Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   4
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Kurczę pozdrawiam wszystkich co mnie kojarzą, a tych co nie pozdrawiam serdecznie :)) Masakra że czasy kiedy się tu udzielałem kojarzę jakby było to przed naszą erą, czas leci, BGZ ciągle w formie widzę, ale ja już nie w temacie zupełnie. POZDRO!

Witaj!

Fajnie, że się odezwałeś, widzę, że wysłanie maila do wszystkich Vipów było dobrym pomysłem. :D

Liczę na to, że znajdziesz czas by od czasu do czasu skrobnąć jakiegoś posta :t_up:

Oczywiście jakieś nowe galerie mile widziane bo musisz wiedzieć, że dział z dziewczynami stoi zaniedbany odkąd przestałeś się nim zajmować. :P

94370642845de365932a94.jpg

• Odpowiedzi 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

688

• pablo modjo

504

• Alustriel

484

• Willem

440

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

I mamy weekend! Spędzacie go grzecznie w domach, czy macie jakieś plany?

Zaraz wyruszam na stadion Zawiszy na mecz ... Jadę komunikacją miejską, więc muszę jakoś wcześniej zaplanować podróż :P

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

To na Zawiszę ktoś jeszcze chodzi? :P

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

• Reputacja:   1

Jak widać tak, chociaż wątpię żeby ten trend długo się utrzymał. Bydgoski sport powoli umiera, chyba jeszcze tylko siatkarze notują tam w miarę pozytywne wyniki jeśli idzie o frekwencję.

Jako, że miałem zaproszenie na mecz, nie chciałem by się zmarnowało :P Wielka szkoda, że stadion chociaż w połowie regularnie się nie zapełnia..

• 2 tygodnie później...

Osuch PINOKIO i wszystko jasne ;)

Jaki jest obecnie najlepszy hosting do wrzucania plików, który:

- nie wymaga rejestracji,

- trzyma pliki przez sensowny okres czasu, zanim wywala do kosza?

chcelatooo.png

• Reputacja:   9

Ostatnio wieki temu korzystałem z hostingu do plików innego niż sendspace.com. Chyba się przyzwyczaiłem.

Możesz spróbować Hell, przy czym chyba polecam wersję .com aniżeli pl.

Co do hostingu obrazków - tinypic.

915802072594e34bce782c.jpg

Dzięki, właśnie ze względu na sporadyczne potrzeby uploadowania z sendspace korzystam i chyba alternatyw brak. A Hellshare odpada, założyłem sobie tam nawet konto kiedyś, ale ruchome limity (czyli: padnie, jak popadnie) mnie zniechęciły. Może obecnie już nie jest tak źle, niemniej z punktu widzenia osoby ściągającej pliki ten serwis był gorszy, niż RS i MU razem wzięte (chociaż umożliwiał wbijanie przed kolejki - tyle ściągnięć można było mieć, ile zainstalowanych na kompie przeglądarek :) ).

chcelatooo.png

• Reputacja:   9

Zależnie od wielkości plików możesz sobie założyć konto na jakimś hostingu www. Tam pliki z pewnością nie wygasną i dostęp do nich będzie szybki.

915802072594e34bce782c.jpg

• 3 tygodnie później...

Podziękował. Chciałem po prostu odświeżyć jeden z moich starych tematów. Znak czasów - wtedy paczuszkę z kilkudziesięcioma themami wrzucałem cały dzień, o ie łącza nie zerwało. Teraz herbaty nawet dobrze zaparzyć nie zdążyłem i już tamta paczka + dwie dodatkowo wylądowały w sieci. Cudnie, kurczę :)

Dodano:

Ja pie?!@lę.. Od 14:00 siedzę przed kompem i jedyne, co zrobiłem produktywnego, to właśnie ten post. Miałem sobie gdzieś połazić - zimno. W TV - nuda, jak zwykle. C++ nawet nie ruszyłem. Oczytałem zaległą prasówkę na wszystkim, co popadnie - prawicowe, lewicowe, celebryckie, no wszystko. Posłuchałem muzyki i fajnie, nawet pośpiewałem, ale to można robić przy okazji innych rzeczy. "Pod Kopułą" Kinga wypadałoby skończyć czytać, ale nie miałem nastroju. Na obu konsolach tona gier z PS+ zalega, ale po włączeniu konsoli mi się odechciało i ją wyłączyłem - i jestem tu, siedząc i pisząc pierdoły. Nawet w kilku tematach już prawie coś napisałem (a w jednym nawet był post gotowy w połowie), ale dałem sobie spokój, a ten post, co to był gotowy - leży zapisany w notatniku.

Mglista jesień nadeszła, @$%#@.

chcelatooo.png

hellner, jesteś programistą ? Pracujesz jakoś w tym zawodzie ? skoro C++ :P

"Pod Kopułą" Kinga wypadałoby skończyć czytać, ale nie miałem nastroju.

To ta cholerna pogoda tak działa na człowieka.

U mnie na półce z książkami stoją dwie pozycje, które jeszcze pare dni temu z wielką podjarką zakupiłem i obiecałem sobie, że przeczytam, a w tej chwili odeszła mi ochota.

Książki Stephen'a (w większości) są dziełami naprawdę bardzo dobrymi i należy się z nimi zapoznać, ale nawet w takie dni to pogoda okazuje się silniejszym przeciwnikiem. Sięgając pamięcią wstecz to była tylko jedna książka, którą zrobiłem za pierwszy podejściem - "Dziewczyna z sąsiedztwa" Ketchum'a. Po prostu siedziałem i czytałem, fajne przeżycie. Każdą inną kończyłem za drugim, trzecim, a nawet czwartym czy piątym podejściem ze sporym odstępem czasowym...

...ale co do tworu "Pod kopułą" to należy ją skończyć bo jest to imo jedna z najlepszych jego autorstwa. :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

hellner, jesteś programistą ? Pracujesz jakoś w tym zawodzie ? skoro C++ :P

Nie, nie jestem. Raczej samoukiem, ktory w robocie ma taki za@#$%dol na projekcie, ze wszystkie dobre checi schowalem do szafy na razie. Udalo mi sie przejsc przez trzy lekcje dopiero, z czego pierwsza to cos w rodzaju "dzien dobry, nazywam sie C++", druga: "hej, jestem aplikacja i mozesz we mnie pisac programy", a trzecia: "zrobmy prosty program, ktory zawiera ekstremalna liczbe 5-ciu linijek kodu!".

Boli mnie to troche, ale nie dam rady tego przeskoczyc - jedyny sposob by jeszcze utrzymywac pozory normalnosci i potem funkcjonowac jakos w biurze. Wkrotce wznowie nauke, lub ciagle w to wierze - w tamten dzien byla okazja, jednak po poprzednich, dosc wyczerpujacych dniach moglem tylko siedziec bezczynnie i probowac sie zebrac do czegokolwiek - a i tak poleglem. Chociaz nie tak do konca - posta napisalem :)

Książki Stephen'a (w większości) są dziełami naprawdę bardzo dobrymi i należy się z nimi zapoznać (...) ale co do tworu "Pod kopułą" to należy ją skończyć bo jest to imo jedna z najlepszych jego autorstwa.

Zgadzam sie - mi odpowiada jego "nowa-stara" tworczosc, czyli to, co wydaje teraz, a co bierze z szuflady. Nie ma co sciemniac - King ostro cpal w swojej mlodosci i tworzyl naprawde mnostwo powiesci. Wydawal jednak horrory (z nielicznymi wyjatkami), a reszta ladowala w szufladzie. Dlatego okreslilem obecne wydawnictwa jako "nowe-stare": o wiele bardziej skupiaja sie na psychice postaci, relacjach pomiedzy bohaterami, wspolczesnosci, z jaka spoleczenstwo (lub kilka ludzi) mierzy sie w pewnych okolicznosciach.

To nie sa horrory, ale ciekawe studium ludzkich zachowan. Do tego dochodza jego opisy, ktore czasami rozciagaja sie na kilka stron - o ile w horrorach srednio mi to pasowalo i czasami moglem odniesc wrazenie brniecia przez kolejne strony "na sile", to w obecnych wydawnictwach nie dosc, ze nie przeszkadzaja, to jeszcze dodaja klimatu. Wlasnie ze wzgledu na zmiane gatunku, w jakim obecnie tworzy.

Po "Kopule" ostrze sobie zeby na "Lsnienie" - jeszcze nie czytalem (lol). I o ile znam "Lsnienie" z obydwu ekranizacji bardzo dobrze, to chce przeczytac ksiazke, by poczuc ten klimat mocniej i by moc od razu zabrac sie za "Dr Sen" :)

chcelatooo.png

Myślę, że King mógł robić jeszcze lepsze książki, z lepszymi, ciekawszymi wątkami, ale czytałem że przy niektórych pozycjach miał problemy z wydaniem. Typek po prostu obstawiał mocno przy swoim i czasami nie chciał zgodzić się żeby wycięto choć jedno zdanie i bronił go jak lew.

Jego jedna z pierwszych książek nie chciała zostać wydana w parunastu nawet wydawnictwach, więc można śmiało stwierdzić, że koleś był mocno zaangażowany w to co robił.

Warto też wspomnieć o tym jak wymyślał pomysły na swoje dzieła. Przykładowo motyw pisarza i maniakalnej fanki w "Misery" - przyśnił mu się w samolocie. Bodajże po dwóch zapamiętanych zdaniach ze snu, napisał je na serwetce w samolocie i później na tych dwóch zdaniach zbudował całą książkę. :P

Przykład gościa, który generalnie z niczego potrafił zrobić dobrą książkę. Teraz to już w sumie mu się nie dziwię bo wykorzystał już wszystkie pomysły z możliwych i nie ma co pisać. :8

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW 54th Anniversary Event & New Japan Cup 2026 - Dzień 3 Data: 06.03.2026 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Ota City General Gymnasium Publiczność: 2.949 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #701 Data: 02.03.2026 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Indianapolis, Indiana, USA Arena: Gainbridge Fieldhouse Publiczność: 9.499 Format: Taped Data emisji: 05.03.2026 Platforma: YouTube.com Komentarz: Blake Howard & Vic Joseph Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown
    • Grok
      Noah Leatherland NJPW uczciło 54. rocznicę w Ota City General Gymnasium, serwując fanom walki z New Japan Cup i starcia o pasy dywizji juniorów. Nie zabrakło specjalnego występu Tatsumiego Fujinami. Fujinami teamed up z Shotą Umino, Aaronem Wolfem, Satoshim Kojimą i jego synem LEONĄ, by stawić czoła House of Torture. Powrót Smoka do ringu NJPW zakończył się gorzkim smakiem porażki, bo heelowa ekipa zatriumfowała nad ekipą legendy. Fujinami zdążył jednak rozłożyć kilku rywali. W ramach Ne
    • Grok
      Dave Meltzer omówił konfrontację w mediach społecznościowych między Jade Cargill a Rheą Ripley w piątkowym wydaniu Wrestling Observer Newsletter [Wrestling Observer Newsletter]. W trakcie tej wymiany zdań Ripley, Chelsea Green i Piper Niven ostro krytykowały Cargill, a Ripley szczególnie punktowała jej umiejętności w ringu. Raporty z ostatnich dni sugerują, że cała ta sytuacja była albo czystym workiem, shootem, workiem, który przerodził się w shoot, albo ich miksem. „Not having fun. Not fri
    • Grok
      Carmelo Hayes wystawi kolejny open challenge o United States Championship na dzisiejszym odcinku WWE SmackDown. Tydzień po obronie pasa przeciwko Zackowi Ryderowi, WWE ogłosiło, że Hayes ponownie obroni United States Championship w formule open challenge na dzisiejszym SmackDown. Hayes zmierzył się już z Johnny'm Gargano, Shinsuke Nakamurą, Leonem Slaterem, Ilją Dragunovem, Reyem Fenixem i Cardoną podczas swojego panowania, które zbliża się do 80 dni. Hayes zdobył U.S. title od Ilji Dragun
  • Dodaj nową pozycję...