Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Kobiecy Pro Wrestling

Luźne dyskusje, recenzje, newsy na temat pro wrestlingu w wykonaniu kobiet

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   644
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Cytat

[WOR] Meltzer on Mercedes Moné vs Hazuki: "That may have been the best women's match ever in the United States. I’ve been racking my brains after watching it. The (other) ones that hit my brain are the Charlotte Flair vs. Rhea Ripley match at WM and the other would be Thunder Rosa vs. Britt Baker."

Oglądał ktoś już NJPW Strong Style Evolved 2024? Bo po takiej recenzji, aż sam muszę sprawdzić, ale mam niechęć do New Japan poza granicami Japonii:krzywy: Ciekawe ile wujaszek pyknie gwiazdek:D

:cornett:

• 4 tygodnie później...

• Reputacja:   148

Kouki Amarei wypada z akcji na długi czas 😞 z powodu zerwania więzadła krzyżowego przedniego.

• Dzięki 1
  • Smutny/a 1

AEW | STARDOM | TJPW | MARIGOLD |

Szkoda, bo to moja jedna z ulubionych zawodniczek w Marigold:/

• Lubię to 1

• 2 tygodnie później...

Zoe Lucas po 2 latach wraca na ring ❤️

• Lubię to 1

• 2 tygodnie później...

TJPW New Year Circuit 2025 (11.01.2025)

MARIGOLD New Years Golden Garden - Day 1 (11.01.2025)

MARIGOLD New Years Golden Garden - Day 2 (12.01.2025)

STARDOM New Year Stars 2025 In Sakae - Day 2 (12.01.2025)

Ciężko cokolwiek napisać. Nie są to fedki typu AEW czy TNA. Także ten post taki zbiorczy. Małe gale typu "NJPW Road To", ale jak dla mnie dużo lepsze, ciekawsze. Jakoś te kobiece federacje robią to lepiej. Oczywiście walki nie są jakieś mega super fajerwerki, ale nie są też to nudne walki jaki potrafią być na gala Road To od NJPW.  Było tam jakieś gadanie na mikrofonie po niektórych walkach, ale człowiek nic nie rozumie bo japońskiego nie zna. STARDOM kiedyś robiło to tego angielskie napisy, ale odszedł Rossy i wziął ze sobą część ekipy, która to robiła. w MARIGOLD niestety tego już nie robią. STARDOM robi obecnie backstage comments z angielskimi napisami, ale oglądanie tego to strata czasu, nie ma tam nic istotnego.

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Lubię to 1

19 minut temu, Mr_Hardy napisał(a):

Oczywiście walki nie są jakieś mega super fajerwerki, ale nie są też to nudne walki jaki potrafią być na gala Road To od NJPW.

Największy zarzut jaki mam do NJPW i ich gal z cyklu ,,Road to'' to fakt, że kartę stanowią w jakiś 80-90% tag teamy. Lubię tag teamowy wrs, ale te pojedynki trwają zwykle po parę minut i nie mają okazji jakkolwiek się rozkręcić.

Co do Stardom i innych - w tym roku obejrzałem na razie tylko dwie gale wrs, więc na razie cienko z tym. Jadę głównie na retro:D Czytałem jednak już jakiś czas temu, że Marigold chce inwestować w Boozille i za jakiś czas zorganizować jej walkę z Megan Bayne. Taki match z chęcią bym zobaczył:icon_wink:

• Lubię to 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Bonkol
      Szok, że największego fana LL nie ma już z nami. Cieszę się, że mogłem go poznać, bo był niepodrabialny jeżeli chodzi o gust co do wrestlingu jak i filmów i co najważniejsze ZAWSZE potrafił bronić swoich argumentów w logiczny sposób nawet jeżeli ktoś był zupełnie odmiennego zdania.  Spoczywaj w pokoju.
    • Grins
      No i mamy to Triple H zostanie wprowadzone w tym roku do Hall of Fame, moim zdaniem to już powinno się stać dwa lata temu czy nawet trzy lata temu  Ciekawe kto go wprowadzi Stefa czy HBK, a może całe DX tak by było najlepiej tylko za pewnie bez Billy Gunna, co jak co Triple H już dawno powinien znaleźć się w Hall of Fame już po walce z Rollinsem z 8 lat temu. 
    • Grins
      No i bardzo dobra decyzja, to gala poświęcona właśnie Royal Rumble Match'om więc nie ma co nawalać innych walk jak to było za czasów Vincenta, lepiej poświęcić więcej minut w Main Evencie niż wrzucać jakieś bezsensowne zapychacze. 
    • MattDevitto
      Wczoraj nawet sprawdzałem i rok temu też były 4 pojedynki w karcie - korzystają, więc już ze sprawdzonej formuły
    • Grins
      A więc już w niedziele jedna z moich ulubionych gal, karta wygląda całkiem dobrze, jedyny plus Huntera to właśnie te karty które nie są przepełnione i każda walka ma jakąś historię przez co dobrze mi się to ogląda, ogólnie wydaje mi się że ten RR Match mężczyzn może być najlepszym RR Match'em od dawna, nie napalam się jakoś bardzo ale wierzę że ostatnia 4 która zostanie w ringu to będzie mocne rozdanie i każdy będzie miał szansę wygrać RR Match dlatego warto obejrzeć. Men's Royal Rumble Match: Muszę przyznać że czekam na ten match, jest tutaj jedna wielka nie wiadoma kto to może wygrać bo kandydatami są Cena, Roman, Punk, Orton to jest właśnie ta czwórka która powinna zostać na sam koniec w ringu, byłby mega emocje! Można rzec że byłaby to najlepsza końcówka Royal Rumble Match'u w historii i na prawdę liczę na to że Hunter nie da dupy i to zabookuje, tutaj nawet wygrana Punka by ucieszyła bo każdy dostałby swój moment, Orton wypierdala Cena lub na odwrót co byłoby podbudową pod ich program i finalną walkę z Randy'm, Punk wyrzuciłby Roman co też już byłoby podbudową pod ich potencjalnym program w tym roku, więc obstawiam że na samym końcu zostałby Cena z Punkiem, no i tutaj właśnie Punk okazałby się górą  Cena ta wygrana nie jest potrzebna, ale już Punkowi tak i wydaje mi się że Hunter obiecał to właśnie Philowi że da mu wygrać RR Match i ten upragniony Main Event na WrestleManii pewnie pierwszego dnia, bo to niemal niż pewne że Punk będzie w Main Evencie albo pierwszego albo drugiego dnia a na szali będzie tytuł, a to co zobaczyłem ostatnio na RAW to mam wrażenie że on nie ruszy na Gunthera a właśnie na Cody'ego jak już wija walki z The Rockiem opadła to nie ma lepszego kandydata a na powtórkę z Romanem to raczej fani dostaną kurwicy.  Powroty:  No tutaj mam nadzieje że ta umowa z TNA będzie do czegoś za obowiązywać i zobaczymy Joe Hendry'ego, Jeffa Hardego, może Eddie Edwards, Sami Callihan też byłby dobrą opcją, ogólnie myślę że Matt Cardona ma największe szanse na powrót i fajnie by było jakby podpisali z nim umowę ktoś taki jak Cardona jest potrzebny w mid-cardzie, a co do legend to obstawiam X-Paca bo pojawił się ostatnio na RAW, ale ogólnie jakoś mi to bez różnicy czy ktoś zadebiutuje czy powróci obecny roster WWE tak się dobrze prezentuje że powroty, debiuty mi są obojętne, jednego pewniaka po WrestleManii już mamy jako powrót Malakai Black   _____________________________________ Women's Royal Rumble Match: No ta walka powinna być jako rozgrzewa czyli najlepiej jakby dali to jako opener, tutaj już powroty popsuli, idealny moment aby Flair wbiła i dostała niezłą reakcję ale po co lepiej zapowiedź z wyprzedzeniem, ogólnie ona jest moją faworytką bo to niemal niż pewne że stoczy walkę ze Stratton na WM, ogólnie Alexa za pewnie nie powróci bo coś tam z jej kontraktem jest nie tak, tak samo Becky też raczej nie powróci, dostaniemy debiut Jordynne Grace która może zagościć już na dłużej w WWE, ale pewnie dwa debiuty lub powroty z TNA mogą się tu znaleźć, trzeba jakoś zapełnić ten Royal Rumble Match.  _____________________________________ Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Undisputed WWE Championship Ladder Match: Ta walka byłaby zajebista gdyby z góry nie była przesądzona, albo odwalą jakieś fikołki i Owens wygra pas i dostaniemy Orton vs Owens z pasem w tle na WM ale niestety jest to nie możliwe i jakoś w to nie wierzę chociażby może to się skończyć Triple Theartem Matchem na WM, tutaj można wiele scenariuszy rozpisać ale w każdym może wygrać Cody niestety... Owens robi na prawdę dobrą robotę, ale wieczne przegrywanie też jest bez sensu bo nigdy już nie będzie wiarogodnym przeciwnikiem, a może HBK coś tu odwali? Co by zwiastowało go uwikłania w to story na dłuższy czas, nie wiem kompletnie... Mam nadzieje że ta walka nie skończy się kolejną czystą wygraną Cody'ego bo to już będzie na prawdę chujowe i nudne. _____________________________________ #DIY (Johnny Gargano and Tommaso Ciampa) (c) vs. Motor City Machine Guns (Alex Shelley and Chris Sabin): Nie no ta walka może skraść show jeśli tego nie spierdolą, dwa dojebane tag team'y to nie może się nie udać tutaj musi być 5 gwiazdek chociaż dobrze wiemy jak to w WWE bywa ale obym się mylił, tutaj wynik nie jest ważny, tutaj ważne jest to co zobaczymy w ringu   4 walki to dość mało ale chyba najwięcej czasu zostanie poświęcone na RR Match, karta wygląda na prawdę dobrze i oby sama gala była okej, ale znając WWE i tak coś tam spartolą. 
  • Dodaj nową pozycję...