Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Full Gear 2023

Dyskusje, wrażenia, recenzje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   249
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Przyznam, że mimo tej pompy na retirement tour Stinga, debiutu Copelanda, itd. mój hajp na AEW spadł do niespodziewanie niskiego poziomu i chyba jeszcze tak bardzo nie czekałem na jakieś ppv w ich wydaniu jak tym razem... :P

Ostatnie tygodniówki dosyć mnie wymęczyły, ale zwykle było tak, że ich ppv stało na wysokim poziomie, także mam nadzieję, że na nowo przywrócą mi chęć do oglądania ich z większą uwagą... Idealni nie są, ale jakby żle nie było, to porodukt WWE od dawna już do mnie całkowicie nie trafia. 

AEW Tag Team Championships: Bill & Ricky (c) vs HoB vs FTR vs LFI 

LFi i HoB dostali ostatnio dużo czasu antenowego i mam nadzieję, że to zapowiada ich głębszy feud w przyszłości. Generalnie nie obchodzi mnie kto tutaj wygra z tej dwójki i kto będzie kogo gonił po te pasy, ale każdy wynik będzie dobry jeżeli Starks i Bill zostaną wyłączeni z zmagań o pasy tagów i Ricky wróci do singlowych zmagań z Cassem jako jego bodyguardem. 

AEW TBS Championship: Statlander (c) vs Skye Blue vs Willow 
Nie chcę, żeby Statlander przegrała, chyba że natychmiast rzuci się na tytuł główny. Wątek z Julią Hart ustali, kto wygra lub przegra.

Young Bucks vs Golden Jets
Jeśli FTR wygra wcześniej, to Bucks powinni wygrać tutaj, aby przygotować teren dla następnych pretendentów. Można być pewnym, że zrobią wszystko, aby uczynić ten pojedynek jednym z najważniejszych momentów gali. Jeżeli Omega i Jericho nie będą mogli się już tagować później, to kolejnym krokiem powinien być Bucks vs Golden Lovers. 

Adam Page vs Swerve Strickland
Walki Texas Death zwykle są brutalne i zapewne tak będzie też tym razem. Swerve potrzebuje zwycięstwa. Hangman POWINIEN wygrać. Ciężko wytypować zwycięzcę i może wyjść z tego nawet walka gali.

AEW Womens Championship: Hikaru Shida (c) vs Toni Storm 
Zapowiada się na przegraną Shidy na rzecz Storm. Gimmick Toni wydaje się mi się trochę za płytki na główny tytuł w tej chwili. Dajcie Toni więcej czasu z Mariah May przed jej kolejnym panowaniem. Shida powinna to wygrać.

The Patriarchy? vs  Sting & Darby & Adam Copeland
Duże zróżnicowanie wiekowe i również wiele osób z poważnymi kontuzjami w przeszłości w tym starciu, ale przy ciekawym rozpisaniu może wyjść z tego dużo zabawy. Licze na jakieś fajne interakcje między Christianem i Edgem. 

AEW International Championship: Orange Cassidy (c) vs Jon Moxley 
Ta walka mogłaby być prawdziwym main eventem, co pokazali już na All Out. Ich pierwsza walka była była świetna i możliwe, że mogą to przebić dziś wieczorem. Jak dla mnie każdy z nich mógłby tutaj wygrac, ale zobaczyłbym znów Moxa jako mistrza ze względu na to, że jego pierwsze panowanie zostało ucięte przez kontuzje. 

AEW World Championship: MJF (c) vs Jay White

Nie mam pojęcia, jak to się potoczy. Zapewne będzie dużo interwencji, itd. ale ostatecznie Max powinien zachować tytuł i dobić do okrągłego roku jako mistrz AEW. Przydałby się tutaj jakiś wielki angle z Devilem na koniec. 

• Lubię to 1

ch.png.7c876b79d0bf5c4c7ded2ead1b695a31.png

• Reputacja:   679

Andrew Zarian:

Spoiler

"I was told Will Ospreay. Now, that is a big deal, huge deal, because WWE was actively pursuing him."

Zobaczymy. Jeżeli tak się stanie, to będzie dobry powód, żeby wrócić i w jakimś tam stopniu oglądać AEW.

Co do samego Full Gear 2023: To jest chyba odpowiedni moment, żeby Hart wygrała ten tytuł i z taką nadzieją będę oglądał w niedzielę ten pojedynek.

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   682
  • Urządzenie:  Android

Golden Jets -vs- Young Bucks

To nie pierwszy raz gdy Kenny i Jericho są w jednej drużynie, ale ten ich feud z 2018 wciąż wydaje mi się taki aktualny i żywy, że ciężko się przyzwyczaić do ich wspópracy. Bucksi w feudach z Omegą pokazywali się zawsze z najlepszej strony i może to już któryś raz z rzędu, ale dali nam przynajmniej od ostatniego razu odpocząć od siebie. Zobaczyłbym tutaj wygraną Bucksów (są pretendentami do pasów AEW Tag, także powinni wygrać) i jak Vader pisał wyżej - rewanż w przyszłości Bucks/Golden Lovers. Ich walka na gali NJPW Strong Style Evolved 2018 to dla mnie wciąż jeden z najlepszych tag matchy ever. 

Christian Cage, Nick Wayne & Luchasarus -vs- Adam Copeland, Darby Allin & Sting

Tutaj będzie dużo zabawy. Podoba mi się feud Christian/Edge ale z chęcią zobaczyłbym tutaj heel turn Copelanda, co skutkowałoby walką Edge & Christian vs Darby & Sting na Revolution 2024. ;]

Hangman Page -vs- Swerve Strickland

Ich pierwsza walka była piękna i tutaj z dodatkiem stypulacji powinno być dużo atrakcji. Całe Full Gear zapowiada się na dosyć wysoki poziom ringowy, ale to ta walka ma szansę na okazanie się numerem jeden w kategorii najlepszych single matchy tego ppv. 

MJF -vs- Jay White

Oczekiwania są wysokie. Liczę na dobry match, obronę pasa przez Maxa i w końcu jakieś konkrety w story z Diabłem. Powrót Adama Cole'a w roli heela byłby tutaj jak znalazł. 

Pozostałe walki mnie aż tak nie interesują, ale te wieloosobowe walki o pasy AEW Tag i kobiet powinny wypaść dobrze. Ostatnio oglądam AEW po łebkach i w końcu mam zamiar do tego przysiąść, także nie chciałbym się zawieść. ;)

AEW Full Gear 2023 - Zero Hour będzie można zobaczyć tutaj:

• Lubię to 1

• Reputacja:   583

Przed nami Full Gear - jakoś mniej hajpu niż przy innych galach od AEW, ale może wynika to ze słabszej podbudowy i dziwnej karty? Spodziewam się kilku niespodziewajek : 

1. Eddie Kingston (c) vs. Jay Lethal - Singles match for the ROH World Championship

Na wstępie zaznaczę, że zamieniłbym trochę kolejność pojedynków, bo dawanie takich bangerów jak to, Czarek vs Murphy czy głównego mistrza na pre-show to żart trochę. Poziom powinien być okej (ale bez większego szału) i Edward powinien obronić. 

TYP : MAD KING

2. MJF (c) and Samoa Joe[a] vs. The Gunns (Austin Gunn and Colten Gunn) - Tag team match for the ROH World Tag Team Championship

Tutaj mam problem. Szkoda, że ogłosili 'tajemniczego partnera' mogło to by być zachowane w tajemnicy do końca. No i skoro to kick-off to możliwe jest zachowanie pasa przez MJFa, ALE Gunnsi wtedy wyglądają bardzo źle - co prawda walczą z mocnymi zawodnikami, ale to NIE LUBIĄCY SIĘ zlepek. Powinny być zgrzyty, a kolejny raz Max z kimś koło nie lubi i ma wspólnie pasy to trochę zużyty gimmick prawda? 
Obstawiam w pewnym momencie niesnaski na linii Joe-Max, być może wypięcie się Samoańczyka na mistrza i opuszczenie areny, a dupni to wykorzystają. Po prostu kiedyś Friedmann musi te pasy zrzucić, bo od kiedy nie ma Adasia to nie są kompletnie potrzebne. 

TYP : GUNNSI

3. Claudio Castagnoli vs. Buddy Matthews - Singles match

Oho, ringowo powinno być świetnie. Robocop jest świetny w ringu i trochę się marnuje w House of Black, widziałbym go singlowo. Czarek za to również jest bardzo dobry i panowie powinni mieć chemię ringową. Wszystko kwestia bookingu oraz ilości czasu jaki panowie dostaną. Może być coś w okolicach 4* i spodziewam się obrony.

TYP : PAZURA

4. Hikaru Shida (c) vs. "Timeless" Toni Storm (with Luther) - Singles match for the AEW Women's World Championship

Mai Shiranui co prawda od niedawna ma pas, ale tak bardzo stawiają na Burzową, że aż się zdziwię jak seksowna blondyna tego pasa nie zdobędzie.

TYP : TONI STARK

5. Sting, Darby Allin, and Adam Copeland (with Ric Flair) vs. The Patriarchy (Christian Cage, Luchasaurus, and Nick Wayne) - Six-man tag team match

Strasznie ciężko to wytypować. Z jednej strony mamy mocnego Edge'a, ale z drugiej jeśli ten feud ma być kontynuowany to heelowie powinni to nieczysto wygrać. W WWE nieraz były sytuacje, że face'owie wygrywali, a złodupcy potem dalej psuli krew dobrym, ale jakoś lepiej to promocyjnie wygląda jak wyniki są wyrównane. Dlatego ekipa Krystka powinna według mnie wygrać. 

TYP : PATRIARCHAT (LOL)

6. Orange Cassidy (c) vs. Jon Moxley - Singles match for the AEW International Championship

I tutaj rodzi się pytanie - czy Pomarańczowy znowu ma ulec Moxowi i być z nim 0:2? Wprawdzie Mox jest mocniejszy promocyjnie i stoi wyżej w hierarchii, ale to mocno napsuje krwi Cassidiemu. Poza tym mogą wrócić do oryginalnego planu - Jon z pasem i długi run, który przeszkodziła kontuzja i wstrząśnienie. A może jednak pomyślą, że odebranie pasa Jeansowemu to był błąd i świetnie się sprawował? Zrzucenie może miało na celu dać mu wyższe cele, ale MJF jest już za bardzo zajęty. Ale i tak powiedzmy, że kontynuują plan. Czekam na tę walkę najbardziej, bo poprzednia była miodna.

TYP : JONU MOXREYU 

7. "Hangman" Adam Page vs. Swerve Strickland (with Prince Nana) - Texas Death match

Ciężko powiedzieć jak walka będzie wyglądać, ale myślę, że pójdą w kierunku dalszego kontynowania feudu i do tego potrzebna jest wygrana Adamowi, aby wyrównać wynik do 1:1. Pokażą, że są na podobnym poziomie, a i w ringu porwą. Może być showstealer, ale nie musi. Swerve już i tak zyskuje swoją postacią. I będę czekał na trzeci pojedynek między nimi.

TYP : KOWBOY GÓWNO

8. The Golden Jets (Kenny Omega and Chris Jericho) vs. The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) - Tag team match
If The Golden Jets win, they will get The Young Bucks' AEW World Tag Team Championship opportunity, but if The Young Bucks win, The Golden Jets must disband as a team.

Mam dziwne wrażenie, że ten dziwny zlepek to ugra i Bucksi będą coraz bardziej zirytowani dążąc do heelturnu. Szczególnie, że Jetsonowie im zgarną title shota. O poziom jestem spokojny - w końcu 3 wymiataczy w ringu - pytanie tylko na ile leciwy KRzychu będzie im przeszkadzał (i nie mówię tego złośliwie, bo dalej lubię trąbę jerychońską oglądać w ringu - po prostu jest dla nich... za wolny). Ciekawe starcie, liczę na chaos. 

TYP : ZŁOCI JETSONOWIE

9. Kris Statlander (c) vs. Julia Hart vs. Skye Blue - Three-way match for the AEW TBS Championship

Tak jak w przypadku poprzedniej walki kobiet tak i tu myślę, że to pokazywanie Dżulii oraz Skajki nie jest bez przypadku - któraś z nich może wygrać, a potem może feud między nimi kiedy pozbędę się ufoka. Kris mnie nie grzeje jako mistrzyni, chyba wygrała, bo i tak Jade przenosiła się do WWE i na kogoś ten zaszczyt musiał spaść. 

