Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Who is Alojzy Bąbel?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

[glow=red]Hala sportowa w Szczecinie, House Show EWF - kilka dni przed kolejną Paloozą…[/glow]

Mimo, że odbywa się jeden z House Show potężnej wrestlingowej federacji EWF, hala wypełniona jest po brzegi fanami wrestlingu, natomiast na ringu natomiast walczy aktualnie kilku podrzędnych wrestlerów…

Kibice są niezbyt zachwyceni rozwojem walki i słychać buczenie, a nawet odgłosy ziewania. Dlaczego w takim razie zapłacili ciężkie pieniądze za kupno biletu? Bo powszechnie wiadomo, że na tego typu imprezach, kilka dni przed główną galą którą jest Wrestlepalooza, popularne jest pojawianie się zawodników z głównego rosteru. To właśnie dla takich sytuacji kibice dosłownie się biją o jak najlepsze miejsca. Jednak dwa najlepsze miejsca są już zarezerwowane… Dwa wygodne krzesełka, tuż przy ringu, własny stolik, na stoliku napoje, a w skrajnych przypadkach nawet coś na ząb… Dwoma szczęściarzami są oczywiście komentatorzy Jan Kowalski i od niedawna zasiadający na tym miejscu Shaman, który przejął schedę po znanym i lubianym (a może i nie) Tonym Hogańskim.

Jedna z walk się skończyła, wrestlerzy zeszli z areny do swoich szatni (w jednym przypadku wrestler nie musiał się trudzić z dojściem do szatni, bo był wyniesiony na noszach) i na hali zapadła oczywiście ciemność.

ShamanUł yeeee!!!

Jan KowalskiChyba nadchodzi kolejny zawodnik z głównego rosteru.

ShamanUł yeee!

Jan KowalskiJak myślisz kto tym razem?

ShamanA jestem szamanem?

Jan Kowalski (znudzonym głosem) – Taaak, jesteś.

ShamanNa 100%?

Jan KowalskiTak, na 100%

ShamanUł yeee! To nie wiem kto…

Zaraz jednak zagadka ta została wyjaśniona, bo z głośników uderzyło „Clannad - Togheter We”, a na hali wybuchł ogromny cheer. Następnie po widowni zaczęły krążyć wiązki światła z zielonych laserów, a w przejściu pod FelixTronem zaczęły snuć się kłęby zielonego dymu. Światła reflektorów skupiły się na opadającym po kilku sekundach dymie i oczom widowni pojawił się Jupiter, ubrany w zieloną koszulkę z logiem „Guiness”, niebieskich dżinsowych spodniach oraz w białej czapeczce z daszkiem z flagą Irlandii. W prawej ręce trzymał mikrofon, a palce u lewej zgiął w kształt litery „J” i pokazywał w stronę publiki.

Publiczność zaczęła skandować – Jupiter! Jupiter! Jupiter!

Wokół ringu zaczęły migotać zielone stroboskopy i Jupek, jak zawsze wolnym krokiem, zaczął zmierzać w jego stronę. Po drodze przybił z kilkoma fanami „piątkę”, a potem wskoczył jednym susem niczym dziki kot między liny, wszedł na narożnik ringu i krzyknął do mikrofonu - Hej ludziska, kto jest najlepszym wrestlerem na świecie???

Ludzie odkrzyknęli jednym tchem - JJJUUUUPPPPPPIIIIIITTTTTTEEEEEERRRRRR!!!!!

Potem podniósł się ogromny cheer, a Jupek który rozkoszował się tym stanem rzeczy parę sekund, zeskoczył na deski, oparł się o liny i po chwili zaczął mówić.

JupiterNa ostatniej Paloozie…

W tym momecie cheer przerwało bardzo głośne buczenie, a na widowni zaczęły pojawiać się transparenty „Oddajcie mu pas złodzieje!”, „Jupiter – i tak jesteś champem” itp…

JupiterPrzestańcie kochani… Poczekajcie aż coś powiem…

Ludzie przestali buczeć, ale wciąż wymachiwali tabliczkami.

Jan Kowalski Ciekawe czy Jupiter znowu będzie szukał zemsty na Psycho. Jak wiemy Psycho zaatakował go i…

ShamanTak było?? Na 100%??

