Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NJPW Wrestle Kingdom IV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 073
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

nakamuratakayama121209.jpg

4 stycznia 2009 odbędzie się czwarta edycja najważniejszej gali w Japonii, można rzec nawet "WrestleManii" wschodu - Wrestle Kingdom, mająca miejsce w legendarnym Tokyo Dome. Całość skupia wrestlerów nie tylko z NJPW, ale również z innych tamtejszych promocji, oraz z USA - gdzie TNA regularnie od trzech lat wysyła tam swoje talenty.

IWGP Jr. Heavyweight Title

Tiger Mask © vs. Super J-Cup 5th Stage winner

IWGP Tag Team Title

3 Way Hardcore Rules Match:

“Team 3D” Brother Ray TNA Wrestling & Brother Devon TNA Wrestling © vs. Giant Bernard & Karl Anderson vs. Yujiro & Tetsuya Naito

NJPW vs. Pro Wrestling NOAH Battle Effusions ~Radiance~:

Hiroshi Tanahashi (NJPW) vs. Go Shiozaki (NOAH)

GHC Heavyweight Title

NJPW vs. NOAH Battle Effusions ~Blast~

Takashi Sugiura © (NOAH) vs. Hirooki Goto (NJPW)

IWGP Heavyweight Title

Shinsuke Nakamura © vs. Yoshihiro Takayama

Karta wciąż jeszcze dojrzewa. 4 stycznia zostanie zapamiętany, jako dość istotny dzień dla historii pro wrestlingu - tego dnia również iMPACT! i Raw ruszą head to head. Muszę przyznać, że gala zapowiada się ciekawie, podoba mi się przede wszystkim to, że tam możliwa do zorganizowania jest gala, zrzeszająca talenty z konkurencyjnych promocji, co niestety w USA jest niemożliwe. Oglądałem poprzednie dwie edycje i chyba sobie je odświeżę przed tym wydarzeniem.

Wasze zdanie, co do karty ? Oglądaliście poprzednie edycje ?

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IIL

2

• Milos

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Karta wskazuje na to, że ta edycja będzie przypominała poziomem dwie poprzednie - dobra, ale bez rewelacji. Z dotychczas ogłoszonych walk najlepiej zapowiada się starcie na linii Sugiura vs. Goto. Ten pierwszy od początku roku prezentuje znakomitą formę, zaś Hirooki parę tygodni temu stoczył świetny match z Masato Tanaką (w mojej ocenie ****1/4), co również wskazuje na jego wysoką dyspozycję. Sądzę, że przy dobrej pracy bookerów może to być nawet kandydat do MOTY.

Interesująca wydaje się również konfrontacja Tanahashiego i Shiozakiego. Go sprawuje się zupełnie dobrze jako GHC Heavyweight Champion, zaś pan High Energy od czasu swego powrotu zdaje się być "na gazie". Jego tegoroczna bitwa z Manabu Nakanishim została bardzo wysoko oceniona przez fanów, więc nie powinien mieć on problemów z prezentującym podobny styl Shiozakim.

Mam pewne obawy co do main eventu. Obaj zawodnicy mają duże doświadczenie w MMA i chętnie stosują kopnięcia, co jest zdecydowanie na plus. Nie zmienia to jednak faktu, że Takayama daleki jest od swojej najlepszej formy. Co z tego wyjdzie, czas pokaże.

W Tag Team Titles Matchu bardzo wiele będzie zależało od writerów. Osobiście dałbym najpierw parę minut na pokaz pure wrestlingu w wykonaniu Machine Guna i No Limit. Potem oczywiście należy wykorzystać potencjał stypulacji i pozwolić Team 3D na to, w czym sprawdzają się najlepiej - krwawy brawl, a wszystko to zwieńczyć kilkoma mocnymi spotami. Skład walki jest naprawdę wybuchowy, lecz zapewne nie będziemy się nudzić.

Mam wielką nadzieję, że do karty zostaną dopisani goście z ZERO1, jak wspomniany Tanaka czy Otani. Obaj niedawno występowali w NJPW potwierdzając swą klasę pięknymi show stealerami. Dlaczego nie mieliby doliczyć na konto kolejnego 4-stara na Wrestle Kingdom IV?

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Reputacja:   1 073
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Z tego co czytałem, to między NJPW i IGF dojrzewał storyline i spekulowano nad zwieńczeniem tego serią walk na właśnie tej walki. Przeglądałem je i zapowiadały się nawet ciekawie. Nie znam jednak powodów zrezygnowania z tych pomysłów.

Czytałem też coś o rzekomej walce Kenta Kobashi'ego - wie może ktoś, czy to jest w miarę potwierdzone i kto ewentualnie mógłby być jego oponentem ?

Możliwy spoiler oponenta Tiger Maska:

Jego oponentem będzie ktoś z dwójki Marufuji/Ibushi, ale pewny nie jestem, czy ta dwójka doszła do finału turnieju Super J Cup, bo go nie śledzę. W każdy bądź razie z przyjemnością obejrzałbym kogoś z tej dwójki przed kilkudziesięciotysięczną publicznością.

Team 3D coraz bardziej mnie nudzą - nie obraziłbym się, gdyby po prostu odeszli na emeryturę. To taki tag team bez perspektyw - zdobyli już wszystko i aktualne podbijanie licznika mistrzostw drużynowych zmierza donikąd. Solowej kariery nigdy nie zrobili i pewnie już nie zrobią. Co do walki na tym ppv - zapowiada się średnio. Ich ostatnie tag team matche były właśnie średnie. Mamy tutaj jednak dość ciekawych oponentów, postawiłbym na Bernarda i Andersona. Do tej pory nie mogę się nadziwić temu, że NJPW szmaciło ich pas drużynowy przez rok, ale na 100% 3D nie obronią i ich 'undefeated streak' w Japonii zostanie złamany.