Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Football Manager

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Widze ze duzo osob na forum gra w ta gierke wiec postanowilem zalozyc temat poswiecony wlasnie tej gierce. Mozecie sie teraz pochwalic swoimi osiagnieciami, jakims wyszperanym talentem, treningiem czy taktyka :) Prosilbym tez abyscie podawali w jaka wersje gracie.

Ja gram w oczywiscie w wersje 2007 z patchem 7.0.1 a oto sklad prowadzonego przezemnie Arsenalu:

http://img301.imageshack.us/img301/7113/p1ll8.jpg

Rezerwy:

http://img299.imageshack.us/img299/1894/p2xt0.jpg

U-18:

http://img299.imageshack.us/img299/4660/p3in5.jpg

A to taktyka jaka najczesciej grywam:

http://img228.imageshack.us/img228/9782/tamk2.jpg

Gdyby ktos chcial przetestowac moja taktyke to pisac :)

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• chudinho94

58

• Ganzes

35

• rocket

31

• mistico

30

Top użytkownicy w tym temacie

Ze tez nikt wczesniej (w tym ja) nie pomyslal o stworzeniu takiego topicu :)

Ja zaczalem nowa kariere dzisiaj bo sejw z Realu M. mi sie zjebal ;/ (mialem przerwe troszke w graniu w FM)a do grania wrocilem przed wczoraj

Szczegolnie polecalbym Lucasa (ale i tak pewnie wiekszosc wie jaki z niego talencik :P )na rekomendacje powiem ze w debiucie ustrzelil u mnie hattricka. I wogule we wczesniejszych grach w innych klubach takze spelnial oczekiwania.

W karierze w ktorej prowadzilem Real (czas gry bylo ponad 6 dni :) ) zdobywalem Mistrzostwa, Pucharu, Superpuchary Hiszpani wygralem Lige Mistrzow kilka razy z rzedu nawet chyba wygralem Puchar UEFA w 2-3 sezonie jak odpadlem wczesnie z LM :P ale cos kiepsko pamietam...

Dodatkowe z reprezentacja miałem sukcesy także z Z Hiszpania Mistrz Europy Mistrz Swiata, z argentyna Mistrz Swiata ze 2-3 razy zdobywca Copa America.

Edit

W tym poscie zamiescilem sklad i taktyke z kariery ale cos mi nie pasowalo granie Bayernem dzisiaj zaczne nowa kariere a jak juz dobiore odpowiednia taktyke i dopasuje odpowiedni sklad to dodam screeny :)

Edytowane przez rocket

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Ja gralem kiedys w CM4. Gralem Wisłą Kraków. Grałem chyba 5 sezonów i zawsze miałem mistrza Polski i Puchar, a raz wygrałem UEFA Cup. Musze przyznać że zrobiliście mi smaka na tą gre i musze ją ściągnąć :grin:

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Też całkiem niedawno miałem założyć podobny temat, ale chciałem zaczekać na nową część tej jakże wciągającej gry ;) Obok Pro Evolution Soccer zdecydowanie moja ulubiona :)

Kadra część 1 :

http://img401.imageshack.us/img401/2632/fmscreen1wi9.png

Kadra część 2:

http://img213.imageshack.us/img213/4170/fmscreen2la0.png

Taktyka:

http://img204.imageshack.us/img204/7136/fmtaktykaie7.png

Oj wiele razy się człowiek złościł jak po 20 strzałach na bramkę w tym 18 celnych przegrywał z Empoli po jednym strzale w ich wykonaniu :P

15974308365193fac7b7921.jpg

dawne czasy. kiedys rypalem w to jak glupi, po kilkanascie godzin dziennie :) obecnie daje sobie na wstrzymanie i jakos mnie nie ciagnie ;)

129287286446c8a666924a3.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

mnie tez FM07 nie wciągnął tak jak poprzednie mimo, że jest dużo lepszy... ale raz na jakiś czas pykam, jak znów włącze to pokaże mój skład

Moja pierwsza gra z serii FM byl CM 93/94. Od tego czasu grywam w kazda kolejna edycje (choc od paru lat nie moge poswiecic grze tyle uwagi co kiedys). Z reguly trenuje kluby z nizszych lig w Europie i wychodzi roznie :) Czasem sie uda awansowac i zrobic jakis sensowny transfer, a czasem mam zero kasy i nie udaje mi sie wypozyczyc nikogo wartosciowego i wtedy moja przygoda z klubem konczy sie na ogol po jednym sezonie :sad:

maly619 napisał(a):
ralem Wisłą Kraków. Grałem chyba 5 sezonów i zawsze miałem mistrza Polski i Puchar, a raz wygrałem UEFA Cup.

ahhh ta Wisla...w CM 03/04 wygralem nawet 3 razy Lige Mistrzow Wisla i dodatkowo Pawel Brozek Krol strzelcow w 2 edycjach :P wyciagnalem Wisle z budzetem chyba 3 mln euro do ponad 60 mln...to byly czasy....piszcie jakie wy odkryliscie talenty :)

rocket napisał(a):
Szczegolnie polecalbym Lucasa

Za każdym razem jest to mój pierwszy zakup :D Jak ktoś gra skrzydłami to polecam dwóch najlepszych skrzydłowych w grze czyli Guardado i Pedro Leona :) oczywiście w wersji 7.0.1

