Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

FBI zamknęło popularny serwis dzielenia się plikami Megaupload w związku z zarzutami o piractwo. W ramach odwetu grupa haktywistów Anonymous przypuściła atak na strony amerykańskiego rządu, wytwórni filmowych i muzycznych oraz organizacji antypirackich.

Akcja przeprowadzona przez agentów federalnych polegała na serii aresztowań na terenie Stanów Zjednoczonych i Nowej Zelandii, gdzie zatrzymano 37-letniego Kim Schmitza, założyciela strony. Z internetu zniknęła także oczywiście strona Megaupload.com, często wykorzystywana przez internautów do umieszczania pirackich plików. Polacy korzystali z niej regularnie.

Na reakcję ze strony Grupa Anonymous nie trzeba było czekać długo. Wczoraj (20 stycznia) w okolicach 23:00 godziny czasu polskiego wyłączyli oni stronę internetową Departamentu Sprawiedliwości USA, organizacji RIAA walczącej z piratami, wytwórni muzycznej Universal Music Group oraz szereg innych stron. Atak objął nawet stronę FBI, a także witrynę polskiego Stowarzyszenia Autorów ZAiKS. Większość z tych stron rano czasu polskiego działała już prawidłowo. Był to największy atak Anonymous w historii działalności tej grupy. Firma Akamai podała, że udało się zarejestrować 218 ataków w przeciągu 24 godzin. Aby zablokować wymienione powyżej strony, skorzystali oni z pomocy internautów.

Federalne Biuro Śledcze nazwało tę sprawę łamania praw autorskich jako jedną z największych tego typu w historii USA. Według ich szacunków, straty wywołane przez Megaupload wyniosły ponad pół miliarda dolarów.

Założyciel Megaupload i jego wspólnicy mieli ukryte 175 milionów dolarów na 64 kontach na całym świecie, a także pokaźną kolekcję samochodów (m.in. Rolls-Royce Phantom Drop Head Coupe. Maserati GranCabrio) oraz gadżetów (108-calowe telewizory LCD Sharpa). W zbiorach nie zabrakło nawet repliki Predatora z serii filmów pod tym samym tytułem.

Zamknięcie popularnego serwisu z plikami wpisuje się w debatę nad wprowadzeniem kontrowersyjnej ustawy SOPA, która umożliwiałaby Departamentowi Sprawiedliwości Stanów Zjednoczonych i właścicielom praw autorskich wnoszenie nakazów sądowych przeciwko stronom internetowym, które - w ich mniemaniu - łamią lub pozwalają na łamanie praw autorskich. W tym tygodniu, w ramach protestu przeciwko SOPA, na 24 godziny z internetu zniknęła m.in. anglojęzyczna wersja Wikipedii.

Jaja muszą być ; )

• Odpowiedzi 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• IOOT_DZIKO

688

• pablo modjo

504

• Alustriel

484

• Willem

440

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Z tego co mi wiadomo to Polska a dokładnie jakaś osoba, która nam jest nieznana i my jej nie wybieraliśmy podpisze proszę was dokument ACTA a więc piractwo znów pójdzie w górę bo niestety ale nie zablokują nas :)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie wiem czym się nie którzy przejmują.Niema MU to co z tego?Jest jeszcze tysiąc tego typu serwerów więc luzik :waving:

#SmartFanZone

Tu nie chodzi o samo MU, ale też MegaVideo, gdzie np. na iitv. dużo seriali miało odcinki tylko na tym serwisie bez mirrorów.. na videobb czy innych..

akerdrugi.png

Dokładnie macie rację. Według mnie ta cenzura internetu jest zupełnie nie potrzebna. Gdyby cenzurowali strony +18 to rozumiem, ale nie jakieś MegaVideo które codziennie używa 50 milionów ludzi.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

I filmy, które są tam udostępniane nie legalnie? Spoko... Jak nasz mądry naród to podpisze to propsy pozostają za debilizm :)

wce.png

Zobaczcie jaki Ci goście od MU mieli majątek, niesamowite.... A najlepsze że jak wbili do tego głównego założyciela policjanci to zamknął się w pancernym pokoju z karabinem i shotgunem

Dodano:

CDAction pisze :

Co więcej: jak donoszą różne źródła, w tym strona ProPublica.org, poparcie dla ustaw SOPA i PIPA w kongresie i senacie spadło drastycznie w ciągu zaledwie jednego dnia. Z 80 popierających zostało 65 osób, a z 31 przeciwnych "zrobiło się" 101. Wygląda na to, że los SOPA i PIPA został przesądzony.

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Widze, że ty się Vader strasznie przejmujesz...

Tak, bo strasznie mnie wkurzają. Widzą że cały świat jest przeciwko, a chcą to wprowadzić. Trudno, takie życie, Yao podesłał mi na twitterze link do pewnego artykuły dot. WWE popierającego SOPA http://www.411mania.com/wrestling/news/ ... porter.htm , mam nadzieję, że nie uda im się to.

CM Punk

No mi również ale Megavideo i Megaupload zostało już zamknięte. Co będzie następne ?

Zniknie piractwo, a ściąganie nielegalnych plików będzie groziło karą śmierci :)

Nie zbyt jestem zadowolony z faktu, że ten serwer został zamknięty, bo wkońcu to był najlepszy serwer, na którym mogłem najszybciej zauploadować pliki. No wielka szkoda, ale podobnie było z odsiebie i jakość wszyscy żyją. Nic innego nie pozostało jak poszukać innego dobrego serwa do uploadowania ;)

Patryniu sprawdź rapidshara.

Dodano:

Gra ktoś z was w Battlefield 3 ?

CM Punk

Nic z tego. MEGAUPLOAD to był jedyny serwer, który w 10s mi uploadował pliki. Nie spodziewałem się tego, ale to koniec z linkami od BGZ.

Patryk jaki foch :8

Jeżeli chodzi wam o dobry serwer do uploadu to www.anonyupload.com : D

wce.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Recent Posts

• Grok
      Niedawno według Dave'a Meltzera z F4WOnline ujawniono, że Pat McAfee wycofał się ze swojego wątku planowanego na WrestleMania 42 po fali krytyki w mediach społecznościowych i backlashu fanów, którzy uznali, że to zły kierunek dla feud'u Cody'ego Rhodesa z Randym Ortonem. W swoim podcaście 83 Weeks były prezydent WCW, Eric Bischoff, odniósł się do rezygnacji McAfee z tego wątku i porównał ją do storyline'ów z celebrytami, które realizował w World Championship Wrestling. Eric Bischoff o sytuac
    • Grok
      Sprzedaż biletów przedsprzedażowych na AEW Forbidden Door 2026 została potwierdzona przez WrestleTix, a ponad połowa biletów na galę w San Jose znalazła już swoich nabywców. Na ten moment dostępnych jest 2330 biletów, z czego sprzedano 3146 spośród 5476 przygotowanych. To oznacza, że z puli przedsprzedażowej rozeszło się około 57%. Oficjalna mapa siedzeń na galę zakłada pojemność 17 049 miejsc, gdy show odbędzie się w SAP Center w San Jose w Kalifornii pod koniec czerwca. Bilety wejdą do ogó
    • Grok
      The Undertaker i Michelle McCool zostali zastąpieni w trzecim sezonie WWE Legends & Future Greats przez Kevina Owensa i Natalyę. W pierwszym odcinku sezonu, który niedawno wyemitowano, Shawn Michaels zasugerował, że obowiązki The Undertakera w Lucha Libre AAA przyczyniły się do jego nieobecności w LFG. Program skupia się na rekrutach z Performance Center, którzy pracują nad awansem do NXT i głównego rosteru. The Undertaker był głównym trenerem w pierwszych dwóch sezonach i mentorował Shi
    • Grok
      Aleister Black i Zelina Vega byli jednymi z Superstarów WWE, którzy zostali zwolnieni w tym, co dziś nazywa się kolejnym „Black Friday”. Wielu fanów widzi ich jako czołowe gwiazdy w TNA, a niektórzy liczą na powrót Blacka do AEW, ale ja wolałbym zobaczyć Blacka/Tommy’ego Enda i Zelinę Vegę w Japonii. Byłem wielkim fanem Tommy’ego Enda, kiedy regularnie boksował na scenie brytyjskiej i europejskiej, zwłaszcza w PROGRESS i wXw. Tam Black mógł skupić się na walce w ringu, zamiast na cięciu promo
    • Grok
      Rusev zmierzy się z Pentą o WWE Intercontinental Championship dzisiejszego wieczoru na WWE RAW. Przed starciem nagrał promo w social mediach, solidnie podgrzewając atmosferę. Dzięki WrestleTalk za transkrypcję. Rusev vs PENTA na WWE RAW dziś wieczorem Jak wspomniano, Rusev vs PENTA odbędzie się dzisiejszego wieczoru na RAW. Pełną kartę walk można znaleźć tutaj, w tym: Joe Hendry zadebiutuje oficjalnie na Raw. Roman Reigns skonfrontuje się z Jacobem Fatu po tym, jak Fatu rzucił mu wyz
  • Dodaj nową pozycję...