Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Attitude Wrestling Forum

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Zaloguj się, aby wziąć udział w dyskusji. Zaloguj się Rejestracja
  1. vieiraa55
    vieiraa55 odpowiedział(a) na MattDevitto temat w Sondy
    Bruv, czekam na Omega vs Ospreay
  2. vieiraa55
    vieiraa55 odpowiedział(a) na IIL temat w Dyskusje
    Chyba po prostu to że my dorośliśmy i nasza świadomość jak ta branża działa i brakuje tej dziecinnej niewinności kiedy zaczęliśmy się tym interesować
  3. Attitude
    Attitude opublikował(a) temat w Rezultaty
    Nazwa gali:AEW Dynamite #354 Data:15.07.2026 Typ:TV-Show Lokalizacja:Boston, Massachusetts, USA Arena:MGM Music Hall At Fenway Format:Live Platforma:TBS Komentarz:Excalibur, Taz, Tony Schiavone & Don Callis Karta: Wyniki: Spoiler Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
  4. IIL
    IIL opublikował(a) temat w Ogłoszenia
    Od dawna nie podobało mi się to, że najważniejsze treści na forum upchane były w max dwóch działach: Dyskusje i Wydarzenia. W dyskusjach tematy zbiorcze dla tygodniówek itd zlewały się ze sobą i ciężko tam było cokolwiek znaleźć. Stali bywalcy się do tego już zapewne przyzwyczaili, ale patrząc z boku wyglądało to mało atrakcyjnie i panował tam spory nieporządek. Nowy podział: Dyskusje - miejsce na ogólne tematy. World Wrestling Entertainment - megatematy weekly shows + PLE z Wydarzeń i cały kontent o WWE. All Elite Wrestling - jak wyżej. Independent Zone - tutaj miałem sporą zagwozdkę jak to zorganizować. TNA i ROH może średnio pasują jako subfora pod "sceną niezależną", ale trzeba było je jakoś odizolować (mają dużo archiwalnej treści, więc warto było to uporządkować). Japonię chciałem wyciągnąć do osobnego, ale na razie zostaje połączona z działem. Dział Wydarzenia został usunięty. To gruba zmiana i sam od wielu lat też przywykłem do wcześniejszego stanu rzeczy, ale myślę, że warto popróbować nowych rozwiązań. Jestem otwarty na sugestie, itd. Wszystko można w każdej chwili przeorganizować.

Witaj na forum Attitude

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 23 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dyskusja dotyczy rzekomej wyzszosci STFU nad Crossface'm, a nie Ceny nad Benoit, czytaj uwaznie, bo sam ja zapoczatkowales :)

twierdzicie, ze STFU wyglada lepiej "w chwili obecnej", "na dzien dzisiejszy" - ale chyba nikt przy zdrowych zmyslach,za kilka lat, patrzac na przebieg kariery Chrisa i setki zalozonych crossface'ow nie powie, ze STFU w wykonaniu Jasia bilo na glowe Crippler's Crossface Benoit'a... no i masz analogie: nikt nie powie, ze jestem lepszym sprinterem od Hayesa, choc "obecnie" jestem szybszy (tak, jak wg niektorych "obecnie" STFU prezentuje sie lepiej niz crossface)... czy porownujemy osoby, czy wykonywane przez nich akcje, zasada jest ta sama...

a wracajac do tematu: bez jaj, Cena, chocby sie zes*al na ringu, i raz na jakis czas wyszedl mu [u]poprawny[/u] STFU, to i tak nie kupie tego, nie kupie tego, ze HBK czy Triple H tapuja Jasiowi po tym gownie, dwa razy z rzedu na najwazniejszej gali roku:/ ... nie bede dodawal, ze imo ta akcja wyglada kiepsko...

• Odpowiedzi 333
  • Wyświetleń 106,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Szczerze mówiąc nigdy nie lubiłem Crossface'a. I nie wiem o co Grim się tak rzuca, bo ostatnimi czasy faktycznie wygląda cienko ;). Podobnie jak Scorpion Death Lock, który z kolei uwielbiałem. Cena nigdy nie będzie lepszy od Benoita, ale jakby nie było, dobrze wykonuje swój finisher. A piszę to jako osoba, która zwykle jeździła po FU, bo było fatalnie wykonywane. STFU daje radę, choć straszliwie denerwuje...

1005187806541accfacb3d6.jpg

Opublikowano
W takim razie mamy calkowicie odmienny poglad na submission moves, Six ;-)
Opublikowano
Grim - to ty czytaj dokladnie, ja pisze ze OBECNIE STFU wyglada lepiej, a nie patrze na to z perspektywy paru lat. OBECNIE jest kluczowym slowem :P
Opublikowano

Po obejrzeniu MITB Match'u na WM23, zacząłem się zastanawiac, która z tych walk była najlepsza. Dlatego obejrzałem dwa poprzednie i wg mnie zdcydowanie najlepszy był ten na WM21. Non-stop akcja, zadnych przestojów. Na WM22 też było malo spowolnien, ale czegoś zabrakło w stosunku do poprzedniej.

Ale ostatecznie moja kolenosc wyglada tak (MITB):

1. WM21

2. WM23

3. WM22

Opublikowano

OBECNIE jestem lepszym spriterem niz Mistrz Olimpijski Jim Hayes

OBECNIE (wg niektorych) STFU jest lepsza akcja niz Crippler's Crossface

nie martw sie o mnie, umiem czytac miedzy wierszami :)

Wesolych itd...

Opublikowano

Grim: zaryzykowałbym stwierdzenie, że według prawie wszystkich, a konkretnie wszystkich poza Tobą :P.

Opublikowano
Six: co zrobic, czasem ide pod prad... oparlem sie ogolnej manii, ze Uamaga to dobry brawler, opre sie i tej, ze STFU to dobry submission finisher (a uscislajac: moze jest i dobry, ale jako STS w wykonaniu Masahiro cos tam, a nie STFU wg Ceny)
Opublikowano

Grim: zaryzykowałbym stwierdzenie, że według prawie wszystkich, a konkretnie wszystkich poza Tobą :P.

i poza mna bo dla mnie , Crippler's Crossface rozpieprza stfu jednym palcem .

Scorpion Death Lock
Opublikowano
Crossface miażdży twarz a STFU niby ma dusić, a widać że jest zakładany tak, że zostawia dużo miejsca na oddech. No chyba że wszyscy tapują bo nie mogą wytrzymać bólu wygiętej nogi;) C'mon, jak można stawiać Shut The F*** Up nad Crippler Crossface'm?? ;)
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Opublikowano
fajnie ja miezdzy jak jest zakladany na brodzie a niekiedy na szyji lub na czole ;)

129287286446c8a666924a3.jpg

Opublikowano
fajnie ja miezdzy jak jest zakladany na brodzie a niekiedy na szyji lub na czole ;)

Broda i czoło należą do twarzoczaszki, Mr. Anatom ;)

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

Opublikowano
Moim zdaniem ogromną zaletą STFU jest prędkość światła przy zakładaniu. Benoit niestety wykonuje swojego finishera dość ślamazarnie. A jak jeszcze mu ucieka ręka, którą ma blokować nogami, to już pełnia nieszczęścia.

Opublikowano

Broda i czoło należą do twarzoczaszki, Mr. Anatom ;)

ok tyle ze (ujme to niczym Mickiewicz) to chuja boli ;) generalnie z tego co sie domyslam chodzi o to zeby zalozyc crossa na kinola, wtedy mozemy mowi o jakiejs skutecznosci. a jezeli benoit czasem w ogole nie zadziera glowy przeciwnika "do tylu" no to oczym mu tu mowimy ?

129287286446c8a666924a3.jpg

Opublikowano

Krosfejsa będę bronił jak niepodleglości;) Po pierwsze, STFU nie jest żadnym "speszjalem", jest stosowany przez wielu innych wrestlerów jako zwykły submission move i nikt się nie poddaje. To tak jakby The Abdominal Stretch zmienić nazwę i dać go komuś jako finishera;) Za to Crossface nie jest akcją często wykonywaną przez innych. Po drugie, to prawda że STFU szybko się zakłada a zamknięcie Crossface idzie ślamazarnie, ale to moim zdaniem wynika ze stylu wrestlerów. Walki Benoit mają być bardziej realistyczno-shootowe i stąd więcej walki w parterze. Cena to heros i wykonuje finishera od razu i bezproblemowo.

Oczywiście jedynym sposobem sprawdzenia skuteczności obu finisherów byłaby bezpośrednia konfrontacja obu panów. Zaraz, zaraz... Kilka tygodni temu w main evencie RAW spotkali się Cena vs. Benoit. Krzysiu po sześciu minutach tapował aż miło :D

The winner: John Cena!

The best finisher in the business: STFU!

The most overrated wrestler with lame finisher: Chris Benoit!

Who should never won the title?: Cena/Benoit*

* niepotrzebne skreślić :lol: