Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 23 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To i ja wyrażę swoją opinię na temet WM23

Najbardziej podobała mi się walka MITM Ladder Match. Była gorsza niż poprzednie, ale mimo to najbardziej podobała mi się na tej gali.

Na drugim miejscu u mnie jest World Heayvyweight Title Match, a zwycięstwo Takera bardzo cieszy. Podobnie postawa Batisty w tej walce bardzo cieszy.

Trzecie miejsce walka o WWE Title. Walka mi się podobała, ale liczyłem, że wygra HBK... no ale Niepokonalny Jasio jest w końcu niepokonalny :) Może na Backlash to się zmieni... oby, oby!

A tu już bez miejsc:

Hair vs Hair nie było jakąś porywającą walką, ale uśmiałem się jak golili McMahona :)

Kane vs Khali... słaba walka, jeszcze gorsze roztrzygnięcie...

Women's Title - taki mecz w ogóle był :D

ECW Match oraz Banoit vs MVP - bez emocji

Czego mi zabrakło? Tag Team matchu... London & Kendrick powinni dostać swoje miejsce na WM, to samo Carlito i Shelton! A że Flaira nie było, to mi to akurat nie przeszkadzało...

Moim marzeniem jest, żeby na WM24 zamiast MITB był 6-men TLC Match o Cruiserweight Title :) To by była masakra :)

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 333
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• evertonian

30

• AX

26

• Scythe

22

• the sandman

20

Top użytkownicy w tym temacie

Moim marzeniem jest, żeby na WM24 zamiast MITB był 6-men TLC Match o Cruiserweight Title :) To by była masakra :)

A moim żeby było i to i to :)

Tak Pozabijali By Się ;) :lol:

[*] 1967-2007 Chris Benoit [*]

15892867604680c292362c8.gif

Ech, długo z tym zwlekałem, ale nadszedł czas najwyższy na przedstawienie moich spostrzeżeń dotyczących tegorocznej Wrestlemanii. Prawdą jest, że tegoroczne największe ppv WWE wyszło w ogólnym rozliczeniu bladawo, ale jak dla mnie to nie był jeszcze totalny kataklizm, jak postrzegają je co poniektórzy. Wcale nie zamierzam przestawać oglądać WWE...

MITB3

Walka wieczoru. Wiadomo, miała swoje wady - przede wszystkim zbyt dużą liczbę uczestników (to już powoli battle royale zaczyna przypominać) a także mniejszą spoistość niż dwie poprzedniczki. Tak czy siak kwiat WWE-fowskiego midcardu pokazał na co go stać.

Bump Edga i Matta...uuu...

Kane vs Khali

Od lat jedno pytanie nurtowało fanów wrestlingu na całym świecie (heh, chyba nieco z tym przegiąłem ;P) - który z olbrzymów kwadratowego kręgu to lepszy wrestler: Przerażający Giant Gonzales, czy Straszliwy The Great Khalii. Wychodzi na to, że jednak ten pierwszy - ponieważ Gonzales nie zapomniał sobie, że po flying clotheslinie nalezy się wywrócić. To twierdzenie wystarczy jako jedyny komentarz do tej zajebistycznej walki.

Benoit vs MVP

MVP jako mat wrestler wywijający się z chwytów Benoita i aplikujący w zamian swoje? No, ciekawe. Montevius (czy jak mu tam) zaskoczył mnie in plus. Benoit troszeczkę poniżej oczekiwań.

Taker vs Batista

Tak jak to stwierdził JBL, Batista odrobił swoje zadanie domowe i nie odwalił kichy przy okazji "okrągłego" piętnastego zwycięstwa Takera, pokazując się z bardzo dobrej strony. Dead man zaprezentował swoje the best of - świetny, zapadający w pamięć występ. Cóż, wszystko wskazuje na to że to jego ostatnia wrestlemania.

ECW Originals vs New Breed

A to co wogóle? Walka skończyła się właściwie zanim się zaczęła. Byłą chaotyczna i zdecydowanie za krótka. Nie powinna w ogóle znaleźć się na karcie, a ekstra 5 minut powinno się przeznaczyć na walkę Takera z Batistą. Jedyny plus, to to, że Vince nie zdecydował się jednak zgnoić Originalsów przed 80 tysięczną publicznościa, na największej gali roku.

Hair vs Hair

Vince to prawdziwy hardkorowiec - u niego nic nie jest normalnie- kiedy chce sobie fundnąć

nowy fryz nie idzie do fryzjera jak wszyscy, tylko robi z tego faktu wielkie zamieszanie, zaprasza do zabawy kolegę miliardera i jest git.

Nno tak...

Nie będę oryginalny pisząc, że ten "największy szoł na świecie" ratowała obecność Stone Colda i Shane`a a dobijał Trump, powalający wszystkich entuzjazmem śniętej kobyły, oraz Lashley, który nie zaprezentował niczego i zrobił ogromny krok w tył w stosunku do swoich poprzednich występów (tak, to możliwe).

Wypada pochwalić mi Umagę, który starał się z Lashleya cokolwiek wykrzesać. Dodatkowe uznanie za... nieortodoksyjne zsellowanie clotheslina.

Melina vs Ashley

he...

HBK vs Cena

Świetny występ Shawna - HBK dwoił się i troił i zwijał jak w ukropie, ale co z tego jak John miał wszystko w dupie i dał z siebie mniej niż nawet podczas swoich walk z Umagą. Pan Cena chyba zapomniał, że to main event Wrestlemanii.

Jedyny plus dla Marina za wejście...

Wrestlemania mimo ciekawej oprawy nie olsnila mnie...i potwierdzila tylko fakt ze Vin-bald i jego ekipa pogubili sie juz calkowicie..Mieszanie rosterow powoduje jedynie chaos i niweczy mozliwosc zaistnienia ciekawego draftu..Co symptomatyczne podczas calej Manii oprocz Shane'a nie bylo zadnej ingerencji z zewnatrz w walkę, ktore mogloby dodac dodatkowej dramaturgii...Nie ma przez to zadnych nowych feudow..oh oh

Jak zwykle JBL swoim komentarzem troszke oslodzil widowisko...ale dla mnie WM23 bylo sredniawe..i nawet America Beautifull nie bylo fajnie zaspiewane...:)

Najlepsza walka: Cena vs HBK...ciesze ze wygral Cena mimo mojej sympatii do DX...Shawn zachowywal sie jak cry-baby...jak tak dalej beda promować DX to marnie to widzę

Ladder Match: Zwyciestwo Kennedy'ego do przewidzenia choc bylo i trzech innych faworytów (ciekawa wstawka z Little Bastardem :) ) Mecz bez wielkiej historii..bardziej niz zwyciestwo Mrrrrrrr. K. zapamieta sie chyba Jeffa fruwajacego nad Edgem...

Ciesze sie ze wygral Great Khali nad Kanem...niecierpie Kane'a

Szkoda ze MVP nie wygral z Benoit..Chris jest bardzo bladym championem

Billionare Match..mogl byc lepszy...ale wynik byl do przewidzenia z gory..wiec czym tu sie bylo emocjonować ?

ECW match: dziwne, dziwne, dziwne..mimo, ze nigdy nie przepadalem za ECW to zal mi jest tego co robia z tym produktem..

Melina i Ashley..lepiej zeby tego meczu nie bylo ...ale jak juz byl to super ze wygrala Melina..(choc 100 razy jest lepsza jako menagerka) ..Ashley to jest porazka...budowanie wizerunku w oparicu o Playboya jest żałosne...a gdzież tam dopiero jej do charyzmy Melinki :)

Taker vs. Batista...może nareszcie zdecyduja sie na zrobienie heela z Batisty...co do Takera to mysle, ze jest to jego ostatni tytuł w historii..kto wie czy nie dotrwa z nim do nastepnej Wrestlemanii..

Na koniec powiem tylko tyle: 14 lat temu zaczałem sie interesowac wrestlingiem po obejrzeniu Wrestlemanii 9..teraz, gdyby to zależało od WM 23 to nie wiem czy byłoby tak samo...

• Urządzenie:  Windows

Była to moja pierwsza w calosci obejrzana wrestlemania ii musze przyznac że liczylem na troche wiecej.

MITB: Mialem nadzieje ze walka bedzie piekna i troche sie przeliczylem. Nie byla az tak zla, ale mogla byc lepsza. Gdyby byla troche szybsza to na pewno byloby ciekawiej

Kane vs Khali: Wiedzialem ze walka bedzie marna, ale nie myslalem ze az tak. Bezsensowne zakonczenie. Moze i khali ma sile, ale watpie zeby po tym swoim ciosie spinowal noga Kane'a. Szkoda ze Kane nie wbil tego haka Khaliemu w du..

Benoit vs. MVP: W tej walce bardzo podal mi sie MVP. W koncu pokazal sie z dobrej strony. Mysle ze powinien byc nastepnym U.S Champem.

Undertaker vs Batista: Jak dla mnie to byla to najlepsza walka na WM 23. Nawet Batista pokazal sie z dobrej strony. Walka trzymala napiecie do samego konca. Byla po prostu świetna.

ECW Originals vs New Breed: Przed WM bylem przekonany ze jest to elimination match i uwazalem ze moze byc nawet ciekawie. Niestety był to one fall match. Po pierwsze trwał zdecydowanie za krótko

Battle of Billioners: Bardziej przypominalo to przedstawienie niz walke. Wazne ze poszlo pare stunerow i ogolili vince'a.

Melina vs Ashley: Nigdy nie lubilem walk kobiet wiec walka ta mnie nie interesowala

HBK vs Cena: Walka nie byla taka zla. Niestety Wszechmocny Jasiek znów wygrał.

A widzieliscie jaki main event zapowiedzieli na nastepne PPV? Wlasnie taki powinien byc na Wrestlemanii. To by bylo zdecydowanie najlepsze rozwiazanie!

Najlepsza walka: Cena vs HBK...ciesze ze wygral Cena mimo mojej sympatii do DX...Shawn zachowywal sie jak cry-baby...

chyba kpisz ?

Melina i Ashley..lepiej zeby tego meczu nie bylo ...ale jak juz byl to super ze wygrala Melina..(choc 100 razy jest lepsza jako menagerka) ..Ashley to jest porazka...budowanie wizerunku w oparicu o Playboya jest żałosne...a gdzież tam dopiero jej do charyzmy Melinki :)

eeee gdzie ona ma te charyzme sry ?

Taker vs. Batista...może nareszcie zdecyduja sie na zrobienie heela z Batisty...co do Takera to mysle, ze jest to jego ostatni tytuł w historii..kto wie czy nie dotrwa z nim do nastepnej Wrestlemanii..

na 100% nie , pomysl troche to zauwazysz ze to nierealne...

Scorpion Death Lock

Archonus wiem, że moja opinia jest nie popularna...bo ciezko tutaj przeczytac wyrazy sympatii do Ceny...ale ja uważam inaczej i bede się tego trzymał..co do HBK-a to cieszyłem się, że wystąpi na WM Main-Evencie i wolałem, żeby wygrał Royal Rumble zamiast Takera..Niestety znowu miało miejsce to samo co przed meczem z Hoganem....heelowy super-kick a po meczu face...a jeśli pamiętasz czasy DX to zauważasz chyba znaczącą różnicę. To już lepiej by było gdyby dali mu ala-Diesel czy Sid bodyguarda Rodimera - jak chciała Stephanie - bo wtedy Rodimer i HBK mogliby być bardziej przekonywującym DX. Shawn jako alone DX member - bez Triple H - nie jest dobrym rozwiązaniem. Dziś już nie. RAW następnego dnia tylko to potwierdza.

A jeśli ty nie widzisz charyzmy Meliny to znaczy, że chyba przewijasz segmenty z udziałem div. Przecież bardziej przekonywującej heelowskiej divy to ja nie pamiętam. Czy ty wyobrażasz sobie ją jako face'a ? a po drugie jeśli Cię to nie przekonało to wystarczy nałożyć jej postać na taką Ashley i wszystko jasne...

