Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 23 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Czyli jednak zdecydowali sie wykorzystac na okladce zdjecie z drugiego main eventu, pomijajac ten pierwszy, dla nas znacznie bardziej interesujacy? :lol:
What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Odpowiedzi 333
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• evertonian

30

• AX

26

• Scythe

22

• the sandman

20

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

Zgadłeś, jeden z uczestników nie zgodziłby się na wykorzystanie jego wizerunku, więc musiałem się ratować co-main eventem :lol: .

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Reputacja:   0

Dla mnie bez sensu są takie kalkulacje, że tego pokonał, tamtego pokonał, ten jako jedyny był dobrze wypromowany a tamten miał jakąś szansę z nim wygrać. Wrestling polega na tym, że można w nim zrobić wszystko. To nie piłka nożna, gdzie w meczu F.C. Barcelona vs Pipidowo Lubiszewo z góry wiemy, kto wygra i jak taki mecz będzie wyglądać. Chodzi właśnie o to, żeby zaskoczyć nas, fanów wrestlingu

w takim razie Benjamin do main eventu i na champa ? :)

129287286446c8a666924a3.jpg

w takim razie Benjamin do main eventu i na champa ?

nie porównywałbym Benjamina do HBK'a, jesli chodzi o promocję osoby i osiągnięcia w federacji...Jesli Benjamin miałby taką listę pokonanych przez niego wrestlerów jak HBK, to czemu nie? W końcu zawodnik z niego znakomity, a charyzmy mu nie brakuje, za to WWE od zawsze brakuje pomysłów dla tego wrestlera.

Ale dajmy inny przykład. Kennedy - 1 time U.S. Champion, kilka SD! i ja bez problemu kupiłem go jak main eventera tego brandu. Nie widzę żadnego problemu, by Ken zdobył jeszcze w 2007 najważniejszy pas federacji. Kolejny przykład to Kane - 1 time WWE Champion (w dodatku przez jeden dzień i to tak dawno, że nieprawda ;)) a nie kupiłbym go jako ME? Jasne, że bym go kupił i w dodatku cieszyłbym się jak nigdy, że w końcu jakiś porządny super heavyweight odgrywa ważną rolę.

Trochę z innej beczki. Sporo osób zapewne nie czepiałoby się przeciwnika Ceny, gdyby został nim Orton. Tylko ja pytam, dlaczego? Co takiego w ostatnim czasie zrobił Orton i czego dokonał? Na poprzedniej WM został odliczony przez wrestlera mierzącego trochę ponad 160 cm :) Następnie dostał baty od Angle'a. Później przegrał z Hoganem na SummerSlam. Na Survivor Series jego drużyna została zmiażdżona. Na Royal Rumble został wyeliminowany przez (uwaga :)) HBK'a, wcześniej na New Years Revolution razem z Edge'em zostali zniszczeni przez DX. Szczerze mówiąc, niezbyt konkretna promocja ;) No ale każdy ma swoje zdanie. Według mnie najzwyczajniej trzeba się do czegoś przyczepić, bo co by WWE nie wymyśliło, zawsze bedzie źle :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Ja bym nie kupil juz w tej chwili Kane'a. Za duzo przegranych feudow, walk (mniejsza o to, ze czesto po interference etc.). Od kilku dobrych lat pelni role awangardowego jobbera - elity przegranych. Jesli akurat nie ma z programu z jakims wrestlerem, ktorego nalezy wypromowac, to walczy z aktualnymi main eventerami aby jeszcze bardziej podbic ich wiarygodnosc w oczach publiki. Nawet jak otrzymuje push vide tag titles rok temu, to tylko dlatego, ze cala dywizja sypala sie w gruzy i potrzeba bylo sklecic jakis team z dwoch ludzi nie majacych akurat zadnych ciekawych programow...