TYP : JULIA HART

10. Ricky Starks and Big Bill (c) vs. La Facción Ingobernable (Rush and Dralístico) (with José the Assistant) vs. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) vs. Kings of The Black Throne (Malakai Black and Brody King) - Four-way tag team ladder match for the AEW World Tag Team Championship

Kolejny ciężki wybór zwycięzcy. Niby jak jest multi-kulti to najlepiej postawić na mistrza (pozdro Rhea), ale tutaj jest nieco inaczej. Instynkt mi podpowiada, że pasy zgarną Czarni, którzy od czasu zrzucenia pasów trójek po prostu nie istnieją. Ciekawe by też było, że jeśli faktycznie wygrają to praktycznie każdy w stajni House of Black miałby pas - co prawda stawiam na przegraną Buddy'ego z Cesaro, ale Black i King mieliby pasy TT, a Julia pas TBS. Hmm...

TYP : KRÓLOWIE CZARNEGO TRONU

11. MJF (c) vs. Jay White - Singles match for the AEW World Championship

OK, powiem szczerze - nie interesuje mnie za bardzo ta walka. Nie lubię Białego, nigdy mnie nie grzał (nie w tym sensie :D ). Prawdopodobnie dają radę, ale nie oszukujmy się - wszystko co najważniejsze dotyczy Devila. Czy zainterweniuje, czy się pokaże, jak to będzie wyglądało i do czego się przyczyni? Niby obrona MJFa jest praktycznie pewna, ale biorąc pod uwagę ilość rywalizacji Maxa to ciekawym posunięciem byłoby zrzucenie pasa na Jaya co wcale nie jest tak niemożliwe, bo : 

a) Jay jako mistrz mógłby walczyć z Orangem jeśli ten straci pas IC

b) Jay jako mistrz mógłby walczyć z Samoa Joe, który już się zadeklarował, że chce złoto.

c) MJF wtedy mierzy się z Devilem (czyli prawdopodobnie Colem) bez pasa w tle, ale wtedy robi to z Devila...Debila. :D 

d) MJF mierzy się z Joe, z którym i tak ma feud, a Devil dalej się nie pojawia/nie demaskuje bez pasa w tle. 

a to nie koniec opcji, bo możliwości jest dużo. Tak czy siak czekam na rozwiązanie.

Nietypowa karta, ale nie ma co wybrzydzać, bo poziom ringowy będzie zachowany, a w kilku kwestiach wyniki będą ciekawe. 

Jutro się opisze wrażenia, a wam życzę udanego seansu PPV ;) 

• Lubię to 1
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Ponad 11k sprzedane. Będzie dobra widownia:

AEW Full Gear 2023

ROH World Tag Team Titles: MJF & Samoa Joe -vs- The Gunns

Ringowo nie dali im poszalec, ale jako rozwinięcie story wypadło to dobrze. Powrót Cole'a mnie zdziwił i liczyłem do końca gali na jakiś przekręt w którym okazałoby się, że może normalnie chodzić, ale na to nie się zanosi. Obrona pasów oznacza koleną szansę dla Joe o pas AEW World i pewnie to będzie main event Worlds End PPV albo Winter is Coming. 

Christian Cage, Nick Wayne & Luchasarus -vs- Adam Copeland, Darby Allin & Sting

Podobało mi się tutaj wszystko - od zajebistej wejściówki Cage'a (i innych też) do zakończenia. Dobrze rozpisana walka, Flair również wziął oczywiście udział, Cage jak zwykle rozbawił m.in. z tym przejściem pod ringiem, Allin polatał i się znów połamał, Edge w formie i Stinger zaliczył ostatni występ w LA. Entertaining as hell. 

AEW International Title: Orange Cassidy (c) -vs- Jon Moxley

Nieco zdziwił mnie fakt pozycji w karcie. Nie było tak dobrze jak na All Out, ale dali oczywiście radę i odpalili super walkę. Świetny kontakt z publiką, dobre spoty, fajna zabawa z narożnikiem i wynik który cieszy. 

AEW Womens Title: Hikaru Shida (c) -vs- Toni Storm

Myślałem, że dadzą Storm się nieco bardziej rozwinąć w tym gimmicku, ale dali jej już zdobyć mistrzostwo. Walka z technicznego punktu widzenia dupy nie urwała, ale przynajmniej było na co popatrzeć. Fajnt kant Storm na koniec...  

AEW Tag Team Titles: Bill & Ricky (c) vs HoB vs FTR vs LFI 

Do najlepszych ladder matchów w AEW nie miało to podejścia, ale można było się dobrze bawić. Te piledrivery na drabinach pięknie siadły. :P Ricky i Big Bill bronią i to spore zaskoczenie. Obstawiałem HoB jako nowych mistrzów. 

