Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Backlash 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gala na pewno lepsza niż rok temu.

Hardyz vs Cade i Murdoch na pewno powyżej oczekiwan wypadło. Wynik przewidywalny

Melina vs Mickie - przewinąłem, ale Lawler mówił, jakby był tym faktem naprawde zaskoczony ze bardzo dobry match

Benoit vs MVP - wg mnie lepsza walka niż na Wrestlemanii, zreszta na stronie WWE w sondzie na najlepszą walkę ta własnie otrzymała ponad 70% głosów.

Handicap Match - walka przecietna, zdziwiło mnie że Lashley'owi "nie pozwolili na wiele" przeciwnikcy, dobrze ze nie zrobili z niego drugieo herosa j- Ceny, może teraz jakiś feud z ECW Originals i w ten sposób ich wypromują?

LMS - początek niezły, potem mały przestój ale już koncowa faza dośc emocjonująca, oglądalem to jako mark :P i jak Batista wykonał Powerbomb, a Taker'owi ręce się "rozjechały" to myślałem ze pas wróci do Batisty. Co do wyniku, to satysfakcjonujący pod tym względem ze Taker zatrzymał pas. Publika na pocątku gwizdała, ale na pewno nie było tak wyraźne jak po walce LMS na RR 2004.

ME - Najlepsza walka na gali, ciekawa koncówka, dla mnie w dosc oryginalny sposób rozwiązana, mimo ze wygrał znowu Cena. Tylko ile jeszcze?? Mam nadzieje że najdłużej do The Biggest Party Of the Summer, gdzie powinien się czysto podłożyc jak na ostatnim RAW.

Dobre segmenty z Ceną i Ortonem oraz Edge'm i Kennedy'm

Moja ocena 3 z dużym plusem.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

9

• xero

7

• evertonian

5

• Bonkol

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Undertaker ukradl show moim zdaniem tak samo jak na WM , reszta gali bardzo slaba ;/

To akurat , ze Vince zdobyl pas to wlasnie plus bo moze to rozkreci ECW jakos , wygrana Ceny to porazka i doslownie N/C .

Scorpion Death Lock

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Gala całkiem dobra i nie wiem czemu niektórzy aż tak narzekają, ale po kolei:

Hardyz vs Cade/Murdoch

Dobra walka, idealnie, że zrobili z tego opener, bo tak powinno być. Logiczne było, że Hardyz obronią pasy i dobrze, bo mimo, że walka była dobra to dalej nie rozumiem, dlaczego to właśnie tag Cade/Murdoch walczył na Backlash, w ogóle się to kupy nie trzymało jeżeli chodzi o ich promocję przed PPV. Przypominam, że Cryme Tyme dalej mają title shot'a wygranego na New Years Revolution i WWE chyba o tym zapomniało.

Melina vs Mickie

Walka nie była zła jak na to co ostatnio się działo w tej dywizji(Melina vs Ashley), więc nie będę narzekał mimo, że do walk z udziałem takich zapaśniczek jak Trish, Lita, Mickie, Victoria, Gail Kim czy Jazz porównać tego nie można.

Benoit vs MVP

Kolejna niezła walka, wydawało mi się, że MVP zdobędzie już pas, ale musi jeszcze poczekać. Mam nadzieje, że WWE nie da dupy i nie zabookuje porażki Benoit'owi na SmackDown! tak jak to zrobili z tagiem Kendrick/London.

Lashley vs Vince/Shane/Umaga

Walka niezbyt dobra, Lashley pokazał się w niej z dobrej strony, Umaga też zrobił to co powinien, liczyłem na coś więcej w wykonaniu Shane'a, ale się nie doczekałem, a wynik to już jest kurwa czysta kpina. Vince zdobywa ECW Title ? No bez żartów, ja pierdole. Potem jeszcze ten segment backstage w którym Vince razem z Shane'em razem nabijają się z ECW Originals, bez komentarza. Ja jako wielki fan oryginalnego ECW po tej walce załamałem się totalnie i szczerze powiem, że to już nie jest kurwa śmieszne co Vince zrobił, bo mimo, że wiem, że ze starego ECW pozostał tylko skrót to zdenerwowało mnie to straszliwie. :/

Batista vs Undertaker

Walka bardzo mi się spodobała, widać, że z Taker'em Batista robi jedne z najlepszych swoich walk, a może nawet najlepsze. Stypulacja pasowała idealnie, coś przeczuwałem, że może być no contest, bo Batista drugi raz czysto zajobbowany to raczej mało realne. Taker jak zwykle pokazał się z bardzo dobrej strony i jak dla mnie może trzymać pas przez rok, bo widać, że zapaśnicy pokroju Cena'y i Batista'y którzy mają/mieli pasy mogą mu przysłowiowo buty czyścić, a bump na koniec też pierwsza klasa.

Cena vs Michaels vs Edge vs Otron

Dobra szybka walka, działo się wiele, akcja szybko się przemieszczała z jednego wrestlera na drugiego. Pod koniec wymiana finisherów i w sumie ciekawie zabookowana końcówka, bo niby Cena wygrał czysto, ale to nie było to samo co zawsze. Z tego co pamiętam to Triple H na No Way Out 2001 pokonał tak samo Austin'a z tym, że tamta walka była jeszcze lepsza.

Podsumowując PPV jak dla mnie dobre, a momentami bardzo dobre, wyraźnie widać, że w tym roku WWE PPV zjadają na śniadanie PPV spod znaku TNA. Oczywiście jak zwykle musiało potoczyć się coś nie tak, czyli Vince i ECW Title, ale ocena w skali szkolnej 4, dałbym 5=, ale HBK nie zdobył pasa, więc nie będzie aż tak wysoko ;)

To akurat , ze Vince zdobyl pas to wlasnie plus bo moze to rozkreci ECW jakos

Weź przestań, mówisz tak jakby nie było innych możliwości "rozkręcenia" ECW jak Vince zdobywający pas. Gorszej sytuacji fani starego dobrego ECW(w tym ja) nie mogliby sobie chyba wyobrazić.

15974308365193fac7b7921.jpg

Ogolnie cala gala w mojej ocenie wypadla na '+'. Cade i Murdoch chyba pierwszy raz na PPV wystapili i wyszlo im calkiem niezle, choc za duzo przytulania bylo w srodku walki. Walke kobiet i o US Title przewinalem (ilez razy mozna kurwa ogladac to samo) wiec sie nie wypowiadam, za to moge pochwalic Takera za to, ze gosc potrafi poprowadzic w ringu praktycznie kazdego, z Batisty wyciska siodme poty, to samo zrobil z Henrym, widac, ze jest prawdziwym profesjonalista i zna sie na fachu. Niestety o wyniku walki o WWE Title dowiedzialem sie z hyde parku WF (i po czesci od SPoPa - ssij ;)) i powiem szczerze, ze juz bylem deczko wkurwiony zaistnialym wynikiem, sadzac, ze Jasiu znow wygral czysto po STFU, czy czyms podobnym, ale mile sie zaskoczylem podczas ogladania. Moze to w jakims stopniu napawac optymizmem przed kolejnym PPV (bo widac, ze feud HBK vs Cena ciagnie sie dalej).

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

Cade i Murdoch chyba pierwszy raz na PPV

Hehe pierwszy raz to to nie był. Pamiętam, że na Taboo Tuesday 2005 stracili pasy z Kane'm i Big Showem. Nie jestem pewien, ale chyba wystąpili też na tegorocznym New Year's Revolution.

Wystąpili na NYR w pojedynku tag team turmoil...

a co do gali to mnie się bardzo podobała...stwierdziłem że może być słaba..bo zalediwe 5 pojedynków...i divy... jednak te 5 pojedynków zostało znakomicie zrobione ( nie licze div bo nie oglądałem)

Zaczne od początku...fajny pojeydnek Cade/Murdoch..no racja że powinni to być Cryme Tyme...ale no cóż...fakt że Hardys znów rządzą jako Tag Team...i swoją drogą to raczej Murdoch w wyjonywaniu Canadian Destroyer to najlepszy nie jest :P

Walka MVP vs Benoit....tez myslalem że MVP dostanie pas...walka miała dużo technicznych akcji...submissiony...ogólnie warta obejrzenia..i całkiem zaskakujące zakonczenie nie ze wzgledu na zwyciezce tylko ten pin był fajny...

