Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   997
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

AJ-Styles-IWGP.png

AJ Styles - aktualnie 38 letni profesjonalny zapaśnik, który swoją karierę zaczynał w 1998 roku. Większej widowni pokazał się po raz pierwszy w WCW w ostatnich miesiącach życia tej organizacji. W tamtym okresie pojawił się również na tryoutach w WWE, ale zrezygnował z oferty pracy w tej federacji. Od 2002 gwiazda TNA i z czasem synonim tej federacji. Wiele wspomnień, pamiętnych walk, feudów. Aktywny również w Ring of Honor, gdzie toczył świetne walki do czasu przymusowego wycofania się z występów w tej federacji w 2006 (z powodu kaprysu TNA). Od 2014 roku niezwiązany dłużej z federacją z Nashville, co dla wielu było niegdyś jeszcze nie do pomyślenia. Od tamtej pory mimo lat na karku AJ nie zwolnił i wrócił na scenę indy, a także pojawił się w New Japan Pro Wrestling - największej federacji w Japonii.

3 x NWA World Heavyweight

2 x TNA World Heavyweight

2 x IWGP Heavyweight

Jaka jest Wasza opinia na temat tego zawodnika?

Co się podoba?

Co przeszkadza?

Jakie walki wspominacie najlepiej, a jakie najgorzej?

etc. czyli dyskusja ogólna na temat 'The Phenomenal One'. :t_up:

Temat typowo pode mnie, bo od wielu lat jest jednym z moich faworytów i dokładnie prześledziłem jego karierę - która jest bardzo bogata. Wachlarz wrestlerów z jakim przyszło mu pracować jest ogromny, młynek generacji - od zapaśników typu Jerry Lynn, Raven, Jeff Jarrett, Kevin Nash, Scott Hall, Kurt Angle, legendy jak Hulk Hogan, Sting, Ric Flair i Randy Savage, gwiazdy x-division - Daniels, Joe, Petey Williams, topowe gwiazdy ROH czy szeroki wachlarz rosteru New Japan Pro Wrestling. Z feudów najlepiej wspominam:

- vs. Daniels vs. Joe - oryginalne trio x-division, które przyciągnęło swego czasu tłumy nowych fanów do federacji Carterów i obrosło legendą. Świetne walki 3WAY. Solowe konflikty z panami wyżej były również ciekawe. Chociaż kolejne podejście do story z Danielsem w 2013 roku było już wyharatane na maxa i ich 12345 walka z kolei potrafiła potwornie znudzić...

- vs. Kurt Angle - stworzyli serię prawdziwych klasyków. Mieli konkretny storyline w 2008 roku, dzięki któremu AJ z cipowatego heela przeszedł w mocnego face'a. Pamiętam to wciąż dosyć dobrze i bardzo mi się to wówczas podobało. Beatdown na Impact przed Slammiversary był miodny. Ich walka z Hard Justice z 2008 była niesamowita i chyba najlepsza w ich wykonaniu, chociaż match na Impact z 4 stycznia 2010 i drugiego podejścia do ich feudu była również nieziemska. Ostatnie ich walki w 2013 roku również zachwycały. Ta dwójka świetnie się rozumiała w ringu i każde ich spotkanie pozostawiało miłe wspomnienia.

- & Daniels vs. LAX - story z czasów, gdy zacząłem oglądać TNA. Świetne segmenty i walki w tym pamiętny ultimate x na No Surrender i six sides of steel na Bound For Glory 2006.

- vs. Abyss - mieli ciekawego feuda w 2004 roku z czasów, gdy TNA nagrywało ppv co tydzień. Było kilka ciekawych walk, w jednej z nich AJ wykonał ciekawego dive'a z rampy. Ich walka z LockDown w 2005 roku to wciąż jedna z moich ulubionych walk.

I wiele, wiele innych. W New Japan skroił do tej pory ciekawe serie z Okadą i Tanahashim.

Potrafił również przyjąć wiele mocarnych bumpów, ciężko zapomnieć upadek z lin ultimate x na Final Resolution 2005, gdzie po dropkicku Petey Williamsa zrobił salto w locie i niemal upadł centralnie na kark. Na Slammiversary 2007 Joe zrzucił go z klatki King of the Mountain na stół komentatorski w bardzo efektowny sposób. Wiele innych przykładów by się znalazło - upadek z konstrukcji elevation x na Destination X 2007, czy z klatki na LockDown tego samego roku. AJ naprawdę zapracował na swoje pieniądze w TNA i powinni się wstydzić, nie wystosowując mu odpowiedniego kontraktu.

Co mnie odpychało?

