Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   585
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Roadblock, w sumie ostatnia edycja takiej większej gali, a nie samej tygodniówki przed WM i S&D liczę na dobre show, karta może i nie powala, ale zła też nie jest.

Zaczynamy od Asylum Matchu, jak dla mnie bardzo dobry pomysł, fani się rozgrzeją Let's Go Gacy! Halo Joe, gdzie Twój kaftan? Ładny Moonsault ze szczytu klatki od Dijaka, końcówka walki fajnie wyglądała, reszta jakaś taka mozolna mi się wydawała, nie wiem może to tylko moje zdanie, ale spodziewałem się więcej ogółem, starcie z Vengeance Day było imo lepsze, to dzisiejsze było takie między okej, a dobrym pojedynkiem, panowie dostali 13 minut, więc źle nie było tego powiedzieć nie można, szkoda że Gacy znowu przegrał, ale to chyba oznacza jakiś plan dla Dijaka, może Oba vs Dijak? Też by dobrze to wyglądało.

No i fajnie Luca oficjalnie w rodzinie D'Angelo trochę za prosto to wszystko wyglądało, Fallon pomaga Hail w ogarnięciu faceta hmm oby to nie było tak że Riley zainteresuję się nagle Henley xD o Blair ma problem no w sumie Riley to chyba jej facet poza TV, więc to trzyma się kupy. Lyra i Tatum czyli w sumie dzisiaj zaczniemy chyba ich feud prowadzący do S&D.

Walka o tytuły Tagowe NXT, pojedynek może być ciekawy, zobaczymy, ale zmiany się nie spodziewam. Kurde bardzo dobra walka o tytuły, bardzo mi się podobał ten pojedynek o wiele lepszy niż poprzedni jak dla mnie, polecam fest, godna obejrzenia i tak jak myślałem WolfDogs bronią pasy ciekawe kto kolejny dla nich. O co chodziło z Hail? Nie mam pojęcia, a sama walka około chyba 11 minut trwała.

O moje ulubione, walka z jakimś typowym no namem lub lokalnym jobberem na jedno wychodzi, Spears sobie składa typa skip....ale po walce jeszcze gada o Hollandzie i ten atakuję go w pewnym momencie, meh jak dla mnie nic ciekawego.

Tytuły Tagowe kobiet na szali, tak samo nie będzie tutaj żadnej zmiany mistrzowskiej, ale walka powinna wyjść fajna. Lekko ponad 13 minut bardzo dobrego starcia według mnie, każda z pań dała coś od siebie, wyglądało to naprawdę super i tak jak się spodziewałem, nie przeskoczyły ani nie zawiodły moich oczekiwań, więc ja jestem usatysfakcjonowany i tak  jak myślałem Asuka i Kairi obroniły tytuły o kurde czy to był Heel Turn Roxanne? Jeśli tak to wypadł świetnie, szkoda że teraz jest Heelem, bo to idealny underdogowy babyface, ale Heelem też będzie świetnym dobrze Roxanne rozjebała Lyre <3.

Fallon vs Blair no walka może oddać jeśli panie dostaną wystarczająco dużo czasu. No 3,5 minuty bardzo dużo czasu xD Blair kolejna przegrana, chociaż tutaj ani Blair ani Fallon nie powinny przegrywać no ale ktoś musiał niestety poza tym powrót Sol Ruci, ciekawe co z tego wyniknie.

Ale wredna małpa z tej Jayne, kto by się spodziewał, nawet przyjaciółce nie chcę pomóc uporać się z przeciwniczkami, pewnie Fallon będzie chętna.

Hmm czy No Quarter Catch Crew właśnie powiedzieli, że każdy członek ich grupy może bronić tego trofeum? Tak to zrozumiałem, ale to może być ciekawe, zapowiedzieli też że chcą iść na pasy Tagowe NXT no ogólnie fajnie prowadzona jest ta grupa, mamy jeszcze Regala no co ojciec Dempseya powie na to wszystko? Charlie ma cięty język pomimo tego, że William im pogratulował, przyjemny seg.

Noam dziwnie zadowolony jest. Von i Mr. Stone meh znowu....Stone chce walki z Lexisem....woooooow.

Next Week: Shawn Spears vs Ridge Holland, no świeże zestawienie, ale czy będzie dobre? We Will See. Oba vs Brooks o tytuł NXT NA no to już lepiej wygląda, ta walka może wyjść dobrze, mało zapowiedziane na przyszły tydzień.

Przechodzimy do Main Eventu dzisiejszego NXT Roadblock! Tony D'Angelo vs Carmelo Hayes, kurde ciekawi mnie czy Trick tutaj powróci i co się odjebie, wątpię w czysty pojedynek, ale to też jest jakiś scenariusz. Bardzo ładna walka pomiędzy Melo i Tonym D, psychologiczne stracie, które czysto ringowo też nie odstawało, fajnie się to oglądało, fake'owy Powrót Tricka wyglądał ciekawie xD, Tony wygrał i wydaję mi się że to jednak prowadzi do właśnie Tony vs Ilja no w sumie to już oficjalnie jest po wygranej D'Angelo, a Trick i Melo zawalczą między sobą w jakimś Unsanctioned Matchu tak przewiduję, więc ten scenariusz, który mi się najbardziej podoba, ja jestem mega zadowolony, Tony na to zasługuję i to bardzo. O ostatecznie Trick powrócił naprawdę , ale reakcja, oj czekam na pojedynek tych dwojga czekam z niecierpliwością.

Plusy:
Asylum Match
Walka o pasy Tagowe NXT
Walka o pasy Tagowe kobiet
Rozjebanie Lyry przez Roxanne
Fallon z wygraną i powrót Sol Ruci
Segment z No Quarter Catch Crew i miło zobaczyć Regala
Main Event i powrót Tricka

Minusy:
Spears na początek squashuje lokalnego jobbera

Podsumowanie: Przyjemny odcinek NXT zatytułowany "Roadblock" Taka typowo ulepszona tygodniówka, dobrze to wyglądało, pasy Tagowe NXT obronione w bardzo dobrej walce, podobnie pasy Tagowe kobiet, Roxanne Heel Turn, Asylum Match no powiedzmy że dał radę, powrót Sol Ruci, William też się pokazał i świetny Main Event z powrotem Tricka i odpowiednim zwycięzcą, ja bym obejrzał jeszcze raz ten epizod, bo ringowo w większości naprawdę dobrze to wyglądało i mieliśmy dobrą podbudowę pod S&D. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

NXT! NXT! NXT! Lecimy z kolejnym odcinkiem, oficjalnie zostaje tylko podbudowa S&D, więc czekamy co HBK ma nam do zaprezentowania.

Na początek mamy walkę turniejową lWo vs OTM, gdzie OTM jeszcze przed walką zaatakowali swoich rywali, tutaj raczej OTM wygra. Tu mnie zaskoczyli, 7 minut czasu TV, 1 reklama to z 10 minut dostali, całkiem sporo czasu, walka dobra do oglądania i jeszcze wygrana lWo to ciekawe, myślałem że OTM wygra, ale no ok niech będzie i tak wątpię, żeby lWo wygrało cały turniej, ale walkę można obejrzeć, a sam finał turnieju dopiero 2 kwietnia no ok.

Thea znalazła nową przyjaciółkę xD, Kelani to dobry wybór tak mi się zdaję.

Przechodzimy do mojego Crusha Roxanne! Lecisz mała. Generalnie Perez wyszła lepiej jako Heel niż się spodziewałem, bardzo dobre promo i nawet zebrała trochę Heatu, oczywiście chcę tytułu i to nawet bez walki, bo Lyra jest niezdolna do bycia na gali xD, gdyby to było takie proste, ogólnie segment za dużo nie wniósł sam w sobie, ale ciekawi mnie do czego to prowadzi, bo wypadł dobrze, w sumie pewnie do Lyra vs Roxanne xD.

Ciekawy segment na zapleczu Angelo i Ilji, ciekawe co z niego wyniknie, czy Tony wywali do morza Ilje tak samo jak PD i nagle pojawi się w MR? xD wszystko możliwe.

Lexis vs Stone Meh nie przewiduję tutaj jakiegoś super pojedynku. No Lexis wygrał w 3,5 minutowym pojedynku, krótka walka, ale wygrana Lexisa na plus, nie ma co pisać nawet po walce próba ataku, ale Von ratuję przyjaciela.

Oba przed walką dostał jeszcze kilka słów od Dijaka no tak jak myślałem te wygrane Dijaka do czegoś prowadzą i tak czułem, że może to być walka o tytuł NXT NA, ale lecimy z pojedynkiem, który może być dobry, Brooks vs Oba o tytuł. Taki sobie pojedynek, gorszy niż przypuszczałem i nie porwał, 10 minut panowie prawie dostali, większość to obijanie Brooksa miał delikatne przebłyski, ale mało, mozolna walka nie dałbym tego na minus, ale plusa też bym za to nie dał zdecydowanie zbyt mozolna i mało lub nawet 0 chemii pomiędzy zawodnikami.

Kolejny przyjemny filmowy segment Ilji i Angelo, naprawdę dobrze się to ogląda, dla mnie taki mógłby być cały ten feud do końca.

Ehh Gigi vs Arianna nie spodziewam się dobrego pojedynku. 4,5 minuty średniego pojedynku. Gimmick Arianny jest tak chujowy i cringowy, że nie powstydziłby się go sam McMahon i chętnie by jeszcze w niego bardziej zainwestował, nie podoba mi się to co się dzieję, że takie osoby jak Arianna czy Lyra dostają czas, mamy tyle bardziej utalentowanych kobiet, a kurwa inwestujemy w bottom tier i to nie wiem czy nie są one nawet w najgorszej 2 z obecnej dywizji kobiet masakra.

No chociaż teraz dostajemy bardziej utalentowane, ciekawe i nie cringowe zawodniczki w przeciwieństwie do Arianny i Lyry. Kiana James i Izzi Dame vs Thea Hail i Kelani Jordan, a jednak Kelani została zaatakowana, ciekawe przez kogo xD i co teraz Handicap czy na pomoc przyjdzie Fallon? Oj tak Henley na pomoc i to są kobiety, w które warto inwestować czas antenowy, a nie jakieś Arianny i Lyry. O pojawiła się też Jacy i ta druga chyba Jasmine się nazywa, ale nie jestem pewny xD, a podobno miały być zbyt zajęte, ciekawe. Fajna taka 5,5 minutowa walka, ale nie wiem zbytnio czemu miała służyć sekwencja końcowa, w sensie Jacy uratowała Fallon i dostała Thea, a Jacy była z tego zadowolona? Nie ogarniam, ale może zostanie to wyjaśnione, w sumie Jacy vs Hail może być ciekawym feudem, podstawy są. Kiana i Dame wygrały ostatecznie, a po walce dostajemy jeszcze segment i prawie kulminację typowo Amerykańskiej historii z Theą i Jane koniec pewnie będzie taki, że Thea pokona Jane i wróci na stałe do swojej prawdziwej postaci pokonując swoją byłą "Idolkę".

No w większości nic nie znaczące pogadanki na backu.

Przechodzimy do chyba ostatniej walki tego wieczoru, bo potem czeka nas jeszcze seg Tricka, który pewnie trochę potrwa, więc lecimy Spears vs Holland, też nie widzę jakoś super walki tutaj, ale może chociaż będzie poprawnie. Powiem tak, zaskoczyli mnie, prawie 10 minut naprawdę dobrej psychologicznej walki i ringowo też to fajnie wyglądało, także ja pozytywnie zaskoczony i polecam obejrzeć.

Next Week: Tatum vs Roxanne to powinna być świetna walka. Walki turniejowe Hank i Tank vs The OC no tutaj OC wygrają raczej oraz Axiom i Frazer vs 2 członków No Quarter Catch Crew też może być ciekawy pojedynek i raczej wygra stajnia Gulaka o i jeszcze obrona Heritage Cup z Rileyem no no też może być fajnie. Kolejny tydzień zapowiada się całkiem okej, nie wystrzałowo, ale po prostu okej.

Pora na Tricka, może już ustalenie walki? Zobaczymy. No taki całkiem dobry segment, nie jakiś wybitny, ale chyba dostaliśmy wyzwanie albo potwierdzenie tej walki sam nie wiem, ale to chyba było jedynie wyzwanie, a potem przedłużenie trochę story, bo Meta Four się pojawiło i mamy jakieś Love Story na linii Trick - Lash, ciekawie to wygląda Williams Ty lovelasie.

Plusy:
OTM vs lWo
Promo Roxane
Segmenty Tony'ego i Ilji
Lexis zgarnia wygraną
Thea i Fallon vs Kiana i Izzi oraz segment po walce
Holland vs Spears
Segment końcowy

Neutral:
Walka o tytuł NXT NA

Minusy:
Gigi vs Grace i gimmick Arianny

Podsumowanie: Nie wiem jak ocenić to NXT, większych minusów nie było, sporo plusów, jedne bardziej znaczące inne mniej, chyba do obejrzenia, druga część NXT zdecydowanie lepsza niż pierwsza według mnie, ale pierwsza też nie była zła, chyba taka standardowa tygodniówka, no może lekko wyżej niż standardowa także jest git.

• Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

• Reputacja:   753

13 minut temu, Kaczy316 napisał(a):

a potem przedłużenie trochę story, bo Meta Four się pojawiło i mamy jakieś Love Story na linii Trick - Lash, ciekawie to wygląda Williams Ty lovelasie.

Dopiero co dowiedziałem, że oni są razem w realu, a teraz już idą w jakieś story. Nie mam nic przeciwko jeśli będzie to robione w jakiś pomysłowy sposób. Zresztą Booker na koniec ze swoim Shucky Ducky Quack Quack mnie rozwalił:diabel:

• Dzięki 1

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

1 minutę temu, MattDevitto napisał(a):

Dopiero co dowiedziałem, że oni są razem w realu

O proszę też tego nie wiedziałem xD

Top 3 Walk 2k18

• Reputacja:   688

Trick vs Melo. Stand & Deliver.

