Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

IWA-MS King Of The Deatch Matches 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jako, że pomiędzy dwoma najsłynniejszymi ultraviolentowymi turniejami było około dwóch tygodni różnicy (pierwszy turniej zrobiło CZW) pozwoliłem sobie założyć temat do dyskusji dotyczący tych właśnie turniejów. Będę tutaj spojlował maksymalnie i w ogóle opisywał wrażenia do czego też Was zachęcam ;)

Dodam tylko, że te dwie gale sa do ściągnięcia np. z pwtorrents.net. Są dosyć solidnie seedowane więc przy odrobinie chęci można ściągnąć, oglądnąć i porównać te dwa turnieje.

Na pierwszy strzał leci IWA-MS King Of The Deatch Matches. Gdy napiszę podobny tekst o TOD 7 z CZW to dołącze to do tego tematu.

Runda pierwsza.

Mickie Knuckles vs. Tank

(barbwire board, barbwire bat)

Jako opener całkiem spoko, bez rewelacji. W sumie ciężko wymagać od tych zawodników jakiejś finezji. Tank to raczej waga ciężka, a Mickie to... kobieta ;). Do ciekawszych akcji można zaliczyć stiffowe punche czy finisher na Tanku czyli kop w barbwire bat, którego wspomniany zawodnik trzymał na wysokosci głowy. Akcja robi wrażenie. Reszta to standardowe bleedy, które w pozostałych opisach będę pomijał (chyba, że będa jakies wyjątkowe ;) ).

Walkę wygrała Mickie Knuckles po w/w kopie.

Rollin Hard vs. Necro Butcher

(taipei deatchmatch)

Występ Rollin Harda to pierwszy z powrotów znanych zawodnikó do IWA-MS. Wcześniej widziałem tego zawodnika na kartach federacji IWA-EC. Co działo się z nim w między czasie? Nie mam pojęcia. Necro jak zwykle bardzo się poświęcił w walce. Bleed raczej konkretny tymbardzej, że z czoła Butchera lało się ciurkiem. Rollin Hard wykonał dosyć ciekawe "trzymanie" na Necro. Otóż na jego nogi naciągnął jego koszulkę przez co cała akcja wyglądała jak submission. Necro musiał doczołgać się do lin żeby sędzia mógł przerwać akcję czyli ściagnąć mu koszulkę z nóg. Pomysłowe ;)

Walkę wygrywa Necro po wykonaniu The Asiatic Spike Submission.

Scotty Vortekz vs. Mad Man Pondo

(4 corners of pain, staplegun match)

Pierwszego zszywacza przyjmuje sędzia w pupę jeszcze przed rozpoczęciem walki ;) Późniejsze z banknotami głównie Vortekz. Moonsault na barbwire board za ring - również Vortekz. W pułapki na myszy wpada Pondo, który później zalicza board z bombek choinkowych i świetlówek. Vortekz po Top Rope DDT ląduje na boardzie z kaktusami i przegrywa walkę. W między czasie kilka near falli oraz "rozmowa" Pondo z jedną fanką ;) Ludzie w hali pękali ze śmiechu... cały Pondo :D

Mad Man przechodzi dalej.

Fukimoto vs. Drake Younger ©

(IWA-MS Deatchmatch Championship, Thumbtack/Barbed Wire Madness Match)

Fukimoto to drugi po Rollin'ie, który przypomniał sobie o IWA-MS, tylko szkoda że trafił od razu na Youngera ;) Cała walka głównie skupiła się nad gęsto rozsypanymi pinezkami na środku ringu. Drake przyjął nań German Suplex, z tym że zamiast upaść na plecy to raczej wylądował na głowie. Kilka razy zostały użyte plastikowe bejzbole z pinezkami jak i krzesła. Ogólnie mówiąc cała walka wyszła standardowo, bez opadu szczęki. Napewno mogą się podobać rzuty jak i finisher Youngera na pinezki.

Drake przechodzi dalej.

Danny Havoc vs. Dysfunction

(Double TLC (Tables, Lighttubes, Ladders, Chairs) & Barbed Wire Cage Match)

Dobra walka w dobrym tempie z dobrym wykorzystaniem dostępnych broni. Na szczególną uwagę zasługuje kończąca walkę akcja. Danny Havoc przyjmuje bumpsa ze szczytu klatki na owiniętą drutem kolczastym drabinę, która była ułożona na krzesłach. Zaraz po tym double stomp Dysa i koniec walki. Świetna akcja. Po ciekawej walce Dysfunction przechodzi do drugiej rundy.