Dla mnie stracil calkowicie wiarygodnosc i nie kupilbym tego, ze nagle zaczalby rozkladac na lopatki 1-wszoligowcow. Jest juz chyba troche za pozno. Chociaz...moze jakby wrocil Bearer, Kane zrobil sobie przerwe i wrocil po paru miesiacach np. z powrotem w masce. Tylko spekuluje rzecz jasna. Kto wie...ale szczerze watpie.

Benoit bym kupil, bo to jednak solidny mid-card, over z publika i mial juz jeden solidny run z pasem World Hw, w ktorym IMO sprawdzil sie swietnie, wiec nie potrzebuje absolutnie zadnego promowania zeby znowu wskoczyc do main eventow.

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Jeżeli chodzi o promocję HBKa, to naprawdę nie widzę żadnego problemu. Już w tej chwili Michaels jest świetnie wypromowany (jednak pół roku w main eventowym DX coś daje, nawet jeżeli się jest postacią drugorzędną), jest jednym z najbardziej over z publiką, poza tym jego ikona i być może nawet legenda też sprawiają, że wygranie na WM nie byłoby niczym sensacyjnym. No i jak mówią niektórzy, jest jeszcze dwa miesiące na promowanie nowego gimmicku HBKa, więc w tej kwestii bym się nie martwił. Co do wyniku walki, ani jedna, ani druga opcja tutaj przez was prezentowana by mnie nie zdziwiła. Bardzo prawdopodobne jest powtórzenie sytuacji sprzed roku z HHHem, ale równie możliwe jest wreszcie pokonanie Ceny, a przecież Michaels byłby świetnie nadającą się do tego postacią (oczywiście można złośliwie powiedzieć, że HHH też był). Jeżeli powodem tego miał być natomiast feud ciągnący się specjalnie do Backlash - to już jest dla mnie mniej przekonujące. Ważnym tutaj czynnikiem w rozwikłaniu tej sprawy jest także theme Michaelsa. Czy theme DX gra nadal tylko dlatego, że jest skutecznym "kasorobem" czy też może nadal są plany działalności DX po powrocie Trypla. Z pewnością w momencie przywrócenia Michaelsowi jego starego theme'u, jego zwycięstwo na WM stanie się bardziej prawdopodobne.

Batista v Undertaker - title v winning streak. Myślę, że tutaj przegrana mistrza jest bardziej przewidywalne, jednak to 14-0 o czymś świadczy i tym razem mam większą niż zwykle nadzieję, że WWE nie zrobi kolejnej głupoty (czytaj: nie przerwie winning streaku Takera na WM).

o MITB powiem krótko - jeśli ten wrestler nie dostanie nic innego (konkretniejszego) na WM, to zwycięzca może być tylko jeden - Mr. Kennedy

Oooo tak! Już widzę ten green bay plunge z drabiny :D .

Jeszcze krótko o innych sprawach:

Orton v Edge - oby nie robili żadnych turnów, walka heel v heel byłaby w tym przypadku chyba najlepszym wyborem.

Carlito v Flair - (jeżeli walką się odbędzie) oby nie męczyli nas zbyt długo tym gniotem.

A ja jakos mam inny (dosc tragiczny) obraz przed oczami. Odbywa sie co-main event WM Cena vs Michaels i wyglada bardzo podobnie do tego w ubieglym roku. I tu przegrywa 2 z czlonkow DX. Po WM wraca Hunter, Michaels wraca do roli blazna i mu sie wyplakuje w ramie ze stracil okazje na wwe title. I mamy feud DX vs Cena ktory oczywiscie bije rekordy popularnosci(merhendise sprzedaje sie jak cieple buleczki) itd. Nie chodzi o to ze Michels jest za malo wypromowany. Chodzi o to ze znalazl sie w main evencie z powodu kontuzji Huntera. Dlatego ciezko mi wyobrazic sobie fakt, ze zwyciezca po WM jest HBK(nie zebym mial cos przeciwko).

Wiem ze jest to bardzo naciagana wizja ale jednak biorac pod uwage ze DX i cena to sztandarowe postacie wwe to jakos mi sie to laczy(kasa, kasa).

7136738944c95b7b1fd72.gif

Fakt, HBK jest w main evencie z powodu kontuzji Trypla. Ale na szczęście nie jest tak jak kiedyś, że Vince zna na kilka miesięcy do przodu właścicieli pasów i tak samo planuje ich zmiany. Przecież prawie przed każdym większym PPV można poczytać przecieki o tym jak to VKM piekli się na backstage'u i kilka razy jeszcze w dniu PPV zmienia wyniki;) A jednym z ważnych czynników czy dać komuś pas czy nie, jest reakcja publiki na wrestlera - a tę HBK ma fenomenalną. Więc nie stawiałbym go od razu na przegranej pozycji. Dwa miesiące w tym biznesie to prawie cała epoka, a feudy zaczęte teraz będą określane na WM "Years in a making". ;)
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

A ja mam lepsza wizje: Michaels niszczy Cene na WM (w miedzyczasie przechodzac heel turn). Potem wraca HHH i odbiera pas Michaelsowi na ktoryms RAW w walce trwajacej jakies 10 sek. (podobny segmencik juz kiedys mieli).

Cena pasa nie bedzie trzymal, bo mimo wszystko, juz troche sie przejadl i trzeba go troszke odswiezyc. Najbardziej prawdopodobny jest fakt, ze HBK przechodzi heel turn i wygrywa z Cena w jakis nieuczciwy sposob, albo bierze rewanz z HHH i konczy przez submission (np. jakis sharpshooter). Potem HBK moze stracic pas nawet nastepnego dnia. TO juz nie ma znaczenia.

Potem wraca HHH i odbiera pas Michaelsowi na ktoryms RAW w walce trwajacej jakies 10 sek. (podobny segmencik juz kiedys mieli).

tak, mielismy, i byl jednym z poczatkow konca pewnej federacji wiec lepiej sobie darujmy ta "lepsza wizje"

Potem wraca HHH i odbiera pas Michaelsowi na ktoryms RAW w walce trwajacej jakies 10 sek. (podobny segmencik juz kiedys mieli).

tak, mielismy, i byl jednym z poczatkow konca pewnej federacji wiec lepiej sobie darujmy ta "lepsza wizje"

NIe sadze, zeby akurat ta walka miala na to spory wplyw.

Poza tym czy fakt, ze Cena i Batista trzymaja tak dlugo pasy wplywa na prestiz tych tytulow?

ta, oddanie innemu wrestlerowi pasa za darmo, bez walki z pewnoscia ten prestiz podnosi.

RAZ można było to zrobić, ale tylko z European/IC (nie pamiętam jaki to był), ale w walkach o najważniejszy pas federacji nie ma miejsca na żadne "Fingerpoke of Doom", to już przećwiczyliśmy;)
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

ta, oddanie innemu wrestlerowi pasa za darmo, bez walki z pewnoscia ten prestiz podnosi.

Nie dramatyzowalbym az tak. Jakas odmiana nie zaszkodzi. Jak Cena trzyma pas i nikt nie jest w stanie go pokonac w uczciwej walce, to jest rzecz, ktora mnie oslabia.

booking zone jest gdzie indziej :D nie wypisujcie tu jakis bajek o stratach pasa w 10 sek :D

nie porównywałbym Benjamina do HBK'a, jesli chodzi o promocję osoby i osiągnięcia w federacji...

przeciez napisales ze promocja jest malo wazna ;)

Ja mysle ze jesli HBK mialby wygrac pas (co nie nastapi raczej) to jedynie po interwencji HHH'a.

swoja droge na WM mala rewolucja. zapowiadaja sie 2 walki face vs face, 1 heel vs heel czyli totalny ewenement w wwe!

129287286446c8a666924a3.jpg