TBS Title: Kris Statlander (c) -vs- Julia Hart -vs- Skye Blue

Dobry triple threat match. Statlander miała dobry performance, ale kwiaty należą się Julii, która zdobyła pas TBS. Z wszystkich walk na gali ta miała największą szansę wypaść blado, ale się wybronili i wypadło o wiele lepiej niż Shida/Storm. 

Hangman Page -vs- Swerve Strickland

Mniej więcej do połowy było zajebiście i zbierałem szczękę z podłogi, ale pod koniec przypominało to jakiś denny film akcji klasy b z aktorami mającymi po 99 żyć. Overbooking at its best i to dobry przykład jak można skopać pięknie zapowiadającą się walke, gdy nie wie się kiedy 'powiedzieć sobie dość'. Za długo to trwało, ostatnie kilka prób odliczeń powinno to już dawno zakończyć. Całkowicie stracili mnie w drugiej połowie walki. 

Chris Jericho & Kenny Omega -vs- The Young Bucks

Nie można podchodzić do tej walki i wracać myślami do Omega & Hangman vs Bucks z Revolution 2020. Ten występ to niestety kilka pięter niżej zarówno jeżeli chodzi o pobudowę jak i to, co pokazali w ringu. Publika była nieco martwa na początku przez rozpierdol jaki zobaczyli wcześniej w walce Hangmana i Stricklanda. Udało im się jednak przywrócić ich uwagę wraz z rozwinięciem walki. Zaskakujący wynik i ciekawy tantrum Bucksów. Wygląda na to, że to tylko początek tego story. Jericho & Omega mają teraz title shoty na pasy Tagów - tego się nie spodziewałem. :P 

AEW World Title: MJF (c) -vs- Jay White

Do końca liczyłem na to, że Cole oszuka MJFa, okaże się w pełni zdrowy i załatwi go na koniec. Zamiast tego mieliśmy kolejny love fest między kumplami. Walka była oparta głównie na rozwijaniu tego story z kontuzjami, itd. i nie każdemu mogła się podobać. Widać bardzo negatywne opinie na cagematchu (rating nieco ponad 3/10). Mi się podobało i generalnie wolę takie storyline heavy matche ostatnio zamiast nawalaniu spotów typu Hangman/Swerve (które ma notabense ponad 9/10 teraz). Elbow drop MJFa poza ring był srogi.

Trochę niespodzianek w wynikach. Podpisania Willa Ospreaya się nie spodziewałem. Do tego podkręcili nieco oprawę wokół ringu na wzór WWE (ekrany na barierkach i krawędziach ringu). Średnio mi się to w WWE podoba, także mam nadzieję, że nie dodadzą tego również na narożnikach. 

Ogółem ppv jajec nie urwało, ale można było się dobrze bawić. :spoko:

AEW Full Gear 2023 Media Scrum:

• Lubię to 2

• Reputacja:   679

Full Gear 2023 za nami.
Miałem obejrzeć na luzie jedną walkę i tyle ostatecznie poleciały trzy. Czy żałuję? Chyba nie.

Hangman Adam Page v Swerve Strickland
Na samym początku muszę przyznać i zaznaczyć, że nie lubię takiego wrestlingu. Staram się unikać takich walk. Takie stypulacje nie dla mnie, ale kit tam jednak obejrzałem.
Kurwa i było spoko. Jak jeden zawodnik pije krew drugiego, to jak tu się nie jarać? Istny wampir. W życiu czegoś takiego nie widziałem. Gdybym wiedział, że ten Page taki pomysłowy zawodnik to może oglądałbym jego walki częściej.
Pojebana akcja, że hej. Jestem zaskoczony, ale to było dobre.

Shida vs Storm
Cienko jak cholera. Walki miałem nie oglądać, więc nie będę pisał, że miałem większe oczekiwania, czy coś, ale naprawdę źle się to oglądało.
Patrzę na te mistrzynie: Shida/Storm, Storm/Shida, Shida/Storm innych zawodniczek tam nie ma?
No nic. Może i fajnie się patrzy na Toni, ale walka 3na10.

