbiałem klimat tych gal każda gala spod innej nazwy, może jeszcze kiedyś się skuszą na powrót tej koncepcji bo w NXT jakoś to do mnie nie przemawia. 

• No Way Out: Oczywiście owa gala zmieniła nazwę na Elimination Chamber jednakże ja uwielbiałem starą nazwę i starą otoczkę byłoby fajnie jakby powrócili do tej nazwy ale raczej na to się nie zanosi, No Way Out 2008 - 2009 bardzo dobrze wspominam, wszystkie Elimination Chamber Match'e były na wysokim poziomie że ciężko to przebić, nawet w ostatniej dekadzie ciężko było przebić ten poziom z 2008 roku i 2009. 

• SummerSlam: No oczywiście SummerSlam to dla mnie tradycja w sumie większą niż WrestleMania, może wydaje się to dziwne ale mam do tej gali duży sentyment może dlatego że w czasach gdy zaczynałem oglądać WWE to własnie SummerSlam było dla mnie taką dużą galą niż WM, ogólnie ten wakacyjny klimat itd. za to bardzo lubię tą galę. 

• King of The Ring: Moim zdaniem ta gala powinna być tradycją co roku i powinna być oddzielnym PPV a to dlatego że ta gala w latach 90 miała duży potencjał, legendarne promo Stone Cold'a i ogólnie cała otoczka tej gali była wyśmienita, do tej pory nie rozumiem czemu porzucili tą koncepcję. 

• Hell in a Cell: W Ostatnich latach nie co spieprzyli koncepcję tej gali, tyle bezsensownych pojedynków mało użytych sprzętów, spotów itd. A walka Fienda z Rollinsem to był największy bullshit tej stypulacji, ale i tak uważam że jako PPV była to dobra gala która miała potencjał a zawsze zawodził booking, ogólnie co roku wyczekiwałem na październik bo wtedy właśnie ta gala się odbywała, miało to taki swój urok szkoda że w ostatnich latach nie co to spierdolili. 

• TLC: Zawsze pod koniec grudnia owa gala się odbywała teraz gdy Triple H przejął stery wszystko się zmieniło, usunęli tą galę z kalendarza a szkoda bo raz w roku można było obejrzeć coś ze stypulacją, moim zdaniem właśnie mogliby organizować właśnie tego typu gale spod szydlu In Your House: TLC, In Your House: Hell In a Cell, szkoda że nie chcą zrealizować takiego pomysłu... 

• Royal Rumble: Każdy zdrowy fan wrestlingu czeka na tą galę co roku, więc tu się dziwić że znalazła się na mojej liście, tutaj dużo nie trzeba pisać, owa gala jest i będzie jedną z najlepszych bo ma swoją magię. 

• One Night Stand: No ja jako wielki fan ECW od zawsze byłem zwolennikiem tej gali, szkoda że koncepcja została porzucona już w 2008 roku gdy to zamienili nazwę na Extreme Rules... Mimo mogli budować otoczkę włoku ECW i co roku organizować One Night Stand dla fanów ECW i Hardcorowego Wresltingu, jednakże polityka federacji zrobiła swoje, zawsze będę wracał do gali One Night Stand 2005-2006 wspaniałe czasy. 

• New Years Revolution: Też nie wykorzystany potencjał, sama nazwa kusiła aby obejrzeć nowe rozdanie jeśli chodzi o WWE, nowe historię itd. No ale nie wykorzystali tego postanowili porzucić tą galę już tuż po 2006 roku jeśli się nie mylę, teraz robią z tego tygodniówkę gdzie nie czuć już tego vibe'u. 

• Survivor Series: To kolejna gala z typu Royal Rumble, gdzie każdy fan wyczekuje tej gali co roku, to jest po prostu tradycja, szkoda że zrezygnowali z wieloosobowych walk pomiędzy brandami, licze że jeszcze wrócą do tego klimatu i koncepcji, uważam że War Games powinien się odbywać właśnie na takich galach jak EC czy Hell in a Cell, jakoś nie pasowało i nie pasuje mi to do SSeries. 

• WrestleMania: No i oczywiście WrestleMania oczywiście nie mogło jej zabraknąć, każdy fan wrestlingu co roku wyczekuje największej gali w świecie wrestlingu, mimo że nie które edycje były kiepskie.

A tutaj wymienię moją topkę gala w Historii WWE które już odbyły: 

1. One Night Stand 2006
  2. WrestleMania 17 
  3. Royal Rumble 2001
  4. Money In The Bank 2011
  5. SummerSlam 2008
  6. New Years Revolution 2006
  7. No Way Out 2008 
  8. Survivor Series
  9. WrestleMania 19 
  10. No Way Out 2009 
  11. Royal Rumble 2010
  12. King of The Ring 1996
  13. Cyber Sunday 2008 
  14. WrestleMania 14 
  15. TLC 2010 
  16. No Way Out 2006
  17. In Your House 1997: Badd Blood
  18. SummerSlam 2015
  19. WrestleMania 28
  20. WrestleMania XX 

A tutaj moje ulubiony walki jeśli chodzi o moje ulubione gale: 

1. One Night Stand 2006: Rob Van Dam vs John Cena WWE Championship Match 
  2. In Your House 1997: Badd Blood: The Undertaker vs Shawn Micheals Hell in a Cell Match
  3. WrestleMania 28: The Undertaker vs Triple H Hell in a Cell Match
  4. Money In The Bank 2011: CM Punk vs John Cena WWE Championship Match 
  5. WrestleMania 26: HBK vs The Undertaker Match 
  6. SummerSlam 2008: The Undertaker vs Edge Hell in a Cell Match
  7. One Night Stand 2006: Rey Mysterio vs Sabu WHC Match 
  8. No Way Out 2006: Kurt Angle vs The Undertaker Match
  9. Survivor Series 2005: Team Smackdown! vs Team RAW Match
  10. No Way Out 2009: Elimination Chamber World Heavyweight Championship Match
  11. New Years Revolution 2006: Elimination Chamber Match
  12. TLC 2010: Edge vs Kane vs Rey Mysterio World Heavyweight Championship Match
  13. WrestleMania XX: Chris Benoit vs Triple H (c) vs Shawn Michael World Heavyweight Championship Match
  14. SummerSlam 2015: Seth Rollins vs John Cena Match
  15. WrestleMania XIX: Brock Lesnar vs Kurt Angle WWE Championship Match
  16. Royal Rumble 2010: Royal Rumble Match
  17. WrestleMania 14: HBK vs Stone Cold Match
  18. WrestleMania 17: Stone Cold vs The Rock Match
  19. No Way Out 2008: Elimination Chamber SmackDown WHC Match 
  20. Royal Rumble 2001: Royal Rumble Match

Oczywiście nikt nie musi brać tej listy, do siebie bo to tylko mój widzenia i moja topka :D I w sumie to wszystko jeśli chodzi o ten post. 

image-3.png