Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   579
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

2 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Pewnie zrobią walkę Trick/Bully vs. Ethan/Ridge.

To akurat prawie pewne, bo Ray przypadkowo tam się nie zjawił. Poza tym na tzw. NXT 2300 zapowiedziano już powrót Dawn Marie:icon_wink:

dla mnie oczywiście najlepsza była walka kobiet.

Była ok, ale na pierwszy rzut oka widać, że Cora wróciła po długiej przerwie. Też rzucił mi się w oczy fakt, że jak na razie Vaquer robi na mnie lepsze wrażenie niż jej koleżanka z tagu. No i finisher ma piękny.

Ambulance Match już sobie darowałem.

Nie masz czego żałować wypadł słabiutko.

Pomimo tego cieszę się, że takie gimmick matche pojawiają się w NXT, które przez to nie trzyma się utartych schematów. Na potwierdzenie tych słów już we wtorek na zwykłej tygodniówce czeka nas Casket Match pomiędzy Wendy Choo a Tatum Paxley.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628125

• Reputacja:   461
  • Status:  Offline

Dobra tygodniówki NXT mnie nie jarają kompletnie, ale o PLE chętnie napiszę sobie opinię, bo Halloween Havoc zazwyczaj wychodzi fajnie, więc lecimy.

Tony D'Angelo vs Oba Femi, NXT North American Championship Tables & Ladders and Scares Match

Tutaj no wydaję mi się, że Femi większych szans nie ma, chociaż bardzo go lubię, ale może po tej walce pójdzie na pas NXT, który raczej Trick obroni, ale zobaczymy jak to wyjdzie, walka no taka typowa NO DQ to będzie, Tony broni moim zdaniem, ale powinna wyjść fajnie. Ponad 15 minut naprawdę solidnego starcia i nawet myślałem w jednej chwili, że Oba to ugra, ogólnie po tej przegranej Femi nic nie stracił, bo tak naprawdę przegrał 4 na 1, sam by rozwalił Tony'ego i to było widać, ale może to i lepiej, że tak się nie stało, Oba jest budowany na mega monstera i teraz może iść na tytuł NXT według mnie lub debiutować w głównym rosterze, walka godna takiej gali i potencjalny Match Of The Night jak dla mnie, ciężko może być to przebić.

Roxanne Perez & Cora Jade vs Giulia & Stephanie Vaquer, Tag Team Match

Nie wiem czego oczekiwać od tej walki, ale imo ten pojedynek mógłby odbyć się na tygodniówce, zdecydowanie bardziej wolałbym, żeby tutaj był broniony tytuł NXT Women's albo jakaś walka Cora Jade vs Giulia/Stephanie Vaquer, ale zobaczymy kto tu wygra, raczej Giulia i Stephanie i nie zdziwi mnie pin Giulii na Roxanne, żeby dostać kolejnego shota, ale zobaczymy. Prawie 14 minut bardzo dobrego pojedynku, kolejna walka i naprawdę warto obejrzeć, kobiety dały czadu i dziwi mnie czemu każdy zachwyca się Giulią, jak to Vaquer błyszczy fest, imo ma lepszy selling, a także lepszy move set i płynniej wykonuję swoje akcje, Giulia też jest git, ale uważam, że Stephanie ma większy potencjał i dlatego jestem mega zadowolony z tego, że to Stephanie przypięła Roxanne i wygrała ten pojedynek, może teraz czas na jej wygraną walkę o tytuł NXT Women's? Chciałbym, ale HBK lubi gorszych zawodników, więc pewnie Giulia wygra z Perez, znaczy w tym sensie chodzi mi, że Giulia jest gorsza od Steph, to takie subiektywne zdanie, ale ogólnie też jest bardzo dobrą zawodniczką, jednak uważam, że są lepsze wybory, jak właśnie Steph, walka godna polecenia i lecimy dalej.

Andre Chase vs Ridge Holland, Ambulance Match

Tutaj no Andre pociągnie tego Ridga oj tak on potrafi, poza tym to walka bez dyskwalifikacji, to nie może wyjść źle prawda? W dodatku Chase powinien tutaj zgarnąć zwycięstwo, zasługuję na to. Meh 14,5 minuty solidnej walki jednak bez większego polotu imo, fajny ambulance match do obejrzenia, ale raczej bez większej historii, jeszcze Ridge wygrał no ja nie jestem fanem, także dla mnie minus zdecydowanie, bez sensu, ale walkę można obejrzeć. 

Kelani Jordan vs Fatal Influence, NXT Women's North American Championship Gauntlet Match

No i teraz ta walka może oddać, chociaż zobaczymy, bo jednak Kelani 3 rywalki musi pokonać, może być ciężko to zabookować. Hmm z Jazmyn uporała się w 3,5 minuty, lecimy dalej. Jacy rozwalona już w 4 minuty no lekko ponad, ale dalej nic wyjątkowego ehh, dobra lecimy z Fallon. Z Henley wyszło najlepiej ogólnie solidny pojedynek, zły nie był, dobrze się oglądało moim zdaniem i Fallon nową mistrzynią, nie spodziewałem się kompletnie, ale zdecydowanie zasłużyła, też jest świetna i dla mnie mogłaby nawet trzymać główny tytuł kobiet w NXT, Fallon około 6 minut dostała, więc podliczając wszystko do około 13-14 minut panie dostały czyli jak prawie każda walka do tej pory, na razie jestem usatysfakcjonowany, a po walce jeszcze chyba ta Delta czyli Zaria w NXT się pojawiła no ciekawie, mamy chyba w końcu kobiecego Lesnara.

Trick Williams vs Ethan Page, NXT Championship Devil's Playground Match

Nie oczekuję niczego po tej walce, ale może miło się zaskoczę, mimo to Trick obroni niestety. W sumie to miałem rację, nic wybitnego w tej walce nie było, obejrzałem na przewijaku, solidne starcie, ale też do zapomnienia, w sensie no jutro już nie będę o nim pamiętał, około 16 minut starcia i Trick wygrywa, a po walce jeszcze Ridge atakuję mistrza.....Mają Obe wolnego obecnie i to Ridge leci na Champa? Nie wiem oni chyba lecą od dołu jeśli chodzi o najciekawszych pretendentów, jak nie jakiś Wes i Trick to Ridge, a Andre, Duke, Oba leżą sobie, z kolei Ethan musi przegrywać z takim ogórkiem meh nic wybitnego niestety, można się dobrze bawić na tym starciu, ale drugi raz bym nie obejrzał.

Match Of The Night: Roxanne Perez & Cora Jade vs Giulia & Stephanie Vaquer, Tag Team Match

Plusy:
Tony broni tytuł, a Oba nic nie traci
Tag Team Match kobiet i Stephanie pinująca Mistrzynie kobiet NXT
Fallon nową mistrzynią NXT Women's North American

Neutral:
Ambulance Match
Main Event

Podsumowanie: Powiem tak początek napawał mega optymizmem super walka Oby z Tonym, świetny Tag Match Pań, a potem no niestety tendencja spadkowa albo przez kiepski booking lub zwycięzców albo przez to, że sama stypka na za wiele nie pozwalała jak w przypadku walki o tytuł mid cardowy kobiet, a na sam koniec denny Trick z wygraną i Bully Ray musi to ratować, bo Trick jest zbyt kiepski na ME i sam nie udźwignie, to ile w niego inwestują to jest żart dla mnie, ale no cóż jest jak jest, gala przeciętna, poza dwiema pierwszymi walkami to w sumie można skipnąć, nic złego bardzo tutaj nie było poza bookingiem, walki nie kłują w oczy w większości, także jest git, ale do oglądania tygodniówek mnie kompletnie nie zachęcili, jeszcze tym Ridgem i Trickiem to wręcz odrzucili.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628144

W dniu 28.10.2024 o 09:20, MattDevitto napisał(a):

nie mogę już patrzeć na scenę ME NXT - Trick Williams nie przekonuje i życzyłbym sobie by ktoś mu ten pas odebrał

Tak jak przewidywałem, gość dostaje drugą szansę i jest to samo, to nie jest ten zawodnik, mówiłem to już podczas feudu z Melo, niestety nie błyszczy kompletnie ba nawet nie jest solidnym mistrzem, Ethan miał chociaż gadkę na mikrofonie, Ilja i Melo wyciągnęli z Williamsa totalnego maxa na co było go stać, a nawet więcej, sam już nie daje rady co widać, a oni w niego inwestują jak w Romana za jego "najlepszych" czasów.

W dniu 28.10.2024 o 13:18, KyRenLo napisał(a):

ale nie będę tutaj rozbijał wszystkich walk na czynniki pierwsze, bo to jest rola specjalisty w tej materii, czyli Kaczego, który pewnie dłuższy post o gali napisze.

Ehh staram się, ale ciężko się to NXT ogląda, poza kobietami to nie ma co tutaj oglądać naprawdę, cieszę się, że odpuściłem tygodniówki, bo widzę, że nic nie tracę, nawet to Halloween Havoc nie powaliło, booking to jakaś tragedia w tym brandzie dalej. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628145

13 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

oni w niego inwestują jak w Romana za jego "najlepszych" czasów.

Nic im to nie da, bo nawet jeśli Trick miałby trafić do głównego rosteru to niestety dla niego nie ma większych szans na powodzenie. Nie robi żadnych postępów, a przecież ma od długich tygodni swoje 5 minut. Może ewentualnie jakiś tag team...

15 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

cieszę się, że odpuściłem tygodniówki, bo widzę, że nic nie tracę, nawet to Halloween Havoc nie powaliło, booking to jakaś tragedia w tym brandzie dalej. 

Widzisz a ja mam odwrotnie:D NXT mi się dobrze ogląda, mimo problemów o jakich wiadomo, a np. RAW czy SD przeglądam w parę minut:icon_wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628146

28 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Nic im to nie da, bo nawet jeśli Trick miałby trafić do głównego rosteru to niestety dla niego nie ma większych szans na powodzenie. Nie robi żadnych postępów, a przecież ma od długich tygodni swoje 5 minut. Może ewentualnie jakiś tag team...

Też tak uważam, tragedia, jak ja nie lubię takich sytuacji, gdzie zawodnik pomimo swojej przeciętności dostaje tyle szans, a tacy zawodnicy jak Dominik muszą kisić się w gównianym bookingu przez kilka dobrych lat, pomimo udowodnienia już swojej wartości.

29 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Widzisz a ja mam odwrotnie:D NXT mi się dobrze ogląda, mimo problemów o jakich wiadomo, a np. RAW czy SD przeglądam w parę minut:icon_wink:

A no kwestia gustu :D 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628148

Parking NXT to najbardziej niebezpieczne miejsce na świecie:icon_wink:

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628158

• Reputacja:   611

5 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Parking NXT to najbardziej niebezpieczne miejsce na świecie:icon_wink:

Bardzo, bardzo dobre. Dużo ciekawsze, niż to, co dane było nam ostatnio oglądać w tej rywalizacji.

Na następnej tygodniówce NXT fajnie zapowiadająca się walka:

Spoiler

GbGb_k1WcAA4kV5?format=jpg&name=900x900

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628160

54 minuty temu, KyRenLo napisał(a):

Bardzo, bardzo dobre. Dużo ciekawsze, niż to, co dane było nam ostatnio oglądać w tej rywalizacji.

Zastanawia mnie tylko jedno - tylko czemu takie coś robią na NXT, a nie np. w głównym rosterze:D 

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628161

• Reputacja:   611

NXT:

Cytat

Hardcore Match - Dawn Marie as Referee: Lola Vice vs. Jaida Parker

Francine to attend

Roxanne Perez, Cora Jade, & Fatal Influence (Jacy Jayne, Jazmyn Nyx, & Fallon Henley) vs. Giulia, Stephanie Vaquer, Kelani Jordan, ZARIA, & Jordynne Grace

Bubba Ray Dudley & Trick Williams vs. Ethan Page & Ridge Holland

Je'Von Evans vs. Wes Lee

Rob Van Dam will appear

Ava will make a special announcement

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628265

Czekam na ten odcinek NXT tak bardzo, że już dzisiaj rano sprawdzałem czy jest w sieci. Dopiero po czasie zorientowałem się, że to dopiero dzisiaj w nocy:diabel:

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628266

• Reputacja:   39

To dlatego scrollowawszy fejsbuka nie ma żadnych spoilerów, a ja czekam na jakiś raport albo chociaż wyniki xD

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628267

• Reputacja:   151
  • Urządzenie:  iPhone

WWE NXT 12.11.2024

Giulia & Stephanie Vaquer vs. Lash Legend & Jakara Jackson: Giulia i Stephanie Vaquer wygrały z Lash Legend i Jakarą Jackson po mocnym zakończeniu, w którym wykończyły Jackson równoczesnymi uderzeniami kolanami. Walka nie była idealna, ale oba teamy dostarczyły emocji i zasygnalizowały potencjalne większe starcie w przyszłości. Legend i Jackson pokazują wyraźny progres, a to spotkanie było świetną okazją, by stanąć na równi z bardziej doświadczonymi zawodniczkami, które pozwoliły im zabłysnąć. Wygrana Giuli i Vaquer była logiczna, szczególnie biorąc pod uwagę ich przygotowania do Iron Survivor Challenge. Jednak NXT nie powinno zapominać o potencjale teamu Legend i Jackson – to jeden z bardziej obiecujących kobiecych tag teamów w WWE, który warto rozwijać. Legend i Jackson zaserwowały ostrzegawczy promo w pre-tapingu, który dodał trochę zadziorności ich wejściu na ring. Legend umieściła Giulię i Vaquer na linach, a następnie podniosła Jackson, by ta mogła skoczyć na obie przeciwniczki poza ringiem. To było widowiskowe i dobrze zgrane. Po walce Blake Howard przeprowadził wywiad z Vaquer i Giulią, pytając je o ich przygotowania do Iron Survivor Challenge. Obie zawodniczki wyraziły gotowość do rywalizacji nawet przeciwko sobie, co dodaje smaczku nadchodzącemu starciu. Dobry start gali z dynamiczną walką, która pokazała progres zarówno Legend, jak i Jackson, i buduje napięcie przed Iron Survivor Challenge.

Iron Survivor Qualifier - Sol Ruca vs. Cora Jade: Szybki i intensywny pojedynek kwalifikacyjny do Iron Survivor Challenge, gdzie Cora Jade i Sol Ruca stoczyły wyrównaną walkę. Mimo ograniczonego czasu, zawodniczki zaprezentowały płynne i dynamiczne akcje. Niespodzianką była końcówka – w wyniku przypadkowego uderzenia o narożnik Jade uszkodziła kolano, co umożliwiło Ruce wykonanie Sol Snatcher i sensacyjne zwycięstwo. Choć Ruca pokazała się z dobrej strony, wynik był zaskakujący. Jade jest od dawna pozycjonowana jako kandydatka do mistrzostwa kobiet NXT i budowała swoją pozycję m.in. poprzez rywalizację z Giulią. Przegrana w trzyminutowym starciu może wydawać się stratą potencjału dla jej postaci. Ruca bez wątpienia wniesie ciekawy styl i energię do Iron Survivor Challenge, ale nie wydaje się być kandydatką do wygranej. Ciekawe, jak NXT rozegra tę sytuację – bez takiego mocnego heela jak Jade, wyzwanie może stracić na intensywności. Szokujące zakończenie – fani byli zaskoczeni porażką Jade, co nadaje historii nieco dramatyzmu i stawia pytania o dalsze plany wobec niej. Walka była zaskakująca i pełna potencjału, ale przydałoby się jej więcej czasu na rozwinięcie.

Iron Survivor Qualifier - Wes Lee vs. Cedric Alexander: Wes Lee i Cedric Alexander dali z siebie wszystko w tym pojedynku kwalifikacyjnym do Iron Survivor Challenge. Choć było raczej oczywiste, że Lee wyjdzie z tego starcia zwycięsko, obaj zawodnicy zadbali o solidną walkę pełną dynamicznych wymian. Alexander, mimo przewidywalności wyniku, zaskoczył kilkoma niespodziewanymi kontrami i wytrwałością, przez co walka nabrała napięcia i charakteru. Choć przewidywalność czasem działa na minus, tutaj sprawdziła się dobrze, bo wygrana Lee była logicznym krokiem. Zwycięstwo daje mu jeszcze większą pozycję faworyta w Iron Survivor Challenge, i pokazuje, że jest gotów stanąć na wysokości zadania w rywalizacji na najwyższym poziomie. Jednak pewnym rozczarowaniem było zakończenie – Lee nie zakończył walki swoim dotychczasowym Kardiac Kickiem, a Running Meteorą, która wyglądała słabo w roli finishera. Jeśli Lee zamierza z niej korzystać w przyszłości, przydałoby się, aby ten ruch wyglądał bardziej przekonująco. Alexander skutecznie zablokował Kardiac Kick, kontrując go w widowiskowy low dropkick. Podsumowując, mimo przewidywalności, walka była solidna i dynamiczna, choć zakończenie mogło być mocniejsze.

Trick/Chase/Holland: Segment zaczął się od tego, że Andre Chase przerwał przemówienie Tricka Williamsa, jasno dając do zrozumienia, że chce szansy na walkę z Ridge'em Hollandem o tytuł. Trick szybko podchwycił temat i ustawił na przyszły tydzień starcie o miano pretendenta do tytułu NXT między Chasem a Hollandem. Holland, który również wyszedł na ring, postawił na szali przyszłość Chase U — jeśli pokona Chase'a, Chase University zostanie zamknięte. To zestawienie wydaje się jednak trochę dziwnie napisane, zwłaszcza że Chase, po miesiącach wyzwań i rozwoju, złożył swoją uczelnię na szali bez większych obaw, jakby Chase U nie miało dla niego większej wartości. Mimo to segment osiągnął swój cel, ponieważ podniósł stawkę nadchodzącej walki o miano pretendenta i sprawił, że rywalizacja wydaje się bardziej emocjonująca – Chase walczy teraz nie tylko o tytuł, ale o przyszłość całej swojej "instytucji." Po tym, jak Chase zgodził się na postawienie Chase U na szali, wątek ten został podjęty przez jego studentów – Duke Hudson, Riley Osborne i Thea Hail wyrazili swoje zaniepokojenie, ale Chase przekonał ich, że jest w stanie wygrać. Mimo pewnych wątpliwości co do scenariusza, segment podniósł emocje przed nadchodzącą walką. Zainteresowanie widzów wzrosło, szczególnie dzięki zwiększonej stawce walki i całemu temu zamieszaniu wokół przyszłości Chase U.

Nikkita Lyons vs. Adrianna Rizzo: To starcie nie do końca wyszło. Nikkita Lyons i Adrianna Rizzo próbowały stworzyć emocjonującą walkę, ale niestety brakowało tu chemii między nimi, co skutkowało nieco chaotycznym pojedynkiem. Walki, które nie wychodzą, rzadko mogą się obronić, a ta była jednym z takich przykładów. Pomimo kilku prób, jak np. Headscissors Rizzo, która pozwoliła jej przejść do kontrataku, całość wyglądała mało płynnie, co tylko pogłębiło wrażenie, że te dwie zawodniczki nie do końca się rozumieją na ringu. Dodatkowo po zakończeniu walki, Rizzo zaatakowała Lyons z łomem, co było małym zaskoczeniem, ale nie miało większego wpływu na ogólny odbiór starcia. Na plus należy zaliczyć fakt, że Rizzo pokazała się od trochę lepszej strony niż wcześniej, chociaż wciąż nie wystarczająco, by poczuć, że jest gotowa na poważny push. Dla Lyons była to konieczność, by odnieść zwycięstwo, ale jej powrót wciąż pozostawia sporo do życzenia. 

Iron Survivor Qualifier - Je'Von Evans vs. Lexis King:  Pojedynek między Je'Voniem Evansem a Lexisem Kingiem był dość prosty i przewidywalny, ale mimo to nie zabrakło kilku interesujących momentów, które wskazują na dalszy rozwój obu zawodników. Evans wygrał, co było oczywiste, biorąc pod uwagę jego rywalizację z wcześniej zakwalifikowanym przeciwnikiem. Mimo braku większego napięcia czy zaskakujących zwrotów akcji, walka miała swoje solidne momenty. King przypadkowo trafił Evansa głową w krocze podczas springboardu, po czym, zauważywszy, że jego przeciwnik jest kontuzjowany, poprosił sędziego o pomoc, zamiast szybko wykonać pin. King, który ma spory potencjał, wyglądał lepiej niż kiedykolwiek, co może oznaczać, że jego obecny face'owy run w NXT to dobry ruch. Był bardziej skupiony i przejął kontrolę nad tempem walki, co może być sygnałem, że wreszcie wypracował sobie miejsce w głównych programach. Widać, że NXT stara się go wypromować, a ten występ mógł być krokiem w dobrą stronę, nawet jeśli nie przyniósł mu wygranej. Solidny, choć nie wybitny pojedynek. King może wkrótce stać się bardziej zauważalny w NXT, jeśli dalej będzie pokazywał takie postępy.

NXT Women's North American Championship - Fallon Henley (c) vs. Kelani Jordan: Rewanż o tytuł mistrzyni kobiet NXT North American Championship pomiędzy Fallon Henley a Kelani Jordan był o wiele bardziej dynamiczny i konkurencyjny niż ich starcie na Halloween Havoc. Walka miała odpowiednią intensywność, a obie zawodniczki pokazały, że mają solidną chemię i potrafią zbudować ekscytujące napięcie w ringu. Mimo że Henley obroniła tytuł, Jordan miała momenty, w których wyglądała bardzo silnie, a jej akcje jak moonsault z tablicy komentatorskiej czy top-rope Spanish Fly mogły zmienić bieg walki. Jednak klasyczne zamieszanie z interferencją Jacy Jayne i Jazmyn Nyx pomogło Henley utrzymać pas, wprowadzając dodatkowy element rywalizacji. Wszystko to zapowiada, że ta historia jeszcze się nie kończy. Jordan, mimo przegranej, pokazała, że jest gotowa na tytuł i w przyszłości może ponownie stanąć do walki o złoto. Henley natomiast udowodniła, że jest groźnym mistrzem, który potrafi wykorzystać każdą okazję, by utrzymać swój tytuł. 

Ciekawie prowadzona rywalizacja w ramach kwalifikacji do Iron Survivor Challenge sprawiła, że wszystko miało swoje konsekwencje, co z pewnością zwiększyło napięcie i emocje związane z wynikami. Otwierająca walka z udziałem Giuli i Stephanie Vaquer była świetnym wprowadzeniem, które pozwoliło Lash Legend i Jakarze Jackson zabłysnąć, a sama walka miała odpowiedni tempo i jakość. Obie drużyny dostarczyły solidnych momentów, z Vaquer i Giulą wygrywającymi, co buduje ich status w nadchodzących wyzwaniach. Walka o Women's North American Championship pomiędzy Fallon Henley i Kelani Jordan była znacznie lepsza niż ich poprzednia rywalizacja, a zakończenie z interwencją Jacy Jayne dodało tylko dramatyzmu. To była prawdziwa walka o tytuł, gdzie Henley udowodniła, dlaczego jest mistrzynią, ale równocześnie Jordan pokazała, że wkrótce może stanowić realne zagrożenie. Chociaż segment związany z Andre Chase'em i Ridge’em Hollandem miał dość dziwaczny scenariusz, sam pomysł na "wielką stawkę" i rywalizację między nimi sprawił, że przyszłotygodniowy rewanż stał się must-see. Mimo trochę zawiłych momentów, obaj zawodnicy dali świetną zapowiedź tego, co czeka fanów. Jednak najniższym punktem gali była pewna chaos tag teamowa, ale z drugiej strony to był pierwszy raz od dawna, kiedy tag teamy NXT otrzymały taką uwagę, więc chociaż nie była to najlepsza część show, przynajmniej była zauważalna. To była solidna gala, która powinna utrzymać momentum NXT na CW Network, aczkolwiek może być lepiej, zwłaszcza w dywizji panów o dziwo, bo kobiety w NXT zaczynają ich przewyższać.

https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628354

• 2 tygodnie później...

CHAOS CHAOS CHAOS

Tak w trzech krótkich słowach opisałbym najnowszy epizod NXT. Widać jak bardzo rzeźbią by wszystkie ważne rzeczy upchać na jednej tygodniówce i potem wychodzi taki niekoniecznie pożądany bałagan. Na pięć walk aż trzy z udziałem kobiet, co nie dziwi dlatego, że u panów panuje posucha. Do tego dochodzi średni mistrz i tak to jakoś się toczy. Może z nowym rokiem zdecydują się postawić na kogoś świeżego w ME i z potencjałem - znam pana, który ma OBA te przymioty:icon_wink:. Poza tym warta odnotowania całkiem przyjemna walka Giulii, ale z Kelani Japonka nie musiała się specjalnie wysilać by dać dobre show.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628534

Całkiem przyjemny odcinek NXT przed Deadline, choć nie wszystko mi się podobało i było trochę rzeczy, które pomijałem. Najważniejsze były oczywiście walki ostatniej szansy przed sobotą, które ringowo dały radę. Reszta jeśli chodzi o same pojedynki już tak dobra nie była, bo też nie mogła taka być:

- Battle Royal taki sobie, dużo zamieszania jak zwykle...

- z kolei obie walki kobiet na gali zajęły razem kilka minut, więc nie ma nad czym się rozwodzić.

Pomimo takich mankamentów gala spełniła swoją rolę i sprawiła, że czekam na sobotę. Ostateczna karta Deadline wygląda tak:

NXT Underground Match

Lola Vice vs. Jaida Parker

WWE NXT Tag Team Title Match

Axiom & Nathan Frazer (c) vs. No Quarter Catch Crew (Myles Borne & Tavion Heights)

WWE NXT Title #1 Contendership Iron Survivor Challenge Match

Ethan Page vs. Wes Lee vs. Eddy Thorpe vs. Nathan Frazer vs. Je'Von Evans

WWE NXT Women's Title #1 Contendership Iron Survivor Challenge Match

Stephanie Vaquer vs. Giulia vs. Wren Sinclair vs. Zaria vs. Sol Ruca

WWE NXT Title Match

Trick Williams (c) vs. Ridge Holland

Karta wygląda naprawdę w porządku - tylko ta walka o złoto zasługuje na:

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/75924-wwe-nxt-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/322/#findComment-628676