Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE Elimination Chamber 2023 - dyskusja, spoilery, wrażenia

WWE Elimination Chamber 2023  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepsza walka na WWE Elimination Chamber 2023?

• Theory vs. Rollins vs. Gargano vs. Reed vs. Priest vs. Ford (US Title EC)
      7
    • Asuka vs. Liv vs. Nikki vs. Raquel vs. Natalya vs. Carmella (RAW Women's Title #1 Contender EC)
      0
    • Reigns vs. Zayn (Undisputed WWE Universal Title)
      10
    • Edge & Beth vs. Finn & Rhea
      0
    • Lashley vs. Lesnar
      2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   580
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE Elimination Chamber 2023

18.02.2023

Montreal, Quebec, Canada

BL.jpg.936a1eebc5952e68c9d7ad124ec8fb7f.jpg

Mixed Tag Team Match

Beth Phoenix & Edge vs. The Judgment Day (Finn Balor & Rhea Ripley)

WWE United States Title Elimination Chamber Match

Austin Theory (c) vs. Seth Rollins vs. Johnny Gargano vs. Bronson Reed vs. Damian Priest vs. Montez Ford

WWE RAW Women's Title #1 Contendership Elimination Chamber Match

Natalya vs. Asuka vs. Nikki Cross vs. Carmella vs. Liv Morgan vs. Raquel Rodriguez

WWE Title / WWE Universal Title Match

Roman Reigns (c) vs. Sami Zayn

Brock Lesnar vs. Bobby Lashley

https://forum.wrestling.pl/topic/74042-wwe-elimination-chamber-2023-dyskusja-spoilery-wra%C5%BCenia/

• Reputacja:   578

image.png.586378b31708abe587bd6825490d2a4e.png

Podpisanie kontraktu między nimi (w sensie, nie żoną Lesnara, a Bobby'm... :lol:) już w poniedziałek. Trochę mnie to dziwi, ponieważ spodziewałem się ich walki na WrestleManii. Jeżeli tam będzie kolejny rewanż, to zostanie im już chyba rozegranie tylko jakiegoś Hell in a Cell czy Inferno matchu... :P 

Drobne przypomnienie, że gala jest już w sobotę:D

Walki Elimination Chamber jakoś specjalnie mnie nie interesują (ciekawe dlaczego:D), ale czekam na starcie Romka z Zaynem. Jedna walka w karcie, która przyciąga uwagę to i tak dużo jak na obecne WWE;-)

• Reputacja:   621

Wiemy. Tam trzeba u góry jeszcze dodać dobrze zapowiadający się pojedynek Lesnar vs Lashley.
Co do pozostałych walk:

Mixed Tag Team Match

Beth Phoenix & Edge vs. The Judgment Day (Finn Balor & Rhea Ripley)
Na papierze w ringu będzie dobrze. Walkę wygrają oczywiście The Judgment Day. Ripley trza promować przed wygranym paskiem a Finn, musi jakoś wyglądać przed porażką na WM.

WWE United States Title Elimination Chamber Match

Austin Theory (c) vs. Seth Rollins vs. Johnny Gargano vs. Bronson Reed vs. Damian Priest vs. Montez Ford
Sama walka też powinna być znośna, patrząc na obsadę. Kto wygra to nie, jestem do końca przekonany. Jeżeli Mistrz dostanie aktora na WM to ten pas, jest raczej zbędny w tle. Jest Rollins, który zasłużył swoją pracą na pas (pas jak pas), ale jak dostanie na WM Logana to też pasek na szali bez sensu.
Na dziś uważam, że mistrz obroni tytuł.

WWE RAW Women's Title #1 Contendership Elimination Chamber Match

Natalya vs. Asuka vs. Nikki Cross vs. Carmella vs. Liv Morgan vs. Raquel Rodriguez
Jakoś to będzie. Asuka będzie to aż tak źle to nie, wypadnie. Zawsze można popatrzeć na Morgan i zobaczyć co tam pokaże Rodriguez. Pewno najsłabsza walka gali, ale i tak się obejrzy. Wygrana na konto Asuki ewenutalnie Rodriguez.

Bobby Lashley vs. Brock Lesnar
Jednak EC. Lesnara polubiłem, o czym gdzieś tam pisałem więc na niego, stawiam. Pewnie nie będzie tak źle.

WWE Title / WWE Universal Title Match

Roman Reigns (c) vs. Sami Zayn
Wygra Roman. Co tu niby innego dodawać? Nudy pewnie nie będzie samej w sobie.
Wcale tak najgorzej te PPV się nie zapowiada. Wiadomo, że można się do paru spraw przyczepić w stylu, dlaczego główne pasy nie w komorze czy gdzie do ch***ja jest miejsce dla Bayley, czy Rudej, ale jest jak, jest.

Edytowane przez KyRenLo

16 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Tam trzeba u góry jeszcze dodać dobrze zapowiadający się pojedynek Lesnar vs Lashley.

Kompletnie zapomniałem o tej walce - nie było jej zresztą jeszcze na cagematchu, a zazwyczaj z tej strony biorę aktualną kartę;-)

• Reputacja:   578

Czyżby szykował się kolejny Montreal screw job? :P 

Sami jest na topie i ma za sobą rzeszę fanów. Roman jest obecnie szanowany, ale trzeba przyznać, że Zayn to jeden z jego ciekawszych pretendentów w tym długim title runie. O ile w ogóle można mówić o ciekawym runie, bo poza Lesnarem, McIntyre i Loganem nie pamiętam kto jeszcze starał się mu go odebrać... Był Owens na RR, ale każdy wiedział, że to walka jedynie do odbębnienia. 

Nie widzę tutaj oczywiście szans na stratę pasa, ale raczej pewne jest nieczyste zakończenie, które możliwe zakończy się triple threatem na WM... Czego bym nie chciał, bo to nie jest 2014 rok i historia Cody Rhodesa jest wyjątkowa. Cała ta opowieść o zdobyciu mistrzostwa, którego nikt w rodzinie nie mógł dosięgnąć i taki można rzec 'AEW vs. WWE' feel jest o wiele ciekawszy niż np powracający Batista dostający z automatu wygraną w RR i title shota na Manii.

5 minut temu, IIL napisał(a):

Był Owens na RR, ale każdy wiedział, że to walka jedynie do odbębnienia. 

Był jeszcze raz KO z 2 lata wcześniej, kiedy chyba też zresztą na RR powinien zdobyć tytuł, bo Paul nie potrafił odpiąć kajdanek:D

• Reputacja:   210

Sami Zayn tego nie ugra. Gala odbywa się w jego rodzinnej mieścinie, także dostanie zapewne kilka momentów i po oczywistej porażce z możliwym jak wyżej było pisane screw finishem, będzie brawl Bloodline vs Owens i Zayn. Zamieszki po walce wygrają oczywiście kumple z Kanady, żeby publika wróciła do domu z uśmiechami na twarzy. Utarty lazy booking upychany od lat w nowe opakowania.

Elimination Chamber matche wyglądają słabo. Nic tutaj się nie wyróżnia.

Lesnar vs. Lashley już było kilka razy, ale przez lata był to taki mój dream match, który mógł nigdy się nie odbyć. Mogę więc ich zestawienia oglądać kilka razy. Podoba mi się też historia jaką budują. Chciałbym rewanż na Manii w jakiejś konkretnej stypulacji.

Cody odegra jakąś rolę na tej gali czy pauzuje? Oby nie znowu Corbin... :zygi:

Edytowane przez DarthVader

• Reputacja:   499

Z Samim jednak sytuacja jest ciekawa. 

Ja widzę kilka rozwiązań. To, że przegra jest pewne, ale pytanie jak? Według mnie :

- Jey interweniuje na EC i zdradzi Samiego i na WM otrzymamy Owens i Zayn vs Usos o pasy Tag Team

- Sami przegra z Romkiem czysto i zniknie, a potem wróci na/po WM w glorii i chwale jako największy face. Kontynuuje feud z Rzymkiem albo zacznie feud z Codym. (może face vs face, albo heelturn "mówiłeś, że we mnie wierzyłeś" z zeszłego RAW)

- Sami przegra nieczysto, oszukany, a potem będzie jak niegdyś Sting - taki vigilante - będzie wbijał tak jak teraz znikąd w kapturze, a na widok jego widok fani będą dostawać wzwodu. Najpiewniej tak kontynuował by feud z Bloodline i po kolei kasował hehe członków. 

Mój scenariusz : 

Sami jakimś cudem coś robi Reignsowi i już ma go przypiąć, a tu wbija Jey - jego jedyny sojusznik. Sędzia leży nieprzytomny oczywiście. Braciak go nagle zdradza. Kładzie Głowę Stołu na rudego 1...2...3. Ludzie buczą jak cholera. Zayn znika.

Wrestlemania main event - Romek vs Cody o pasy. Podobna sytuacja spotyka Kodeusza, ale kiedy Rzymek ma pinować blondasa gasną światła, nagle pojawia się zakapturzona postać - bije każdego wokół i robi finishera Rzymianinowi. Cody się budzi przystępuje do pinu 1...2...3 Rhodes nowym mistrzem fani zadowoleni... Tajemnicza postać zdejmuje maskę... A to Sami. Publika w euforii. Zayn i Cody robią wymowny face to face przy leżącym Bloodline. WWE schodzi z anteny. 

Potem story z rozłączeniem pasa między Codym a Samim, a może nawet Triple Threat,a w nim Reigns. 

Jak nie to Reigns na wakacje, a chłopaki się tłuką o pasy.  

• Reputacja:   254

Bracia nie mają wstępu do Kanady. Już rok temu bodajże warunkowo wpuścili 1 Uso.

• Reputacja:   210

14 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Bracia nie mają wstępu do Kanady. Już rok temu bodajże warunkowo wpuścili 1 Uso.

W takim układzie będą musieli wysilić się na inne rozwiązanie. Jeżeli nie brawl Bloodline vs. Owens i Zayn, to jak wyjdą z twarzą po porażce Samiego w Montrealu? Czy może znów dadzą mu zaśpiewać jakieś kumbaja jak McIntyre i Fury w UK? :D

• Reputacja:   499

15 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Cholera, nie miałem pojęcia.. czy to za sprawą ich jazd po pijaku i innych wybryków? :D

Cóż w takim razie Solo musiałbym wystąpić... solo :D

Zgodnie z moimi przewidywaniami mieli sprowadzić Trish Stratus żeby wraz z Beczką i Litą zwalczyły Damag CTRL na WM, ale coś plan nie wypalił i została odwołana. Więc albo Nikki Bella albo całkowita zmiana planu..

Coraz bardziej jestem przekonany, że Seth wygra pas US w komorze i zawalczy o niego z Loganem na WM, a Theory w końcu wywalczy pojedynek z Ceną. 

• Reputacja:   621

Zobaczymy. Meltzer coś gadał, że sytuacja może wyglądać inaczej.

Cytat

However, Dave Meltzer revealed on “Wrestling Observer Radio” that The Usos were cleared to fly to Canada. “I was told they’re okay. I will check again,” he said. Speaking to his sources in the company, Meltzer was informed that both Jimmy and Jey Uso were cleared for the venue.

“I’m not sure if it’s a swerve, or a storyline, but they’re cleared to show up,” added Dave Meltzer

18 godzin temu, CzaQ napisał(a):

- Jey interweniuje na EC i zdradzi Samiego i na WM otrzymamy Owens i Zayn vs Usos o pasy Tag Team

Opcja najpewniejsza.

• Lubię to 1

• Reputacja:   228
  • Status:  Online

W dniu 15.02.2023 o 16:06, IIL napisał(a):

Czyżby szykował się kolejny Montreal screw job? :P 

Sami jest na topie i ma za sobą rzeszę fanów. Roman jest obecnie szanowany, ale trzeba przyznać, że Zayn to jeden z jego ciekawszych pretendentów w tym długim title runie. O ile w ogóle można mówić o ciekawym runie, bo poza Lesnarem, McIntyre i Loganem nie pamiętam kto jeszcze starał się mu go odebrać... Był Owens na RR, ale każdy wiedział, że to walka jedynie do odbębnienia. 

Nie widzę tutaj oczywiście szans na stratę pasa, ale raczej pewne jest nieczyste zakończenie, które możliwe zakończy się triple threatem na WM... Czego bym nie chciał, bo to nie jest 2014 rok i historia Cody Rhodesa jest wyjątkowa. Cała ta opowieść o zdobyciu mistrzostwa, którego nikt w rodzinie nie mógł dosięgnąć i taki można rzec 'AEW vs. WWE' feel jest o wiele ciekawszy niż np powracający Batista dostający z automatu wygraną w RR i title shota na Manii.

Dla mnie sprawa jest tutaj prosta. Kiedy Sammi będzie miał swoje momentum w tej walce, decyzji dokona "rozdarty" Uso, dojebie naszemu, dzielnemu  ex-Generico, Romeo wygra, a my - cyk - dostajemy na WM-kę walkę o pasy tagów Usos vs. Zayn & Owens.

• Reputacja:   228
  • Status:  Online

W dniu 15.02.2023 o 19:42, Jeffrey Nero napisał(a):

Da się obejść. Rzymkowi pomoże wygrać jakaś zakapturzona/zamaskowana postać, a na RAW Uso wyjebie: "IT'S ME SAMMI!! IT WAS ME ALL ALONG!!!" :D