Co do Takera to rzeczywiście uważam że byłby to niezły wyczyn, jakby dotrwał do WM24 z pasem..ale czy to nie realne ? Gdyby spojrzeć na to przez pryzmat ostatniego posiadacza tytułu Batisty to okazuje się, że title shoty miał właściwie jedynie na PPV, na których w sumie koncentruje się Taker, więc myślę, że mógłby podołać...Przyszedł mi ten pomysł do głowy bo Taker ma swoje lata i myślę, że będzie powoli kończył jako wrestler...A z racji swojej wieloletniej lojalności do Vin-balda może liczyć na wyjątkowe ukoronowanie kariery...więc dlaczego nie zamknąć ją piękną klamrą z zachowaniem winning streak na Wrestlemanii i oddaniem pasa jako niepokonany następnego dnia na RAW ??????? Czy to realne ? w WWE wszystko jest możliwe i chyba już nic nikogo nie zdziwi... :)

Dan Rodimer miał zostac dodany do Rated-RKO, a nie do HBK'a. Dla mnie ten pomysl nie byłby zbyt dobry z jednego względu - Rodimer to drugi Orton, te same ruchy, podobna budowa ciała, mimika, zupełnie jak brat.

Wreszcie Shawn wyszedł na RAW przy swojej muzyce. Moze to jakiś znak? To właśnie teraz powinien mówic o sobie ze Shwostopper, The Main Event, HBK is back...

najlepsza heelowa diva jaka pamietasz? a Victoria, a chocby rok temu Psycho Micky, ze nie wspomne o Ivory w Right 2 Censor :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Wszystko wszystkim, ale cieszyć się ze zwycięstwa Great Khaliego, bo sie nie lubi Kane'a :D? Nie żebym miał coś przeciwko, wszakże mamy pluralizm, ale dziwi mnie to. Nawet nie trochę, a bardzo. Porażki z Khalim nie życzyłbym nikomu. Nawet moim "ulubieńcom", czyli Cenie, Batiście, Goldbergowi i innym geniuszom. Khali to parodia wrestlera i jego zwycięstwa źle wpływają na cały biznes. Dlatego zero tolerancji dla niego ;P. Chociaż skoro zacząłeś oglądać wrestling od WrestleManii 9, to może masz jakiś sentyment do Gianta Gonzalesa i stąd ta radość :P?

Swoją drogą czemu nienawidzisz Kane'a ;)?

1005187806541accfacb3d6.jpg

Archonus wiem, że moja opinia jest nie popularna...bo ciezko tutaj przeczytac wyrazy sympatii do Ceny...ale ja uważam inaczej i bede się tego trzymał.

nikt ci nie zabrania miecm swojej opinii ale uznanie tej walki za najlepsza na tej WM smieszy mnie po prostu.

A jeśli ty nie widzisz charyzmy Meliny to znaczy, że chyba przewijasz segmenty z udziałem div. Przecież bardziej przekonywującej heelowskiej divy to ja nie pamiętam. Czy ty wyobrażasz sobie ją jako face'a ? a po drugie jeśli Cię to nie przekonało to wystarczy nałożyć jej postać na taką Ashley i wszystko jasne...

zdziwie Cie ... nie przewijam zadnych fragmentow ppv lub raw sm etc , ja jakos pamietam bardziej przekonujace divy heelowe chociazby podane wyzej , nie jestes w stanie bezstronnie tu spojrzec jako maniak Meliny i tyle :)To , ze ktos dobrze odtwarza role heela czy face`a to nie znaczy jeszcze ze ma charyzme.

Scorpion Death Lock

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Moim zdaniem Melina, jak na divę, ma charyzmę ;). Na pewno nie ginie w tłumie, ale gdzieś już o tym pisałem...

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nie mowie ,ze nie ma jej w ogole ale na pewno nie taka jaka ja odmalowuje MelinaFan.
Scorpion Death Lock