Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Smutna prawda o wrestling'u...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

HBO REAL SPORTS - DEATHS IN WRESTLING

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

5

• rocket

5

• Romo

3

• RUCK FULES

3

Top użytkownicy w tym temacie

przecież to oczywiste ze ludzie odchodza... we wielu sposrtach były rózne przypadki śmierci itp...

30647399048b9a5c265ace.jpg

Ale założyłeś temat :roll: pitbulljames, napisał to co ja chciałem napisać więc nie mam tu nic do dodania
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Obejrzałem to wczoraj, hmm sprawe wałkujemy w sumie przy każdej śmierci wrestlera (a tych jest sporo).

we wielu sposrtach były rózne przypadki śmierci itp...

.. ale akurat w przypadku wrestlingu ilość zgonów jest o wiele większa. Jest za to odpowiedzialny styl życia wrestlerów w latach 80-90..

Dla mnie najciekawsza była odpowiedź Teddy Harta.. że jak się nie przebije wyżej teraz to będzie musiał poszukać innej drogi (sterydy) bo trzeba być dużym/wielkim potężnym w tym biznesie aby publika cię "kupowała". I to jest najgorsze.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

. ale akurat w przypadku wrestlingu ilość zgonów jest o wiele większa. Jest za to odpowiedzialny styl życia wrestlerów w latach 80-90..

ja mysle ze nadal wrestlerzy prowada mocno niezdrowy tryb zycia....sterydy alkohol srodki przeciwbolowe...mieszanka wybuchowa :?

1480916194a0b1a85edad5.jpg

pitbulljames & the sandman :arrow: naprawdę nie chcę być złośliwy, ale chyba macie problemy z angielskim.

ten program nie dotyczy żadnych "przypadków śmierci", które zdarzają się w "wielu sportach", tylko tego, że wrestlerzy w porównaniu z reprezentantami innych dyscyplin padają jak muchy.

prowadzą tryb życia, któremu bliżej do gwiazd rock'a niż zawodowych sportowców. nikt nie broni ich praw, nie kontroluje promotorów, którzy wyciskają ich jak cytryny i stawiają pod olbrzymią presją.

normalnie qwa przypomina to niewolnictwo albo sytuację dziewiętnastowiecznych robotników. no i widać tam jaki z vince'a !@#$%.

Przecież to niekoniecznie wina Vinca...nikomu nie kazał zostać pro wrestlerem jak już ktoś sie zabiera do tego to wie czym to grozi...

Tak więc nie oskarżaj Vinca...bo dzięki niemu oglądasz WWE a byłby pewnie płacz gdyby tak ci nagle padło WWE nie ??

Więc według mnie nie ma w tym nic smutnego bo każdy jest zapewne swiadomy tego co robi...bo oni takich grają twardych...ale tak naprawde to też są ludzie tacy jak wszyscy. I zdają sobie sprawe że długo w takim trybie mogą nie pożyć. Ale raz sie żyje...robią to co kochają...i chwała im za to.

Aha..no i masz racje ze mam problemy a nagielskim bo nie łapie co tam gadają itp...ale mniej więcej temat rozumiem...bo co nie ze sluchu to sie zawsze coś wyobrazi o czym mogą gadać ....ale nie bój sie nie obrażam sie szybko ;)

30647399048b9a5c265ace.jpg

• Reputacja:   1

Mym zdaniem to samo bycie wrestlerem nie oznacza od razu zazywanie używek wszelakiego rodzaju. Tak, Raven, Eddie Guerrero, RVD, Vampiro są znani z tego, że lubią MJ, albo % w napojach, ale są też przykłady zdrowego trybu życia u wrestlerów - Lance Storm, CM Punk. To zalezy bardziej od osobowości, niż wykonywanej profesji.

Dokladnie jak Vaclaw pisze. Wszystko zalezy od osobowosci, jakim sie jest czlowiekiem. Wielu sportowcow (np polskich pilakrzy) lubi dac w szyje, a wrestlerzy lubia dac w zyle i potem sa efekty.

Wrestling jest jedna z bardziej kontuzjogennych dyscyplin sportu(o ile zaliczymy go do sportu). Rozumiem ze wrestlerzy nie wytrzymuja bolu i biora nieracjonalne ilosci medykamentow na jego usmiezenie ale laczenie ich z alkocholem to glupota.

Wiekszosc zgonow jest wynikiem postepowania samych wrestlerow a nie profesji (wrestlingu). Jedyny przypadek gdzie zawinil "wrestling" to smierc Owena Harta.

Jezeli Vince zmuszalby kogos do brania sterydow to wowczas moznaby bylo go obwiniac o cos a jezeli jest tylko oglne pojecie ze pushuje "duzych chlopcow" to powinno sie zmienic federacje jezeli sie ma talent (a jezeli nie ma to profesje:P) Prawda jest taka ze koksuja kolesie ktorzy nie nadaja sie do wrestlingu - nie maja umiejetnosci. Robia to po to by dostac push i zarobic kase ale na wlasna odpowiedzialnosc(jedyny steryd za talentem jakiego znam to Scott Steiner,kiedys ofcoz). Utalentowani zawodnicy (Benoit, Angle, Hart, Rock, Austin, HBK, Sting, Flair, Booker T itd) nie musza koksowac by byc na szczycie.

