Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne

Newsy, plotki, spekulacje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   721
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

15 godzin temu, VictorV2 napisał(a):

Uwierz, dużo trzeba żebym odebrał coś negatywnie :D

I nie tyle wychwalam, co uważam że Era Vince'a > Era TKO. Choć fakt, faktem...TKO nie postawiło poprzeczki wysoko, nie jest to poziom trudny do przebicia. Może to też dlatego że po prostu Era Vince'a trwała dłużej i było więcej momentów/rzeczy które były warte uwagi, bo też TKO istnieje od ~2 lat bodajze? Więc może to też "Recency bias" i uważam że było lepiej, przez to jak teraz w niedawnym okresie było chujowo

:rko:

Ogółem Vince to był dobry szef ale do 2010 roku później mu całkowicie coś siadło na dekiel, chociaż nie powiem jak fani przycisnęli to się posłuchał tym przykładem jest Daniel Bryan, tym przykładem jest CM Punk, nie zlewał fanów zawsze później już bardziej stał się uparty na starość pompowanie Romana na siłę coś mi się wydaje że tutaj to razem z Triple H'em byli zgodni, przerwanie streaku i zwycięstwo Romana nad Undertakerem co dobiło jeszcze bardziej ten wynik, akcja z Fiendem i Rollinsem jest tego sporo, głupkowate segmenty jak pierdząca Natalya, wiele razy potrafił kogoś upokorzyć na wizji... Ale jednak w czasach 1997-2008 rok był na prawdę spoko czasy pod jego rządami, nawet jak wciskał takie drewna jak Great Khali potrafił to jakoś w miarę rozpisać, taki Batista w ringu nie powalał a też się jego walki jakoś lepiej oglądało niż to coś co teraz serwują czy serwowali bo miało to historię, ogólnie The Bloodline to był właśnie Vince'a projekt bo to się zaczęło jeszcze w czasach pandemii i wtedy on miał jeszcze coś do powiedzenia czyli na koniec swojej kariery zmajstrował coś jeszcze dobrego później już Triple H to ciągnął gdzie prawie na sam koniec to zjebali ale spełniło się jego marzenie fani pokochali Romana a Roman stanął na szczycie i stał się jedną z największy gwiazd WWE. 

• Lubię to 5

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   229
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Dokładnie, były dobre momenty za czasów McMahona jak (oglądam WWE od 2009 sporadycznie a całościowo od 2010 więc od tego momentu się wypowiem) Bryan, Punk, Shield, były miesiące gdzie mnóstwo się działo, walki może nie były jakieś świetne ale feudy były ciekawe, zawodnicy ok. Było jednak też mnóstwo kiepskich momentów (poniżanie zawodników, HIAC 2019, rozpisanie ostatnich Survivor Series Matchy, Revival golący sobie plecy, Hornswoggle, pchanie legend jak tylko oglądalność spadała, grzebanie gwiazd NXT, wciskanie na siłę Reigns'a, ciągły spadek jakości). No i McMahon kombinował z imionami i nazwiskami zawodników do przesady, chciał nazwać Chelsea Green Victorious i to niby miało być śmieszne że Victorious wygrywa walki wow super humor nie wyrobie. Mieliśmy takie kiepskie Nicki jak Doudrop czy Big Show, "dzięki" McMahon'owi teraz mamy Breakkera (zamiast Steiner) i Lash Legend, super ksywki, tylko czekać aż by wprowadził Diego Finisher czy Rick Champion...

Przez takie rzeczy swoją drogą przestałem oglądać PTW. Przy początkach PTW zakładałem na tej stronie rozmowy o PTW, ciągle pisałem, dawałem nowinki i info o galach ale nie dało się później tego oglądać bo :

- Pawłowski się pogubił 

- 80% rosteru odeszło 

- feudy zaczęły się robić słabe 

- Pawłowski obiecał dużo wielkich gal a szybko przeniósł się na małe i koniec z wielkimi galami.

- coś co mnie zniechęciło, ok wcześniej byli tacy jak Puncher, Spartan (mówię tylko o ksywkach, do nich nic nie mam) a potem nagle jakiś Alex Brave, Max Speed z gimnickiem że jest szybki, no znowu nie wyrobie taki wyszukany humor że nie wiem. Do tego przerysowane gimnicki. I weź tu przy ludziach powiedz "no nie mogę się doczekać na galę PTW, będzie Puncher vs Max Speed, nie da się tego powiedzieć przy ludziach nie znających wrestlingu bez poczucia zażenowania. 

