Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWC SHOW #4

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Styles: Witamy już na 4 gali WWC, dzisiaj czekają nas dwie ostatnie walki I rundy o pas Heayvyweight

JBL: I dzisiaj wreszcie zobaczymy Sheltona Benjamina. Ten chłopak jest niesamowity!

Styles: Trudno się nie zgodzić, że ma talent, ale walka z Jeterem do łatwych zadań nie należy

JBL: Powiedziałem to już kilka razy i powiem kolejny raz: Shelton Benjamin będzie mistrzem, w tym turnieju nie ma godnych mu przeciwników!

Styles: No, ale fani WWC zbytnio nie dażą go szacunkiem, zawsze spotykają go gwizdy i buczenie...

JBL: Bo kibice WWC jeszcze nie wiedzą co jest dobre!

Styles: No słychać już muzykę Homicide'a to znaczy, że mamy pierwszą walkę!

Match: Homicide vs Gregory Helms

Końcówka: Homicide wykonał Yakuza Kick, ale zamiast w Helmsa trafił prosto w sędziego, który stracił kontakt ze światem. Homicide kontynuował walkę i przeważał. Wykonał Da Cop Killa i chciał policzyć Helmsa, ale sędzia nadal nie był przytomny. Homicide chciał go obudzić, ale długo to trwało, więc Helms zdążył pójść po krzesło. Gdy wrócił na ring Homicide się odwrócił, Helms go zaatakował krzesłem, ale Latynos zdążył zrobić unik, a zaraz potem kopnął w krzesło, które trafiło w twarz Helmsa. Homicide szybko obudził sędzięgo, tym razem skutecznie i policzył przeciwnika.

Winner: Homicide

Na backstage'u mamy wywiad z pierwszymi w historii WWC mistrzami Tag Team - Teddy Hartem i Harry Smithem. Obaj panowie nie ukrywają radości ze zdobycia tego tytułu i przyznają, że zrobią wszystko by utrzymać te pasy jak najdłużej. Do wywiadu wmieszali się Alex Shelley i Austin Aries, którzy chcą dostać szansę na walkę o pasy i zgłosili już to Dusty Rhodesowi. Hart poinformował, że Rhodes zarządził walkę: Aries i Shelley kontra El Generico i Jigsaw, a zwycięzca dostanie za tydzień title shot. Walka jest już za chwilę! Shelley i Aries zrobili tylko groźne miny i poszli walczyć.

TagTeam #1 Contenders Match: Shelley & Aries vs El Generico & Jigsaw

Końcówka: W ringu walczą Shelley i Jigsaw, a przeważa Alex. Chciał już wykonać swój cios kończący, ale Jigsaw zdołał się uwolnić, wykonał Satelitte Headscissors i natychmiast zmienił się z El Generico. Ten szybko wpadł na ring i chciał się rozprawić z Sheelleyem, ale Aries wmieszał się w wszystko, jednak nie na długo, bo wyleciał z ringu. El Generico bił jeszcze Shelleya, aż w końcu wykonał 450 Splash i wygrał.

Winner: El Generico & Jigsaw

Kolejny wywiad, którego udziela Alex Wright i mówi o walce z zeszłego tygodnia. Powiedział, że Jeter stracił u niego szacunek, ale jeśli tylko przyjdzie tu i go przeprosi to jest w stanie mu wybaczyć. Jeter przyszedł i powiedział, że Wright miał mu dać spokój, ale widocznie nie chce tego zrobić, więc Jeter sam to sobie załatwi i za tydzień odbędzie się kolejna walka między nimi - Loser Leaves WWC!

Heavyweight Title Tournament match: Jimmy Rave vs Vampiro

Końcówka: Vampiro przeważął w walce i wielokrotnie chciał spinować Rave'a, jednak ten dobrze sie bronił. W koncu sie zdenerował i wyszedł z ringu po kosz na śmieci. Próbuje wejść z nim na ring w celu rozwalenia go na głowie Rave'a, ale sędzia zaczyna mu grozić dyskwalifikacją. Wtedy spod ringu wychodzi Hero i wykonuje The Hero DDT na Rave'ie, a sędzia niczego nie widział. Hero uciekł z ringu, a Vampiro spinował Rave'a

Winner: Vampiro

Hero zaglądał zza ringu na pokonanego Rave'a, a ten podtrzymując się linek rzucał wulgarnymi hasłami w stronę Hero, którego jednak niewzruszały te hasła i tylko śmiał się pod nosem.

Styles: Wojna między Hero, a Rave'em robi się coraz ciekawsza!

JBL: Hero to mięczak! Nie dość, że nie chciał walczyć z Rave'em, przegrał z Deliriousem to teraz jeszcze przeszkadza w walce. A miał mieć szansę na Heavyweight Title... kto wpadł w ogóle na taki pomysł?

Styles: Pan Bischoff.

JBL: yyy... hmmm... ale najważniejsze, że teraz mamy walkę Sheltona Benjamina! Przyszłego WWC Heavyweight Champa!

Heavyweight Title Tournament match: Shelton Benjamin vs Johnny Jeter

Końcówka: Shelton był wyraźnie lepszy w tej walce i zmierzał ku jej zakończeniu. Jeter był bardzo poirytowany tym, że nic mu nie wychodziło. W końcu zdenerwował się na tyle, że machnął ręką i wyszedł z ringu zmierzając na backstage. Shelton zaczął się śmiać, ale potem pobiegł po Jetera i wrócił z nim na ring wykonując T-bone Suplex wygrywając całą walkę.

Winner: Shelton Benjamin

Shelton Benjamin radował się ze zwycięstwa, a JBL zgotował mu owację na stojąco. Był jednym z niewielu, którzy to zrobili. Tak zakończył się czwarty show WWC.

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Elliott

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: Marigold 1st Anniversary Series ~ Burning Desire - Dzień 2 Data: 31.05.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Fukuoka, Japan Arena: Acros Fukuoka Publiczność: 503 Format: Taped Data emisji: 02.06.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold 1st Anniversary Series ~ Burning Desire - Dzień 1 Data: 30.05.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Center Plaza Hall Publiczność: 310 Format: Taped Data emisji: 01.06.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 13 Data: 01.06.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ota City General Gymnasium Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Grishan
      Hmm... więc tak się za to zabrałeś. Nie jest źle, chociaż z punktu widzenia nowego czytelnika cały ten natłok informacji jest pewnie dosyć przytłaczający. Z mojej perspektywy (zarówno ta gala, jak i około czterdzieści kolejnych to będzie "powtórka z rozrywki") najciekawsze będą Twoje komentarze i próby przedstawienia "nowym" całego tła, jakie narosło przez te wszystkie lata i jestem szczerze ciekawy, jak sobie z tym poradzisz (również w kontekście ewentualnego wylądowania FWC w tym dziale). Samo show - gala jak gala, wiem co będzie dalej, więc mnie niczym nie zaskoczysz; z drugiej strony sporą frajdę sprawia mi wyłapywanie różnych smaczków w kontekście tego, co wiem o przyszłości. Podsumowując: mam wrażenie, że "próg wejścia" jeśli chodzi o śledzenie gal LoF jest dosyć wysoki i od siebie mogę tylko zapewnić, że warto dać tej federacji szansę. Jeśli ktoś lubi długofalowe story i zaskakujące rozwiązania - zachęcam.  
    • Grins
      Zelina i tak pójdzie dalej i za pewnie zdobędzie jako pierwsza meksykanka główne mistrzostwo, chociaż nie wiem zdobyła już jakaś babka z Meksyku głównego mistrzostwo kobiet w WWE? Jak nie, to pewnie ona będzie pierwsza ale dajmy jej czas dopiero co zdobyła swój pierwszy tytuł  nie ma co od razu pchać ją w główny obrazek to i tak dużo że rok temu podajże walczyła o główny pas czy tam dwa lata temu. 
  • Dodaj nową pozycję...