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Windows

Utalentowani zawodnicy (Benoit, Angle, Hart, Rock, Austin, HBK, Sting, Flair, Booker T itd) nie musza koksowac by byc na szczycie.

Nic podobnego. U Vince'a nie wystarczy talent - w przeciwnym razie taki HBK czy Hitman trzymali by tytuł dożywotnio. U Vinnie'go liczą się gabaryty i dla tego w WWE brylują "talenty" pokroju Batisty czy Lashley'a. Co do osób, które wymieniłeś w nawiasie, to HBK bankowo koksował kiedy miał dostać pierwszy raz HW Title'a, Flair - 100% we wcześniejszych latach, to samo Austin, Sting (był zawodowym kulturystą a więc i bankowo kosiarzem) czy Angle (porównaj sobie to jak wygląda teraz a jak wyglądał kiedy zaczynał u Vince'a). Presja "gabarytów" w WWE jest ogromna i większość przypushowanych osób woli dmuchać na zimne i asekuracyjnie "przykoksować" (co by rozwiać obiekcje MacMachona) niż narazić się na spadek z piedestału.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

WWE brylują "talenty" pokroju Batisty czy Lashley'a. Co do osób, które wymieniłeś w nawiasie, to HBK bankowo koksował kiedy miał dostać pierwszy raz HW Title'a, Flair - 100% we wcześniejszych latach, to samo Austin, Sting (był zawodowym kulturystą a więc i bankowo kosiarzem) czy Angle (porównaj sobie to jak wygląda teraz a jak wyglądał kiedy zaczynał u Vince'a). Presja "gabarytów" w WWE jest ogromna i większość przypushowanych osób woli dmuchać na zimne i asekuracyjnie "przykoksować" (co by rozwiać obiekcje MacMachona) niż narazić się na spadek z piedestału.

zgadzam sie z Toba...Vince promuje tylko miesniakow napakowanych wiec to popycha zawodnikow do koksu..dobrym przykladem jest Mysterio spojrzmy na to jak wygladal w WCW a jak wyglada teraz...do tego przez nabranie ciazaru i miesni stracil zwinnosc..

1480916194a0b1a85edad5.jpg

Rzeczywiście prawdą jest że każdy wrestrel coś bierze tylko zależy w jakiś ilościach .Dobry przykładem "rozbudowowy" mięśniowej jest "Legend Killer" Randy Orton zobaczcie jak Randy wyglądał 3-4 lata temu prawie wcale nie był na koksowany i porównajcie sobie z tym jak wyglądał 2-3 miesiące temu w tym czasie naprawde pakował w siebie bardzo dużo tego gówna i wyglądał nie za ciekawie .Na szczęście teraz wraca powoli do normalności i od razu jest szybszy i zwinniejszy.

Prawdą jest też że WWE daje duży push dużym wresterelom CHOĆ gdy patrzy się na takiego John'a Cena to wydaje że nie koniecznie musi coś brać .Choć jestem przekonany na 100% że bierze coś na wzmocnienie swego ciała .

Tak samo jak wymieniony wcześniej Cm Punk być może nie bierze tego aż tak dużo ale na pewno coś sobie dodaje niezdrowego.NIESTETY!!!

John Cena (ale sobie pseudo wybrałeś :lol: ), co do Cm Punka to nie mam wątpliwości, że nie bierze niczego, od czego mógłby się uzależnić, więc mocniejsze środki są u niego wyklucozne. Ten kolo naprawde hołduje ideologi streight edge, przykładem niech będzie fakt, że po pewnej walce miał pękniętą czaskę i odmówił przyjęcia środków przeciwbólowych, gdyż istniało prawdopodobieństwo, że się od nch może uzaleznić

Ten kolo naprawde hołduje ideologi streight edge, przykładem niech będzie fakt, że po pewnej walce miał pękniętą czaskę i odmówił przyjęcia środków przeciwbólowych, gdyż istniało prawdopodobieństwo, że się od nch może uzaleznić

Kurde, to już przesada, skojarzyło mi się to ze Świadkami Jehowy, którzy odmawiają transfuzji krwi, nawet jeśli może to uratować im życie. Bycie zasadniczym i bezkompromisowym to jedno, ale trzeba uważać by nie przekroczyć pewnej rozsądnej granicy.

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

John Cena (ale sobie pseudo wybrałeś

Haha wiem że idiotyczne :P ale to dlatego że kiedyś go lubiłem i tak się zalogowałem teraz bym to chetnie zmienił:P .

A jeśli o chodzi o Punka to być może się mylę i skoro podajesz taki przykład to na pewno się pomyliłem .Ale to niestety jeden z nie wielu :(.

Chwała mu za To:)