Freakshow vs. Mean Mitch Page

Homerun Derby Match (Thumbtack Bats, Lighttube Bats, Barbed Wire Bats, Carped Strip Bats and more)

Page to trzeci wrestler, który zaliczył powrót do IWA-MS. Swoją droga to ciekawe jak zostaną oni wykorzystani i czy na długo zostaną? Nevermind. Walka w sumie wyrównana, choć trzeba powiedzieć, że więcej przyjął Freakshow. Mitch Page nieciekawie zaczął wyglądać po akcji gdzie wpadł na świetlówki oparte o słupek na zewnątrz ringu. Po tym, rozcięte miał miejsce pomiędzy okiem a łukiem brwiowym. Walkę kończy Rollin Hard, który rzuca na ring ręcznik przez co Mitch Page przegrywa walkę.

Insane Lane vs. Brain Damage

(Fans bring the weapons Match)

Większość walki odbyła się poza ringiem gdzie używane były krzesła czy świetlówki. Nie obyło się też bez wykonania Body Slamu na arbuza ;) Ogólnie walka wyszła dobrze i raczej nic poza tym. Brain kończy i wygrywa walkę wykonując Package Piledriver na odtwarzacz video, dvd i bejzbola z pinezkami.

Corporal Robinson vs. Deranged

(Fans bring the weapons match)

Tuż przed ringiem stało pudło z napisem: "In memory of Sensational Sherri long live the queen". Jak było słychać żadna z akcji nie zasłużyła na 'HOLY SHIT' od publiczności, co może sugerować, że niestety obyło się bez dzikich akcji czy bumpsów. Nawet finisher (Deranged spada z drugiej liny poza ring na krzesła, pudło i świetlówki) chyba do końca się nie udał. Walka na 'ok z plusem'. Corporal przechodzi dalej.

Runda 2:

Mad Man Pondo vs. Corporal Robinson

(Electrified Light Tubes Match)

Oprócz świecących się świetlówek nie zabrakło też firmowego stuffu od Pondo czyli znaku STOP i konika ze świetlówkami na grzbiecie. Walka jak w wiekszości przypadków bez rewelacji. Kilka ciekawych akcji + jeden nieudany spot. Co ciekawe 'HOLY SHIT' od fanów możnabyło usłyszać po kilku słowach jakie Pondo skierował do fanki, z którą już "rozmawiał" walkę wcześniej ;)

Corporal przechodzi dalej po wykonaniu Huracanrana na świetlówki ustawione na krzesłach.

Mickie Knuckles vs. Brain Damage

(Fans Bring the Weapons Match)

Gdy zapowiedziano tę walkę publiczność była zachwycona. Crazy bitch i Damage w większości przypadków jadą po całości robiąc dzikie walki, czego właśnie zapewne spodziawali się fani. DVD z pinezkami, swietlówki owinięte drutem kolczastym, kosz na śmieci, tarka do sera i masa innych broni walała się po ringu. Mickie zaliczyła kilka naprawdę mocnych stiffowych punchy. Po ostrej walce Damage wygrywa i przechodzi do półfinału.

Dysfunction vs. Drake Younger ©

(Barbed Wire Boards/Barbed Wire Bat Match)

Oprócz kijów i boardów z drutem kolczastym w walce był wykorzystany również jakis ostry sos, coś białęgo w proszku więc podejżewam że to sól ;) i cytryny, a dokładniej mówiąc sok z nich. Od początku walka była wyrównana, kilka rzutów, reversali, top rope'owych akcji czy stiffowych ciosów. Koniec końców... Dysfunction niespodziewanie wygrywa wakę i zostaje nowym IWA-MS Deatch Match Champion.

Dysfunction © vs. Corporal Robinson

(London Bridges Match)

Stypulacja tego matchu jest raczej żadko spotykana. Chodzi tutaj o to, że na wysokosci trzeciej liny zawieszona jest siatka z drutu kolczastego, przez co zawodnicy walczą na ringu w pozycji kucającej lub w podobnej. Cała walka nie była niczym szczególnym, średniak. Walkę wygrywa Corporal po tym jak wrzucił Dysa z narożnika na siatkę z drutu kolczastego, po czym wszedł na ring i założył mu submissiona. Tym samym zdobył pas, który kilka chwil wcześniej Dysfunction odebrał Youngerowi. Corp został nowym IWA-MS Deatch Match Champem i awansował do finału.

Freakshow vs. Brain Damage

(Lit Cigarettes/Hot Coals Match)

Freakshow gasi papierosa na języku Brain'a, w rewanżu Damage gasi dwie fajki na czole Freaka. Yakuza Kick od Damage'a, półudany russian leg sweep na board z papierosami zalcza Freakshow. Brain przegrywa po tym jak wpada na węgle i zostaje wyliczony. Freakshow przechodzi do finału.

Freakshow vs. Corporal Robinson

(No Ropes Barbed Wire/200 Light Tubes Match)

Finał to już czyste wariactwo :D Od początku walki zawodnicy nie oszczędzali się uzywając świetlówek tak często jak tylko się dało. Już w połowie walki zawodnicy chodzi praktycznie po rozbitym szkle. Walka godna finału z tym, że mogłaby być nieco dłuższa. Po krwawej walce zwycięzcą całego turnieju zostaje Corporal Robinson.

Walki nieturniejowe:

Brandon Thomaselli wygrywa nieczysto z Low Ki i nadal zostaje z pasem.

Vortekz & OMG po dobrej walce wygrywają z Hillbilly Jed & Indiana Kidd jr.

To tak w kilku słowach na temat tego co działo się na ringu. Ogólnie turniej uważam za udany i (tylko) dobry. Obyło się bez większych bumpsów czy spotów po których publika szalałaby ze szczęścia. Rozczarowuje końcówka walki Freakshow vs. Brain Damage. Wyliczenie Brain'a po rzucie na węgle? eee... ja tego nie kupiłem, publiczność też nie. Nie podobała mi się też finish walki Freakshow vs. Mean Mitch Page, gdzie Rollin Hard rzuca ręcznik na ring. Bezsensu. Drake traci pas na rzecz Dysfunctiona, który chwilkę później przegrywa z Corporal Robinsonem, ten zaś na dodatek wygrywa cały turniej. Jeszcze większy bezsens. Corp zjawia się w IWA-MS ni z gruchy ni z pietruchy i zdobywa wszystko co się dało tego dnia. Zabrakło mi tutaj Nate Webb'a, który napewno urozmaiciłby nieco turniej. Chętnie widziałbym go w walce z Necro :D Taki mały powrót do przeszłości ;) Booking nieco z dupy brany. Jeżeli Corp na dłużej chce wrócić do IWA-MS to mógł np. wygrać z Youngerem zdobywając pas i to wszystko.

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• majonez

3

• Romo

2

• Vaclav

2

• the sandman

2

Top użytkownicy w tym temacie

Moim zdaniem najlepszą walką na tej gali była walka Danny Havoc vs Dysfunction . Ogólnie to oczywiście że wole CZW TOD . Ale w tym roku jak zwykle IWA MS postarała się o doborową ekipę : Brain Damage , Corporal Robinson , Danny Havoc....Moim zdaniem we wszystkich KOTD jest ''to samo'' , chodzi mi oto że nie urozmaicają swoich walk . np. skokiem z wysokości w stylu New Jack . Tylko ciągle musimy oglądać jak grubasy takie jak np. Freakshow , Insane Lane , Tank , tłuką się jarzeniówkami lub od czasu do czasu pobawią się drutem kolczastym . Dobrze że byli tam przynajmniej Necro i Corporal i inni . Bo gdyby nie oni to gala pewnie wyglądał by jak IWA DS Carnage Cup 2006..Gala była dobra ale mi np. bardziej podobała się IWA EC Masters Of Pain 2006
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

są jakieś linki na youtube do tego turnieju ? jakis klip z najlepszymi akcjami ?
...

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Są , wystarczy wpisać np. IWA MS KOTDM 2007...
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

szukałem finału po nazwiskach, nie znalazłem ;/ Dzięki Milos :)
...

• Urządzenie:  Windows

Mi bardzo sie spodobal Danny Havoc w tym turnieju , niby taki maly chudzina a przyjal mnostwo mocnych uderzen i hardcorowych akcji , twardy chlopina ! :D
Scorpion Death Lock

• Reputacja:   1

Mą uwagę zwrócił Brain Damage, Havoc i Fukimoto (!). Tak, tak - Fukimoto, który walczy w pół backyardowej japońskiej federacji Danger Zone Wrestling. Po prostu lubie japowy hardcore/ultraviolent.