GIp_F6UWMAANLrH.jpg

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Dzisiaj walczy mój crush z inną równie piękną kobietą, więc trzeba zobaczyć jak to wyszło.

Widzę, że nawet zaczynamy od tego pojedynku xD, ale oddajcie Roxanne rozpuszczone włosy o i dostała nawet zremixowany Theme Song leciutko, nie przeszkadza mi to poprzedni niestety ale był zbyt Face'owy, więc nie pasowałoby to do jej obecnej persony. Atak jeszcze przed gongiem, kto by się spodziewał xD. 4 minutowy dobry pojedynek, kurde mój crush używa nawet finishera mojego ulubionego wrestlera I LOVE U. Perez wygrywa i jest co raz bliżej walki o tytuł po walce nawet żąda tytułu od Avy, ale jednak powraca Lyra i.....dostaje wpierdol xD zabierzcie jej już ten tytuł.

Na backu Meta Four i Alpha Academy, nic nie wynikło z tego xD. Lyra chcę walki z Roxanne na S&D o tytuł i ją dostanie i dobrze ma tam stracić pas.

Oba całkiem często dostaje mikrofon do ręki i dobrze podoba mi się to, ma talent i mega potencjał według mnie, niech się rozwija myślałem że on zacznie promo, bo tak zapowiadano, ale do głosu doszedł najpierw Briggs i w sumie mamy wyzwanie Femiego do walki o ten tytuł, jednak wszystko przerywa Dijak i też chcę walki o ten pas, podoba mi się sytuacja tytułu NXT NA, mega utalentowani zawodnicy są w tym feudzie, coś się dzieję i wszystko pewnie prowadzi do Triple Threatu, sam brawl też ciekawy, bo  ostatecznie każdy stał na nogach nikt nie wygrał, dobrze to wyglądało.

Teasowanie feudu Spearsa i Gacy'ego? Biorę w ciemno.

Axiom i Frazer vs Dempsey i Borne, tutaj raczej liczę na No Quarter Catch Crew, są ciekawsi i mają szansę na tytuły w przeciwieństwie do ich rywali w moim mniemaniu. Świetna prawie 10 minutowa walka naprawdę polecam obejrzeć, połączenie szybkości z typowymi technicznymi zawodnikami wyglądało super, wygrali Axiom i Nathan w sumie zły nie jestem, bo ringowo dowiozą, ale wątpię w ich szansę na wygraną tego Triple Threata, a nawet jeśli to wątpię w zdobycie tytułów przez nich xD, niemniej jednak walka cudowna.

Alpha Academy vs The WolfDogs Next Week meh.

Sol Ruca vs Brinley Reece, raczej szybka walka to będzie, Theme Ruci przypomina mi momenty ze Spongebobem, to chyba żywcem z tego wzięta jest ta piosenka xD. Trochę ponad 3 minuty i tak dłużej niż myślałem, Ruca wygrała i tyle. Po walce jeszcze atak Blair na Sol Ruce no okej, feud się toczy xD.

Gigi i Arianna na backu cringe, Ridge mówi że musi zrobić coś co musi zrobić okej, zobaczymy co to będzie xD.

D'Angelo wychodzi do ringu ze swoją rodzinką, chętnie posłucham, stajnia chyba dostała lekko odświeżony Theme Song.....i jest lepszy o dziwo xD. Bardzo dobre promo Tony'ego ale to nic dziwnego, gość za miciem jest naprawdę dobry i solidny, przerwał mu Ilja na Titantronie i z tego wynikło w sumie to że dostaniemy Stacks vs Dragunov za tydzień i fajnie w końcu Mad Dragon zawalczy na tygodniówce, mam wrażenie że to rzadkość u głównych mistrzów.

Heritage Cup Championship Match Riley vs jeden z członków No Quarter Catch Crew, zgaduję że Gulak zawalczy skoro Dempsey i Borne walczyli już wcześniej, a Damon raczej nie wygląda na chętnego do walk ostatnio. No tak jak myślałem Drew walczy, to walka może się różnie potoczyć. Pierwsza runda taka zwyczajna, Riley zdobył pin co jest zaskoczeniem lekkim. Druga runda imo lekko lepsza, ale krótsza niestety i jest 1:1. 3 rundy nawet nie ma jak ocenić, bo była reklama i dostaliśmy jedynie ostatnie 45 sekund do obejrzenia xD. 4 runda była niezła i w sumie Drew wygrał dzięki tej lasce, która nawet nie wiem jak się nazywa xDDD walka spoko i w międzyczasie podsycamy feud Thei z Jacy.

Hmm Brooks pewnie teraz zniknie na jakiś czas.

OC vs Hank i Tank....nie spodziewam się niczego po tej walce. Walka nie była zła mimo wszystko, ale te dwa zespoły są tak nudne i nijakie, że zwisała mi totalnie, jednak ringowo było dobrze 8 minut całkiem niezłej walki z wygraną OC przewidywalnie. Kurwa mamy już cały Triple Threat zapełniony....i ani jeden zespół, który by był realnym zagrożeniem dla WolfDogs jak dla mnie, ostatecznie chyba bym postawił na lWo lub Axioma z Frazerem, bo chociaż dobry pojedynek wykręcą, błagam tylko nie OC.

Dobra kurwa ta laska Jacy nazywa się Jazmyn xDDD ten Ring Name jeśli chodzi o zapis to wygląda jakby ktoś przyszedł najebany do urzędu i w papierach zamiast "Jasmine" to wpisał "Jazmyn" xDDDD. Jeszcze atak Thei i Kelani na Izzi i Kiane.

Next Week: Ilja vs Stacks, zobaczenie mistrza NXT w akcji to zawsze dobra sprawa. Alpha Academy vs WolfDogs i jeśli AA wygrają to dołączą do walki o pasy Tagowe NXT na S&D meh. Thea vs Jazmyn to chętnie zobaczę, bo fajna historia. Dijak vs Spears i Duke vs Briggs dwie walki, które mogą wyjść bardzo fajnie i z tego co słyszałem to te walki mają zadecydować kto zawalczy o tytuł NXT NA na S&D.

Main Event Time Trick vs Noam, ciekawi mnie jak ta walka wyjdzie. No walka była bardzo przyjemna do oglądania, nie mam pytań, panowie dowieźli i dobrze się to oglądało, promowanie Tricka ciąg dalszy ponad 12 minut solidnego starcia. Po walce Williams jeszcze wzywa Melo, ale wychodzą jego ochroniarze i potem sam Melo, ale ostatecznie to był bait i Melo był jednym z ochroniarzy, tak myślałem, bo jeden mi go właśnie przypominał xD, atak na Tricka i w sumie tyle feud budowany jest dalej.

