Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Dyskwalifikacje w WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Nie ma chyba gorszego wyniku niż dyskwalifikacja. Można jednak machnąć ręką gdy ma ona miejsce w normalnej walce. Wówczas nie ma się do czego doczepić, bowiem ten, który dopuścił się złamania reguł, przegrał walkę, zatem poniósł karę największą z możliwych. Całkowicie pozbawione sensu jest natomiast to, co się dzieje w walkach o pas. Heelowy mistrz w zasadzie ma interes w byciu zdyskwalifikowanym, bo walki co prawda nie wygra, ale... zachowa pas. I tutaj pytanie do Was, co powinno się zrobić z dyskwalifikacjami w meczach mistrzowskich? Zostawić w spokoju, czy przyjąć rozwiązanie TNA, w którym zdyskwalifikowany mistrz traci pas? Jeśli macie inne pomysły, to nie zapomnijcie o nich napisać ;).

Ja szczerze mówiąc zrezygnowałbym z dyskwalifikacji w takich walkach w ogóle. Heel zawsze może oszukać gdy sędzia jest odwrócony lub nieprzytomny. Wariant TNA wydaje się najsprawiedliwszy, ale biorąc pod uwagę fakt, że zwykle przeciwnik zdyskwalifikowanego zostaje zmasakrowany, uważam, że też nie zdaje egzaminu. Wszyscy w końcu pamiętają Abyssa po walce ze Stingiem. Inne sprawiedliwe rozwiązanie to zawieszenie pasa. Wtedy jednak dyskwalifikacje musiałby się odbywać naprawdę rzadko, bo inaczej mielibyśmy same turnieje. Zrezygnowanie z dyskwalifikacji na poziomie mistrzowskim jest wiec moim zdaniem najlepsze. Myślę, że nikt by się nawet nie zastanawiał nad tym gdyby przez jakiś czas nie zobaczył dq.

https://forum.wrestling.pl/topic/7604-dyskwalifikacje-w-wwe/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

2

• Elliott

1

• estevez

1

• Soulstormer

1

Top użytkownicy w tym temacie

Trudno się nie zgodzić... Gdy walka o pas jest na cotygodniowej gali to jeszcze można przeboleć dyskwalifikację, bo wiadomo, że na PPV pewnie jeszcze raz się zmierzą o pas. Jednak na PPV to jest nie do przyjęcia (tymbardziej na czołowych PPV). Rozwiązaniem jest oczywiście omijanie przez bookerów takich rozwiązań lub robienie walk no-dq, hardcore itp. Jest to jedynie błąd bookerów, którzy takie scenariusze mogli by zostawić sobie na inne okoliczności. Wiadomo, że ludzie patrzą na PPV żeby zobaczyć jakieś rozstrzygnięcie, a dyskwalifikacja jest żadnym rozstrzygnięciem.
https://forum.wrestling.pl/topic/7604-dyskwalifikacje-w-wwe/#findComment-71553

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

domniemuje, że temat założony w afekcie po SummerSlam :D
https://forum.wrestling.pl/topic/7604-dyskwalifikacje-w-wwe/#findComment-71586

Jak dla mnie temat świetny. Na zwykłych galach nie ma czego się czepić, nawet lubię, jak np. Edge walnie kogoś krzesłem czy coś, ale na galach PPV... hmm... to aż odrzuca od meczu. Pamiętam mecz Triple H vs Kevin Nash... tak dobrze się zapowiadało, a skończyło się DQ... mało mnie wtedy nie trafiło... Tak czy siak... powinni unikać dyskwalifikacji, ale obranie takiej strategii jak TNA też byłoby jakimś wyjściem.
https://forum.wrestling.pl/topic/7604-dyskwalifikacje-w-wwe/#findComment-71600

• Urządzenie:  Windows

domniemuje, że temat założony w afekcie po SummerSlam :D

Wydarzenie na SummerSlam było kroplą, która przelała czarę goryczy ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/7604-dyskwalifikacje-w-wwe/#findComment-71601

