Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #15

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Styles: Witam! Dziś walka o mistrzostwo Heavyweight! Ale już przenosimy się na ring, bo tam ważne ogłoszenie i walka...

JBL: Ale ja jeszcze musze coś powiedzieć...

Styles: Powiesz w czasie walki!

JBL: Ale ja musze już teraz!

Styles: Dobra... mów...

JBL: Dzisiaj Shelton Benjamin będzie mistrzem!

Styles: John!!! Bój się Boga...

Na ring wchodzi Roderick Strong. Ma się zmierzyć z wyznaczonym przez Monty Browna przeciwnikiem. Jeśli Strong wygra to dołączy do dzisiejszej walki o pas mistrzowski. Na rampie pojawia się Brown, który ogłasza przeciwnika dla Stronga... będzie to Chris Hero! Również uczestnik dzisiejszego main eventu! JBL: "Ależ on jest sprytny! Praktycznie eliminuje dwóch przeciwników naraz!". Brown ogłasza, że będzie to Hardcore Match. JBL: "No nie... on jest przesprytny!". Brown dołancza do komentatorów, a JBL ze łzami wzruszenia w oczach gratuluje mu tej decyzji.

Hardcore Match: Roderick Strong vs Chris Hero

Końcówka: Strong był bardziej zdeterminowany by zwyciężyć od Hero, jednak ten nie dawał za wygraną. Hero wyciąga stół i ustawia go poza ringiem. Wchodzi na ring i rozpędza Stronga. Biegnie za nim i gdy Strong jest przy linkach chce go zrzucić Clotheslinem na stół. Jednak Strong robi unik, kopie w brzuch Hero i Powerbomb na stół stojący za ringiem. Sędzia oznajmia, że Hero nie jest już w stanie walczyć.

Winner: Roderick Strong

Po walce Brown wstaje od stołu komentatorskiego i wchodzi na ring, by pogratulować Strongowi zwycięstwa. Niestety to mu się nie udało, bo dostał koszem na śmieci w głowę.

Do biura Dusty Rhodesa wchodzi Carlito. Chce on złożyć protest, ponieważ w zeszłym tygodniu przegrał walkę o no. 1 contender z Homicidem, a tylko dlatego, że Homicide skorzystał z krzesła. General Manager przypomniał Carlito, że to on wniósł na ring te krzesło. Carlito na chwile się zamyślił i powiedział: "Co to ma być za zwycięstwo? To jakiś żart! Chcę rewanżu, tu i teraz!". Rhodes się nie zgadza by walka odbyła się dzisiaj, a decyzję w tej sprawie podejmie za tydzień.

Tag Team Match: Delirious & Jack Evans vs Homicide & Elijah Burke

Końcówka: Po początkowej przewadze Homicide'a i Burke'a to ich rywale później przejęli inicjatywę. Mistrz Attitude Delirious był w ringu z Burkem. Co chwile próbował go pinować, ale ten miał na tyle sił, że potrafił się obronić. Delirious w końcu wykonał swego finishera i zmienił się z Evansem. Ten również wykonał swego finishera - The Corkscrew 630 i policzył Burke'a.

Winner: Delirious & Jack Evans

Wywiad z Vampiro. Powiedział w nim, że zeszłotygodniowy atak Ruckusa i Sabiana pokazał, że są oni tchórzami i atakują tylko od tyłu i gdy ktoś się tego zupełnie nie spodziewa. Do wywiadu dołączył CM Punk, który zaoferował pomoc Vampiro w wyrównywaniu rachunków z Ruckusem i Sabian. Vampiro podziękował, a CM Punk odszedł. Wtedy to kolejny raz Ruckus i Sabian zaatakowali Vampiro, gdy CM Punk interweniował Ruckus i Sabian uciekli.

Na ring wychodzą Sonjay Dutt i Gregory Helms by stoczyć czwarty pojedynek z serii Best of Five. Jeśli wygra Dutt to on wygra całe zawody. Przewagę ma tym większą, że to on dziś wybiera konkurencje, a będzie to: Mechanical Bull Riding

Best of Five - Mechanical Bull Riding Contest: Sonjay Dutt [2] vs Gregory Helms [1]

Każdy ma po dwie próby. Pierwszy do konkursu przystąpił Dutt i wykręcił czas 10,7 sekundy. Helms w swojej pierwszej próbie okazał się lepszy o 5 sekund. Dutt bardzo chciał wygrać, ale mechaniczny byk go pokonał tym razem w 7 sekund i Gregory Helms wygrał czwarte starcie.

Winner: Gregory Helms

Na ring wychodzi Dusty Rhodes, by powiedzieć obu wrestlerom, że ma dość ich pomysłów. Dlatego na piąty pojedynek on wymyśli coś specjalnego, co napewno spodoba się widzom i napewno nie będzie to jedzenie cebuli na wyścigi...

Pokazują się kolejno wszyscy uczestnicy dzisiejszego main eventu: Jimmy Rave & Chris Hero, Ron Killing, Shelton Benjamin, Roderick Strong oraz oczywiście obrońca tytułu Monty Brown.

Styles: Nie będę pytał kto jest twoim faworytem, bo już to ujawniłeś...

JBL: Tak, ale zagrywka Browna z początku gali była czymś niesamowitym.

Styles: Zgadzam się. To będzie zapewne świetna walka, której towarzyszyć będzie wiele emocji.

JBL: A zwycięzca jest tylko jeden... Shelton Benjamin! Ewentualnie Monty Brown...

6-way WWC Heavyweight Title:

Monty Brown vs Shelton Benjamin vs Roderick Strong vs Chris Hero vs Jimmy Rave vs Ron Killings

Końcówka: Hero, który nie był w najlepszym stanie po walce ze Strongiem, dostaje The Truth Conviction od Killinga. Jimmy Rave zemścił sie za swego kolegę skutecznym Greetings From Ghana. Do Rave'a podbiegł Roderick Strong i wykonał Powerbomb over the Knee. Nie miał nawet czasu by spróbować spinować swego przeciwnika, bo nagle otrzymał Pouuuuunce od Browna. Shelton podchodzi do Browna i chce wykonać T-Bone Suplex, ale Brown się uratował, nawrzeszczał jeszcze na Benjamina, któremu się to nie spodobało i wyrzucił Browna z ringu. Wtedy Strong wykorzystał nieuwagę Sheltona Benjamina, wykonał roll-up, 1, 2, 3 i Strong wygrywa walkę! Jest nowym mistrzem!

Winner: Roderick Strong

Strong świętuje swoje zwycięstwo! To dopiero jego trzecia walka w WWC i już jest mistrzem! Wchodzi na każdy narożnik i prezentuje pas publiczności. Gdy wszedł już na czwarty narożnik, wtedy wskakuje też na ten narożnik CM Punk i bez zastanowienia wykonuje Pepsi Plunge. Wielka radość na widowni, CM Punk spogląda na leżącego Stronga. Tak kończy się kolejny show WWC!

Opinie o gali i całym diary mile widziane! Zapraszam do komentowania! :)

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

2

• majonez

2

• Elliott

1

• Scythe

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Gala trzyma poziom 14 poprzednich - czyli jest świetnie. Nie odkryje kawy 3 w 1 jeśli napsizę, że jest to aktualnie najlepsze diary na forum. Tak trzymać.

Teraz moment taki bardziej osobity:

Wielka radość na widowni, CM Punk spogląda na leżącego Stronga....

(A w czasie szybkiego przejazdu kamery po publice zauważamy kolesia z długimi, brążowymi włosami w koszulce Slipknot trzymającego tranasparent: "CM Punk - next WWC Heavyweight champion".

Wiem, że nie zabłysnę teraz, ale nie wiedziałem, że ktoś w swoich diary (odmienia się to?) na poważnie bierze pod uwagę wrestlerów ze sceny niezależnej. Zapewne wynika to z tego, że nie czytałem zbyt wielu rzeczy tego typu, ale chyba nadrobię zaległości czyli luknę na 14 wcześniejszych Twoich diary.

Mi w takich tematach zawodnicy indys działają na wybraźnię i łatwo można zakumać fazę. Na szczęście wystrzegasz się "wielkich gfiast frestlingu" przez co nie jest nam dane czytać o walkach typu "kloc vs. kloc, emeryt vs. beztalencie czy kloc vs. beztalencie". Oczywiście można wyłowić kogoś z WWE, ale byłbym z tym baaaardzo ostrożny.

Vaclav chwali czyli rekomenduje ;) Mi #15 podoba się, choć muszę przyznać, że pierwszy dialog rozśmieszył mnie swoim skomplikowaniem ;)

Życzę dalszych ciekawych pomysłów.

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Urządzenie:  Windows

Vaclav chwali czyli rekomenduje Mi #15 podoba się, choć muszę przyznać, że pierwszy dialog rozśmieszył mnie swoim skomplikowaniem

Dziękuje za kredyt zaufania. Chwale, bo mi się podoba. Gale są dobrze pisane, feudy ciekawe, roster interesujący (Majonez, w tym diary gwiazdy z Indy to większość rosteru.) no i czuć tu niepowtarzalny klimat, nie jak w większości diary pisanych w WWE style), budowanego także przez te fajne dialogi pomiędzy komentatorami. Fakt, czuć entertainmentem, ale takim wyważonym, bez głupich angli.

Mi w takich tematach zawodnicy indys działają na wybraźnię i łatwo można zakumać fazę. Na szczęście wystrzegasz się "wielkich gfiast frestlingu" przez co nie jest nam dane czytać o walkach typu "kloc vs. kloc, emeryt vs. beztalencie czy kloc vs. beztalencie". Oczywiście można wyłowić kogoś z WWE, ale byłbym z tym baaaardzo ostrożny.

ehh, "indymania", kiedy dacie sobie spokój z tą "wojną domową" na forum? :D

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Z "wojną domową" dawno dałem sobie spokój, nawet specjalnie w niej nie brałem udziału. To co napisałem to moje zdanie i tyle, myśl sobie o mnie co chcesz. Ty masz inne zdanie i spox, mi to nie przeszkadza.

4143166924a5dc43430e70.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Panowie jeśli dziś zawalą i zrobią jakiś paździerz, to mam nadzieje że na początku roku tam wbije The Rock na kopach do tej firmy i coś z tym zrobi, może i AEW nie jest na takiej pozycji jak WWE ale z pewnością The Rock też tam coś podejrzy od konkurencji jak u nich działa produkt, jeśli są już plotki że The Rock kręci nosem że chujowo produkt jest rozpisywany to prędzej czy później wybuchnie tam jakiś kwas na zapleczu, poza tym pisałem już wcześniej na początku roku było info że Hunter sam z du
    • MattDevitto
      World Tag League 2025 (VII) Dzisiaj na szybko: War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie, Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture El Desperado & Shuji Ishik
    • VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
    • Attitude
      Nazwa gali: HKPW Live At The Black Rabbit Data: 27.11.2025 Federacja: Hard Knox Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Limerick, Ireland Arena: The Black Rabbit Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Real World Tag League 2025 - Dzień 3 Data: 29.11.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Food Exchange Hall Publiczność: 378 Format: Live Data emisji: 28.11.2025 Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...