To oczywiście nie była wina AJ'a, tylko bookerów, ale nie mogłem zdzierżyć jego cipowatego heelowego runu w 2007 i połowie 2008 roku. Robili z niego idiotę, ubierali w stroje indyka i renifera oraz ograniczyli ringowo. Chociaż motywy z Christian Coalition bywały śmieszne. Jego story z Clarie Lynch i niekończące się walki z Danielsem w 2013 były również bolesne. Postawienie go obok Rica Flaira, tlenienie włosów i obieranie w kostium Nature Boy'a w 2010 roku było również kiepskie.

Najgorsze waki?

AJ ma to do siebie, że nawet z słabymi przeciwnikami potrafił skleić coś przyzwoitego. Zwykle to on prowadzi i nadaje tempo. Pamiętam jednak walkę na zasadach "MMA" z Frankiem Triggiem na No Surrender 2008, która była trudna w odbiorze. Poza tym wypadał zwykle dobrze, chociaż niektóre heelowe walki z 2010 roku, gdy robiono z niego pseudo-Flaira były nie do oglądania. Nie chodzi o to, że się w nich nie wyrabiał, ale po prostu pomysł był poroniony.

Najlepsze

vs. Low Ki - ROH 2002

vs. Low Ki vs. Paul London - ROH 1st Anniversary Show 2003

vs. Abyss - LockDown 2005

vs. Daniels vs. Joe - Unbreakable 2005/Hardcore War 2006/Turning Point 2009

vs. Joe - Turning Point 2005

vs. Angle - Hard Justice 2008/Impact 4/01/10/Slammiversary 2013

vs. Naito - G1 Climax 2014

vs. Suzuki - G1 Climax 2014

vs. Tanahashi - The New Beginning 2015

I w sumie tyle. Gdybym się dłużej zastanowił, to rozpisałbym się bardziej na temat walk.

Zapraszam do dyskusji!

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

12

• IOOT_DZIKO

6

• DonCarlos

4

• badziewiarz

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

AJ Styles jest moim pierwszym idolem, któremu zacząłem markować po tym jak oglądałem jego walki w TNA na eurosporcie w takim wieku, że jeszcze mało co z tego biznesu rozumiałem. Nie zmienia to faktu, że od razu przemówiły do mnie jego niesamowite umiejętności ringowe. Kibicowałem mu we wszystkich odsłonach zarówno w dywizji X'ów, za czasów wyżej wspomnianych 3wayów, feudu z LAX, czy w heelowej odsłonie za czasów Team Cage. No i po paru latach jak już trochę bardziej na serio zajawiłem się wrestlingiem, wcale się na nim nie zawiodłem, a ponadto po prostu w pełni zrozumiałem jego fenomen. Według mnie TNA w dużej mierze zmarnowało jego potencjał, dając mu tak mało runów z głównym pasem, angażując go w kilka beznadziejnych programów (Claire Lynch, Flair v2.), czy przede wszystkim tym, że pozwolili mu odejść, bo to w końcu u nich rozkwitł i stał się gwiazdą której chcą wszędzie, przecież nawet Nochal chcę go ściągnąć do NXT, pomimo wieku. W NJPW jest zaangażowany w jeden z ciekawszych programów ostatnich lat, według mnie trochę nadużywają interwencji, ale cóż nie ma bookerów idealnych. Po za tym mamy szansę zobaczyć prawdziwe dream matche z udziałem gwiazd NJPW, czy od pewnego czasu także ROH, tu można rzucić chociażby 6 man tag z BITW, czy walkę z Adamem Colem z WOTW.

Co mnie odpychało?

Po za wcześniej wspomnianymi beznadziejnymi programami, raczej nic takiego nie ma. Nie zmienia to faktu, że AJ mógłby wykręcić dobre show nawet w squashu na Superstars.

Najgorsze waki?

Przychodzi mi do głowy tylko podróba Montreal screw jobu w walce z Kurtem Angle, ale raczej nie ze względu na walkę, a na perfidne ksero, bodajże nawet z tym samym sędziom.

Najlepsze walki?

vs Low Ki ROH 202

vs Chris Sabin vs Petey Williams Ultiamte X 2005 Final Resolution

vs Samo Joe vs Christopher Daniels 2006

vs Kurt Angle

vs. Tanahashi - The New Beginning 2015

vs Ricochet HOG

Entharios - wyszczególniłeś Styles vs. Ricochet. Aż tak bardzo Ci się to podobało? To rzeczywiście "dream match", ale potencjał całkowicie niewykorzystany. Przede wszystkim oprawa - luźne przymocowane liny ringowe, co sprawiało, że prawie w ogóle nie było akcji z narożnika oraz zakończenie remisem. Dla mnie to był ogromny zawód. Gdyby zorganizowano to w jakiejś poważniejszej federacji od House of Glory i zadbano o lepszy rezultat byłby ciekawy spektakl. O wiele lepiej wyszła walka AJ'a i Morrisona, czyli kolejna mała walka marzeń zaserwowana w tym roku. ;)

I jako, że to luźny topic...

AJ vs. Okada z "Dominion" było boskie. Nie było to pierwsze ich spotkanie, ale dopiero teraz ograniczono denerwujące interwencje Bullet Club do minimum i dano im czas na odpalenie klasyka na który od dawna czekaliśmy.

Blok AJ'a w nadchodzącym turnieju G1 Climax zapowiada się smakowicie. Przede wszystkim - AJ vs. SHIBATA :shock: Poza tym czekają jeszcze starcia z Naito, Ibushim i Tanahashi'm, które gdy ostatnio się z nimi mierzył wypadały świetnie. AJ pokaże jeszcze wiele w tym roku! :)

A i właśnie - Austin Aries odszedł z TNA i wraca do Ring of Honor gdzie występuje bohater tego wątku. Walczyli już w przeszłości, ale nigdy niewykorzystano ich potencjału całkowicie. Liczę na ich walkę w przyszłości.

Dla mnie ta walka była po prostu tak wyczekiwana, że nie ważne, jakby to rozwiązali, to luźno weszła by do zbioru zapamiętanych. Zgadzam się, że była masa niedociągnięć, ale to w końcu AJ Styles vs Ricochet. Walka z Morrisonem, była na pewno lepsza pod względem technicznym, ale przynajmniej mi szał na niego zdążył opaść po odejściu z WWE i dopiero teraz powrócił, po tym jak mogłem zobaczyć jego występy w LU. No i ogólnie to te walki dawałem tak na szybko z pamięci (ewentualnie sprawdzałem sobie galę) więc jakoś bardzo wiążące to nie jest ;d.

Co do walki z Okadą z Dominion, to chyba najlepsze dotąd starcie tego duetu. Dziwią mnie tylko te przegrane Bullet Clubu, zarówno Omega i Styles stracili pasy, stajni zostały tylko obie wersje pasów tt. Myślę, że AJ może serio odejść do NXT w 2016 i będą prowadzić do jakiejś zmiany lidera lub rozpadu. Boję się trochę, jego kariery w WWE, bo nigdy nie wiadomo jak go tam poprowadzą, a w NJPW naprawdę dobrze się go ogląda plus jego kontrakt nie jest na wyłączność, więc można go oglądać w Indy, co się skończy jeśli przejdzie do Vinca.

• 6 miesięcy temu...

AJ Styles po rozstaniu się z Ring of Honor i New Japan Pro Wrestling, pożegnał się wczoraj z ostatnim regularnie odwiedzanym przez niego terytorium - Revolution Pro z UK. Stracił główny pas federacji na rzecz Zacka Sabre Jr. i miał coś do powiedzenia również odnośnie Royal Rumble:

"I don't know what the future holds for me. (fans chant Royal Rumble) I'll tell you what... if I'm not recovering from some weird armbar submission and there's a spot in the Royal Rumble... (fans chant "you deserve it") I don't deserve a thing, I don't deserve you but I'll tell you, if you put me in that Royal Rumble I'll kick some ass for you guys."

Nie ma już żadnych wątpliwości. Its reeeeeeal! :twisted:

• Reputacja:   10
  • Styl:  BGZ

Powyżej artykuł.

WWE obawia się, że fani nie będą wiedzieli kim jest Styles :waving:

915802072594e34bce782c.jpg

@Dziko - Będą wiedzieli. W sieci o nikim innym od czasu Wrestle Kingdom się nie mówi. Ludzie mający internet, czyli... wszyscy obecnie wiedzą. Casuale, którzy znają WWE z tv i nie szukają w sieci zapewne nie dbają o to kto jest na ekranie, bo nie zaglebiają się za bardzo. To tak jak casualowo odpalić film - interesuje Cię otoczka, fabuła, a nie rozmienianie na czynniki pierwsze nazwisk aktorów.

Także nie tyle ważne jest to, czy go poznają, a bardziej to, czy jako debiutant będzie potrafił zbratać sobie publikę i poruszać się odpowiednio w ringu - względem układu kamer i tak dalej. Tego właśnie uczą w NXT. AJ ma wieloletnie doświadczenie w występach telewizyjnych i może ten próg ominąć.

TNA właśnie publicznie oskarżyło AJ Stylesa o niewywiązanie się z kontraktu, który był rzekomo podpisany w grudniu!

Jestem na telefonie, także bez zabawy w tłumaczenie wklejam link:

http://www.tnawrestling.com/Search-List ... -AJ-Styles

Próba uzyskania rozgłosu na ogromnym hajpie jaki jest na AJa ostatnio czy faktycznie zostali tak źle potraktowani? Nawet gdyby, to czy profesjonalnym jest prać takie brudy publicznie?

Hm...

Wątpię by wyciągali coś takiego gdyby to nie była prawda. Widać AJ rzeczywiście podpisał kontrakt nie spodziewając się lepszych ofert, a gdy pojawiła się okazja na większe hajsy uznał że jeszcze może jakoś zerwać umowę z TNA. ch***y ruch z jego strony, ale pewnie hajs się zgadza :t_up:

• Reputacja:   0

Ja jakoś w Stylesie nie widzę wybawiciela WWE. Fakt jest to wrestler dobry, ale nigdy też nie wiązałem z nim jakichś wielkich nadziei, śledziłem jego karierę, i szczerze powiedziawszy jakoś wolę Ariesa od niego.

Wywiad tuż przed debiutem:

Debiut AJ Stylesa w WWE:

Wywiad po debiucie:

Twitter:

[tweet]

[/tweet]

Co ciekawe brudzące ostatnio TNA również zabrało głos:

[tweet]

[/tweet]

[tweet]

[/tweet]

Poza tym koszulki AJ Stylesa wystawione przez WWE do sklepów wyprzedały wszystkie zasoby w ciągu zaledwie 2 godzin! Oby dało im to do myślenia. :t_up:

Poza tym koszulki AJ Stylesa wystawione przez WWE do sklepów wyprzedały wszystkie zasoby w ciągu zaledwie 2 godzin!

No to już solidny powód by dostał 36 dniowy reign z pasem US/IC.

Przypominam wszystkim, że on jest ZA MAŁY, a bycie wirtuozem ringu w krainie zwanej WWE nie gwarantuje niczego. (dobrze, że chociaż te koszulki opchnął).

Oby dało im to do myślenia.

To było kiedyś jakieś myślenie w WWE po 2005 roku? Nie ma szans na zostanie "twarzą" - skoro od zawsze kojarzony był/jest/będzie z konkurencją. Jak by to brzmiało gdyby TNA napisało by na swojej stronie, że ich wychowanek/złote dziecie/czy tam inne rupiecie zostały mistrzem WWE. W RR zebrał oklep od każdego i wyleciał bez słowa. Ludzie się zachwycają, wróżą mu przyszłość z fusów po porannej kawie, a prawda jest taka, że był by to debiut udany gdyby wszedł jako 30 i wygrał.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Styles jest za mały? To już nie są lata 80 czy 90. Wystarczy spojrzeć na sukces Daniela Bryana czy Setha Rollinsa. Oni również gabarytami nie grzeszą. Poza tym czy ktoś liczy na to, by został twarzą federacji? Nie tylko o to przecież chodzi. Nie każdy musi być Ceną, Rockiem, czy Hoganem by mieć udaną karierę.

Czy w RR było aż tak źle? Budowanie fanbase nie polega tylko na samych sukcesach. Miał dać się poobijać, pokazać jak zajebiście sprzedaje te akcje. Wykazać się przed wielką publiką, by poznali go najpierw z tej strony.

Debiut był udany moim zdaniem, no ale każdy ma swoje zdanie.

btw. zajebisty theme song Stylesa jest już w sieci:

Ja też nie uważam żeby debiut Stylesa był jakoś mocno krzywdzący zarówno dla fanów czy jego kariery.

Przecież rzeczywiście tak jest, że póki Vince trzyma tam władzę, to prędzej zwycięstwo w tej walce otrzyma powracający syf Great Khali, aniżeli debiutujący Styles, który - jak dobrze wiemy - nie mieści się w ramie mistrza federacji dla Vincenta.

Ja tam też jestem zadowolony z jego występu. Chociaż nigdy jakimś wielkim fanem nie byłem, ale zawsze to lepsze przywitanie na start w federacji i utrzymanie się w ringu te pół godziny, niż eliminacji w pół minuty. Styles był dużo lepiej zabukowany niż taki klocek Roman przecież. To pokazuje, że Vinnie już od dawna powinien przebywać na fotelu i oglądać swoje dzieło wyłącznie przez tv, bo pierdoli mu się w głowie na starość.

Na koniec - pozostaje mieć nadzieję, że transfer takiej gwiazdy indy jak Styles nie okaże się jakimś beznadziejnym pomysłem i że za kilka tygodni nie zobaczymy go już jako kolejnego członka Prime Time Playersów czy innego ekskluzywnego, prywatnego jobbera-murzyna dla emerytów, którzy będą chcieli wpaść na jedną walkę.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

f9go4n.jpg

Taka ciekawostka znaleziona dzisiaj na fejsie. Dodać do tego można też CMLL Anniversary Show i AAA TripleMania w których też brał udział i jest komplet. Imponujące. 8)

• Reputacja:   10
  • Styl:  BGZ

Sorry IILek, musiałem :D

5109cc1261aefc313acc672490653530be32ce960333b9019916554165adf271.jpg

915802072594e34bce782c.jpg