Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tragiczny wypadek na polskiej gali MZW "Champion War"

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 073
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Z przykrością wstawiam newsa traktującego o wypadku prowadzącym do tragedii na gali polskiej federacji wrestlingowej MZW.

OŚWIADCZENIE:

Z przykrością informujemy, że nasza zawodniczka Akira odeszła... Na razie nie są znane przyczyny jej śmierci. Sprawa jest badana.

Na chwilę obecną organizacja pogrąża się w żałobie i zawiesza swoja działalność na czas nieokreślony.

Akira pozostanie na zawsze w naszych sercach.

Niech spoczywa w pokoju.

Maniac Zone Wrestling

Artykuły na ten temat:

- nto.pl

- gazeta.pl

Jak to mówiło niegdyś WWE - Tak, to jest rozrywka, ale ryzyko jest prawdziwe. Nabieram pokory i podziwiam jeszcze bardziej każdego profesjonalnego zapaśnika, który kiedykolwiek postawił nogę w ringu niezależnie od poziomu walk.

Spoczywaj w spokoju. Szczere wyrazy współczucia dla rodziny.

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• lygrys

5

• IIL

2

• DonCarlos

2

• LoboTaker

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Przejebana sytuacja. Prawdopodobnie koniec zabawy w wrestling w Naszym kraju, teraz czarno na białym widać co może się wydarzyć kiedy trenuje się bez profesjonalnego szkolenia.

• Reputacja:   2

I dodajmy jeszcze, że miała tylko 16 lat... Niech spoczywa w spokoju, taki debiut, że w trumnie wylądowała :(

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Przejebana sytuacja. Prawdopodobnie koniec zabawy w wrestling w Naszym kraju, teraz czarno na białym widać co może się wydarzyć kiedy trenuje się bez profesjonalnego szkolenia.

DDW (mają się bawić w Cosplay) od 24 do 26 Lipca robi pokazy na Baltikonie w Sopocie.

Na razie Baltikon nie odwołał walk wrestlingowych.

Najsmutniejsze jest to, że problemem polskie wrestlingu nie jest brak kasy na profesjonalny ring, tylko brak doświadczonych i odpowiedzialnych trenerów.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

• Reputacja:   1

Nie mówię że od razu odwołają jakieś już przybite występy, DDW w końcu nie miało z tym nic wspólnego, ale na pewno przyszłość nabiera ciemnych barw. Zła prasa może rozbić nawet najlepszy biznes, a szczególnie tak niemrawy jak PSW.

Brak trenerów, brak jakiejkolwiek opieki medycznej, już tam nie wymagam żeby mieli karetkę i pół szpitala podczas gali, ale myślę że o jednego czy dwóch ratowników medycznych można było się postarać.

• Reputacja:   1 073
  • Styl:  Ciemny

Problem kompetencji osób, które trenują młodzież w Polsce jest naprawdę poważny. Uważam, że ani Jędruś Bułecka, ani Don Roid nie mają na tyle przede wszystkim praktyki by udzielać takich lekcji. Tak czy inaczej - taka tragedia nie powinna być okazją na roztrząsanie ich umiejętności, bo po prostu nie wypada.

Ciekaw jestem jak potoczą się losy MZW, które przyznam rozwijało się dosyć gwałtownie i spodziewałem się szybszego rozwoju od DDW.

Można kwestionować to czy Don Roid i Kamil Aleksander (to on z Pięknym Kawalerem prowadzą szkółkę w Gdańsku), ale historia DDW pokazuje że są osobami odpowiedzialnymi.

Jak na razie w DDW najpoważniejszą kontuzją był złamany nos MIRY.

Z tego co widziałem na DDW House Show 1 & 2 adepci byli bardzo ograniczani w ringu.

Wystarczy sobie porównać jak wyglądała walka Roida z Straceńcem na gali DDW, a co Shadow robił w MZW i jak często botchował w 450 splash.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

P.S.

• 1 miesiąc temu...

fb.com/ManiacZoneWrestling[/url]"]Drodzy fani, pragniemy poinformować, że niedługo zostanie zakończona sprawa dotycząca śmierci naszej zawodniczki Akiry. Przyczyną śmierci była ukryta choroba, o której nikt nie wiedział. Więcej informacji podamy wkrótce. Pragniemy też poinformować, że jeszcze przez miesiąc pozostajemy w żałobie, natomiast od września planujemy wznowienie MZW. Niedługo pojawi się także odnowiona wersja naszej strony www. Pragniemy również podziękować wszystkim fanom za wsparcie w tym ciężkim dla nas czasie.