Handicap Match: 3 on 1 wypadł fajnie...było z czego się pośmiać...ogólnie to bylem jakoś rpzekonany ze Lashley wygra...a ty prosze....jednak Shane by rzecz jasna był lepszym posiadaczem pasa a nie Vince który praktycznie nic nie robił w tym pojedynku...tak swoją drogą to myślałęm że na koniec Umaga zaatakuje Vinca ....bo jakos tak podejrzanie wyglądał ( on w sumie zawsze jest podejrzany) no i troszke zabrakło hardcorowych akcji Shane...

i tu sie zaczeła idealna końcówka...Taker świetnie jak było wspomniane kontrolował walke...fajne akcje..i po raz kolejny dowód że w WWE są fajne pojedynki Last Man Standing..ostatnio Cena z Umagą było bardzo dobre a teraz Taker z Batista...fajnei wyglądała akcja na koniec...spięcie...JEB...i koniec...

i na koniec niesamowity ME..liczyłem na dużo...i to dostałem...akcje bardzo fajne...nie szło sie zanudzić...Double Boston Crab :D powtarzane akcje...jak Elbow Drob HBk wpierw na Cenie potem na Ortonie...i na koniec...majstersztyk 9 nie zjadłem litery ?? nei dodałem ?? ) przez chwile nie wiedziałem co oni wyprawiają..te przejścia wogóle...potem wszyscy leża...patrze...odliczanie !! :shock: ale gdzie ?? aż tu patrze..Cena lezy na Ortonie...i wszsytko jasne...

ze wzgledu na 2 ostatnie pojedynki to nie wiem czy gala nei lepsza od Royala tegorocznego...czekam na Judgment Day

30647399048b9a5c265ace.jpg

świezutko po gali i opinia na gorąco, krótko i na temat:

(skala 1 -6)

The Hardys vs. Lance Cade & Trevor Murdoch - jak na poczatek gali to sennie, w sumie wynik przewidywalny. Niczym mnie nie zaskoczyła pozytwnie. Ocenia 2

Melina vs. Mickie James - j.w. Dalej sennie :) Ocena 2

Chris Benoit vs. MVP - nareszcie coś sie zaczeło dziać na ringu, walka o dwie klasy lepsza niż poprzednie. Ocena 4

Bobby Lashley vs. Mr. McMahon, Shane McMahon & Umaga - istny kabaret. Dożylismy czasów gdzie Mcmahon jest najlepszy w klasie hardcore...... Ocena 1

Undertaker vs. Batista - urochomił sie klasyczny mark :) bardzo ciekawa i emocjonują walka. Choć gdyby jeszcze ciutke dłużej potrwała.... Finisz nieroztrzygniety ale w dobrym stylu. To zwierzaki lubią najbardziej. Ocena 6

John Cena vs. Edge vs. Randy Orton vs. Shawn Michaels - dobry, klasyczny FFW match. Wiele dramaturgii i zmieniających sie sytuacji jak w kalejdoskopie. Roztrzygniecie było pewne jak porozumienie w Jastrzębiu. I tu jest największy bół. No cóż....... Może następnym razem. Ocena 5

Generalnie Backlash ze średnią 3.33 ( 3+)

czy tylko dla mnie ten bump takera i batisty byl strasznie naiwny? Te wybuchy, zawalajace sie konstrukcje, normalnie mi sie az smiach zachcialo. Jeszcze na jednej z powtorek wygladalo, ze zawodnicy skoczyli do przodu jak zaby :D. Koncowka walki FFW byla strasznie wkurzajaca. HBK robi czestuje Cene Sweet Chine Music, mowie 'no w koncu' a to 1,2,3 i Jasiu broni pasa ;/ Generalnie jednak gala na plus a ME byl na prawde dobry.

To akurat , ze Vince zdobyl pas to wlasnie plus bo moze to rozkreci ECW jakos

Weź przestań, mówisz tak jakby nie było innych możliwości "rozkręcenia" ECW jak Vince zdobywający pas. Gorszej sytuacji fani starego dobrego ECW(w tym ja) nie mogliby sobie chyba wyobrazić.

eeee a mozesz mi pokazac gdzie mowie , ze nie bylo innych mozliwosci ? hmm ??wlasnie :) nigdzie :)

i jak chcesz wiedziec dopoki Vince rzadzi nigdy nie zrobi sie starego ECW z tego gowna co jest dzis.

Scorpion Death Lock

eeee a mozesz mi pokazac gdzie mowie , ze nie bylo innych mozliwosci ? hmm ??wlasnie

A gdzie ja mówię, że tak powiedziałeś ?

i jak chcesz wiedziec dopoki Vince rzadzi nigdy nie zrobi sie starego ECW z tego gowna co jest dzis.

Ameryki nie odkryłeś tym stwierdzeniem. Stare ECW umarło w 2001 roku i nic nigdy tego nie zwróci(tak jak z WCW), chodzi mi tylko o to, że Vince już mógłby sobie to darować, bo wyraźnie widać, że jak coś jest nie "stworzone" przez Vince'a to on to po prostu szmaci. Tak było z nWo, tak było z kilkoma zapaśnikami WCW jak np. DDP i tak jest teraz z "ECW".

A gdzie ja mówię, że tak powiedziałeś ?

a na przyklad tu :

Weź przestań, mówisz tak jakby nie było innych możliwości "rozkręcenia" ECW jak Vince zdobywający pas.

Ameryki nie odkryłeś tym stwierdzeniem.

powaznie ?to , ze ECW umarlo to wiadomo od dawna.

Scorpion Death Lock

Nie zarzuciłem Ci tego, że tak powiedziałeś to było tylko takie stwierdzenie, ale przyznaje mój błąd, bo źle się wyraziłem.

powaznie ?to , ze ECW umarlo to wiadomo od dawna.

Przecież to samo napisałem :P Ty napisałeś, że z tego gówna co jest teraz nie można zrobić starego ECW, to napisałem, że ECW umarło w 2001 roku i już nigdy nie będzie niczego nawet trochę zbliżonego do tej federacji. Koniec tematu ;)

A ja uwazam, ze nie bylo innego wyjscia. McMahon musial zdobyc tytul. Inaczej zrobiliby z Lashleya drugiego Cene. I co by to bylo...

Co do kontynuacji feudu Ceny z HBK, to wyglada, ze to juz koniec ich zmagan. Teraz to bedzie dopiero super interesujacy feud Johna z Khalim:(

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

hcrusher, a dlaczego właśnie McMahon musiał zdobyć ten tytuł ? Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby danie tego tytułu Umadze, który przez ostatnie miesiące był permanentnie szmacony przez Lashleya. Zresztą, sama utrata przez niego IC Title mogła zwiastować zdobycie przez niego ECW Title. Na chwile obecną wydaje mi się, że Lashley odzyska pas na RAW (nie oglądałem jeszcze), bądź też na ECW.

hcrusher, a dlaczego właśnie McMahon musiał zdobyć ten tytuł ? Rozsądniejszym rozwiązaniem byłoby danie tego tytułu Umadze, który przez ostatnie miesiące był permanentnie szmacony przez Lashleya. Zresztą, sama utrata przez niego IC Title mogła zwiastować zdobycie przez niego ECW Title. Na chwile obecną wydaje mi się, że Lashley odzyska pas na RAW (nie oglądałem jeszcze), bądź też na ECW.

ECW i tak jest takim potworkiem. Wiec tytul dla Vince'a juz bardziej temu roosterowi nie zaszkodzi. ECW powinno zostac rozwiazane, a co lepsztych zawodnikow nalezy przeniesc na RAW i SD!.

Natomiast jeszcze wiekszym zeszmaceniem bedzie, jesli Khali wygra tytul. Choc wydaje mi sie, ze zrobili to, zeby Cena odzyskal troche popularnosci.