Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siłownia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A tak się zastanawiam czy na tym forum są same chuderlaki czy też może znajdą się jakieś osoby dbające o swoje ciało

Jeśli chodzi o mnie to ja chodzę na siłownię od dwóch lat. Mój plan ćwiczeń wygląda tak:

poniedziałek- klatka i triceps

wtorek- barki i biceps

środa- odpoczynek

czwartek- motyl i kaptury

piątek- nogi i brzuch

A jak to jest z wami? Czy kiedykolwiek chodziliście, chodzicie, lub zamierzacie chodzić na siłownię?

Możecie się pochwalić swoimi rekordami :wink:

• Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• badziewiarz

5

• IOOT_DZIKO

3

• Rejden

3

• G0d

3

Top użytkownicy w tym temacie

Ja na silowni bylem pare razy. Narazie wole trenowac w domu. Pompki, 6 weidera itp. Ja tak cwicze w domu od jakis 4 miechow. Jak bede starszy to moze na silke bede chodzic :D

mks1500, a konsultowałeś sie z kimś?

bo z tego co mi wiadomo klaty i tricepsu nie powinno sie robić jednego dnia (przy klacie mocno pracuje tez triceps)

zamień triceps z bicepsem i będzie git.

brzuch raz w tygodniu to też trochę mało.

ale nie to żebym był tu jakimś znawcą ;)

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

Masz dużo racji AtS ja jednak korzystam z doświadczenia kolegów z siłowni którzy ćwiczą tak od kilku lat i to daje efekty. Co do brzucha to raz w tygodniu ćwicze go na siłowni ( 3 ćwiczenia po 4 serie) poza tym robię jeszcze normalne brzuszki w domu trzy razy w tygodniu

Ja mam silownie u siebie w domu czwicze 4 razy w tygodniu a oto mój plan:

Poniedzialek: Barki i triceps

Wtorek: Biceps i klata

Sroda: odpoczynek

Czwartek:kapturki i brzuch

Piatek: Nogi

dodam jeszcze ze cwicze juz rok

kanekx2.jpg

8314272110jk8fs3.png

wweteamfv8.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Na siłownie chodziłem Rok.. teraz z braku czasu i pieniędzy ćwicze w domu. Ćwiczyć zacząłem w listopadzie 2005 ...wiec kawałek czasu już macham ...zdążyłem się jednak wyposażyć w kilka rodzajów hantelek , drążek , spęzynky , mate , rękawice , a to tego wystarczą także sprzęty gospodarstwa domowego ...ćwiczyć - ćwicze codzinnie po 1,5 godziny ... rozpoczynając programem 3g2 a kończac 6 weider'a ...jeżeli ktoś chce jakieś szczegóły zapraszam na gg. w Każdym razie nie narzekam na efekty ... 5 cm w bicepsie nabyte , ponad 100 cm w klatce piersiowej , 57 cm udo , wiec nie jest najgorzej jak na 17 lat.. Generalnie nie rozdzielam sobie partycjami ćwiczeń z tego wzglęu że to niezbyt sie sprawdza ...a wiem to z własnego doświadczenia ... Staram się obił ćwiczenia znanych kulturystów i zawodników chociazby wrs. (ot. program Brocka Lesnar'a przypadł mi do gustu) ...

i tak już sobie macham i jakoś przestac mi sie nie chce ... :wink:

915802072594e34bce782c.jpg

Generalnie nie rozdzielam sobie partycjami ćwiczeń z tego wzglęu że to niezbyt sie sprawdza ...a wiem to z własnego doświadczenia

dziko weź pod uwagę, że mięśnie rosną jak odpoczywają ... więc jeśli codziennie robisz klatę to nie bardzo ma kiedy odpoczywać.

Cwiczysz już prawie 2 lata i możesz dojść do momentu kiedy rozwój mięśni się zatrzyma (tak zwane przepalenie mięśni) ... weź to pod uwagę.

vegaskopiavr1.jpg

wweteamfv8.jpg

92372310444b3ddbb51eb5.jpg

Oczwyście mam to na uwadze Ats przez cały czas ....pisałem to ogólnie ...oczywiscie nie ćwicze non-stop i robie przerwy ale nie są to przerwy standartowe ...czyli np. w kazdeą środe...po prostu robie sobie wolne kiedy mi sie podoba ... nie martw sie ...sporo sie interesuje tym i owym i uważam na siebie ..