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Grins
      Dziwne to bo na ostatniej gali pokazali Otisa bez gaci? Ja ogólnie ma dość gołych lasek w sieci jest aż ponad to tik tok, twitter czy instagram, gwiazdki wrestlingu również świecą swoimi dupskami gdzie się tylko da, Nikkita Nylons to się dziwie że jeszcze żadnego bana nie wyłapała za świecenie swoją dupą na instagramie  (klepałby) ogólnie wrestling to wrestling, nie jest od tego aby gołe baby oglądać, mam nadzieje że po prostu wrócą brutalniejsze akcje, pierwsze przesłanki już był na Bad Blood i tego właśnie oczekuje, nic poza tym  nie wiem czemu era Attitude właśnie kojarzy się z gołymi babami, nie było tam tak wielkie seksualności jak na przykład w Erze Ruthless Aggression gdzie dostaliśmy sprośny segment z Edge'm i Lita która do tej pory pluje sobie w gębę że zgodziła się na ten segment, czy inne akcje tego typu gdzie laski były prawie bez niczego na wizji  Jakieś zmiany będę, ostrzejszy język pewnie i trochę więcej brutalności ogólnie też nie ma co przesadzać, poza tym i tak ostry język jest już dostępny od dłuższego czasu słyszymy od zawodników " bitch " ostatnio we War Gamesie Jey powiedział " oh shit " więc ten język i tak jest bardziej ostrzejszy niż na przykład kilka lat temu gdzie trzeba było pikować wszystko za każdym razem XD
    • KyRenLo
    • PpW
      ROZKŁAD JAZDY NA DZISIAJSZE HARDCORE FRIDAY BARSZCZ Z KRZESŁAMI 🎅🔥 2Koła czekają na was już od 19, a show tradycyjnie rozpoczynamy o 20 (plus świąteczna obsuwa, wiadomo) 🍻 DO ZOBACZENIA 🫡 Przeczytaj na fanpage.
    • RomanRZYMEK
      Oczywiście że Punk również zachował się słabo i nieprofesjonalnie, ale na backstage’u. Odróżnijmy te 2 kwestie, bo to jest podstawa by dalej prowadzić dyskusję. Punk jako Phill za kulisami - tu ciężko mi go nazywać profesjonalistą bo nie wiem co się działo za kulisami. CM PUNK jako postać, wrestler, storyteller to profesjonalista pełną gębą. W moim poście nigdzie nie napisałem, że Punk był w tym święty. Zarówno Punk jak i AEW, a raczej Tony mają swoje za uszami, tylko że z reguły jest tak, że ludzie staną zawsze po którejś ze stron i tutaj „znowu” Punk prześlizgnie się i raczej nie będzie miał z tego żadnych konsekwencji, bo to nie Punk, a AEW wyszło z ideą NDA w stronę Nemetha. Zresztą i tak najbardziej zagorzali fani AEW dalej będą myśleć, że wszystkiemu winny jest Punk. A skoro mowa o nieprofesjonalizmie, to zobacz sobie jak nieprofesjonalizm może być katalizatorem do całego gowna i zamieszania.    Świetny segment, który uruchomił efekt domina. Page, który w porównaniu do Punka na polu osiągnięć, doświadczeń czy po prostu znajomości biznesu mógłby Philowi buty czyścić, wychodzi do telewizji krajowej i gra w swoje karty. Daje shootowe promo które nie było uwzględnione w zarysie skryptu (tak, Tony tak bardzo wierzył w swoje „gwiazdy”, że dał im wolna rękę , jeśli chodzi o speeche. Niestety na przykładzie Page, czy kilku innych speechów dochodzimy do wniosku, że jednak lepiej gdyby ten skrypt był, bo nie każdy jest tak świadomy i doświadczony, by wykorzystać ten przywilej na poczet pracy dla firmy czytaj dla AEW). To dopiero jest nieprofesjonalizm pełną gębą. Hardkorowce AEW plują na Punka, ale zapominają, że odstawiając charakter Phila na bok, Punk był w chuj wartością dodatnia w AEW. Czy to pod kontem postaci -dalej uważam że był największą gwiazdą jaka była w AEW, czy to pod kontem po prostu znajomości biznesu - Punk wie jak zaciekawić widza i w tym wszystkim już pomijając kwestie backstage’owe patrząc pod kontem czysto postaci jest to profesjonalista pełną gębą który generuje swoja postacią przychody. A to powinno być dla AEW w tej chwili najważniejsze. 
    • MattDevitto
      Nie stoję po żadnej ze stron (ba, obie strony mam gdzieś), ale w całej tej sytuacji każdy wypadł słabo - w tym też Punk. AEW i Khan dużo na tym wszystkim stracili, ale pamiętajmy, że Punk ponownie pokazał swoje gorsze oblicze. Odnalazł się w WWE, ale to nie zmienia faktu, że dalej mimo upływu lat nie wie co to profesjonalizm i ,,dał ciała'' podczas swojej przygody w AEW, gdzie przecież mocno na niego liczono. W tej historii obie strony mają swoje za uszami.
  • Dodaj nową pozycję...