Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Backlash 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dokladnie.. Khali jest znienawidzony przez publike jeszcze chyba bardziej, niz Cena, dlatego wplatanie go w feud z Jasiem jest idealnym wyjsciem z niewygodnej sytuacji i posunieciem, ktore na pewno podniesie notowania Johnny Boya.. A pozniej znow bedzie mogl czysto wygrywac z HBK'em, Triplem, itd..
  • Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AX

9

• xero

7

• evertonian

5

• Bonkol

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

Juz i tak chyba wiarygodnosc podnioslo to ze Jasiu jako JEDYNY podniusl Khali'ego czego chyba nawet Taker i Kane nie dokonali :/

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Przecież Kane Zeslamował Khalsa na WM23 a Taker go ZchokeSlamował kilka Razy ..nie róbmy już z Jana Heraklesa ...tym bardziej że Bigi Szoł był cięższy od Grejta a na nim także Janusz cena robił swoje eFjU...z tym że bigi przynajmniej umiał pomóc Cenie żeby ten go wyniósł a Khali może i by chciał ale nie umie :twisted: i mało brakowało a Cena poczuł by pęknięta w tyłku żyłkę... :razz:

915802072594e34bce782c.jpg

Juz i tak chyba wiarygodnosc podnioslo to ze Jasiu jako JEDYNY podniusl Khali'ego czego chyba nawet Taker i Kane nie dokonali :/

Kane podniósł ( a dokładnie zrobił Power Slam) Khaliego na WM :grin: Ale co by nie mówić wolę widzieć Khaliego(sam nie wiem dlaczego - może niezła facjata :D) niż np. takiego Batistę (kompletne zero umiejętności)

Ale co by nie mówić wolę widzieć Khaliego(sam nie wiem dlaczego - może niezła facjata ) niż np. takiego Batistę (kompletne zero umiejętności)

no sorry ale bez przesady. Batista fakt, jest wreslerem baaardzo kiepskim jednak przy Khalim jest wrecz bogiem tego fachu jesli chodzi o ring skillsy, ze juz o micu nie wspominajac.

Jesli dojdzie do walki Cena - Khali to bedzie chyba najgorszy pojedynek w historii PPV (a przeciez bedzie to ME), chociaz bedzie to chyba jedyna walka w ktorej bede chcial z calej sily zwyciestwa jasia.

Ale ja nie mówię o umiejętnościach bo obydwaj mają zerowe ale jeśli już wolę Khaliego bo Batista ani umiejętności ani nic a Khali wygląda chociaż jak potwór :D

ja sie ciesze ze mcmahon jest champem, moze byc smieszne ;) jednak gdybyl lubil ecw to by mnie to na pewno wkurzylo, a tak to zupelnie wbijam w ten brand. bylem niezle zaskoczony tym rozstrzygnieciem bo bylem pewien ze heros lashley da spokojnie rade trzem przeciwnikom, co to dla niego ;)

Backlash bardzo dobre ppv.

pierwsze walke troche poprzewijalem, ale wydaje mi sie ze to byl dobry pojedynek teamow jak na standardy wwe. rednecki to dobry tagteam, z czym chyba nie wszyscy sie tutaj zgadzaja ;)

panienki przewiniente.

us champioship. bardzo dobra walka. swietne sa te pojedynki MVP z Benoit, przypominaja mi legendarne juz potyczki Chrisa z Angle'm.

handicap match rzecz jasna slaby, ale rozstrzygniecie ciekawe.

Last Man Standing. bardzo dobra walka i trzymajaca w napieciu. widac ze jest dobra chemia miedzy Batista a Takerem, bo pojedynki wychodza im naprawde znakomicie. stypulacja idealna, bardzo ciekaw bylem do czego musi dojsc aby ktorys z tych herosow nie mogl sie podniesc do 10. koncowka zrobiona z glowa, choc te wybuchy to oczywista przesada i zenada. ciekawe jaka stypulacje wladuja na JD. moze to byc chyba jedynie street fight albo HIAC. a moze buried alive ?

main event znakomity z super oryginalna koncowka. szczerze mowiac to kilka razy myslalem ze walka sie zakonczy wczesniej, glownie po stfu na ortonie i edge'u, co tylko potegowalo napiecie i zaskoczenie.

129287286446c8a666924a3.jpg

ciekawe jaka stypulacje wladuja na JD. moze to byc chyba jedynie street fight albo HIAC. a moze buried alive ?

no Ja stawiam stanowczo na Hell In A Cell Match , nie widzi mi sie jakos inna opcja .

Scorpion Death Lock

Świeżo po PPV, więc mogę się wypowiedzieć. Gala była zupełnie niezła, wreszcie nie było jakichś karygodnych gniotów (nie mówię o wynikach), każda z walk była na dosyć wysokim poziomie. W tym roku WWE jak narazie pozytywnie mnie zaskakuje, robiąc dobre gale PPV. Obydwa main eventy oglądało się świetnie, w obydwu nie zabrakło dynamiki, zwrotów akcji i wielu czynników, które są potrzebne w takich walkach. Undertaker to wyróżniająca się postać Backlash, a co do jego znania się na fachu - cóż, chłopina już dużo powalczył w życiu, nie ma się co dziwić. Ma doświadczenie, do tego umiejętności i mamy świetny materiał na mistrza, który umie poprowadzić nawet Batistę. Galę oceniam na 7/10.

• Reputacja:   396

us champioship. bardzo dobra walka. swietne sa te pojedynki MVP z Benoit, przypominaja mi legendarne juz potyczki Chrisa z Angle'm.