Plusy:
Wygrana Roxanne
Segment Oby, Briggsa i Dijaka
Nathan i Axiom vs Dempsey i Borne
Wygrana Sol Ruci
Segment D'Angelo
Obrona Heritage Cup
Hank i Tank vs The OC
Main Event i podbudowa Melo vs Trick

Minusy:
Lyra powróciła

Podsumowanie: Przyznam że naprawdę dobre show praktycznie 0 minusów, no ten jeden to taki mega subiektywny, ale ogólnie programy poszły do przodu, walki oddały, segmenty były na poziomie, no coś się dzieję w tym NXT, fajny epizod do obejrzenia, takie mogę widywać co tydzień, sama przyjemność.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

O tygodniówce nic nie napiszę, bo dopiero ogarniam temat, ale przypadkiem natrafiłem na newsa:

Pamiętam ten match z Blair i faktycznie Nikkita wyglądała w drugiej części walki bardzo źle pod względem fizycznym - teraz już wiadomo dlaczego. Kolejne kilka miesięcy stracone i pytanie co będzie dalej. Pewnie gdyby nie kontuzje mogłaby liczyć na solidny push.

Przedostatnie NXT przed S&D wypadałoby zobaczyć co się tam dzieję.

Zaczynamy bardzo ciekawym pojedynkiem Spears vs Dijak może być naprawdę solidne. Świetna walka, kolejna tygodniówka w tym tygodniu i kolejny opener, który był po prostu świetny Dijak i Spears spełnili swoje zadanie około 13,5 minutowa walka, polecam obejrzeć i Dijak wygrał, pewnie powalczy o tytuł NXT NA, ale pytanie czy na S&D. Jeszcze Gacy się pojawił podczas walki, ten typ jest świetny xD.

Bardzo dobre wideo promocyjne od Roxanne podobało mi się. Oooo jest casting na hosta S&D w sumie Meta Four mogliby być hostami, fajnie by to wyglądało.

Pora na Thea vs Jazmyn, kurde ten kto to wymyślał powinien nadepnąć gołą stopą na klocka lego naprawdę, ta pisownia jest taka upośledzona. Ponad 3,5 minuty walki, typowy pojedynek jak na NXT, ale Jazmyn i Thea dobrze się pokazały moim zdaniem, Hail bardzo fajnie jest budowana, może być najlepszym underdogiem w kobiecej dywizji NXT od czasu Bayley, ma na to predyspozycję. Po walce mamy jeszcze brawl gdzie dołączają do niego Kiana, Izzi oraz Kelani i Fallon, Face'owe zawodniczki wygrywają i może jakiś Multi Woman Tag Match na S&D?

Świetny materiał promocyjny walki Tricka i Melo polecam zobaczyć, dobrze im to wyszło.

Open Challenge Loli, na który odpowiada.....Natalya.....Meh ponad 5 minutowe starcie w TV i reklama to z 7-8 minut trwała ta walka, dużo czasu i.....Lola przegrywa z Natalyą, ale scam naprawdę kurwa nie no naprawdę mądrze HBK, weź jeszcze napluj na nią albo każ szczekać jak psu, idź promować Lyre, giga talent na pewno WM będzie Main Eventować, ehh szkoda mi słów na to co on odwala w dywizji kobiet, bo jak Triple H nie umie w story tak chociaż stara się promować w miarę utalentowane zawodniczki i nie zakopywać ich, a HBK? Lola sobie przegrywa z prawie emerytką wrestlingową już, wcześniej rozjebał jej kontrakt na walkę o tytuł kobiet i jeszcze była tą przypiętą.....brak słów chociaż walka była okej, ale booking tragedia.

Materiał promocyjny i wywiad dotyczący walki Sol z Blair za tydzień no okej niech będzie.

Stacks vs Ilja w końcu mamy walkę mistrza na tygodniówce i lecimy z tym koksem, pojedynek może oddać. Bardzo fajna 5 minutowa walka Stacks jak na to, że stanął naprzeciw mistrza NXT to i tak bardzo dobrze sobie poradził i miał sporo momentów przewagi, wiadomo że Ilja musiał to wygrać, ale pojedynek mimo że krótki to przyjemny.

Ridge ma coś do powiedzenia. Ogłosił koniec kariery ringowej, ciekawe czy to serio czy element story, jak serio to szkoda gościa, ale i tak nie był zbyt interesujący, więc trochę #Nikogo.

Kolejny materiał promocyjny, jednak tym razem Lyry, więc bez emocji i nijaki.

Josh vs Duke coś ciekawego, szkoda że Briggsowi pominęli Entrance. Prawie 7 minut walki w TV i jedna reklama to z 10 minut wyszło, bardzo dobre starcie kolejne już na tym NXT, podoba mi się to i mimo że lubię Hudsona to nie mógł tutaj wygrać, Briggs bardziej pasował do historii i to on wygrał, więc jest dobrze. No i po walce mamy jeszcze ogłoszenie od Oby, że na S&D dostaniemy Triple Threat o jego tytuł, kurde mega mi się podoba ten champion i jego run, to jest prawdziwy mistrz i utalentowany, a nie jakiś małpek, co do ogłoszenia to świetna sprawa, pojedynek będzie warty uwagi zdecydowanie.

Next Week: ostateczny face off Tricka i Melo oj tak to powinno być dobre. Supernova Sessions z Lyrą i ROxanne, dobrze może Lyra się nie zdąży odezwać. No i Triple Threat o pretów do pasów Tagowych NXT na S&D The OC vs Axiom i Frazer vs lWo no żaden z tych teamów nie ma szans na odebranie pasów WolfDogs imo, ale liczę na Axioma i Frazera lub lWo, bo dadzą chociaż dobry pojedynek.

Meta Four oficjalni hości S&D świetnie, to jest rozrywka ten zespół.

Ilja zaproszony na kolację z Tonym, ale nie wiemy gdzie, bo ponoć gdzie indziej niż w jego restauracji.

Pora na Main Event, The WolfDogs vs Alpha Academy, raczej nie spodziewam się wybitnej walki i liczę na naszych mistrzów. Przyjemny 10 minutowy pojedynek, ale nawet przez chwilę nie wierzyłem że pozwolą wygrać Otisowi i Tozawie z Bronem i Baronem, to byłby śmiech na sali dla mnie, jednak Main Event naprawdę dobry do oglądania. W sumie tak myślałem że zakończymy to brawlem trzech potencjalnych pretendentów i mistrzów i tak się stało.

Plusy:
Dijak vs Spears
Wideo Promocyjne Perez
Budowanie Hail na underdoga
Materiały promocyjne walki Melo i Tricka
Ilja vs Stacks
Ridge ogłasza koniec jego akcji w ringu
Briggs vs Duke i ogłoszenie Triple Threatu o tytuł NXT NA
Main Event

Minusy:
Prowadzenie Loli
Materiał promocyjny Lyry

Podsumowanie: Bardzo dobry odcinek NXT, walki naprawdę dobre i wiele dłuższych walk o wiele mniej tych krótszych, chyba tylko jedna taka krótka była, reszta bardzo fajna, segmenty też dobre, poszliśmy do przodu w story, feudy podbudowane, no NXT naprawdę dowiozło w tym tygodniu, to jeszcze zajebiste SD na zakończenie tygodnia i ja usatysfakcjonowany będę.

• Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

• Reputacja:   688

Z ostatniej tygodniówki:

Bardzo fajne. Nie pozostało nic innego jak czekać na Stand & Deliver. 

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Trochę spóźniona, ale wleci, wczoraj w robocie kompletny brak czasu na obejrzenie odcinka, a po robocie rozjebany, więc lecimy dzisiaj.

Ooo zaczynamy od Triple Threatu o to kto zawalczy z WolfDogs na S&D, walka może być git i jak pisałem liczę na Frazera i Axiome lub lWo. Szybka i bardzo dobra walka 10 minutowa i wygrały odpowiednie osoby, szkoda że i tak raczej szans nie mają, ale walka na S&D powinna oddać.

Fallon vs Jacy, zobaczmy co z tego wyjdzie. No i 4 minuty takiej zwyczajnej walki i brawlu w międzyczasie, nic specjalnego, Jacy wygrywa przez zamieszanie poza ringiem i tyle. Fajna sprawa z pokazaniem pozycji Gorilla po walce i ustalenie ostatecznie Six Womanu na S&D.

Lexis vs Von kolejnym pojedynkiem.....niezbyt to widzę. Powiem tak panowie mnie zaskoczyli całkiem niezłym jak na nich pojedynkiem, w ringu wybitni nie są, a dali bardzo przyjemny dosyć szybki jak na ich możliwości prawie 6 minutowy pojedynek, mi zaimponowali, bo pokazali się lepiej niż zwykle, a szczególnie Wagner, bo Lexis w ringu jest okej, ale psychologię ma bardzo fajną, potrafi opowiedzieć historię i dobrze że tu wygrał.

Kurde walka za walką to już 4 walka, a dopiero 37 minuta u mnie na odtwarzaczu, lecą nieźle, Karmen vs Lola, może wyjść fajnie, ale panie raczej dużo nie dostaną czasu. No i tak jak myślałem, niecałe 4 minuty walki, ale tutaj może to i lepiej, Lola w końcu coś wygrała, niemożliwe xd.

Czas na Supernova Sessions z Lyrą, która mam nadzieję się nie zdąży odezwać i moim crushem Roxanne. Kurwa jak to jest że chujowi mistrzowie mają tytuł po kilka/kilkanaście miesięcy, a normalni po 2-3? Pojebane no ostatni rok Roxanne? Grudzień-Luty jej run to około 60-70 dni, a nie jej koniec oficjalnie liczony jest dopiero 1 kwietnia czyli na S&D dziwne a cały czas gada, że pas został jej odebrany, nie ogarniam to razem niby 109 dni miała ten tytuł, Indi? Od razu musiała się zrzec, bo kontuzja i debiut w MR, Tiffany? Koniec Maja-początek Września też około 107 dni, w sumie krótko to nie jest, ale przy drugim swoim feudzie już straciła tytuł, Becky? 40 dni i teraz Lyra uwaga......160+ dni prawie pół roku takie coś ma tytuł.....pogadały sobie powyzywały i na koniec Lyra wygrała brawl dziękuję, mam nadzieję że to zapowiedź tego, że straci tytuł już za te kilka dni.

Oba vs Gacy no nie to oznacza, że jeden musi przegrać :/ przed walką jeszcze Gacy dostał krzesłem od Spearsa kolejna walka skończona po niecałych 4 minutach, ale i tak panowie pokazali się zacnie, Gacy może jakiś title shot w przyszłości? Mimo przegranej przez decyzję sędziego to Gacy cały czas świetny ringowo zawodnik i cały czas mnie zadziwia jakie akcję on wykonuję mając swoje gabaryty, Springboardy u niego wyglądają cudownie, a to była chyba walka o tytuł, bo announcer powiedział, że "still NXT North American Champion" ciekawie xd.

Cringówa vs Zapomniana nogawka xd kolejne 4 minuty walki do odbębnienia, walka okej, zwyciężczyni niezbyt, Wren niech zmieni Ring Gear i będzie kozak, a Arianna niech nie marnuję czasu w TV, a nie dość że marnuję to jeszcze wygrywa, z kolei Wren ma potencjał tylko ten ring gear meh, dajcie jej drugą nogawkę i będzie git. 

Świetne mini segmenty rozłożone na całe NXT z Tonym i Ilją, prowadzenie feudu mi się bardzo podoba, klimat aż się wylewał z ekranu, czekam na pojedynek i być może zmianę mistrzowską.

Sol vs Blair, kolejne 4 minuty starcia? Kurde jednak nie, świetne ponad 9 minutowe starcie Sol wygrywa poprzed School Boya, ale i tak świetne starcie pomiędzy zawodniczkami i takie wrestlerki powinny dostawać czas i to jak najwięcej, bo oglądać je to sama przyjemność, czekam na kontynuację feudu, bo wątpię żeby to tak o po School Boyu się zakończyło, ale pojedynek polecam zdecydowanie. 

Pora na Face Off, zobaczmy jak to wyjdzie ostatni segment Tricka i Melo. Powiem tak Melo zjada Tricka na micu, Williamsa chyba zjada stres i presja na niego nałożona, mam wrażenie że gość próbuje się tłumaczyć przed Melo i jeszcze robi to tak samo od kilku tygodni, ton jego wypowiedzi jest przy tym taki sam przez cały czas....to nie jest osoba na main event, Upper Mid Card to max, gdyby nie chwytliwe powiedzonko i Theme to publika by za nim tak nie była Trick jeszcze nie jest gotowy na ścisłą topke, Melo powinien go pojechać na S&D i wlecieć z buta do MR potem, takie jest moje zdanie.

Plusy:
Opener
Lexis vs Von
Lola z wygraną
Lyra wygrywa ostatni brawl zmniejszając swoje szansę na obronę tytułu
Gacy dalej pokazuję się świetnie 
Wren vs Arianna
Segmenty Dragunova i D'Angelo
Sol Ruca vs Blair Davenport
Face Off Melo i Tricka

Neutral:
Jacy vs Henley

Podsumowanie: minusów większych nie było tutaj, ale z plusów to takie większe to podbudowa ME S&D i Walki o tytuł NXT no i walka Sol vs Blair to 3 rzeczy warte uwagi, reszta do pominięcia według mnie niestety, jak na ostatnie NXT przed największym PLE w NXT to nie wyszło to jakoś wybitnie, wyszło po prostu okej, a nawet przeciętnie bym powiedział, więc jedynie 3 rzeczy godne uwagi, reszta można skipnąć.

• Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

Zaczynamy S&D! Karta może i nie jest powalająca, ale czuję że walki dowiozą.

The WolfDogs vs Axiom & Nathan Frazer, NXT Tag Team Championship Tag Team Match

Walka no taka do odbębnienia imo Nathan i Axiom od początku nie mieli szans, ale walka była przyjemna mimo wszystko i to była najlepsza walka jaką mogli dać, szybka fajna i w sumie nie wiem co tu napisać jeszcze, obrona WolfDogs to była imo formalność tutaj, 10 minut bardzo dobrego pojedynku.

Oba Femi vs Dijak vs Josh Briggs, NXT North American Championship Triple Threat Match

Genialny pojedynek, Oba broni tak jak na prawilnego mistrza przystało, ale sama walka kurde polecam fest, panowie dali z siebie wszystko, nie było nudy, akcja cały czas, wszyscy dali radę i jak dla mnie to kandydat do walki roku 15 minut starcia godnego takiej gali NXT. Oba teraz pewnie leci dalej, chociaż chętnie bym zobaczył singlowe starcie Oby z Dijakiem ale by to siadło.

Thea Hail & Fallon Henley & Kelani Jordan vs Jacy Jane & Kiana James & Izzi Dame, Six Woman Tag Team Match

Walka o dziwo lepsza niż się spodziewałem, ale dalej mało co znaczyła niestety, wygrały face'owe zawodniczki po naprawdę w miarę przyjemnym starciu, powyżej oczekiwań według mnie, ale w sumie nic więcej po prostu panie dały z siebie wszystko i zobaczymy co dalej dla nich, ja bym zobaczył singlowe Thea vs Jacy

O kurwa no i dostaliśmy to co powinno być w Main Rosterze, Mid Cardowy tytuł kobiet, ale to będzie siedziało imo.

Lyra Valkyria vs Roxanne Perez, NXT Women's Championship Singles Match

Nie nastawiam się tutaj na dobrą walkę, ale może taką dostaniemy, chociaż na Vengeance było kiepsko jak się singlowo nakurwiały, więc tutaj może nie być lepiej, ale zobaczymy, liczę na zmianę mistrzowską. Było o wiele lepiej niż się spodziewałem na Vengeance Day panie dały ciała według mnie, a tutaj poleciały ładnie, dużo dominacji Roxanne zrobiło swoje, Heelowa Perez wygląda super w walkach jak i poza nimi i MAMY TO PANOWIE NOWA MISTRZYNI! Roxanne mój crushu zasłużyłaś, a Lyra niech idzie nie wiem gdzie, ale jak najdalej od tytułów TEGO MID CARDOWEGO TEŻ! Walkę polecam.

Ilja Dragunov vs Tony D'Angelo, NXT Championship Singles Match

Pojedynek w sumie dobry, raczej poniżej oczekiwań nie spadł, powyżej też nie wydaję mi się, taki naprawdę dobry solidny pojedynek, ale Ilja nas przyzwyczaił do tego, że poniżej pewnego poziomu to on nie schodzi i tak było też i w tym przypadku, Tony nie prezentował się wcale gorzej, więc brawa dla obydwu panów, walkę też zdecydowanie można obejrzeć, Ilja nie był w ME, to dla mnie był jawny spoiler, że obroni tytuł, a Tony też nie był aż tak bardzo wypromowany, żeby zdetronizować Mad Dragona, feud się fajnie oglądało i Tony z pasem by dał radę, ale za mało był jednak wypromowany, takie moje zdanie, a Ilja się spisuje i czekam na kolejnego rywala dla niego.

Carmelo Hayes vs Trick Williams, Singles Match

Nie spodziewałem się że ta walka aż tak zawiedzie, w sensie myślałem że będzie to naprawdę dobra walka, a wyszła przeciętnie, mało chemii w ogóle, nie wiem czyja to wina, może Tricka może bookingu, bo Melo nie raz udowadniał że potrafi dowieźć z każdym, także nie wiem co tu nie zagrało, ale zawiodła walka zdecydowanie, ale nie uważam żeby to była wina Melo, nie wiem co tu dalej dopisać.

Showstealer: Oba Femi vs Dijak vs Josh Briggs, NXT North American Championship Triple Threat Match

Plusy:
WolfDogs bronią tytuły 
Triple Threat o tytuł NXT NA
Kobiecy Six Woman miło zaskoczył
Wprowadzenie pasa Mid Cardowego kobiet
Roxanne vs Lyra
Ilja vs Tony

Minusy:
Main Event

Podsumowanie: Ogólnie jak to na NXT przystało świetne PLE, praktycznie wszystko dowiozło i nic poza ME nie wyszło poniżej oczekiwań, a nawet większość walk te oczekiwania przewyższyło według mnie, także ja mega zadowolony, polecam gale obejrzeć, ale ME odpuścić, nie warto sobie oczu psuć nie ciekawą walką, ale reszta to must see jak dla mnie, bo starcia dowiozły niesamowicie i jeszcze zaprezentowanie pasa Mid Cardowego kobiet też świetna sprawa, także ja jestem zadowolony i uważam że S&D dowiozło zdecydowanie.

• Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

Udało mi się nadrobić Stand & Deliver (teraz jeszcze tylko 2 noce WM:diabel:) i powiem szczerze, że dali radę. Niektóre walki oglądałem z przymusu jednym okiem i nie miałem na nie za bardzo czasu - chodzi tu zwłaszcza o pojedynki kobiet, ale całość myślę, że trzymała dobry/momentami bardzo dobry poziom. Jeśli ktoś ma wolne ponad 2h to spokojnie można rzucić okiem. Ponad resztę wybił się oczywiście Triple Threat, który zdecydowanie skradł show i warto go nadrobić. NXT po raz kolejny udowodniło, że tak źle jeszcze z nimi nie jest i potrafią zrobić dobre show. Patrzę z optymizmem na następne tygodnie.

W dniu 7.04.2024 o 04:21, Kaczy316 napisał(a):

sama walka kurde polecam fest, panowie dali z siebie wszystko, nie było nudy, akcja cały czas, wszyscy dali radę i jak dla mnie to kandydat do walki roku 15 minut starcia godnego takiej gali NXT.

Ten spot z krzesłem zajebisty:D

O kurwa no i dostaliśmy to co powinno być w Main Rosterze, Mid Cardowy tytuł kobiet, ale to będzie siedziało imo.

Zgadzam się - kobiet w NXT jest na tyle dużo, że spokojnie dadzą radę z bookingiem, a i zawsze będą mogli wypromować kogoś ,,zielonego'' by później zdobył główny pas kobiet.

Nie spodziewałem się że ta walka aż tak zawiedzie, w sensie myślałem że będzie to naprawdę dobra walka, a wyszła przeciętnie, mało chemii w ogóle, nie wiem czyja to wina, może Tricka może bookingu, bo Melo nie raz udowadniał że potrafi dowieźć z każdym, także nie wiem co tu nie zagrało, ale zawiodła walka zdecydowanie, ale nie uważam żeby to była wina Melo, nie wiem co tu dalej dopisać.

Też się nad tym zastanawiałem, bo było tu wszystko by dać dobre show, a niestety nie udźwignęli tego kompletnie. Nie podobało mi się też rozpisanie tej walki, te zamieszanie z sędzią także mi nie leżało. Chyba po prostu nie mieli ze sobą chemii - tak tylko mogę to tłumaczyć. Wynik był tu również mocno przewidywalny, zwłaszcza, że Melo za dobrze sobie poczynał w czasie walki i to wszystko złożyło się na lekki zawód. Myślę, że Carmelo mógłby teraz trafić do głównego rosteru - w NXT swoje już zrobił, a WWE musi wykorzystać 5 minut Tricka. Publika kapitalnie na niego reaguje niezależnie co robi, więc szkoda byłoby zmarnować taki potencjał. 

• Lubię to 1

• 2 tygodnie później...

Na ostatniej gali dali ciała, więc dzisiaj mogą udowodnić, że był to jedynie wypadek przy pracy. Ciekawy pojedynek zapowiedziany na dzisiejsze NXT.

Było bardzo fajne Raw, to zobaczmy czy NXT dowiezie, tydzień temu nie miałem nawet czasu obejrzeć, ale dzisiaj się znajdzie, więc lecimy!

Hmm zaczynamy od Noam Dar vs Dijak, ciekawe zestawienie, oby nie zawiodło. Świetny pojedynek, pełen emocji, kontr, szybkiej akcji w ringu, panowie mają super chemię ze sobą, dziwi zwycięstwo Noama, czyżby miał iść w przyszłości na tytuł? Być może w sumie nie narzekałbym z Ilją by wykręcił pewnie niesamowity pojedynek, ale walkę polecam, to by się nadawało na opener jakiegoś PLE od NXT o ile nie Main Event jakby panowie więcej czasu dostali, świetna sprawa, oczywiście Noam wygrał przy pomocy, ale wygrana to wygrana, świetne około 12 minutowe starcie polecam.

Ilja dzisiaj w akcji no i świetnie. Wideo Promo Tatum genialne i mega klimatyczne, ostatnio WWE bardzo umie w takie proma.

Lola vs Sol no to też może być piękny pojedynek. No Lola wygrała co prawda przy pomocy Blair ale jednak, niezły 4 minutowy pojedynek i tyle w sumie i zapowiedź od Nattie, że za 2 tygodnie na Spring Breakin dostaniemy Natalya vs Lola w NXT Underground ok.

Ridge przypadkiem nie miał kończyć kariery ringowej? 2 czy 3 tygodnie emerytury i znowu walczy? Ale bez sensu, jeszcze z Joaquinem, dla mnie to skip, bo to zawodnicy Main Rosteru, co to robi w NXT, nudy. Ridge se wygrał i na stage'u patrzy na niego kolejny zawodnik NXT, fajna ta rozwojówka, taka dla doświadczonych zawodników xdddd.

Dużo sytuacji na backu.

The Family pokażcie co Tony ma do powiedzenia. No i mówił o zmianach, aż przerwało mu No Quarter Catch Crew w sumie zwyczajny segment, dostaliśmy teaser potencjalnego feudu pomiędzy tymi dwiema stajniami lub o tytuł NXT Heritage Cup, był lekki brawl i reklama, a po reklamie Ilja wchodzi do ringu ok xdd.

Pora na Dragunova w akcji lecimy. Fajnie to wyglądało jak pół szatni się zbiegło na Open Challenge Dragunova xd, zupełnie jak na karpie w Lidlu, ostatecznie zawalczy z nim ten nowy, nawet nie pamiętam jego ring name, ale chyba debiutował tydzień temu, a niestety nie oglądałem tamtego NXT. 6 minut genialnego pojedynku, kurde give me more, Ilja oczywiście wygrał, ale z tym panem to walkę by wykręcili świetną na jakimś kolejnym PLE od NXT.

Czas na Hail, zobaczmy co nam pokaże, w międzyczasie dowiedzieliśmy się że zobaczymy Blair vs Sol w No DQ, a teraz przechodzimy do Paxley vs Hail, Tatum raczej wina zgarnie. No i 3 minuty walki, bo Jacy i Jazmyn się wtrąciły no cóż Tatum wygrywa i tyle.

Roxanne będzie broniła pasa w Triple Threacie na Spring Breakin no i kozak Tatum vs Lyra vs Perez, brzmi jak dobre show.

Ehh AoP vs Edris i Malik, znowu main roster ale meh. 3 minuty starcia kto by się spodziewał.

Kolejna osoba z Main Rosteru wooohooo super się bawię, takie rozwojowe to NXT no i Ivar poskładał w 4 minuty bardzo porządnego prospecta, szkoda, ale liczę, że to prowadzi do czegoś więcej i po prostu teraz Ivar zostanie podłożony Femiemu, a potem Briggs odbierze tytuł NXT NA Obie w singlowym pojedynku, sama walka po prostu okej.

Next Week karta na 1 noc Spring Breakin: Roxanne vs Tatum vs Lyra o tytuł NXT Women's oj tak to chętnie zobaczę, ten pojedynek powinien oddać. Sol Ruca vs Blair Davenport w Beach Brawl Matchu, czyli pewnie zwykły No Holds Barred z motywem plaży, też czekam, bo mega talented zawodniczki. No Quarter Catch Crew vs The Family w Six Manie no tu już mniej czekam, ale może coś ciekawego panowie zaprezentują. Podpisanie kontraktu na NXT Underground przez Lole i Nattie no ok. Oj tak Ilja vs Trick już za tydzień o tytuł NXT, to też może wyjść bardzo dobrze, pewnie Trick to wygra, bo Ilja leci do MR, akurat tego fanem nie jestem, uważam że Williams jest co najmniej 1-2 półki niżej niż Ilja czy Melo. Karta zapowiada się ciekawie, nie jakoś niesamowicie, ale coś dobrego powinniśmy tak zobaczyć. 

Czas na Main Event, Melo vs Trick w Steel Cage Matchu, czy to wyjdzie czy zobaczymy zawód jak na S&D? Mam nadzieję że jednak tym razem panowie dowiozą. No i dowieźli, około 12 minut świetnego pojedynku, to powinniśmy dostać na S&D, bo niesmak mimo wszystko dalej pozostaje, ale tutaj panowie nam to bardzo wynagrodzili, szkoda, że Melo znowu przejebał, ale no cóż życie jest okrutne, ale Trick chociaż w tej walce wyglądał bardzo dobrze, może się nada na NXT Championa, bo zakładam, że pokona Ilje skoro ten potencjalnie leci do MR, a w sumie innego kandydata na odebranie mu tytułu to nie widzę na horyzoncie, walka maśniutka polecam gorąco.