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Juz dosyc długo gra w ta gierke :) Legia zdobyłem 4x mistrzostwo kraju, 2x puchar uefa i 2x lige mistrzów :) budżet podniosłem znaczaco z jakichś 3mln do 35mln, a tu mój składzior :D szczególne polecam Oscara Ustari , Lebohang Mokoena , Omar Andrade , Juninho

Michael Schmoller , Denis Alas (pozniejsza faza gry)

http://img245.imageshack.us/img245/8403/11ka3.jpg

taktyka ;) :

http://img209.imageshack.us/img209/5352/58013545va4.jpg

i zawodnicy godni uwagi :

http://img237.imageshack.us/img237/932/14130947ty9.jpg

polecam Marcelo :D

nWo 4 EVER !!

18515964524b48ad2518894.gif

Fajowy temat :D później podołączam moje Screany :D jak narazie moge wam polecić kilku zawodników :D

Filipe - zaczyna bez klubu i po pierwszym roku jest wart 2.5 milionów :D Pozatym jest świetnym obrońcą!

Ailton - też zaczyna bezrobotny! Świetny rozgrywający! Jeżeli 25 asyst na sezon to mało to jest słaby

Sergey Kisliy - Światny napastnik a później jeszcze lepszy :)

Felipe Caicedo - zaczyna bezrobotny ale po 3 latach jest lepszy na ataku niż sam Rooney!

Nanni - jak dacie mu czas to niepożałujecie! pierwsze 3 mecze zagrał słabo a później poprostu masakra!

Peralta - możę zagrać na każdej pozycji w pomocy i jest naprawde świetny!

Osei - bardzo dobry defensywny pomocnik! Po latach nie do zastąpienia!

Co łączy tych zawodników?? są w przedziale 16-24 lat a więc cały czas się uczą!

Pomyslec, ze wsrod fanow FM sa sami geniusze taktyczni :P Wszyscy wygrywaja wszystko co sie tylko da. Nie do konca w to wierze...

hcrusher napisał(a):
Pomyslec, ze wsrod fanow FM sa sami geniusze taktyczni Wszyscy wygrywaja wszystko co sie tylko da. Nie do konca w to wierze...

Wiesz jak to działa? Sam robiłem grając w to kilka lat temu we wczesniejsze wersje. Przegrywasz mecz i tak długo odpalasz starego save'a aż nie wygrasz :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

Jupiter napisał(a):
Wiesz jak to działa? Sam robiłem grając w to kilka lat temu we wczesniejsze wersje. Przegrywasz mecz i tak długo odpalasz starego save'a aż nie wygrasz :D

I to byłoby z pewnością lepsze wyjście od tego, co ja robię ostatnio. Zacząłem słabo sezon, poszedłem w zaparte i mija półmetek, a ja nie mogę się otrząsnąć. Co najciekawsze zdarza się to po najlepszym sezonie w mojej karierze (a jestem w siódmym sezonie), pomimo że nie odszedł nikt znaczący. Nie mam zupełnie pomysłu na wybrnięcie z sytuacji. Próbuję różnych graczy, modyfikuję taktykę (z umiarem) i nadal jest kupa. Morale w szatni poniżej zera i liczę tylko na przełamanie - wygrane w dwóch meczach pod rząd - i może będzie łatwiej. Klub, który prowadzę, to Sparta Rotterdam, a skriny dodam, jak tylko uporam się z bałaganem. Mam nadzieję, że nie skończy się na spadku ligi, bo to już przerabiałem i musiałem odbudować siłę klubu. Teraz potencjał jest naprawdę wielki (patrząc na zawodników), ale nie ma gry.

117380471846b21e8779201.gif

Ganzes napisał(a):
Za każdym razem jest to mój pierwszy zakup :D Jak ktoś gra skrzydłami to polecam dwóch najlepszych skrzydłowych w grze czyli Guardado i Pedro Leona :) oczywiście w wersji 7.0.1

Lucas jest stosunkowo tani 10-14 ml euro i mozna go kupic i odrazu ma 4 "gwiazdki" :D

Ja polece graczy do Ataku: Fernando Forestieri argentynczyk dobrze gra takze jako ofensywny(nie wiem czy dostepny na poczatku gry...), Carlos Vela z Arsenalu w Realu takze go mialem jako grajacego tuz za napastnikami (w reprezentacji Meksyku mial cos kolo 75 wystepow i prawie 60 bramek :D ) I dobry takze jest Alejandro Sanchez z Perugii

Jupiter napisał(a):

Jupiter ale to raczej ciezko tak...bo jak juz przegrasz to wiadomo ze nagle nie olsni twoich pilkarzy i nie wygraja i mozna tak przez save dziesiatki razy znam ludzi ktorzy w takiej chwili dodaja nowego menago i obejmuja nim "przeszkadzajaca" druzyne, kombinuja ze skladem i wtedy latwiej wygrac :P raz tak moj golega przy mnie zrobil...

zapomnialem dodac ja gram w wersje 7.0...

Edytowane przez rocket