Deko bluźnisz, Evertonian. Walki Angle vs. Benoit można zaliczyć do najlepszych walk w historii WWF/WWE (zwłaszcza tą z Royal Rumble) a walki Benoit vs. MVP w porównaniu do nich to po prostu zwykłe popierdółki - do jednorazowego obejrzenia i zapomnienia. Chris nie ma już takiej formy jak kilka lat wstecz a MVP? To zwykły średniak - mógłby Angle'owi conajwyżej buty wiązać i nic poza tym.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

chodzilo mi o styl. poza tym wg mnie oba pojedynki byly bardzo solidne (przynajmniej)

129287286446c8a666924a3.jpg

• Reputacja:   396

Za nami bardzo przeciętne PPV. Było gorsze niż WrestleMania i o wiele gorsze niż zeszłoroczny Backlash, dla tego też trochę się dziwię czytając tak pochlebne opinie o nim, bo dla mnie - CD1 można było w ogóle nie ściągać a z CD2 tylko 2 walki były warte zobaczenia.

1. Hardys vs. Cade & Murdoch. Trzeba być na prawdę markiem Hardy Boys żeby uznać tą walkę za dobrą. Nie było w niej nic ciekawego, żadnych fajerwerków, żadnych ciekawych akcji - nawet Hardys nie byli w stanie wycisnąć czegokolwiek z Redneck'ów. Poza tym - zero dramaturgii, bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie sądził, że Mat & Jeff stracą pasy na rzecz wsiurów. Jednym słowem - słaby opener.

2. Melina vs. Mickie. Jak na walkę kobiet to było nawet ok., co nie oznacza że walka była dobra. Myślałem, że będzie o wiele gorzej, ale w porównaniu do takich walk jak Lita vs. Trish to tą spokojnie można było sobie przewinąć. Jedyny plus, to czysta wygrana heelowej Meliny. Na marginesie - Mickie powinna deko zrzucić z wagi, bo ogólnie może nie wygląda źle, ale na tle innych Div wygląda jak kulka.

3. Benoit vs. MVP. Średnia walka. Może z resztą dla tego, że przykro mi się ogląda Chrisa, który od dłuższego czasu jest jakiś bez formy (w porównaniu z tym co pokazywał chociażby 2-3 lata wstecz). Z całkiem niezłej strony zaprezentował się Harry M.V. Porter, co może dobrze rokować dla niego na przyszłość. Fajnie, że nie zajobbowali Benoit przed własną publicznością, chociaż strata pasa na rzecz MVP wydaje się być tylko kwestią czasu. Ogólnie - można było obejrzeć, ale bez żadnych fajerwerków.

4. Lashley vs. Vince, Shane & Umaga. Żałosna walka, żałosny finish i żałosny zwycięzca. Ciężko się to w ogóle oglądało, bo sama walka była jak orka po ugorze. Dobrze, że nie wygrał Lashley, bo wyszedłby na kolejnego Terminatora obok Ceny i Batisty. Szkoda, że nie wygrał Umaga, bo myślałem, że uda mu się pokrzyżować plany McMachonów, którzy już przed walką dzielili skórę na niedźwiedziu (poza tym - ta nagła strata IC title'a też dawała do myślenia). Vince jako nowy ECW World Champion to totalna porażka, nawet mi się o tym pisać nie chce. Ta walka - podobnie jak ta z WM - w ogóle nie powinna się odbyć. Totalne dno.

5. Taker vs. Batista. Najlepsza walka na tym PPV. Była trochę gorsza niż ta z WM (nie była aż tak wyrównana, Taker na początku jechał z Animalem jak chciał), ale i tak na prawdę fajnie się to oglądało. Sprawnie zrealizowany pojedynek, z licznymi zmianami przewag i lekką dramaturgią - czyli to co tygrysy lubią najbardziej:))) Zgadzam się z jednym z przedmówców, że finałowy bump wyglądał trochę infantylnie (te sztuczne wybuchy i zawalające się filary), ale z przymrużeniem oka można było go kupić. Trochę wkurzają mnie takie finishe w Last Man Standing, bo np. w Coffin Match'ach - jeżeli wieko zamknie się nad obu wrestlerami (a więc teoretycznie walka powinna się skończyć), to wygrywa ten, który pierwszy wygramoli się z trumny. W LMS powinno być tak samo - wyliczenie do 10, obaj leżą, to wygrywa ten który pierwszy stanie na nogi.

6. Cena vs. HBK vs. Orton vs. Edge. Niby dobra walka, ale coś mi w niej nie pasowało... Może to, że był to spektakl 2 aktorów a Edge i Orton robili tam tylko za statystów, bez większego znaczenia dla pojedynku (bardzo rzucało się to w oczy). Pierwsza połowa walki była taka sobie, ale końcówka to wynagradzała - ciekawa zmiana przewag i interesująco rozegrany finish (niestety znowu Cena...). Szkoda, że w walce zabrakło jakiejś większej dramaturgii, bo Jasiek czysto zajobbowany HBK'owi na RAW był 100-u procentowym zwycięzcą tej walki zanim jeszcze się ona rozpoczęła. Ogólnie pojedynek dobry, chociaż spodziewałem się po nim więcej. Niestety nie dali się za bardzo wykazać Edge'owi i Ortonowi.

Reasumując - baaardzo średnie PPV (jako całokształt - bankowo gorsze od ostatniego PPV TNA - LockDown). 2 dobre walki to za mało bym mógł przyznać mu wyższą notę (w szkolnej skali 1-6) niż trzy na szynach. Normalnie walnąłbym max 2+, ale szrpnąłem się na "dostateczny z dwoma" za świetne motywy backstage - Edge i Kennedy oraz Orton i Cena (widać,że Randy pokutuje za demolkę hotelu, chamsko Cena zrobił z niego geja:))) )

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg