Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #15

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Styles: Witam! Dziś walka o mistrzostwo Heavyweight! Ale już przenosimy się na ring, bo tam ważne ogłoszenie i walka...

JBL: Ale ja jeszcze musze coś powiedzieć...

Styles: Powiesz w czasie walki!

JBL: Ale ja musze już teraz!

Styles: Dobra... mów...

JBL: Dzisiaj Shelton Benjamin będzie mistrzem!

Styles: John!!! Bój się Boga...

Na ring wchodzi Roderick Strong. Ma się zmierzyć z wyznaczonym przez Monty Browna przeciwnikiem. Jeśli Strong wygra to dołączy do dzisiejszej walki o pas mistrzowski. Na rampie pojawia się Brown, który ogłasza przeciwnika dla Stronga... będzie to Chris Hero! Również uczestnik dzisiejszego main eventu! JBL: "Ależ on jest sprytny! Praktycznie eliminuje dwóch przeciwników naraz!". Brown ogłasza, że będzie to Hardcore Match. JBL: "No nie... on jest przesprytny!". Brown dołancza do komentatorów, a JBL ze łzami wzruszenia w oczach gratuluje mu tej decyzji.

Hardcore Match: Roderick Strong vs Chris Hero

Końcówka: Strong był bardziej zdeterminowany by zwyciężyć od Hero, jednak ten nie dawał za wygraną. Hero wyciąga stół i ustawia go poza ringiem. Wchodzi na ring i rozpędza Stronga. Biegnie za nim i gdy Strong jest przy linkach chce go zrzucić Clotheslinem na stół. Jednak Strong robi unik, kopie w brzuch Hero i Powerbomb na stół stojący za ringiem. Sędzia oznajmia, że Hero nie jest już w stanie walczyć.

Winner: Roderick Strong

Po walce Brown wstaje od stołu komentatorskiego i wchodzi na ring, by pogratulować Strongowi zwycięstwa. Niestety to mu się nie udało, bo dostał koszem na śmieci w głowę.

Do biura Dusty Rhodesa wchodzi Carlito. Chce on złożyć protest, ponieważ w zeszłym tygodniu przegrał walkę o no. 1 contender z Homicidem, a tylko dlatego, że Homicide skorzystał z krzesła. General Manager przypomniał Carlito, że to on wniósł na ring te krzesło. Carlito na chwile się zamyślił i powiedział: "Co to ma być za zwycięstwo? To jakiś żart! Chcę rewanżu, tu i teraz!". Rhodes się nie zgadza by walka odbyła się dzisiaj, a decyzję w tej sprawie podejmie za tydzień.

Tag Team Match: Delirious & Jack Evans vs Homicide & Elijah Burke

Końcówka: Po początkowej przewadze Homicide'a i Burke'a to ich rywale później przejęli inicjatywę. Mistrz Attitude Delirious był w ringu z Burkem. Co chwile próbował go pinować, ale ten miał na tyle sił, że potrafił się obronić. Delirious w końcu wykonał swego finishera i zmienił się z Evansem. Ten również wykonał swego finishera - The Corkscrew 630 i policzył Burke'a.

Winner: Delirious & Jack Evans

Wywiad z Vampiro. Powiedział w nim, że zeszłotygodniowy atak Ruckusa i Sabiana pokazał, że są oni tchórzami i atakują tylko od tyłu i gdy ktoś się tego zupełnie nie spodziewa. Do wywiadu dołączył CM Punk, który zaoferował pomoc Vampiro w wyrównywaniu rachunków z Ruckusem i Sabian. Vampiro podziękował, a CM Punk odszedł. Wtedy to kolejny raz Ruckus i Sabian zaatakowali Vampiro, gdy CM Punk interweniował Ruckus i Sabian uciekli.

Na ring wychodzą Sonjay Dutt i Gregory Helms by stoczyć czwarty pojedynek z serii Best of Five. Jeśli wygra Dutt to on wygra całe zawody. Przewagę ma tym większą, że to on dziś wybiera konkurencje, a będzie to: Mechanical Bull Riding

Best of Five - Mechanical Bull Riding Contest: Sonjay Dutt [2] vs Gregory Helms [1]

Każdy ma po dwie próby. Pierwszy do konkursu przystąpił Dutt i wykręcił czas 10,7 sekundy. Helms w swojej pierwszej próbie okazał się lepszy o 5 sekund. Dutt bardzo chciał wygrać, ale mechaniczny byk go pokonał tym razem w 7 sekund i Gregory Helms wygrał czwarte starcie.

Winner: Gregory Helms

Na ring wychodzi Dusty Rhodes, by powiedzieć obu wrestlerom, że ma dość ich pomysłów. Dlatego na piąty pojedynek on wymyśli coś specjalnego, co napewno spodoba się widzom i napewno nie będzie to jedzenie cebuli na wyścigi...

Pokazują się kolejno wszyscy uczestnicy dzisiejszego main eventu: Jimmy Rave & Chris Hero, Ron Killing, Shelton Benjamin, Roderick Strong oraz oczywiście obrońca tytułu Monty Brown.

Styles: Nie będę pytał kto jest twoim faworytem, bo już to ujawniłeś...

JBL: Tak, ale zagrywka Browna z początku gali była czymś niesamowitym.

Styles: Zgadzam się. To będzie zapewne świetna walka, której towarzyszyć będzie wiele emocji.

JBL: A zwycięzca jest tylko jeden... Shelton Benjamin! Ewentualnie Monty Brown...

6-way WWC Heavyweight Title:

Monty Brown vs Shelton Benjamin vs Roderick Strong vs Chris Hero vs Jimmy Rave vs Ron Killings

Końcówka: Hero, który nie był w najlepszym stanie po walce ze Strongiem, dostaje The Truth Conviction od Killinga. Jimmy Rave zemścił sie za swego kolegę skutecznym Greetings From Ghana. Do Rave'a podbiegł Roderick Strong i wykonał Powerbomb over the Knee. Nie miał nawet czasu by spróbować spinować swego przeciwnika, bo nagle otrzymał Pouuuuunce od Browna. Shelton podchodzi do Browna i chce wykonać T-Bone Suplex, ale Brown się uratował, nawrzeszczał jeszcze na Benjamina, któremu się to nie spodobało i wyrzucił Browna z ringu. Wtedy Strong wykorzystał nieuwagę Sheltona Benjamina, wykonał roll-up, 1, 2, 3 i Strong wygrywa walkę! Jest nowym mistrzem!

Winner: Roderick Strong

Strong świętuje swoje zwycięstwo! To dopiero jego trzecia walka w WWC i już jest mistrzem! Wchodzi na każdy narożnik i prezentuje pas publiczności. Gdy wszedł już na czwarty narożnik, wtedy wskakuje też na ten narożnik CM Punk i bez zastanowienia wykonuje Pepsi Plunge. Wielka radość na widowni, CM Punk spogląda na leżącego Stronga. Tak kończy się kolejny show WWC!

Opinie o gali i całym diary mile widziane! Zapraszam do komentowania! :)

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vaclav

2

• majonez

2

• Elliott

1

• Scythe

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Gala trzyma poziom 14 poprzednich - czyli jest świetnie. Nie odkryje kawy 3 w 1 jeśli napsizę, że jest to aktualnie najlepsze diary na forum. Tak trzymać.

Teraz moment taki bardziej osobity:

Wielka radość na widowni, CM Punk spogląda na leżącego Stronga....

(A w czasie szybkiego przejazdu kamery po publice zauważamy kolesia z długimi, brążowymi włosami w koszulce Slipknot trzymającego tranasparent: "CM Punk - next WWC Heavyweight champion".

Wiem, że nie zabłysnę teraz, ale nie wiedziałem, że ktoś w swoich diary (odmienia się to?) na poważnie bierze pod uwagę wrestlerów ze sceny niezależnej. Zapewne wynika to z tego, że nie czytałem zbyt wielu rzeczy tego typu, ale chyba nadrobię zaległości czyli luknę na 14 wcześniejszych Twoich diary.

Mi w takich tematach zawodnicy indys działają na wybraźnię i łatwo można zakumać fazę. Na szczęście wystrzegasz się "wielkich gfiast frestlingu" przez co nie jest nam dane czytać o walkach typu "kloc vs. kloc, emeryt vs. beztalencie czy kloc vs. beztalencie". Oczywiście można wyłowić kogoś z WWE, ale byłbym z tym baaaardzo ostrożny.

Vaclav chwali czyli rekomenduje ;) Mi #15 podoba się, choć muszę przyznać, że pierwszy dialog rozśmieszył mnie swoim skomplikowaniem ;)

Życzę dalszych ciekawych pomysłów.

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Vaclav chwali czyli rekomenduje Mi #15 podoba się, choć muszę przyznać, że pierwszy dialog rozśmieszył mnie swoim skomplikowaniem

Dziękuje za kredyt zaufania. Chwale, bo mi się podoba. Gale są dobrze pisane, feudy ciekawe, roster interesujący (Majonez, w tym diary gwiazdy z Indy to większość rosteru.) no i czuć tu niepowtarzalny klimat, nie jak w większości diary pisanych w WWE style), budowanego także przez te fajne dialogi pomiędzy komentatorami. Fakt, czuć entertainmentem, ale takim wyważonym, bez głupich angli.

Mi w takich tematach zawodnicy indys działają na wybraźnię i łatwo można zakumać fazę. Na szczęście wystrzegasz się "wielkich gfiast frestlingu" przez co nie jest nam dane czytać o walkach typu "kloc vs. kloc, emeryt vs. beztalencie czy kloc vs. beztalencie". Oczywiście można wyłowić kogoś z WWE, ale byłbym z tym baaaardzo ostrożny.

ehh, "indymania", kiedy dacie sobie spokój z tą "wojną domową" na forum? :D

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Z "wojną domową" dawno dałem sobie spokój, nawet specjalnie w niej nie brałem udziału. To co napisałem to moje zdanie i tyle, myśl sobie o mnie co chcesz. Ty masz inne zdanie i spox, mi to nie przeszkadza.

4143166924a5dc43430e70.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...