Freakshow vs. Brain Damage

(Lit Cigarettes/Hot Coals Match)

To dla mnie była najbardziej chora walka z wszystkich. Przyzwyczaiłem się do widoku drutu kolczastego, świetlówek, tłuczonego szkła, pinesek i prowizorycznych broni montowanych przez fanów, ale zapalone fajki i gorące węgle?!!! Tego jeszcze nie było.

(Posiłkowałem się dwoma music video z youtube)

• Urządzenie:  Android

Nic specjalnego jednym słowem, bardziej przypadło mi do gustu niż Tournament Of Death, ale do klasyków tego gatunku nie można tego porównać. Zdecydowanie na + walki Mickie Knuckles vs Brain Damage i Dysfunction vs Danny Havoc, reszta średnia, słaba albo po prostu nijaka. Często kulał booking szczególnie jeżeli chodzi o końcówki walk, które często były naciągane i trudno je było kupić. Zdziwiłem się składem finału, szkoda, że Damage nie dostał szansy, bo według mnie najbardziej pasował na zwycięzce w tym roku. Mocno przypushowali Freakshow'a i w sumie mogli mu już dać wygrać po tym jak eliminował Damage'a i zeszłorocznego zwycięzce Page'a. Wygrał Robinson tak ni z gruchy ni z pietruchy.

To dla mnie była najbardziej chora walka z wszystkich. Przyzwyczaiłem się do widoku drutu kolczastego, świetlówek, tłuczonego szkła, pinesek i prowizorycznych broni montowanych przez fanów, ale zapalone fajki i gorące węgle?!!! Tego jeszcze nie było.

Proszę Cię... To była najgorsza stypulacja w całym turnieju, a sama walka bardzo naciągana. Kto kupił te papierosy ? Zanim zostały użyte już dawno zgasły. Rozżarzone węgle też nic specjalnego tym bardziej po tym gdy pokazali, że były rozpalane już przed rozpoczęciem gali. Końcówka o której pisałem fatalna i mało kto ją kupił co było widać po reakcji fanów. (chodzi mi nie tylko o złość, że wygrał Freakshow, chodzi mi o oburzenie w jaki sposób to zrobił) .

To by było na tyle, jeszcze raz mówię, oba turnieje w tym roku raczej zawiodły z kilkoma wyjątkami i mam nadzieje, że za rok będzie lepiej.

15974308365193fac7b7921.jpg

Kto kupił te papierosy ?
Możliwe, że Ian Rotten :lol: Szkoda, że nie skupiono się nad tym, aby turniej zawerał jakieś dzikie akcje i spoty. Zamiast tego dostalismy początek feudu pomiędzy IWA-MS a IWA-DS, który został wypromowany kosztem całego show :/

Korzystajac z pogody obejrzalem wrescie ten turniej i okazalo sie to ze nic specjalnego, lepszy byl tegoroczny TOD.

Freakshow tak daleko doszedl to juz byla farsa, beznadziejny zawodnik, nienawidze takich klocow, gowno po raz kolejny pokazal. Bonkol piszesz ze juz lepiej jakby wygral turniej :shock: ? Przestan, wtedy IWA-MS by sie osmieszyla, naszczescie jakos dopchali Robinsona, choc tez nie jest to mistrzostwo.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Urządzenie:  Android

Streetovs, no pod względem całego turnieju i tego jak był promowany spokojnie mógłby się zamienić miejscem z Corporal Robinson'em tym bardziej, że ten już raz KOTDM wygrał ;)

Rollin Hard wykonał dosyć ciekawe "trzymanie" na Necro. Otóż na jego nogi naciągnął jego koszulkę przez co cała akcja wyglądała jak submission.

Jak pisałem wcześniejszego posta to zapomniałem dodać ;) Mianowicie jest to jego trademark move i nie pierwszy raz to wykonał i pewnie nie ostatni ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

Mianowicie jest to jego trademark move i nie pierwszy raz to wykonał i pewnie nie ostatni ;)

I za pewne był to jeden z powodów dla którego Necro walczył w koszulce ;)

No cóż, ja opierałem się tylko na music video, gdzie ten segment przeleciał myk - myk. Jeśli było tak, ja napisałeś Bonkol, to się zawiodłem.