Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wasz Top 6 - High Flyers

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Yo, yo, yo, cut my damn music :!:

:lol:

Były niegdyś na tym forum ciekawe projekty typu WWE League czy TNA League... Można było przy okazji nabić sobie kilka postów w majestacie forumowego prawa... Być może reaktywuję ligę w styczniu 2008, natomiast na dziś mam dla Was nowy pomysł... Top 6 - który bynajmniej nie jest żadną konkurencją dla Top 3, które organizuje Koper... Po prostu, w tym temacie poproszę Was o wymienienie w odpowiedniej kolejności SZEŚCIU zawodników (w tym temacie - speców od ryzykownych akcji w powietrzu) - koniecznie z komentarzem (samą listę, bez uzasadnienia, potraktuję jako nabijanie posta i dam ostrzeżenie :!: )

Po co mi taka zabawa? Nie lubię czytania, że A jest lepszy od B, ale przemawiają do mnie wszelkiego rodzaju rankingi i statystyki (żałuję, że nie zostałem statystykiem królowej sportu, czyli lekkiej, lub też piłki nożnej). Tego typu konkursy mogę poprowadzić zawsze, więc jeśli tylko wypali z hi-flyerami, przyjdą kolejne rankingi ;-) Poza tym, czekają mnie 2 tygodnie pracy na nocki, więc na nadmiar zajęć w pracy nie będę narzekał (za to zajęć pozaobowiązkowych chętnie się podejmę - projekt Prawda czy Fałsz, może P0 wypuści Paloozę i ułoży nową kartę :P) - mogę dodatkowo prowadzić sobie takie głosowania...

Pamiętajcie: koniecznie z komentarzem

I oczywiście nie ma znaczenia, czy TNA czy WWE, ROH czy IWA, all 'rasslazz included ;-)

Jeszcze dla pełnej jasności - to NIE jest 'Best highflyers of 2007'. Głosujemy na zawodników ciągle aktywnych, ale bierzemy pod uwagę ich dokonania (niekonieczne pasy, tutaj bardziej skupiłbym się na jakichś spektakularnych 630 itp) w przeciągu całej kariery... A więc - Sabu jak najbardziej... Hayabusa już nie, bo skończył karierę, itp...

Edytowane przez theGrimRipper
  • Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• theGrimRipper

3

• Scythe

3

• majonez

3

• Streetovs

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

AJ Styles wielka gwiazda wypromowana przez TNA te wszystkie skoki które wykonuje

Jeff Hardy potrafi wykonać akcje lotniczą z każdej pozycji pamiętam jego skok z TNA na Abyssa

Christopher Daniels za BME (Best Moonsault Ever) i akcje z Dywizji X

Sabu za akcje typu high flyer połaczone z hardcorem

Jack Evans za 630 Splash

Super Crazy za Trifecta i Crazy Special oraz Crazysault

Mam nadzieje ze tyle wystarczy

http://wywiady-psw.blogspot.com/ - mój blog Wywiady PSW

366034736498156ba4f22c.jpg

1.Shawn Michaels - tutaj pewnie wiele nowych osób umieszczenie HBK na liście odbierze ze ździwieniem ale kto pamięta starsze czasy i The Rockers będzie wiedział o co biega :) pierwsze miejsce dla HBK głównie z sentymentu

2.Sonjay Dutt - obecnie jak dla mnie najlepszy jak to Grim ładnie nazwał :) spec od ryzykownych akcji w powietrzu

3.Jeff Hardy - za wszystkie ladder matche w których brał wdział oraz głównie za lata 90-te spędzone w WWE i team Hardy Boyz

4.Super Crazy - tu biorę pod uwagę jego dokonania w ECW

5.AJ Styles - mało oglądam TNA a na liście nie chciałem umieścić większości z WWE więc wybór padł na niego gdyż miejsce na liście z pewnością mu się należy

6.Rey Mysterio - nie mogło go tu zabraknąć zwłaszcza za WCW

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• Reputacja:   2

1. Jack Evans - być może najlepszy akrobata w wrestlingu, świetny w ringu i poza nim

2. PAC - może nie widziałem wielu jego walk, ale te ktore mialem okazje zobaczyć zrobiły na mnie duże wrażenie. Styl zbliżony do Evansa, aczkolwiek brakuje mu tej charyzmy i overu jakie posiada Jack

3. "MDogg20" Matt Cross - za świetną aerodynamike :P i te charakterystyczne "fake'owe" przeskoki ponad linami

4. Ruckus - może nie jestem jego wielkim fanem, ale przyznać mu trzeba, że w spektakularnym high fly'u radzi sobie bardzo dobrze i od kilku lat trzyma świetny poziom

5. AJ Styles - również bardzo efektowne skoki i bumpy jak np. Splash z ponad szczytu klatki na stół na Lockdown 2006

6. Vic Grimes :D - a niech ma za największy bump w historii wrestlingu i nienajgorsze umiejętności zaprzeczające jego warunkom fizycznym

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

1. Jack Evans - co koleś robi po prostu nie mieści się w głowie (w sensie pozytywnym oczywiście). To bardziej akrobata niż wrestler :D. 630 splash całkowicie łamie zasady fizyki ;P.

2. AJ Styles - klasa sama w sobie. Dziesiątki razy można oglądać jego popisy i nigdy się one nie nudzą. Niesamowita skoczność połączona, pomysłowość ewolucji i ich niewątpliwy styl (było nie było styles ;P) swiadczą o wyjątkowości tego wrestlera. A gdy do wszystkiego dołoży się jego ringową kompletmność, to sukces jaki odniósł nie powinien dziwić.

3. Matt Sydal - nie wiem czemu, ale odbieram go jako taką ciut większą wersje Jacka Evansa. Może nie tak skoczny jak Jack , ale ma kilka impunjących movesów (szczególnie ten delayed moonasult)

4. Sonjay Dutt - Original Playa from the Himalaya ostanio zaliczył skok formy po niedawnym spadku. Największy jego atut, to to że swoje skoki potrafi wykonywać właściwie z każdego miejsca w ringu.

5. 2 Cold Scorpio - za niewątpliwe zasługi dla popularyzacji high flyingu na początku lat 90-siątych, gdy liczyli się przede wszystkim heavyweighci i superheavyweighci. 450 splash wciąż robi na mnie niesamowite wrażenie, pomimo tego że widziałem jego wersje rozwojowe :)

6. Matt Hardy - jedynemu wrestlerowi WWE w zestawieniu należy się uznanie za niewątpliwą oryginalność w podejściu do tematu. Jego akrobacje to zawsze wielka atrakcja.

• Reputacja:   1

1. Ricochet - wrestler występujący głównie w IWA-MS, ale także w CHIKARA Pro Wrestling i CZW, według mnie nie ma akcji której nie potrafiłby wykonać, ponieważ dla niego grawitacja to jakby małe piwo ;) Double Moonsault rządzi ;)

2. Rey Mysterio - trudno o nim zapomnieć, zrobił bardzo wiele dla promocji tego typu walki i może w WWE jest w o wiele słabszej formie, ale to co wyprawiał w WCW i ECW to rozkosz dla oczu.

3. Jack Evans - nie mogło zabraknąć największego akrobaty z ROH jego 630 to coś niesamowitego. Marzy mi się ladder match Evans vs Ricochet ;)

4. AJ Styles - często bywa tak, że high flyer to głównie specjalista od różnego rodzaju akrobacji w przypadku Styles'a jest to też świetny "normalny" wrestling i to się ceni.

5. Matt Sydal - to samo co wyżej, Sydal potrafi zrobić świetne walki nawet nie wykonując żadnych akcji typowych dla high flyerów i zdecydowanie wyróżnia się spośród innych właśnie tym.

6. Dragon Kid - może mało znany jeszcze zapaśnik z Dragon Gate, ale nie wiem czy jest jakaś akcja której nie potrafi wykonać. Tym co nie widzieli polecam ściągnąć jakieś Dragon Gate Infinity lub jakąś gale ROH na której występował ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

1) Jack Evans - moim zdaniem, najbardziej widowiskowy hi-flyer... 630 robi wrażenie za każdym razem

2) Human Tornado - pierwszy raz widzialem go w WSX... mimo, ze ma ok. 190cm wzrostu, posiada znakomita koordynacje i nie boi sie skokow za ring

3) Ricochet - Double Moonsault i wszystko jasne ;-) <--- dzieki Bonkol za te filmiki z youtube, gosc naprawdę dorównuje Evansowi

4) Teddy Hart - Open Hart Surgery wygląda cholernie efektownie

5) Jeff Hardy - reprezentant WWE musiał się tu znaleźć mimo wszystko... za całokształt, mnóstwo bumpów i ryzykownych akcji... choć to nie jest typowy hi-flyer, bardziej taki mniejszy Foley

6) AJ Styles - "AJ, he can climb like a chimpanese" powiedzial Jim Cornette i to dobre odzwierciedlenie umiejętności Stylesa... wspina sie, lata, robi najlepsze moonsaulty z miejsca

w poczekalni: Sabu, M-Dogg 20, Matt Sydal, Guru Sonjay i Paul London

6. Matt Hardy - jedynemu wrestlerowi WWE w zestawieniu należy się uznanie za niewątpliwą oryginalność w podejściu do tematu. Jego akrobacje to zawsze wielka atrakcja.

Zousz, chyba miałeś na myśli Jeffa - Matt raczej nie skacze ani nie "lata" ;-)

1. Jack Evans – Fantastyczny high-flayer, co potwierdza w każdej swojej walce. Z ogromną łatwością wykonuje ewolucje w powietrzu, a 450 Splash to bułka z masłem. Nie przypominam sobie żeby zawiódł w jakiejś walce, jeżeli chodzi o formę. Na gali Tag Wars z ROH podczas walki z ringu przeskoczył liny wykonując „śrubę” wylądował na ramionach przeciwnika i wykonał Huracanrana. Publika obejszczana i poleciało typowe dla jego walk HO-LY SHIT! Jeden z tysięcy standardowych przykładów. Szybkość, zwinność, łatwość wykonywania akcji – poezja dla oka. Must see. Topowe walki w CZW, ROH czy Dragon Gate.

2. Masato Yoshino – Jest to zdecydowanie najszybszy high-flayer jakiego widziałem kiedykolwiek. Pod tym względem zjada wszystkich tutaj podanych. W ogóle Dragon Gate to zagłębie topowych high-flayerów.

3. Matt Sydal – Pamiętam, że pierwszą walkę tego zawodnika widziałem, gdy jeszcze „badałem” scenę indys. Jego przeciwnikiem był inny świetny high-flayer, czyli Richochet. Walka była kapitalna, jeden wielki ‘high risk move’. W sumie charakterystyka podobna do tej od Evansa.

4. Sonjay Dutt – Gdy występował w CZW pokazywał klasę samą w sobie. Obecnie nieco tłamszony przez entertainment z TNA.

5.AJ Styles – za całokształt i solidność na ringu.

6.Rey Mysterio – za czasy WCW i walki z Psychosisem i Juventudem Guerrerą.

4143166924a5dc43430e70.jpg

1. Jack Evans- gdy zobaczyłem jego 630, powiedzialem: "łoooł" :shock:

2. AJ Styles- nie ogladam za duzo TNA (zreszta podobnie jak przez ostatnie pare tygodni WWE) ale walki Stylesa które oglądałem i akcje które wykonywał zrobiły na mnie bardzo duże wrażenie (chociazby spiral tap)

3. Rey Mysterio- ze wzgledu na moj sentyment do WCW.

4. Teddy Hart- duzo imponoujacych akcji- hart attack, roznego rodzaju springboardy, open hart surgery...

5. Jeff Hardy- ze wzgledu na klasyki WWF/E- przede wszystkim TLC, TLC II.

6. Paul London- szkoda że ze wzgledu na banowanie akcji przez WWE nie moze zademonstrowac wiekszosci high risk movesow ze swojego repertuaru.

Zousz, chyba miałeś na myśli Jeffa - Matt raczej nie skacze ani nie "lata" ;-)

Rzeczywiście. Już nie pierwszy raz pomieszały mi się imiona braci Hardy :D

1. Rey Mysterio-za co?a za efektowne akcje i oczywiscie 619 (wkoncu efektowna jest). Dodatkowo plus dla Rey'a za to co robil w ECW a zwlaszcza w WCW

2.Aj Styles-klasy tego zawodnika nie trzeba specjalnie wytlumaczac: efektowneakcje efektowne walki jednym slowem prawdziwa gwiazda TNA

3.Jack Evans-duzo osob w komentarzu uwzglednia 630 ja bym go wstawil do TOP 6 za caloksztalt kariery i za wszystkie walki widowiskowe ktore stoczyl.

4.Jeff Hardy-glownie uwzgledniajac Team z Bratem Hardy Boyz

5.SUper Crazy-za najlepsze lata kariery

6. Sabu-za to co robil i pokazywal w ECW

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Pierwsze miejsce oczywiście Rey Mysterio JR. Mały czlowiek z wielkim sercem, który wygrywał dzięki swojej zręczności, zawziętości i oczywiście niewiarygodnym akcją z lin, naroznika, i cholera wie z czego jescze.

Drugi to takze przedstawiciel meksykańskiej szkoły, czyli Juventud. Ci dwaj robili show i udowadniali, że prawa fizyki nie istnieja.

Trzeci bedzie mój ulubieniec Jeff Hardy. Ten DareDevil nie wie co to strach, przez co nie kiedy przegrywał walki i doprowadzał swojego brata do furii, ale jak cudownie Jeff wykorzystuje drabine :twisted:

Czwarty niech bedzie AJ styles. Dlaczego???? Po prostu jest fenomenalny......

Piąty to Kidman. Początkowo myslałem,że jest tylko dodatkiem do paczki Ravena, który ma tylko robic za tłum i interweniowac w razie potrzeby. Kiedy po raz pierwszy go zobaczyłem na ringu w walce, szczena mi opadła. To on przez nastepne lata nadawał ton rywalizacji w wadze lekkiej, ktorej byl mistrzem 3 razy. Polecam jego walki o ten pas z Rey mysterio.

Szósty niech bedzie Sadu za umiejętne wykorzystanie lin i krzesełka w każdej walce i w każdej federacji

1. Jeff Hardy - zdecydowanie najlepszy flyer WWE !

2. Rey Mysterio - jedyna prawdziwa konkurencja dla Jeffa jednak w dzisiejszym WWE jest Jeff King Of Flying głównie z tego powodu że Rey jest kontuzjowany - nie mogę się doczekać powrotu na SS !

3. Sabu - niestety bezrobotny wrestler ale jak walczył to był świetny !

4. AJ Styles - najlepszy z III generacji high-flyerów z TNA dało mu 4 miejsce na mojej liście !

5. Super Crazy - najlepsze walki w najlepszych latach to było coś !

6. Jack Evans - za jego cudowne 630 splash !

Nasza własna amatorska federacja wrestlingu CWF - Crosno Wrestling Federation ! www.crosnowrestlingfederation.fora.pl

najlepszy z III generacji high-flyerów z TNA dało mu 4 miejsce na mojej liście

uuuu a coz to takiego III generacja high flyerow???????????

ode mnie:

duzo nie widzialem walk Jacka Evansa, ale pare jego akcji zostalo mi w pamieci(630 jedna z nich, widzialem tez pare takich akcji Jerrela Clarka ale jakos w wykonaniu Evansa sa bardziej imponujace), moze nie na numer jeden, ale to z powodu niedoedukowania sie w jego historii walk nr4

AJ STYLES - maksymalny cyrkowiec, Spiral TAp, Pele, efektowne upadki... nic dodac... nr1

Daniels - jego popisy nosza w sobie etykiete "elegancji" nie potrafie tego inaczej wytlumaczyc. BME to podstawa w slowniku high flyingu nr3

Rey - szkoda ze kontuzje i nabijanie wagi go sprowadzaja coraz bardziej na ziemie, ale niczego nie mozna mu odjac z historii w ECW i WCW a takze MEksyku nr2

I zamarkuje stawiajac tu Elixa Skippera - mial ciezkie czasy ostatnio, duzo osob ten wybor pewnie pojedzie po calosci, ale jego akcja z TP na zawsze bedzie w moich wspomnieniach!! dobry z niego "kaskader" :twisted: nr5

nr6 to cruiser ktory najlepiej jak sam mowi czuje sie w walkach z Heavyweightami - Kid Kash - jego zagrania z ECW i TNA(chairshot ze sprongboard...!) to piekne widowisko - polecam jego highlight video z www.tnafans.de - po obejrzeniu tego bedzie wszystko jasne.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

OK, minęło 5 dni... Czas na ogłoszenie wyników pierwszego TOP-6 (High-flyers):

EDIT: UPDATE W ZWIAZKU Z 2 POSTAMI, KTORYCH NIE UWZGLEDNILEM

1) Jack Evans 46 pkt

2) AJ Styles 43

3) Rey Mysterio 33

4) Jeff Hardy 27

5) Sonjay Dutt 14

6) Matt Sydal 10 (3)