Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #14

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Styles: Witamy wszystkich po dłuższej przerwie!

JBL: Tak, z powodu zeszłotygodniowej nieobecności wszystkie plany zostały przesunięte!

Styles: Dzisiaj miał odbyć się 5-way match o WWC Heavyweight Title, ale odbędzie się on dopiero za tydzień.

JBL: Krótko mówiąc za tydzień Shelton Benjamin Shelton Benjamin będzie mistrzem!

Styles: Heh... w każdym razie dzisiaj czeka nas mowa pożegnalna Vampiro, a także debiut Jacka Evansa w single matchu!

Przypomnienie main eventu z ostataniej gali, w której to drużyna Monty Browna pokonała ekipę CM Punka po tym jak Roderick Strong odwrócił się od CM Punka i pomógł Monty Brownowi pokonać rywala. Za tydzień cała drużyna Browna, w której byli Ron Killings, Jimmy Rave, Chris Hero oraz Shelton Benjamin no i oczywiście Monty Brown, zmierzy się o tytuł.

Match: Jack Evans vs Nick Gage

Końcówka: Gage wyrzucił z ringu Evansa, który po chwili wziął krzesło i ruszył z powrotem na ring. Sędzia jednak interweniuje i przypomina Evansowi, że to nie jest Hardcore Match. W tym samym czasie na ring wpadł Vampiro, który krzesłem uderzył Gage'a prosto w głowę. Sędzia niczego nie widział, niczego nie słyszał, a Vampiro uciekł z ringu. Evans pozostawił krzesło poza ringiem i wrócił do walki. Wykonał The Corkscrew 630 i pokonał Gage'a.

Winner: Jack Evans

Wywiad z CM Punkiem, który chciał podziękować Elijahowi Burkowi, Vampiro oraz Jackowi Evansowi za to, że dali z siebie 100% podczas walki na ostatniej gali WWC. Skierował także kilka słów do ostatniego zawodnika ze swej drużyny - Rodericka Stronga. CM Punk powiedział, że zawsze cenił go jako wrestlera i liczył na jego profejonalizm. Jednak ten go zdradził. Pozbawił go title shotu i jego marzeń. CM Punk na zakończenie powiedział, że na pewno to się tak nie skończy i Strong jeszcze będzie żałował tego, co zrobił dwa tygodnie temu!

Na ring wchodzą Sonjay Dutt i Gregory Helms. Będzie to ich trzecie starcie w serii Best of Five. Do tej pory mamy remis 1-1. Dzisiaj to Helms wybierał stypulację i będzie to Lumberjack Contest. Nie chodzi o walkę, a o zawody w rąbaniu drzewa. Kto pierwszy przetnie siekerą przygotowany pień wygrywa.

Best of Five - Lumberjack Contest: Gregory Helms [1] vs Sonjay Dutt [1]

Obaj panowie zaczynają od bardzo mocnych uderzeń. Helms jednak dysponował większą siłą i w pewnym momencie zaczął prowadzić. Helms rąbał z całej siły, aż nagle siekera się rozwaliła, a że rezerwowej nie miał to zaczął kopać pień, a nawet gryźć. Dutt spokojnie rąbał drzewo i zwyciężył w tych zawodach.

Winner: Sonjay Dutt

Na backstage'u Vampiro stoi przed kamerą, by pożegnać się z kibicami WWC. "Trzy tygodnie temu powiedziałem, że odchodzę z WWC ponieważ przegrałem dwie walki z rzędu i nie wypełniłem swych planów, jakie sobie założyłem przychodząc do WWC - zdobycie pasa. Gdy już wiedziałem, że szanse wykonania tego planu zmalały do zera pomyslałem, by się wycofać, ale wtedy pojawił się CM Punk z prośbą bym był częścią jego drużyny na gali numer 13. Podczas meczu wyeliminowałem dwóch zawodników, co dodało mi pewności siebie. Dodało mi siły. Moja decyzja jest następująca: zostaję w WWC! I zrobię wszystko by wygrać pas wagi ciężkiej!". Nagle Vampiro został zaatakowany przez Ruckusa i Sabiana, którzy skopali zaskczonego Vampiro i odeszli.

No. 1 Contender (Attitude Title) Match: Homicide vs Carlito vs Elijah Burke

Końcówka: Podczas gdy Homicide leżał poza ringiem, Carlito w narożniku dusił Burke'a. Sędzia odliczył do czterech i chciał odciągnąć Carlito, a ten odwrócił się i znokautował sędziego. Na twarzy Carlito widać zaskoczenie, chyba myślał, że to Homicide, ale zaraz się uśmiechnął. Poszedł po krzesło, wrócił na ring i zlał nim Burke'a. Na ring powrócił Homicide. Carlito również jego próbował uderzyć krzesłem, ale ten zrobił unik, kopnął w krzesło, które uderzyło Carlito w głowę. Homicide obudził sędziego i policzył Carlito.