Jan KowalskiNie pamiętasz oczywiście, że tak było! A jak nie będziesz mi przer…

ShamanUł yeee!!

Jan KowalskiPosłuchajmy lepiej Jupka…

JupiterWięc na ostatniej Paloozie bezprawnie pozbawiono mnie FTW Title… uuuuuu… straszna zbrodnia… Najpierw Psycho atakuje mnie jak zawsze od tyłu, potem oddaje tytuł zarządowi, a na końcu tytuł trafia w ręce jakiegoś pieprzonego żółtka… Nie ma to jak działać zgodnie z zasadami… fair play… Co gorsze… Wychodzę na ring, staję naprzeciwko dwóch znienawidzonych przeze mnie ludzi, pałam chęcią zemsty i żądzą zwycięstwa, a przegrywam… walczę u boku człowieka, którego nie znałem zbyt dobrze i któremu nie miałem ochoty zaufać, jestem jednak lojalny bo team to team, a tu pin i porażka… i wiecie co???... Niiiiiicccccc… Nie czuję żalu, rozpaczy, złości, nienawiści, rozgoryczenia, a doskonale wiem, że takie uczucia powinny przewijać się przez moją głowę, duszę i serce… Czy coś ze mną nie tak w takim razie?... Czy powinienem nosić w sobie smutek i gniew?... Czy powinienem powiedzieć wam teraz Psycho jesteś zwykłą mendą???

Na te słowa wśród publiki wybuchł przytakujący cheer…

Jupiter - … Otóż nie!!! Teraz już wiem, co jest grane… Teraz już zrozumiałem, kto jest kim w EWF i komu należy wyjść naprzeciw, aby nie zniszczył pięknych tradycji EWF… To nie malutki Psycho z wiecznie płonącym jonitem w ustach… on jest tylko płotką w rękach potężniejszych od niego ludzi… To cały zarząd EWF robi z tej federacji ścierwo, ten cały bałagan to wina Dziecka Komercji, Dziecka Komuny i Dziecka Piaskowego Dziadka… trzech ludzi nazywających siebie Imperatorami i innymi bzdurnymi tytułami… a Psycho jest po prostu zwykłą marionetką, która tańczy jak mu zagrają więksi i silniejsi… Psycho! Leszczyku jeden!... Co ci zaoferowali w zamian za podlizywanie się i ślepe wykonywanie rozkazów? FTW Champa? Nowy samochód? Darmową operację plastyczną dla tej Twojej pokraki?... Powiedz czym cię przekupili, że włazisz im w dupska niczym największy lizus swojej nauczycielce od matmy???... Psycho, Psycho, Psycho… sfrajerzyłeś się leszczu… wiesz o tym?... Czy docierają te fakty do Twojej przepalonej mózgownicy? Czy może ulatują wraz z wydychanym przez Ciebie dymem?... Nienawidziłem cię i chciałem być lepszy od Ciebie… Chciałem… Teraz Tobą gardzę i jesteś mi obojętny jak paczka dropsów… zjem, czy nie zjem – szczerze mi to wisi… Game nazywa się wielkim Imperatorem niczym Wielki Elektronik w pieprzonym „Panu Kleksie”, a wiesz kogo Ty mi przypominasz?... Jesteś jak zwykły sługus Imperatora Alojzy Bąbel, który jak zwykły pies z wywalonym na wierzchu ozorem zrobi wszystko dla swojego pana w zamian za zwykłą, obsraną kość do wylizania…

Na hali słychać chanty – Jupiter! Jupiter! Jupiter!

Jan KowalskiWiesz co Shamanie? Pierwszy raz słyszę jak Jupiter mówi w ten sposób o Psycho.

ShamanPoważnie? Na 100%?

Jan Kowalski Oooo taaak. Na 100%

ShamanUł yeee. A wiesz, że zdobyłem Puchar Szczęsciarza?

Jan KowalskiMyślałem, że Jupek będzie chciał kolejnej walki z Białym Diabłem, a tu wprost przeciwnie.

Chanty ucichły, a Jupiter zaczął mówić dalej – FTW Title był moją własnością przez długi czas. EWF powróciło, pas zawiesiło, Palooza, chwila mojej nieuwagi i pas wraca do biura zarządu… Kto im go przynosi? Bąbel oczywiście… kilkadziesiąt minut potem zdobywa go jakiś ryżojad, któremu z pyska jedzie niczym z szamba… tym sposobem tytuł ten został splamiony, a jego ranga spadła na samo dno jak Titanic w kilka godzin po uderzeniu w górę lodową… kto chciałby taki tytuł? Na pewno nie ja! Chcieliście w tym momencie usłyszeć, Konoe szykuj się, bo nadchodzę po moją własność?... Nic z tych rzeczy przyjaciele… ten tytuł leży mi w tej chwili koło dupy… tak jak Bąbel… razem w jednym rzędzie… Ilu już ich wymieniłem?... Bąbel… dwa, trzy… pięciu… Pięciu zaszczanych przeciwności losu… a to nie koniec… wraca przecież komisarz Szakal, a koronacja odbędzie się w jego rodzinnym mieście…

Na hali słychać lekki pop.

JupiterWraca komisarz, niech żyje komisarz. Nie chcę wypowiadać się na jego temat, bo może się okaże jedynym przyzwoitym człowiekiem w całej tej plejadzie perełek… ale może być też inaczej… to się okaże… Jak na razie jednak cały ten nasz zarządzik to jeden wielki syf z którym należy podjąć walkę…

Po tych słowach z głośników ponownie uderzyło theme Jupitera i bohater monologu przy owacji publiczności opuścił arenę…

Jan KowalskiJupiter chce walczyć z pracodawcą?

ShamanTak? Na 100%?

Jan KowalskiSzczerze mówiąc to marnie to widzę. Nie dał rady jednemu Psycho, a co dopiero cała plejada gwiazd.

ShamanUł yeee!

[glow=red]Po kilkudziesięciu minutach…[/glow]

Widzimy Jupitera idącego korytarzem na backstage’u. W prawej ręce trzyma sportową torbę i wyraźnie kieruje się w stronę wyjścia. Kilka kroków za nim idzie Mariusz Max Kolanko z mikrofonem w ręku.

Mariusz Max KolankoPrzepraszam Jupiterze. Można na mały wywiadzik?

Jupiter zatrzymał się i spoglądnął za siebie – Słucham.

Mariusz Max KolankoZ Twojej przemowy da się wywnioskować, że masz zamiar walczyć z całym zarządem. Wiesz, że jest to przysłowiowy skok w przepaść?

JupiterRóżnie można interpretować moje słowa, ale trzeba coś z tym zrobić, bo to co się dzieje woła o pomstę do nieba. Szastanie tytułami, pomiatanie wrestlerami, łamanie wszelkich zasad etyki i moralności to karygodne zbrodnie. W krajach o największych reżimach są czystsze i bardziej przejrzyste zasady. Ktoś musi przeciwstawić się temu i rzeczywiście, jeśli tylko będę w stanie to stanę do walki.

Mariusz Max KolankoSam?

JupiterNie znam odpowiedzi na to pytanie. Na ostatniej Paloozie, całkiem przypadkiem zarząd wystawił mnie w jednej parze z Vaclavem. Nie chciałem mu zaufać, bo nie mogłem, nie znałem jego zamiarów. Ciągle przed oczyma miałem Stabbera i jego podłą zagrywkę. Mimo, że teraz walczyłem przeciwko dwóm wrogom, to cały czas oglądałem się mimowolnie za plecy. Bałem się kolejnej zdrady. Teraz wiem, że postapiłem źle. Dałem z siebie wszystko, ale brak zaufania to gwóźdź do trumny. Moją trumną była porażka w tej walce.

Mariusz Max KolankoPrzecież to nie Ciebie spinowali tylko Vaclava.

JupiterNieważne kto został spinowany. Walka była wspólna, sprawa była wspólna i porażka była wspólna. Nie ma winnego, a jeśli chcemy na upartego takiego jednak znaleźć, to jesteśmy winni obaj po równo. Chcemy znaleźć przyczynę porażki? Może mój brak zaufania? Nie wiem. Wiem jednak jedno. Teraz wiem, że mogę Vaclavowi zaufać i jeśli kiedykolwiek staniemy razem do walki, przeciwko komukolwiek, może na mnie liczyć. Jeśli będzie potrzebował pomocy, to na pewno znajdzie ją u mnie. Czas pokazać, że ludzie tacy jak Vaclav powinni wiedzieć, że nie są samotni na tym świecie i że mogą na kogoś liczyć. W dodatku, może to trochę dziwnie zabrzmi, ale jestem mu wdzięczny za ostatnią walkę.

Mariusz Max KolankoPo Twoich słowach na ringu, dało się słyszeć pośród fanów głosy, że w ostatniej walce chyba ktoś za mocno uderzył Cię w głowę i dlatego wygadujesz takie brednie. Jednak mówiąc, że jesteś wdzięczny Vaclavowi za walkę w której przegraliście, sam zaczynam zastanawiać się nad tym czy wszystko z tobą w porządku.

JupiterTamta porażka się dla mnie nie liczy. Wiadomo było od momentu kiedy Alojzy wręczył FTW Title zarządowi, że przegramy. Vaclavowi jestem wdzięczny za to, że przywrócił u mnie wiarę w ludzi. Pokazał, że są jeszcze wrestlerzy, którym można zaufać i którzy nie odwrócą się od ciebie w najmniej oczekiwanym momencie.

Mariusz Max KolankoZmieniając troszeczkę temat… Powiedz mi, kogo chciałbyś wylosować do walki na następnej gali i o jaki pas chciałbyś walczyć? Pewnie FTW Title?

JupiterO tym z kim będę walczył zadecyduje ślepy los. Nie mam zamiaru pomagać i sugerować z kim chciałbym się zmierzyć. Wiedz tylko jedno Mariusz. FTW Title nie jest szczytem moich marzeń. Po ostatnich wydarzeniach, jak już mówiłem, jest to pas niskiej rangi i lepiej jest wyrzucić go do kosza niż trzymać na ramieniu.

Mariusz Max KolankoAle przecież Game zawiesił pas i Konoe nie jest już posiadaczem.

JupiterNieważne. Teraz mam inny cel. I wyprzedzając Twoje kolejne pytanie – nie obchodzi mnie Psycho Bąbel. Jest mi obojętny.

Mariusz Max KolankoTo w takim razie jaki masz cel?

JupiterWorld Title.

Mariusz Max KolankoUuuuu… Nie wydaje mi się, żeby nawet dopuścili Cię do walki o ten pas.

JupiterŻycie pokaże jak będzie. W tej chwili pas ten jest poniżany i trzeba przywrócić blask tej złotej poświacie. Nie można pozwolić, aby tytułem tym szczycił się jakiś rosyjski dziadek symulant, który widzi idącego Rottweilera i trzęsie portkami. Zarząd EWF robi co chce i jak chce. Poniża takich ludzi jak np. Bubba czy Tool. Tego drugiego na dodatek, mimo że go nie darzę zbytnią sympatią, jest mi naprawdę żal. Nie dość, że pozbawili go tytułu w Bahrajnie w beznadziejny sposób, to na dodatek kumplował się z Bąblem, który tylko pewnie czekał aby zabrać mu World Title i oddać Imperatorowi.

Mariusz Max KolankoZgodzisz się jednak ze mną, że każdy kto widzi Rottweilera trzęsie portkami.

JupiterNie masz racji. Tool się nie wystraszył. Przed rozpadem federacji walczyłem z Rottem i też się nie wystraszyłem. Wystarczy przykładów? Powiedz mi jak będzie wyglądała następna gala? Wszyscy uciekną bo Rott będzie sędzią?

Mariusz Max KolankoTo trochę inna sytuacja. Sędzia to sędzia, a Rott jako zawodnik to śmiercionośna potęga.

JupiterNikt nie wie co siedzi w głowie Rottweilera, ale możliwe że na kolejnej gali się dowiemy… To wszystko co mam do powiedzenia…

Mariusz Max KolankoDzięki wielkie Jupiter…

[glow=red]Transmisja się urywa…[/glow]

53541565549537ccb6a05f.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Juppozo

2

• Vaclav

2

• Kraven

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Czas pokazać, że ludzie tacy jak Vaclav powinni wiedzieć, że nie są samotni na tym świecie...

Wójcio Jupiter :-)

Wójcio Jupiter

Nie wójcio ale tatuńcio :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

Szanowni panowie, jesli juz to wUjcio :razz:

• Reputacja:   1