Plusy:
Dijak vs Noam Dar
Wideo promo Paxley
Lola wygrywa
Początek feudu Family z No Quarter Catch Crew
Ilja vs Ten nowy Evans chyba xd
Feud Jacy i Hail idzie do przodu
Main Event

Neutral:
Briggs vs Ivar

Minusy:
Za dużo gwiazd z MR ZDECYDOWANIE

Podsumowanie: kurde zacząłem pisać tą opinię w środę, a skończyłem dopiero dzisiaj xd, ale wracając do odcinka to całkiem dobry odcinek, za dużo gwiazd MR ogólnie, ale fajnie sporo rzeczy wyszło, genialny opener, super Main Event, Ilja z nową gwiazdą pokazał się świetnie, feudy podbudowane, czekamy jedynie na Spring Breakin!

• Lubię to 2
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18

NXT Spring Breakin i z samego rana natrafiłem na spoiler chyba ME....kurwa.

Początek mamy zapowiedź tego, że Pearce jak i Aldis będą bacznie się przyglądać talentom z NXT przed zbliżającym się draftem no i świetnie, draft mega jest promowany, podoba mi się to.

Zaczynamy od walki kobiet, moim zdaniem bardzo dobry wybór, walka powinna oddać, raczej nie liczę tu na zmianę, chyba że Roxanne leci do MR, ale według plotek to na to się raczej nie zanosi, a szkoda. Powiem tak świetna 12 minutowa walka, cały czas coś się działo, praktycznie w ogóle nie było rest holdów, no genialny opener, lepszej walki z dzisiejszej karty wybrać się nie dało na otwarcie gali, bardzo podobała mi się ta walka i brawa dla pań, to chyba oznacza, że Perez raczej zostanie w NXT, ale może Tatum albo Lyra polecą do MR, znając WWE to zainwestują w tą nudziarę, ale oby nie, niemniej jednak walka do obejrzenia w całości jak dla mnie.

W szatni kobiet jak zwykle jakieś problemy i zaraz to doprowadzi do ustalenia walki, standard w NXT.

The Family vs No Quarter Catch Crew, tutaj w sumie każdy może wygrać, ale wydaję mi się że jedna z tych stajni zostanie uwzględniona w drafcie i bardziej stawiam tutaj na The Family, bo jednak No Quarter Catch Crew mają Heritage Cup, a sama walka no może nie wyjść źle. Całkiem ładna 11 minutowa walka, panowie dali fajne show, jak na Six Man to naprawdę dobry pojedynek, taki kontrolowany chaos miałem wrażenie, Family wygrało i imo lecą do MR w drafcie, ale zobaczymy.

Fallon vs Jaida, raczej Henley tu powinna wygrać. Kurde, a jednak Jaida to wygrała, ciekawie chociaż szkoda, bo jednak zdecydowanie wolę Fallon, ale no cóż jest jak jest, Parker nie jest taka zła mimo wszystko, 6,5 minuty przyjemnego pojedynku i to wszystko, takie zawodniczki mogłyby walczyć właśnie o NXT NA Women's Championship, trochę słuch zaginął o tym mistrzostwie zaprezentowanym na S&D.

Podpisanie kontraktu na walkę Nattie vs Lola w NXT Underground za tydzień, ogólnie ta Natalya to zmienia przyjaciółki jak rękawiczki xd. Oooo bardzo fajny i pasujący tutaj powrót do NXT Shayna, jeszcze jakby jej stary Theme oddali, cudowne by to było, takie powroty pasujące to ja lubię. No i wszystko zakończyło się brawlem, który wygrały Nattie i Karmen, taki sobie segment, ale powrót Shayny na plus.

No i pora na Blair vs Sol Beach Brawl, zapowiada się bardzo dobrze moim zdaniem. 10,5 minuty walki ogólnie bardzo fajnej walki, ale ten motyw meh, myślałem że lepiej będzie to wyglądało, a mieliśmy piankowe deski, piłeczki i koła ratunkowe, strasznie delikatnie to wszystko wyglądało tym nie dało się zrobić krzywdy, a wykrzywiały się po tym jakby dostały kijem baseballowym no cóż motyw do wyjebania i nie wracania dla mnie, lepszy by był tu zwykły No DQ match, ale sama walka ringowo naprawdę dobra i dobrze że pojawił się też stół i krzesło chociaż i Sol wygrywa, Blair imo leci do MR.

Lexis vs Baron, nie wyczuwam tu dobrej walki. Lekko ponad 5 minut takiej zwykłej walki, nie było tu nic wartego uwagi, ale wartego zmieszania z błotem też nic nie było, przeciętny poziom i jedyny plus to wygrana Lexisa.

Next Week: Jacy Jayne vs Thea Hail, to może być całkiem ciekawa walka, ja czekam na ten pojedynek. Natalya vs Lola Vice w NXT Underground meh, jeszcze niech Nattie wygra, w sumie widząc jak HBK lubi widzieć przegrywającą Lole to całkiem prawdopodobne, dla mnie do skipa to będzie. Oba Femi vs Ivar o tytuł NXT NA, wiadomo że Ivar przegra, ale walka ringowo oj to może być świetny pojedynek. Nathan i Axiom vs Authors Of Pain ehh kolejni członkowie MR, raczej bez szans na pasy, chociaż nie do końca ich skreślam akurat, dywizja Tagowa w NXT na razie przeżywa kryzys mam wrażenie, więc może AoP zdobędą pasy, niemniej jednak sam pojedynek to powinien być świetny połączenie szybkości z siłą, często to wychodzi. 

No i co pora na Main Event Ilja vs Trick o tytuł NXT, widziałem spoiler niestety, więc wiem kto wygra, ale obejrzmy walkę. Bardzo dobra 12 minutowa walka, nie wiem czy przebili tę z Vengeance Day, moim zdaniem niekoniecznie, tamta walka była dłuższa i można było złapać oddech, tutaj mieliśmy akcja za akcją, finisher za finisherem, ogólnie Trick jest większym terminatorem niż Cody zdecydowanie, odkopanie po 2 H Bombach z narożnika to trochę przesada jak dla mnie, ale walce trzeba oddać że była bardzo przyjemna i bardzo szybka, boje się jedynie, że w przypadku Tricka będzie tak, że pogoń za pasem była ciekawsza niż będzie sam run, cały czas uważam, że Trick to 1-2 półki niżej od Ilji oraz Melo, gość będzie miał mega ciężkie zadanie, ale long term booking genialny 2x Trick przejebał z Dragunovem, żeby za 3 razem po chyba 8 miesiącach od pierwszego ich starcia w końcu wygrać z nim tytuł tutaj trzeba to oddać, że historia została przepięknie opowiedziana.

Plusy:
Triple Threat o tytuł kobiet NXT
Six Man Tag Team Match
Jaida vs Fallon
Sensowny powrót Baszler do NXT
Mimo wszystko Beach Brawl Match
Lexis wygrywa
Main Event

Podsumowanie: Bardzo fajny odcinek NXT Spring Breakin, opener świetny, Six Man bardzo dobry, środek gali też dawał radę no i bardzo dobry Main Event, ja jestem usatysfakcjonowany, druga część nie zapowiada się tak dobrze niestety, ale może nie będzie tak źle, niemniej jednak super show.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1

Top 3 Walk 2k18