AEW TBS Championship
Niezła walka. Spoko postawa Statlander, która starała się jak mogła by starcie wyglądało jak najlepiej. Dwie pozostałe Panie nie przeszkadzały, a nawet wypadły znośnie, więc pozytywnie.
Myślałem, że będzie troszkę gorzej i dobrze, że się pomyliłem. Tak jak można było się spodziewać Hart nową mistrzynią. I dobrze. Niech teraz udowodni, że na ten tytuł zasłużyła.

F_Tmr0dWAAA7G4g?format=jpg&name=900x900

Will Ospreay:
Spoko. Po wczytaniu się w to, co napisał Khan nawet na forum pisałem, że jak nic chodzi o kogoś z dwójki William/Mercedes a jak Zarian już sprzedał info, jakie dostał to nie będę ściemniał, że spodziewałem się kogoś innego.
Dobra decyzja. Wiedziałem, że na WWE nie ma szans, więc się nie łudziłem. Jak już Ospreay będzie w tym AEW, to będzie trzeba zerkać jak sobie radzi.

Fightful Select:

Spoiler

Fightful Select has learned that the Will Ospreay to AEW deal is for "at least three years."

Chciałem jeszcze obejrzeć walkę wieczoru, mimo że znałem już wynik, ale jak popatrzyłem na te ocenki i zobaczyłem, że to jednak kolejne 30 minut to sobie darowałem.

Chyba tyle.

• Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

• Reputacja:   286

Kolejne solidne PPV od AEW. Szczerze tylko walka Shidy z Toni była słabsza, ale w sumie obecny gimmick nowej mistrzyni może ją trochę ograniczać ringowo. Pozostałe walki dobre lub bardzo dobre tak się robi PPV. Wielki transfer to Will już czekam na jego walki:D

Wynikami prawie w ogóle nie byłem zaskoczony( 9 na 11 w typerze) oprócz kolejnej wygranej Striklanda i porażki Moxa bo mimo wszystko myślałem, że wrócą do oryginalnych planów gdzie Jon był mistrzem. Jestem ciekaw co dla Swerva teraz przydałby się singlowy run z pasem, ale obecnie tylko na pas International mógłby iść bo pas TNT ma heelowy Ojciec roku a do głównego pasa kolejka długa Samoa Joe, Wardlow, Diabeł( pewnie Adam Cole).

Ten nowy turniej, który zapowiedzieli zunifikuje pas ROH World Championship z pasem NJPW Strong  oraz AEW Continental i będzie broniony w ROH, NJPW i AEW 3 mistrzostwa w jednym. Tony stwierdził, że to nie tworzenie kolejnego mistrzostwa w wrestlingu tylko kooperacja, konsolidacja i mistrz będzie reprezentował 3 federacje.

• Lubię to 1

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

• Reputacja:   394

A ja się tym razem zawiodłem i tutaj chodzi o booking w ME, niech Khan nie idzie w tego typu akcje bo to Vince'owe kaszańskie pomysły na który federacja tylko straci niż zyska, nie tędy droga. 

• MJF/Jay White: Co to miało być? Jedna z największych gal w tym roku od AEW coś ala Survivor Series a oni dali taki pasztet? Nic tu się kupy nie trzymało? Gdzie Adam jest kontuzjowany to on sugeruje że będzie walczyć za Maxwella, jaki był w tym sens? Później jednak MJF nie kontuzjowany i wraca no i pokonuje jeszcze White'a, oj myslałem że Hunter potrafi odjebać kaszane ale Khana też widzę że powoli takie durne pomysły kopiuje. 
  • Adam Page/Swerve Strickland: Dla mnie walka gali, dawno nie wiedziałem tak dobrego Hardcore'owego Matchu, pełnego krwi do tego ta akcja gdzie Adam wysyłał krew jak Vampir z Swerve'a, co za jazda... I Swerve znowu wygra, fani go kupują i Khan może to wykorzystać, może i ma jakieś szanse aby kiedyś polatać z głównym tytułem, jeśli miałbym dać jakiemuś murzynkowi główny pas to właśnie dałbym go Stricklandowi za zajebistą pracę. 
  • Shikida/Toni Storm: Cieszy mnie fakt że inwestują w Toni i że te ponownie została 3 krotną mistrzynią bab, ten gmmick zasługuje na dużo uwagi, tym bardziej że ona odwala teraz kawał dobrej roboty w dywizji kobiet AEW. 
  • Kris Statlander/Julia Hart/Skye Blue: No i to mi się podoba również, może walka jakoś mnie nie porwała to wynik już zadowolił w końcu inwestują w małą Julia Hart a House of Black ma w końcu solowego mistrza... I to kobietę... Oj nie ładnie kopiować Khana bo trochę to zajedża JD... Ale cóż ważne że Julia w końcu dostała mistorzstwo... Co do Skye Blue, ma fajną dużą dupe ale jakoś nie widzę jej na szczycie w najbliższym czasie :D
  • Kenny Omega & Chris Jericho/Young Bucks: Już są niby plany aby zrobić z Bucksów Heelów, wątpię że zrobią z Omegi Heela w najbliższym czasie tym bardziej jak Will Ospreay podpisał kontrakt, ale no kurwasz jeśli Bucksi mają od razu na wstępie zdobyć pasy Tag Team'owe i zaś je trzymać i ten run ma wyglądać jak ich ostatni, to ja nie chce tego oglądać, troche czasu mogłoby upłynąć, jedyny taki plus z tego wszystkiego to, to że Omega będzie z nimi feudował... 
  • Debiut Willa Ospreya: Co tu dużo pisać? Cieszę się i to bardzo że akurat to z AEW podpisał kontrakt! Mam nadzieje że to właśnie Will odbierze pas Maxwellowi na All In! Albo nie Maxwellowi a komuś innemu, bo podobno to on właśnie ma Main Eventować All In i to jest bardzo dobra informacja, niech Khan w niego inwestuje bo gość jest kompletny aby poprowadzić tą federacje na barkach, Omega, Will, MJF, Moxley ta czwórka jest wstanie udźwignąć tą fedkę i poprowadzić ją w zajebistą stronę... Do tego dochodzą takie legendy jak Jericho, Christian i Edge... 

Gala średnio mi siadła :) Liczyłem na coś lepszego na sam koniec roku, w końcu Full Gear to jedna z ważniejszych gal od AEW, po prostu nie podobało mi się to co się stało w Main Evencie bo zajebało kiczem rodem z WWE. 

• Lubię to 3
  • Dzięki 1

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Nie chce mi się pisać o poszczególnych walkach, a nawet nie wiem, co napisać. Lecz muszę napisać o tym jak AEW kolejny raz pluje w twarz Shidzie i jej fanom. Wcześniej dostała pas na 25, by tylko stracić go na rzecz Sraji. A teraz po nieco ponad 30 dniach traci go na rzecz Storm. Po ch*ja dawali jej znowu ten pas? Po chu*a było tyle pier**enia 3 krotna mistrzyni 3 krotna mistrzyni... Tak mnie wkurzyli, że zacząłem klnąć czego normalnie nie robie. Ogólnie PPV bardzo dobre. Najlepiej wypadł Texas Death Match choć wynik walki beznadziejny. Zajebisty motyw z piciem krwi Stricklada. O jeszcze jedna rzecz. Jestem zawiedziony tym, że nie dowiedzieliśmy się kto jest za maską MJF'a.

Edytowane przez Mr_Hardy

Texsas Death match w pierwszej 10 najlepiej ocenianych walk w historii AEW 

Screenshot_2023-11-20-11-21-39-38_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

• Lubię to 1
  • Zmieszany/a 1

2 minuty temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Całkowicie mi ta walka nie podeszła, ale nie da się kłócić z tym, że zbiera wszędzie wokół bardzo dobre recenzje. Jak dla mnie przeciągnęli tr walkę kilkoma bezsensownymi odliczeniami. 

Ja się bawiłem świetnie nie to że jestem fanem takich starć ale właśnie że to coś innego niż zwykle się ogląda może dlatego tak mi siadło.

Zobaczcie kto był na zapleczu Full Gear

FB_IMG_1700497974072.jpg

• Reputacja:   746

Godzinę temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Z drugiej strony wg. cagematch na gali mieliśmy najgorszy ME w historii ppv's AEW. Aktualnie ocena wynosi 4.05.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Reputacja:   394

4 godziny temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Screenshot_2023-11-20-11-21-39-38_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Bo to był idealny Hardcore Match dla prawdziwych fanów Death Match'y, dużo krwi, pojebany spot z wyssaniem krwi, do tego wygrana murzynka no czego chcieć więcej? Śmiało stawiam ten match do mojej topki w tym roku :) 

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg