Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kobiecy Pro Wrestling

Luźne dyskusje, recenzje, newsy na temat pro wrestlingu w wykonaniu kobiet

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 356
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Piękna arena walk:D

choco.thumb.jpg.88c168409d9028b2e18a6d549a5ea7cf.jpg

• Haha 1

...

• Reputacja:   642
  • Urządzenie:  Linux

21 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Piękna arena walk:D

choco.thumb.jpg.88c168409d9028b2e18a6d549a5ea7cf.jpg

ChocoPro Wrestling fedka Emi Sakury 😁 Mają czasem gale z ringiem, ale większość chyba jest tam. Ja nie oglądam bo przypomina mi to backyard wrestling, ale ludzie chwalą.

• Lubię to 1

AEW | STARDOM | TJPWNJPW MARIGOLD | ROH |

oiUmPA7b_o.gif

Godzinę temu, Mr_Hardy napisał(a):

ChocoPro Wrestling fedka Emi Sakury 😁 Mają czasem gale z ringiem, ale większość chyba jest tam. Ja nie oglądam bo przypomina mi to backyard wrestling, ale ludzie chwalą.

Największym plusem jest to, że materiały pojawiają się na yt i czasem można na szybko coś przejrzeć:D

...

STARDOM 5STAR Grand Prix 2025 - Dzień 1

Dzień pierwszy napakowany po brzegi. 16 walk turniejowych. Limit czasowy walk to 15 min. 12 walk trwało mniej niż 10 minut. Jedna trwała 28 sekund :D

Jedynym minusem tych walk było to ile trwały a poza tym nie ma się do czego przyczepić. Najlepsze walki to oczywiście te, które trwały dłużej.

• Saori Anou vs. Saya Iida
  • Starlight Kid vs. Tomoka Inaba
  • Sareee vs. Konami
  • Natsupoi vs. Sayaka Kurara

Jeśli ktoś nie planuje oglądać wszystkiego i chce tylko zerknąć to te 4 walki musi obejrzeć.

Teraz chciałem przejść do kilku ogólnych kwestii, które mi przeszkadzają. Jedne mniej drugie bardziej. Odkąd Rossy opuścił STARDOM jakość video spadła i to mocno. Na początku gale nie były dostępne w 1080p potem zaczęły być dostępne rzadko, ale były. Obecnie jest lepiej z dostępnością tylko, że 1080p za czasów Ogawy a 1080p teraz to mega przepaść. Obecnie eventy w full hd mają bardzo słabo bitrate video przez co nie raz muszę sprawdzić czy na pewno pobrałem show w 1080p a nie 720p. Kolejną kwestią jest to, że za czasów Rossiego nie było show na żywo lecz za to były angielskie napisy także fajnie się ogarniało co mówią. Teraz przejdę do kwestii, które najbardziej mnie uwierają a mianowicie wizerunek wrestlerek. Za czasów RO wagowo w złą stronę wyróżniały się Ruaka, Tora Natsuko oraz Momo Watanabe a po odejściu robi się bardzo źle moim zdaniem. Myślę, że Rossy tego pilnował a obecny zarząd STARDOM ma na to wywalone. Suzu Suzuki bardzo mocno przytyła i co najgorsze pisała, że dobrze jej z tym. Przy jej obecnej wadze to powinna być dużo wyższa. Kolejną panią jest Konami ona także źle wygląda. Jest jeszcze Maika oraz Hanako one także przytyły nie tak przerażająco jak Suzuki i Konami, ale nadal jest to zauważalne i nie wygląda to dobrze. Boję się, że to może się pogorszyć i będzie źle. Więcej wrestlerek może się spaść. 

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Lubię to 1

oiUmPA7b_o.gif

19 minut temu, Mr_Hardy napisał(a):

Jeśli ktoś nie planuje oglądać wszystkiego i chce tylko zerknąć to te 4 walki musi obejrzeć.

Ja ogólnie planuję na pewno zobaczyć parę dni z turniejów Stardom/Marigold by porównać poziom, ale to tak za 4/5 dni jak już zaczną się play-offy w G1 i będzie mnie oglądania. Na razie próbuję znaleźć czas na Climaxa, co w czasie tygodnia nie jest takie łatwe:icon_wink:

• Lubię to 1

...

TJPW Tokyo Princess Cup 2025 - Day 1

TJPW ogólnie ma inny klimat/styl niż np. STARDOM czy MARIGOLD. Nie potrafię tego opisać. Bardzo fajny event. Przyjemnie walki jak to w Japonii tag teamowe. Przechodząc do walk turniejowych, których było 3 podczas tej gali. Solidne walki było czuć, że są to turniejowe walki. 2h szybko zleciały.

Tak poza turniejem to 9 Sierpnia Ivy Steele stoczy ostatnią walkę przed powrotem do UK. Ivy była w Japonii na wymianie studenckiej i przy okazji walczyła w TJPW.  Mam nadzieję, że kiedyś wróci do Japonii.

• Lubię to 1

oiUmPA7b_o.gif

MARIGOLD Dream Star Grand Prix 2025 - Day 1 (Afternoon Show)

To mój pierwszy Dream Star GP w tamtym roku nie nadążałem z oglądaniem. Zasady takie same jak STARDOM 5* Grand Prix. Tutaj poziom podobny jak w STARDOM i TJPW jeśli chodzi o pierwsze dni turniejów. 5 na 8 walk turniejowych trwało mniej niż 10 min lecz nie były one złe. Tak samo jak z 1 dniem w STARDOM minus to czas trwania walk. Na pewno można polecić 2 ostatnie walki. Były naprawdę nie złe. 

• Mai Sakurai vs. Chanyota
  • Utami Hayashishita vs. Victoria Yuzuki
Edytowane przez Mr_Hardy
  • Lubię to 1

oiUmPA7b_o.gif

STARDOM 5STAR Grand Prix 2025 - Day 2

Drugi dzień dużo lepszy od pierwszego. 8 walk z czego połowa powyżej 10 minut. Wszystkie walki bardzo fajne nawet te krótsze. Szkoda, że limit czasowy walk nie jest większy wtedy byłoby mniej tych walk poniżej 10 minut. No tak nie do końca wszystkie fajne. Jest jeden wyjątek. Waka Tsukiyama przegrywa swoją kolejną walkę w bardzo krótkim czasie 1min 22sek. Nie wiem dlaczego ją tak udupiają jaki jest w tym plan, ale nie podoba mi się to.

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Dzięki 1

oiUmPA7b_o.gif

• 2 tygodnie później...

Dzisiejsza gala Stardom w Korakuen za free na yt

• Lubię to 1

...

Ehhh kiedy to się skończy....

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Haha 1

oiUmPA7b_o.gif

• Reputacja:   110
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Attitude

Podczas Backyardmanii I w 2009 r. - VebVe pod ringname Nick Violent pokonał Adama Richardsa w walce o tzw. pas polskiej sceny wrestlingu, jednocześnie zmieniając jego nazwę na Polski Pas Hardkoru. Czekamy na walkę Mercedes Mone vs "VebVe" Nick Violent! 

11419143584d2847a0e25f5.jpg

Widzę, że coraz lepsze te pasy:D

...

• Reputacja:   1 185
  • Urządzenie:  Windows

Cytat

SHE'S NOW 9 BELTZ MONÉ!!!

Miło. Oby tak dalej. Ciekawe, jaki jest rekord w liczbie posiadanych pasów jednocześnie. No to teraz Athena zgarnia tytuł na Forbidden Door, a później, później Mercedes ściąga z niej ten pas:classic_smile:

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   416

10 pasów bodajże Ultimo Dragon.

• Dzięki 1

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Stardom 5STAR Grand Prix 2025 ~ dzień 12:

Po Climaxie mam przerwę od wrs (tak mnie wykończył:D), ale widząc oceny nie mogłem obok powyższej gali przejść obojętnie. Muszę przyznać, że świetne recenzje nie były dziełem przypadku i Stardom dał jedną z najlepszych gal w roku. Bardzo mi się podobało mimo że nie śledzę regularnie tej federacji od dłuższego czasu. Do tego wszystkiego dochodzi świetna atmosfera w Korakuen i fani, którzy żyją każdą walką. Co do pojedynków - to w zasadzie każdy (turniejowy) nie zszedł poniżej dobrego poziomu. Szczerze polecam każdemu, choć w części zerknąć na to show. Zdecydowanie najlepsza gala kobiet jaką widziałem w ostatnim czasie - pozdrawiam HHH:Waving:No i na koniec warto pochwalić Stardom za decyzję - dać taką galę za darmo na yt, nie ma po prostu lepszej reklamy. Z tego co widziałem ma już niecałe 200 tysięcy odsłon, co jak na 3h live jest bardzo dobrym wynikiem. New Japan może się tylko uczyć podejścia do fana i rozpisania turnieju w taki sposób by publiczność zgromadzona w danej arenie była zaangażowana od początku do końca. Najłatwiej bowiem wrzucić kilka tagów w kartę, które niewiele znaczą i powodują, że każdy pod koniec show ma już dość. Brawo Stardom!

• Lubię to 2

...