• 1 rok później...

Nie chciałbym robić offtopu w newspacku, więc napiszę tu.

Nawiązując do wypowiedzi Badziewiarza

Ronnie to czasy obecne.

Nie ma co porównywać go z Arnoldem.

Różnica wieku spora (chodzi mi oczywiście o starty w zawodach)

Patrz kiedy wygrywał Arnold, a kiedy wygrywał Ronnie :P

Różnica czasu ogromna ;P a co za tym idzie i metody treningu, suplementacja inne.

Nie no, wiadomo oczywiście :P

Ogólnie jaki jest skok.. Ciekawe, jak to wszystko będzie wyglądało za następne kilkanaście-kilkadziesiąt lat (jezeli oczywiscie stosowanie "dopalaczy" w międzyczasie nie zostanie zabronione, tak jak to jest z kreatyną we Francji :P ) :)

• 2 tygodnie później...

Co tu taki zastój ?

Oskarżony ostatnio przez Irysa o całkowity brak udzielania sie w Sporcie , podstanowiłem odświeżyć ten topic. Chętnie poczytam nowe wpisy , widziałem że eR Dżej JaQbovsky coś tam ćwiczy , z chęcią moge też odpowiadac na pytania początkujących , jak i podyskutowac ze stałymi bywalcami i uczestnikami sportów siłowych .. ;)

• 4 tygodnie później...

[OT} Na wstepie chcialem sie przywitac bo jestem tu nowy ;) [/OT]

Otoz moim problemem na silowni jest trudnosc w dopasowaniu planu treningowego. Mialem juz pare tych planow ale kazdy z nich dawal nikle efekty (tak tak, wiem ze od razu po 3 tygodniach nie bede mial super uber miesni). Chcialbym zatem zapytac czy moglby ktos mi doradzic jakie cwiczenia i w jakich ilosciach wykonywac. Wolalbym jednak porozmawiac na gg niz spamowac na forum ;p Wiec jesli ktos bedzie tak mily prosilbym o kontakt na gg- 8226733.

PS. Lepiej cwiczyc na jednym treningu 2 partie miesni czy codziennie 1 partie?

• Reputacja:   1

Trening to tylko jeden z czynników.

Najważniejsza jest DIETA - bez tego ani rusz... nie ma mowy o zadawalających rezultatach jeżeli micha nawala.

Do tego odpowiednia ilość snu (choć niektórzy łamią te zasadę).

Co do treningu to zależy na jakim jesteś poziomie, od kiedy ćwiczysz... czyli staż.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Cwicze, nie wiem, z 4 miesiace. Bynajmniej cos kolo tego. Coz, na wakacjach to akurat spie troche dlugo ;p

• Reputacja:   1

Tak jak mówie - na początek śmigaj na jakieś forum kulturystyczne tam w dziale "odżywianie" bądź "dieta" są tabele, wzory jak zrobić dla siebie odpowiednią diete.

Wstaw im tam ułożoną dietę przez siebie oni ci ją skorygują jeśli występują jakieś błędy/niedociągnięcia.

Musisz też wiedzieć jaki masz priorytet treningowy, chcesz nabrać masy? zredukować tkankę tłuszczową? nie wiem jakie tam masz założenia.

Ćwiczysz krótko 4 miesiące... trening możesz już sobie podzielić po 2 partie na jednotstkę treningową.

Jest wiele sposobów treningów. Jeśli będziesz przestrzegał diety naprawdę zaoszczędzisz sporo czasu.

Jednak ostrzegam dieta to droga sprawa w ogóle kulturystyka to drogi sport więc jeśli nie straszne tobie/twoim rodzicom koszta to powodzenia.

Shawn Michaels - R.I.P 29.03.1998

WWF - R.I.P

Zalozenie narazie wydaje sie byc proste - nabrac mase. Bo redukowac to ja nie mam raczej czego. Nie zdawalem sobie sprawy ze dieta jest tak wazna ;/ ... tylko ze po przeczytaniu na kilku forach informacji nic z tego nie rozumiem oO a po przeczytaniu paru przykladowych diet zauwazylem ze polowy z podanych tam rzeczy nie jadam ... (dziwne ale prawdziwe ;])