P.S.

No i to jest to .. może przesadzam ale przed każdym sportem powinno się wykonać badania sam na własnej skórze to odczułem...

• 2 tygodnie później...

nto.pl[/url]"]Nie ma winnych wypadku na gali wrestlingu w Głuchołazach

Prokuratura w Prudniku umorzyła dochodzenie w sprawie śmierci 16-letniej zawodniczki wrestlingu, która zmarła po nieszczęśliwym wypadku w czasie gali tego sportu w Głuchołazach.

Dziewczyna o pseudonimie Akira, mieszkanka Wrocławia, występowała na ringu z inną zawodniczką w czasie pojedynku reżyserowanego na brutalny.

Po ostatnim upadku i gongu kończącym rundę nie podniosła się z maty. Nieprzytomna trafiła do szpitala w Nysie, gdzie zmarła kilka dni później.

Dochodzenie ustaliło, że w czasie zawodów nie popełniono błędów. Organizacja sportowa Akiry w internecie umieściła oświadczenie, że przyczyną jej śmierci była ukryta choroba, o której nikt nie wiedział.

facebook.com/ManiacZoneWrestling[/url]"]5 września planujemy pokaz MZW w Opawie. O szczegołach poinformujemy Was wkrótce!

P.S.

Ja nie jestem zwolennikiem tego by nieletni trenowali wrestling w Polsce, bo:

1. Jak bym miał dziecko w wieku 15-17 lat to by się nie zgodził na to by trenował wrestling.

2. Lepiej niech to będzie świadoma decyzja, pełnoletniej osoby, która opłaca trening z własnych, przez siebie zarobionym pieniędzy. Poza tym po śmierci Akiry wydziałem posty laików typu "Widac cenko sie przedzie w szolbiznesie, jezel 16-letnie dziewczyny wystawia sie w wrestlingu"

3. Jak nieletni ginie w ringu, to jest to większy szok niż by to było osoba pełnoletnia - trudniej jest potem odbudować wizerunek.

4. Polscy wrestlerzy za rzadko trenują: Nie wiem jak często MZW, więc tylko że DDW ma regularne treningi 2 dniowe co miesiąc. Zagranicą adepci trenują kilka razy w tygodniu.

Oczywiście to tylko moje przemyślenia i nie mam zamiaru mówić trenerom jak mają prowadzić swoją szkołę i jakie osoby trenować.

Dodano:

facebook.com/AttitudeMowi[/url]"]Postanowione! Kolejny odcinek Attitude Mówi odbędzie się już w środę (19.08) o godzinie 19.00. Poruszymy tematy tradycyjne, jak i te nieco trudniejsze. Pierwszy raz od tragicznego wypadku na gali Champions War, publicznie wystąpi przedstawiciel Maniac Zone Wrestling. Nie będzie to dla niego łatwe, dlatego traktowane to będzie, jako oświadczenie federacji w sprawie Akiry. Wszyscy zainteresowani tą częścią powinni być punktualni, gdyż od niej zaczniemy. Następnie przejdziemy do wątków bardziej tradycyjnych, czyli gal NXT TakeOver Brooklyn i SummerSlam, a kończąc na Q&A. Termin nietypowy, więc i z typowaniem może być różnie, ale postaramy się nakreślić możliwe scenariusze.

P.S.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Bastian
      Oba Femi mówiąc, że wygra King of the Ring, nawiązując przy tym do tekstu Paula Heymana o spoilerze, spoileruje wręcz interwencję Brocka Lesnara w swojej walce, prawdopodobnie na Night of Champions. "Bestia" pozbawi "Rulera" korony i rewanż na SummerSlam gotowy. WWE, tak bardzo cierpiące na brak ikon pokroju Rocka, Austina czy Ceny, ciągle stawiające na Reignsa, Punka czy Rhodesa, mając gotowy materiał na mistrza, zaserwuje mu na drugiej najważniejszej gali roku trzecią walkę z part timerem. 
    • Grins
      AEW to nawet w plakatach niszczy WWE, chociaż w ostatnim czasie WWE przykłada się do swoich opraw graficznych to i tak AEW nad nimi góruję pod tym względem. 
    • CzaQ
      Jak Ty mnie znasz  Musiałem wygoglować, ale było warto
    • Jeffrey Nero
      Super plakaty promujące najbliższe Dynamite.  
    • MattDevitto
      Widziałem to w kilku źródłach, więc pewnie tak - cieszy przede wszystkim to, że NJPW bierze kogoś z Japonii, już dawno tak powinni wzmacniać roster.
  • Dodaj nową pozycję...