Winner: Homicide

W szatni siedzi sobie wyluzowany Monty Brown i ogląda dzisiejszą galę. Nagle w ramię klepie go Roderick Strong, który miał mu kilka słów do powiedzenia. Strong zażądał od Browna by ten dołączył go do przyłotygodniowej walki o WWC Hevyweight Title, ponieważ gdyby nie on to Brown dzisiaj pewnie walczył by z CM Punkiem o tytuł. Monty Brown nie zgodził się, ale Strong nie takiej odpowiedzi oczekiwał. Przewrócił więc Browna na ziemię i postawił krzesło nad jego karkiem, usiadł sobie i zapytał jeszcze raz. Brown powiedzieł, że nie może go dodać tak poprostu. Brown dodał, że jeśli Strong chce dołączyć do tej walki to na następnej gali będzie musiał pokonać rywala, którego Brown mu wyznaczy i wtedy będzie mógł wziąść udział w main evencie. Strong odpowiedział tylko: OK i opuścił szatnię.

Styles: No to Brown ma chyba problem!

JBL: Nie sądzę. Strong będzie musiał stoczyć dwie walki na jednej gali, a to łatwe nie jest.

Styles: Ciekawe jest jakiego rywala Brown wyznaczy Strongowi.

JBL: Pewnie kogoś silnego, kto odbierze wiele siły Strongowi. Być może nawet go pokona. Jednak zawodnik ten będzie musiał mieć wiele determinacji.

Styles: Masz na myśli CM Punka?!

JBL: yyy... nie... nikogo nie miałem na myśli... tak tylko sobie rozmyślam...

Non-title Tag Team Match: Chris Hero & Jimmy Rave vs Shelton Benjamin & Ron Killings

Końcówka: Przez całą walkę Ron Killings walczył w ringu, a Shelton Benjamin stał obok. Hero i Rave przeważali. Gdy w ringu był Rave i Killings. Rave wykonał spear, ale Killings się odsunął i Rave uderzył w narożnik. Killings zmienił się z Benjaminem, a Rave z Hero. Benjamin rozejżał się, odwrócił w stronę stojącego przy linkach Killingsa, uderzył go w twazr, co sędzia uznał jako zmianę i opuścił ring. Wziął mikrofon i powiedział, że nie będzie walczył. Hero spokojnie poradził sobie ze strasznie zmęczonym Killingsem.

Winner: Chris Hero & Jimmy Rave

Shelton Benjamin wpada na ring i wykonuje The Super Kick na Jimmy Rave'ie, T-Bone Suplex na Chrisie Hero, a także 450 Splash na Ronie Killingie, poczym wyszedł z ringu i zmierzając na backstage pokazywał wszystkim, że to on będzie następnym WWC Heavyweight Championem.

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Elliott

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Zelina i tak pójdzie dalej i za pewnie zdobędzie jako pierwsza meksykanka główne mistrzostwo, chociaż nie wiem zdobyła już jakaś babka z Meksyku głównego mistrzostwo kobiet w WWE? Jak nie, to pewnie ona będzie pierwsza ale dajmy jej czas dopiero co zdobyła swój pierwszy tytuł  nie ma co od razu pchać ją w główny obrazek to i tak dużo że rok temu podajże walczyła o główny pas czy tam dwa lata temu. 
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dream Takashimaya Vol. 3 Data: 31.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Takashimaya 1st Floor JR Exit Special Venue Format: Taped Data emisji: 03.06.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • CzaQ
    • Giero
      Za nami kolejny epizod WWE Friday Night SmackDown w drodze do Money in the Bank 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. SmackDown otworzyła Bianca Belair, która przyznała, że nie jest jeszcze gotowa do akcji. Show odbywało się jednak w jej rodzinnym Knoxville w Tennessee, stąd się pojawiła. Szybko przerwała jej Naomi. Zdradziła, że była w domu rodziców Bianki i widziała album zdjęć. Przypomniało jej to czasy, gdy były szczęśliwe jako tag team. Belair jeszcze raz zaznaczyła, iż to koniec między nimi. Zdenerwowana Naomi skwitowała, iż chciałaby, by Bianca była na wózku inwalidzkim, tak samo jak jej matka. Wtrąciła się wreszcie Jade Cargill, która zaatakowała Naomi. Z tego zwinnie przeszliśmy do walki kwalifikacyjnej do Money in the Bank Ladder Matchu. Naomi pokonała Nię Jax i Jade Cargill. JC Mateo łatwo rozprawił się z R-Truthem. Po pojedynku z Solo kontynuowali atak, aż pojawił się Jimmy Uso. Wyatt Sicks ponownie zaatakowali tag teamy ze SmackDown – #DIY, Motor City Machine Guns, Fraxiom i Street Profits. Los Garza pokonali zespół Je’Vona Evansa i Reya Fenixa, jako przedsmak Worlds Collide. Przy stanowisku komentatorskim był NXT North American Champion Ethan Page, który zaingerował w pojedynek. Zelina Vega pokonała Albę Fyre. Duże zamieszanie wywołała Chelsea Green. Damian Priest ostrzegł mistrza US Jacoba Fatu. W kolejnej walce kwalifikacyjnej do MITB Matchu Andrade pokonał Jacoba Fatu i Carmelo Hayesa. Ponownie doszło do spięcia na linii Fatu – Solo Sikoa i JC Mateo. SmackDown kończyła konfrontacja Cody’ego Rhodesa i Jeya Uso z Johnem Ceną i Loganem Paulem. Skrót gali:
    • MissApril
      Zelina powinna już iść dalej jako mistrzyni US, trochę słabo to wygląda, a kręcenie się w kółko przy Albie, Piper i Chelsea jest po prostu nudne. Przydałoby się odświeżenie jej runu z inną zawodniczką na tym etapie posiadania pasa. 
  • Dodaj nową pozycję...