Aktualnie z PTW śledzę co robi Diana Strong (oby osiągnęła jak najwięcej), Puncher też jest spoko, ale reszta mnie mało obchodzi.

• Lubię to 2

• Reputacja:   315
  • Urządzenie:  iPhone

Zaczyna mnie dopadać taki trochę kryzys melancholijno-nostalgiczno-sentymentalno-egzystencjalny, bo nie sądziłem, że aż tak bardzo wpłynie na mnie definitywny koniec kariery Ceny w WWE. No bo tak naprawdę z OGsów z moich czasów i pewnie z wielu z Was zostali tylko Orton, Rey no i Punk. Lesnar pewnie w przyszłym roku podziękuje za występy, AJ też, no bo ja w sumie AJa zaliczam do OGsów, gdyż TNA oglądam od 2009, czyli no dość spory udział Stylesa w tym okresie był. Y2J pewnie się pojawi na RR i też sfinalizuje swoją karierę tym runem. 

wrestlers-on-the-road.jpg

33 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

Zaczyna mnie dopadać taki trochę kryzys melancholijno-nostalgiczno-sentymentalno-egzystencjalny, bo nie sądziłem, że aż tak bardzo wpłynie na mnie definitywny koniec kariery Ceny w WWE. No bo tak naprawdę z OGsów z moich czasów i pewnie z wielu z Was zostali tylko Orton, Rey no i Punk. Lesnar pewnie w przyszłym roku podziękuje za występy, AJ też, no bo ja w sumie AJa zaliczam do OGsów, gdyż TNA oglądam od 2009, czyli no dość spory udział Stylesa w tym okresie był. Y2J pewnie się pojawi na RR i też sfinalizuje swoją karierę tym runem. 

Najgorsze w tym wszystkim jest to że osobą z którą oni stoczą swoją ostatnią walkę będzie właśnie Gunther :/ AJ to powinien kogoś wypromować a nie podkładać się Guntherowi i się wkurwię niemiłosiernie jak rzeczywiście Gunta będzie jego ostatnim przeciwnikiem. 

• Lubię to 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Ja już się przy Cenie wkurwiłem na ten fakt, a jest tak jak mówisz - szykuje się AJ a w kolejce jest Orton i Lesnar xD

• Reputacja:   976
  • Status:  Online

@ GGGGG9707  wybierasz się na WWE Live w Brukseli 20 stycznia? Trochę polecieli z tymi kosztami, gdzie najtańsze bilety za 104€. Ciekawe czy pojawi się CM Punk. Nie jest awizowany, ale w Gdańsku przy tej samej trasie ma być...

• Reputacja:   229
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

12 godzin temu, IIL napisał(a):

@ GGGGG9707  wybierasz się na WWE Live w Brukseli 20 stycznia? Trochę polecieli z tymi kosztami, gdzie najtańsze bilety za 104€. Ciekawe czy pojawi się CM Punk. Nie jest awizowany, ale w Gdańsku przy tej samej trasie ma być...

Zastanawiałem się ale jednak raczej się wybiorę. Fakt, że drogo no i tylko Live Event czyli jakby krok w tył ale raczej będę. Zwłaszcza że teraz jest czy była promocja że z kodem WWEHOLIDAY jest 25% zniżki a bliżej terminu będzie pewnie jeszcze taniej żeby tylko wyprzedać, arena jest na 8000 osób a WWE póki co szykuje się że będzie nas ±2500. Także warto teraz brać za -25% ceny lub poczekać trochę na lepszą promocję o ile będzie jeszcze jakaś.

Co do Punka to póki co jak mówisz nie jest zapowiadany a w Polsce tak, ale z drugiej strony rok temu na RAW w Bxl nie było go a na innych galach był także równie dobrze może mu sama Belgia z jakiegoś powodu nie pasować. Kiedyś był i jego walkę z Jericho w Main Evencie widziałem z trzeciego rzędu.

A Ty wybierasz się mimo cen czy zależy jak ceny spadną ? Czy całkiem odpuszczasz ? 

Edytowane przez GGGGG9707
  • Lubię to 1

• Reputacja:   129

Myślę że to będzie lepsze miesjce, bo tu bardziej chodzi mi o decyzję WWE.

Czy jest jakiś powód dla którego WWE nie promuje AAA bardziej? To już nie tak że to "obca" promocja. Gdyby Tessi nie wspomniał na marginesie że będzie show AAA, nawet bym nie wiedział a show było zdecydowanie lepsze niż slop jaki WWE nam serwuje. Zakładam że AAA ma jakąś tygodniówkę albo coś w TV, bo na NXT czasami puszczają jakiś klip (Again, przypadkowe wzmianki zamiast promowanie miejsca które kupili po to żeby mieć łatwiejszy dostęp do luchadorów zamiast...nie wiem, promowanie tego?) więc zakładam że jakieś story się tam dzieje.

Ale dla kogoś dla kogo story w wrestlingu to 90% zabawy - to show to był certified banger, nawet nie wiedząc dlaczego te matche sie dzieją. Rey Fenix, Rey Mysterio, Penta, Nattie, Dragon Lee, El Grande, Dom...całkiem duże nazwiska z WWE były na tej karcie a dla osób które oglądają głównie/tylko WWE, wiemy że się wydarzyła bo Tessi przypadkiem o tym wspomniał. Naprawdę przykre, że nie chcą żeby ich własna widownia oglądała świetnie zbudowane show z udziałem ich własnych talentów. O ile podobały mi się wcześniejsze Worlds Collide, tak to show autentycznie sprawiło że jeśli AAA ma angielski cast (Albo chociaż napisy) na swoich tygodniówkach, to o wiele chętniej oglądałbym to, zamiast RAW czy Smackdown w tym momencie.

Again, jako ktoś kto uważa że WWE szmaci każdy pas organizacji która nie jest WWE a który pojawia się na ich wizji, teraz umocniłem się w tej pozycji, widząc jak dobre show potrafi zrobić AAA, bo tym bardziej zasługują na szacunek. AAA Mega Title to tylko prompt dla Dominika na RAW, do tej pory jedyny powód dla którego wiem że bronił tego pasa przeciwko Dragon'owi jest taki że ktoś tutaj na forum o tym wspomniał przy mojej ostatniej krytyce tej polityki. 

Po co wydawać 50 milionów dolarów na coś o czym nawet nie chcecie mówić, promować, wspominać ani wykorzystywać na potrzeby głównego produktu? Nawet jeśli uznamy że to "developmental company" to nie ma sensu...FFS, popatrzmy jak bardzo Evolve jest promowane na NXT, żeby przedstawić ich ludziom i pokazać ze mamy nowy produkt. Tutaj macie osobę która ma najważniejszy tytuł w AAA + was IC title...i w sumie to go ma, no fakt. Ma go. Fizycznie trzyma go w rękach. Czasami założy go na biodra. Czasami da go Liv potrzymać. Tak, ma go.

Jesteśmy 11 dni od końca roku (licząc od daty Guerra De Titanes) a oni wciąż dają nowe powody żeby ich nie lubić i nie szanować jeszcze bardziej. Autentycznie nie rozumiem dlaczego tak bardzo starają się zakopać istnienie AAA, mając dobry produkt do zaoferowania swojej widowni. 

PSA: Jeśli ktoś nie oglądał jeszcze, polecam w 100%, jest dostępne na YT WWE w streamach. Jedno ostrzeżenie...Konan i JBL są komentatorami, więc nie wiem czy hiszpański cast nie jest lepszy mimo wszystko :D

5 godzin temu, HeymanGuy napisał(a):

Ja już się przy Cenie wkurwiłem na ten fakt, a jest tak jak mówisz - szykuje się AJ a w kolejce jest Orton i Lesnar xD

Orton coś tam mówił że będzie jeszcze walczył 10 lat, on może być jedynym zawodnikiem którego Gunta może nie pokonać jak dobrze to rozpiszą, widziałem filmiki z Arabii Saudyjskiej gdzie Randy idzie z żoną i nabija się z Gunthera :P Wątpie że Orton w najbliższy 5 latach odejdzie na emeryturę jeśli sam twierdzi że może walczyć, więc mam malutką nadzieje że jednak to on zakończy tą szopkę związana z Guntherem. 

Ale AJ i Lesnar niestety są w kolejce do zmielenia przez Gunthera XDDD ale to będzie komicznie wyglądać jak Lesnar który rzuca każdym jak szmatą da się pokonać Guntherowi który jednak nie jest jakimś terminatorem. 

Już lepiej by w tej roli wyglądał Strowman w primie, serio 

• Reputacja:   10

W dniu 20.12.2025 o 15:08, Grins napisał(a):

Ogółem Vince to był dobry szef ale do 2010 roku później mu całkowicie coś siadło na dekiel, chociaż nie powiem jak fani przycisnęli to się posłuchał tym przykładem jest Daniel Bryan, tym przykładem jest CM Punk, nie zlewał fanów zawsze później już bardziej stał się uparty na starość pompowanie Romana na siłę coś mi się wydaje że tutaj to razem z Triple H'em byli zgodni, przerwanie streaku i zwycięstwo Romana nad Undertakerem co dobiło jeszcze bardziej ten wynik, akcja z Fiendem i Rollinsem jest tego sporo, głupkowate segmenty jak pierdząca Natalya, wiele razy potrafił kogoś upokorzyć na wizji... Ale jednak w czasach 1997-2008 rok był na prawdę spoko czasy pod jego rządami, nawet jak wciskał takie drewna jak Great Khali potrafił to jakoś w miarę rozpisać, taki Batista w ringu nie powalał a też się jego walki jakoś lepiej oglądało niż to coś co teraz serwują czy serwowali bo miało to historię, ogólnie The Bloodline to był właśnie Vince'a projekt bo to się zaczęło jeszcze w czasach pandemii i wtedy on miał jeszcze coś do powiedzenia czyli na koniec swojej kariery zmajstrował coś jeszcze dobrego później już Triple H to ciągnął gdzie prawie na sam koniec to zjebali ale spełniło się jego marzenie fani pokochali Romana a Roman stanął na szczycie i stał się jedną z największy gwiazd WWE. 

W sumie się zastanawiam czy ten obecny burdel w WWE jest serio spowodowany decyzjami Tryplaka czy jednak TKO tak mocno się w to miesza że mamy to co mamy, plus te plotki o konflikcie pomiędzy The Rockiem i HHH brzmią niepokojąco patrząc na ostatnie doniesienia o hajsie jaki Skała zarobił na TKO.

• Lubię to 1

2 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

Już lepiej by w tej roli wyglądał Strowman w primie, serio 

Strowman w prime to był kozak i byłby lepszym wyborem niż Gunther, tylko no cóż Guntherowi mocno zaszkodziła głównie POTĘŻNA porażka przez poddanie z ręki YEETmana gdyby nie to może trochę lepiej by to wszystko wyglądało :classic_dry:

1 godzinę temu, LionTamer napisał(a):

W sumie się zastanawiam czy ten obecny burdel w WWE jest serio spowodowany decyzjami Tryplaka czy jednak TKO tak mocno się w to miesza że mamy to co mamy, plus te plotki o konflikcie pomiędzy The Rockiem i HHH brzmią niepokojąco patrząc na ostatnie doniesienia o hajsie jaki Skała zarobił na TKO.

Coś mi się wydaje że ten burdel jest spowodowany właśnie przez The Rocka który możliwe podkłada świnie Triple H'owi i robi wszystko aby się go pozbyć z firmy wtedy będzie mógł wcisnąć Undertakera na to miejsce lub kogoś ze swojej rodziny? Nie wiem ale wydaje mi się że to co się dzieje to jest celowe działanie. 

• Lubię to 1

3 godziny temu, Grins napisał(a):

Coś mi się wydaje że ten burdel jest spowodowany właśnie przez The Rocka który możliwe podkłada świnie Triple H'owi i robi wszystko aby się go pozbyć z firmy wtedy będzie mógł wcisnąć Undertakera na to miejsce lub kogoś ze swojej rodziny? Nie wiem ale wydaje mi się że to co się dzieje to jest celowe działanie. 

Ponoć były writer RAW Brian Gewirtz jest dosyć blisko The Rocka i wcale by mnie nie zdziwiło to gdyby Rock forsował jego kandydaturę w razie porażki Triple H'a.

2 godziny temu, LionTamer napisał(a):

Ponoć były writer RAW Brian Gewirtz jest dosyć blisko The Rocka i wcale by mnie nie zdziwiło to gdyby Rock forsował jego kandydaturę w razie porażki Triple H'a.

Tylko czy Triple H jest na tyle głupi aby dać sobie podłożyć świnie? I idzie w tak debilny booking? Kompletnie już tego nie rozumiem i nieźle idzie się zamotać w tym wszystkim.