Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

12 groszy #7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

http://www.attitude.pl/index.php?strona=255

Co prawda informacja o tym tekście dopiero pojawiła się w newsach, ale Razor prosił żeby tu zamieszczać linki do felietonów, więc zamieszczam ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

3

• SPoP

1

• Marcin

1

• theGrimRipper

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dzieki za felieton. Nie czytalem, ale Six mnie prosil, zebym skomentowal, co skwapliwie czynie ;)

Edit: Juz przeczytalem. Tekst faktycznie bardzo dobry.

Uwazam, ze pomysl z reaktywacja DX nie byl zly. Wszystko rozbilo sie jednak, jak zwykle w WWE, o szczegoly, a raczej cala mase szczegolow. Zaczelo sie swietnie i w zgodzie z ukladem logiki - HHH wlaczyl sie w feud HBK'a z klanem McMahonow, jednak juz tutaj zaczynaja sie schody.

Aby to babyface'owe przedsiewziecie mialo sens, nalezalo od razu stworzyc konkurencyjna heelowska, obudowana wokol VKM stajnie (a'la Corporation Bis), ktora toczylaby WYROWNANY (warte podkreslenia) program z DeGeneratami. Jednostronnie zwycieskie feudy z McM, czy Spirit Squad to nierealistyczny, wiejacy nuda pomysl (Jak napisal Six, wygrany handicapy 2 na 5, czy jesli dobrze pamietam, czasem nawet 1 na 5). Jak juz jechac po schemacie, to chociaz w dobrym, sprawdzonym stylu. A niechby nawet dali do tej Korporacji kilku obiecujacych ludzi z ECW, nie wiem, Knoxa, Testa i dzialoby sie lepiej niz sie dzialo.

Druga sprawa: Jak zauwazyl Six, to DX w praktyce DX nie jest, a z oryginalem laczy go tylko nazwa. Pierwotna grupa byla zbitka anty-establishmentowych rebeliantow majacych za nic reguly gry (Break the rules! :) ), tymczasem nowa odslona to faktycznie jedynie dobry sposob na zgarniecie kasy z koszulek, czapeczek, frotek, bandan, flag i tych wszystkich innych wykonanych ze swietnej jakosci materialow rzeczy, ktore za szalenie niska cene mozecie kupic na wweshopzone.com

Bo dzisiejsze (czy faktycznie, raczej wczorajsze) DX to nawrocony katolik robiacy z siebie, fakt zabawnego, ale jednak glupka, co zupelnie nie licuje z pozycja, jaka Michaels w WWE posiada. No i buntownik HHH, o ktorym nawet wiekszosc markow wie (wylaczajac 12-13 latkow), ze jest mezem Stefci i trzesie cala federacja...

Kontuzja Huntera to powazny problem dla RAW, bo bardzo komplikuje sprawe drogi do najwazniejszej w roku Wrestlemanii. Kogo poddac Cenie? Na pewno nie Edge'a, bo ten feud i tak ciagnal sie zbyt dlugo, raczej nie Ortona, bo widac jeszcze u niego czasem bledy zoltodzioba, a to przeciez najwazniejsza gala roku i wypadaloby prowadzenie walki z Jasiem powierzyc komus kumatemu. Moze wiec Michaels? Szczerze mowiac, liczylem na walke Edge vs HHH o pas, ale moje zyczenia raczej na pewno nie zostana wysluchane.

Nie wspomne juz o tym, ze w miedzyczasie WWE calkowicie zaprzeczylo prawom grawitacji, podkladajac tydzien po tygodniu Huntera i Michaelsa niejakiemu Umadze, niewazne, ze po screwjobach. Czyli co? Headlinerzy brandu, a nie daja rady komus takiemu?

Nie wiem, jaka przyszlosc czeka DX, ale nie wydaje mi sie, zeby w najblizszym czasie WWE zrezygnowalo z tej stajni. Zapewne dorzuca Michaelsowi komus z mlodych zdolnych niespelnionych (Carlito, dla ktorego Vinniw moze znalezc miejsca?) i pociagna jakis program, zeby rozpasc sie w okolicach Wrestlemanii.

Szkoda...szkoda Huntera, szkoda dobrego startu, szkoda smiesznych segmentow, ale najbardziej szkoda legendy, ktora zostala straszliwe zdemitologizowana za calkiem spora garsc zielonych.

Edytowane przez SPoP
What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

SPoP dopuścił się tu daleko idącej nadinterpretacji :D. Oczywiście nie prosiłem o komentarze, ale żartobliwie podsumowałem brak postów w tym temacie i nie wychodząc z żartobliwego tonu napisałem, że będę musiał wystosować chyba jakiś apel do społeczeństwa (zainspirowany działaniami co poniektórych) ;). Ale dobrze, że napisałeś, zobaczymy czy będziesz pamiętał o edycji ;P.

Edit: pamiętałeś ;).

Edytowane przez SixKiller

• Reputacja:   0

Ciezko jest komentowac felietony Sixa, bo jak zawsze trudno jest sie do czegos przyczepic, czy z czyms nie zgodzic :) Six nie ma tez jakichs kontrowersyjnych opinii i wydaje mi sie, ze jego zdanie podziela wiekszosc naszego forumowego spoleczenstwa, totez felietony te moznaby spokojnie nazwac glosem ludu :D
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

• Urządzenie:  Windows

lekkim piorkiem napisany ciekawy felieton ;-)

a tak powaznie, to dobra robota, jak zwykle... szkoda tylko, ze (wg slow SPoPa) Six dolaczyl do grona Tych o Ktorych Nie Mowimy, i zaczal prosic o komentarze ;-)

What?! Przeczytaj mojego posta (tego drugiego) Grim, bo chyba czegoś nie zrozumiałeś ;P. No chyba, że Prince to dla Ciebie największy autorytet ;D. W każdym razie jak śmiesz mi zarzucać, że wyłamałem się z ruchu, który sam pociągnąłem :twisted: !

Dajcie już sobie spokój... tak nie możecie żyć beze mnie i próbujecie na każdym kroku udowodnić jak bardzo mnie ignorujecie? Wasze beznadziejne sygnatury to jedno, ale możecie już skończyć okazywać to Wasze "ignorowanie mnie", bo to taki paradoks - mówiąc o ignorowaniu mnie wcale mnie nie ignorujecie, tylko dalej o mnie rozprawiacie... Więc oddupcie się ode mnie i znajdźcie sobie ciekawszy temat, nie wiem, może lasy deszczowe w Mongolii...

Teraz do rzeczy: tekst bardzo dobry, w pełni oddaje także mój pogląd na to jak wygląda(ło) DX... bardzo słabiutko.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg