Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Niewidoczny problem WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak wiemy już od kilku lat John Cena trzęsie największą i najpopularniejszą federacją na świecie. Lista pokonanych robi wrażenie - Y2J, obrona tytułu w Elimination Chamber, HHH, odzyskanie szybko tytułu od Edga, na WM HBK a następnie pokonanie Umagi i Khaliego czyli potworów federacji. Oczywiście lista ta jest dużo dłuższa ale te najbardziej zapadły mi w pamięć. Jasiu pokonał już chyba każdego na RAW. Nie oszukujmy się że powstaje nam nowy Hulk Hogan tyle że może być jeszcze gorzej. Cena nie walczy źle wręcz przeciwnie potrafi zrobić dobre walki sedno sprawy tkwi w tym że my fani wrestlingu już bardzo długo, jesteśmy zniesmaczeni tym co Jasiu zrobił z federacją. WWE popadło w schematy. Stworzyli ''boga'' którego nie można praktycznie czystko pokonać(syndrom Hulka Hogana czy Goldberga) i zaczynają mu podrzucać coraz to nowsze mięso armatnie. Oczywiście małolaci srają w gacie widząc co ich idol wyprawia. I w tym tkwi największy problem :!: WWE nie robi show pod nas fanów ale pod marków których w Stanach nie brakuje. Są oczywiście plusy i minusy. Największym plusem będzie to że WWE stale będzie na topie i będzie miało wysoką oglądalność no i dopływ $. Minusem jest spanie przed telewizorem/komputerem fanów dobrego wrestlingu. Nie ukrywamy że od 4/5 lat robi totalny bullshit. Bo to co zostało z bardzo wysokiego poziomu WWF i wczesnego WWE to tylko wspomnienie i kilka westchnień.

W drugiej lidze mamy Batiste, może nie jest w tej chwili champem ale ZNOWU jest contenderem. No dosłownie żal mi dupe ściska jak widzę że nowy champ ma feud z Batistą. No panowie bookerzy ileż można :?: Pozytywnie zaskoczyły mnie jego pojedynki z Takerem który potrafił odnaleźć wszystko co najlepsze i zrobić bardzo dobrą i emocjonującą walkę. Kolejny raz dobiła mnie głupota bookerów którzy wymyślili sobie że Edge będzie bał się Batisty przez co jakość meczów znacznie spadła. Edge potrafi zrobić przecież walki które na długo zostają w pamięci a tak wychodzą takie gnioty. Oby sytuacja się zmieniła i zaczął się feud z Mattem (walki z poprzedniego feudu podobno bardzo dobre). Batista może raz na jakiś czas pojawić się w ME ale jak już mówiłem nie tak często.

No i trzecia liga czyli ECW i Bobby 8) Wrestler z niego dobry, z charyzmą i mic skillsami już trochę gorzej. Według mnie bardzo dobrze prowadzony aż do przejścia z Smacka. Nie wiem czy Lashley nie chce czy nie może pokazać Hardcoru w swoich walkach ale tego mi w nim brakuje najbardziej(walki według mnie może zrobić bardzo dobre) W końcu jest ECW championem i to musi dać do myślenia. Lashley pokonuje wszystko co tylko się da Umage czy McMahonów. Ostatnio też na Ecw daje czadu. Według mnie to już przekroczyło granice zdrowego rozsądku i jestem zniesmaczony tym co wyprawiają bookerzy :evil: Przystopujcie go nieco bo nie będziemy mieli na co patrzeć w tej federacji za kilka lat.

Czy wogule możliwe jest przystopowanie pushu Terminatorom WWE?

Kto by wygrał w walce John Cena vs Batista vs Lashley?

Kto będzie następnym pogromcą?

A kto pogromcą pogromców?

Tylko czas pokaże:)

9 Czerwca 2007 Damian Dziki

8363302634890420816486.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SPoP

3

• Chindoos

2

• Spinebuster

2

• damiandziki

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

To ja moze na poczatek rzuce kilka technicznych uwag

1) Pisz w Wordzie z wlaczona autokorekta bledow ortograficznych

2) Po napisaniu tekstu przeczytaj calosc ze 3-4 razy. Unikniesz problemow z interpunkcja, a material przestanie wygladac, jakby byl pisany na kolanie w kwadrans.

Tekst wyglada jak skrypt do audio-felietonu :) No i dominuje CHAOS, ktory moglbys sprobowac jakos doprowadzic do porzadku.

Ponadto momentami widze, ze miotasz sie miedzy osoba zdajaca sobie sprawe z tego, ze wrestling jest fake, a kompletnym markiem ;)

Nie oszukujmy się że powstaje nam nowy Hulk Hogan tyle że może być jeszcze gorzej.

Pare kwiatkow takich jak ten znalazlem :)

Minusem jest spanie przed telewizorem/komputerem fanów dobrego wrestlingu.

Myslalem, ze juz wszyscy sie zgodzilismy co do zasady, ktora brzmi: Chcesz ogladac dobry wrestling, nie ogladaj WWE (z nielicznymi wyjatkami potwierdzajacymi regule :) )

Aczkolwiek sam pomysl na felieton dobry, ciekawe pytania na koncu i mam nadzieje, ze uda Ci sie rozkrecic tu jakas dyskusje :)

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

A to nie jest tak, że ostrogi felietonowe zdobywa się jako ukoronowanie kariery, a wcześniej trzeba terminować w innych formach?
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Kiedys prawdziwe legendy sceny zaczynaly od felietonow na rowni z raportami i biografiami, ktore przygotowywaly w ilosciach hurtowych :twisted:

Dzis kazdy moze napisac felieton - nawet koles, ktory zrobil ze 4 recapy z SD! i ma 1 (slownie jednego) die-hard-fana :twisted:

Dzis kazdy moze napisac felieton - nawet koles, ktory zrobil ze 4 recapy z SD! i ma 1 (slownie jednego) die-hard-fana :twisted:

Be careful what you wish for...

Widzisz Damian jaka dyskusja rozgorzała? ;)

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Taaa 8) Wszystkie uwagi mile widzane :) Następny będzie na stówę lepszy :grin:

8363302634890420816486.jpg

• Urządzenie:  Windows

Czasem mnie trafia, gdy widze, jak wielka opera mydlana stalo sie to WWE.

Wowczas szybko tlumacze sobie ostatni czlon nazwy i wstepuje we mnie blogie poczucie "rozluznienia przez zrozumienie". Mozna by sie sprzeczac czy Literze E najblizej gabarytowo do F, przez co Logo naprawde niewiele sie zmienia. A ze swiatowa organizacja werestlingu stala sie swiatowym cyrkiem, cóż ...

Idac za powyzszym tokiem rozumowania i patrzac na historie nie mozna sie dziwic ze McMahon chcial miec Ikone czasow wspolczesnych i takowa stworzyl. Hulk Hogan, Ultimate Warrior, Bret Hart, Degeneration X ( bo nie wydaje mi sie ze sam Shawn Michaels, ktory nie ma chyba takiego merchandisowego poweru jak kilku przed nim wymienionych i po nim, podobnie Undertaker), Stone Cold ( my favourite :) ), The Rock, Tripple H i w koncu John Cena.

Co do Batisty to mam dosc jego obecnosci w ME. I to nie to ze nie lubie go - wrecz przeciwnie, czuje, ze gosc ma to cos co powoduje ze jest Over z Publika ( widac kiedys bylo ze bardziej niz Cena) - tylko za to, iz wiemy, ze na razie nie zdobedzie on pasa. Wolalbym jakis ciekaw (czy to mozliwe?) "osobisty" (nie "czempionski") program z ktoryms z kilku monstrów.

Lashley - nie mam pojecia co o nim myslec. Gdyby to byl Scott Steiner widzial bym w nim next champa ( wspomnienia z WCW? ;) ). Widac ze McMahon poklada w nim nadzieje skoro podklada mu Umage, siebie i Shane'a, wydaje mi sie ze Main Eventerem bedzie kiepsciejszym niz Jasiu, a z Publika bedzie more Over. Czego jednak nie mozna McMahonowi odmowic to konsekwencji. Mimo gwizdow i buczen stawial na Cene i jakby bylo lepiej. Moze Vince karmi sie przyzwyczajeniem fana?

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

Niedawno był jakiś news o powrocie Sida do WWE, więc jest jeszcze jakaś nadzieja, że Jasiu zostanie pokonany :P
Hardcore way is the only way!

Niedawno był jakiś news o powrocie Sida do WWE, więc jest jeszcze jakaś nadzieja, że Jasiu zostanie pokonany

Sid podkładał się Goldbergowi, więc może być tylko nowym mięsem armatnim dla Jaśka. Jedyny ratunek to zięciunio Triple H

53541565549537ccb6a05f.jpg

Niby tak ale chyba nie po to sprowadzają Sida żeby robił za mięso armatnie? No chyba że się mylę :roll: Faktycznie zapomniałem o HHH, który z obecnego rosteru ma największe szanse pokonania Jaśka.
Hardcore way is the only way!

Sid podkładał się Goldbergowi, więc może być tylko nowym mięsem armatnim dla Jaśka.

Goldberg'owi podkładali się wszyscy, więc akurat to nie powinno być wyznacznikiem ;)

Co do powrotu Sid'a do WWE to mówię stanowcze NIE ;)

15974308365193fac7b7921.jpg

A ja jako licencjonowany Wrestlesyfiarz jestem jak najbardziej za sprowadzeniem bohatera najwieksza ilosci pomylek i zabawno-zenujacych sytuacji w biznesie.

Nie zapominajcie przy tym, ze ”Sid can botch even a shoot promo”

• 3 tygodnie później...

Sid Rules!! hehehehehe 47-letni Millenium Man na pewno nie zaskoczy Jasia

Cena to absolutnie nie ta liga Co Hogan, na szczescie. Jedyne w czym jest lepszy to sklepanie lepiej wygladajacej walki, ale co do psychologii w ringu juz jest sto lat za murzynami, ktorzy sa dwiescie lat za Hoganem. Jest to produkt na sile wpychany do gardla. Markuja mu nastolatki, ktore gdy troszke juz podrosna, zrozumieja swoj blad. Natomiast na widok Hogana na zywo, srali pod siebie z wrazenia nawet jego najbardziej zagorzali przecwnicy.

Batista i Lashely to jedna kategoria - kupa miesni, ja nie widze u nich ani charyzmy ani kontaktu z publika, poza okazyjnymi tauntami po dobrym counterze

adios

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg