Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

All Elite Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   286
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja ogólnie uważam że Bucksi to przed wszystkim mają wybujałe ego no i przez to są w chuj irytującą personą, nie jednego już wkurwili na zapleczu, na początku fajnie mi się ich oglądało ale później już zbyt mocno zaczęli ich wpychać na chama wszędzie, w ringu są zajebiście to trzeba im przyznać ale gmmickowo? Średniawa przynajmniej dla mnie... Są o wiele lepsze tag team'y od nich a takiego rozgłosu i hype'u nie dostały, kiedyś pewnie dołączą do WWE jak im Khan za skórę zajdzie to będą chcieli się odegrać dołączając do konkurencji bo tacy właśnie są Bucksi mają wybujałe ego a z takimi ludźmi ciężko się pracuje :) 

• Lubię to 2
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628633

• Reputacja:   48
  • Urządzenie:  Android

Zaczęła się sprzedaż biletów na przyszłoroczne All In. Jak na razie udostępnili około 16 tys biletów. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628635

• Reputacja:   562
  • Status:  Online

W dniu 2.12.2024 o 19:26, falas2005 napisał(a):

Zaczęła się sprzedaż biletów na przyszłoroczne All In. Jak na razie udostępnili około 16 tys biletów. 

Stadion Global Life Field może pomieścić ponad 40k widzów w konfiguracji dla meczów baseballowych, itd także dla setupu wrestlingowego jeszcze więcej. Liczę na widownię w granicach 30-40k. 

Z innej beczki...

WWW.F4WONLINE.COM

Image: AEW In a document obtained by Fightful, former AEW wrestler Ryan Nemeth filed a complaint with several executives in which he claimed he suffered abuse, harassment and threats...

Ryan Nemeth, były wrestler AEW, złożył skargę do kilku dyrektorów AEW, w której twierdzi, że był nękany i zastraszany przez CM Punka.

Nemeth przedstawił harmonogram wydarzeń, które miały miejsce, i stwierdził, że posiada dowody w postaci e-maili, SMS-ów, logów rozmów telefonicznych oraz innych dokumentów. Jego głównym zarzutem jest to, że AEW nie zareagowało na jego skargi, a zamiast tego Nemeth musiał "werbalnie atakować" Punka na wizji.

Według raportu, Nemeth oczekuje zmian w polityce AEW oraz finansowego zadośćuczynienia, które jak twierdził, zaoferowano mu w zamian za podpisanie umowy o zachowaniu poufności (NDA) po przedstawieniu swojej wersji wydarzeń. Raport podaje, że Nemeth wysłał skargę we wrześniu 2023 roku, kiedy jeszcze był zatrudniony w AEW.

Nemeth ostatnio pojawiał się w TNA Wrestling, a raport wskazuje, że rozmawiał z Tonym Khanem oraz innymi osobami z AEW wcześniej w tym roku, ale nie był zainteresowany powrotem do AEW, mimo że Khan brał to pod uwagę.

Oto kilka kluczowych dat i incydentów z raportu Fightful:

• 16 kwietnia Nemeth skontaktował się z byłym głównym oficerem prawnym AEW, Meghą Parekh, z obawą, że Punk może go fizycznie zaatakować.
  • 21 czerwca Punk rzekomo zagroził Nemethowi w szatni, co miało być reakcją na tweet Nemetha. Nemeth wspomniał, że otrzymał wsparcie od Meghy Parekh, Young Bucks i Tony'ego Schiavone'a. Dwa miesiące później nie był już bookowany do żadnych walk, co jak wskazuje nie podobało się Jonowi Moxley'owi.
  • 12 sierpnia Nemeth przyjechał do Greensboro w Karolinie Północnej na Collision, ale został odesłany do domu. Początkowo powiedziano mu, że to pomyłka z podróżą, ale później okazało się, że Punk nie chciał go widzieć. Po konsultacji z Meghą Parekh i prośbie o interwencję, Nemeth został przeniesiony na Dynamite i kazano mu zaatakować Punka słownie podczas promocji. Tego samego dnia spotkał się z działem HR i prawnym AEW, ale nie był zadowolony z ich odpowiedzi. Nemeth był jednym z tych, którzy rozmawiali z zewnętrznym doradcą podczas dochodzenia AEW po konfrontacji Punka z Jackiem Perrym przed All In.

Nemeth ostatnio pracował dla AEW 18 listopada, a jego kontrakt wygasł w marcu tego roku. Chris Peck z działu prawnego AEW skontaktował się z nim, aby zaproponować porozumienie na około trzyletnie wynagrodzenie w zamian za NDA. 

Nemeth stwierdził, że był zainteresowany i chciał to omówić bardziej szczegółowo, zanim poinformowano go, że oferta została wycofana z powodów, które nie są jasne.

• Lubię to 4
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628667

• Reputacja:   48

Jeżeli faktycznie tak było to tylko pokazuje jak Khan na siłę chciał zatrzymać Punka, który robił na zapleczu co chciał, a jak w końcu miarka się przebrała i go wyrzucili to wrócił do konkurencji i zrobił publicznie z AEW szmaciarzy. 

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628669

• Reputacja:   579

Godzinę temu, falas2005 napisał(a):

a jak w końcu miarka się przebrała i go wyrzucili to wrócił do konkurencji i zrobił publicznie z AEW szmaciarzy. 

To prawda, ale z drugiej strony takie historie pokazują też podejście Punka do AEW - i bynajmniej nie jestem tu po jego stronie, bo w wrs nienawidzę braku profesjonalizmu:icon_wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628670

• Reputacja:   83

Dobrze, że Nemeth o tym powiedział jak było. Lecz niestety do pewnych osób i milion dowód jaki Punk jest nie dotrze. Dla wielu nadal będzie świętszy od papieża.

Edytowane przez Mr_Hardy
  • Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628671

• Reputacja:   562
  • Status:  Online

Pomijając zachowanie Punka świadczy to o prawdziwym burdelu na backstage w tamtych czasach i chowaniem wszystkiego za opłaconymi NDA. Ciekawe jakie smaczki kryją się za brawlem na All Out 2022. Tam dopiero muszą być pochowane różne niewygodne sprawy...

Z perspektywy czasu, Khan powinien przyjąć to na klatę i może nie prać wszystkich brudów publicznie, ale nie uciekać całkowicie od niewygodnych pytań. Teraz niestety są tego efekty. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628672

• Reputacja:   29

Burdel w AEW, to jedno i bardzo szkoda, że tak u nich się dzieje (działo?), bo od samego początku mega im kibicowałem. 

A Punk to po prostu jebany idiota, ale niestety teraz wielu nabiera się na Uśmiechniętego Phila. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628673

• Reputacja:   208

12 minut temu, StuPH napisał(a):

Punk to po prostu jebany idiota, ale niestety teraz wielu nabiera się na Uśmiechniętego Phila.

Punk to przede wszystkim hipokryta... :P

_USNSXS7vLy3jJCK_uLQURCtFOwMvgvaAvKjTuUMa6E.jpg.4c55806b972687096fab15f8ff295fa7.jpg

Przysiadł sobie w WWE bo dobrze wie, że w AEW i u zapewne ich partnerów ma mosty popalone, jego MMA to porażka, a jego filmów jak to Max kiedyś powiedział nikt nigdy nie widział... Jeden występek w WWE i spirala oraz negatywny PR obróci się przeciwko niemu. Całkiem śmieszne, że na koniec pozostał mu powrót z podkulonym ogonem do Huntera i ten cytowany wyżej Arabski kutas do sączenia. :diabel:

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628674

• Reputacja:   208

53 minuty temu, IIL napisał(a):

Z perspektywy czasu, Khan powinien przyjąć to na klatę i może nie prać wszystkich brudów publicznie, ale nie uciekać całkowicie od niewygodnych pytań. Teraz niestety są tego efekty. 

Według wielu trolli w sieci AEW to nie to samo od kiedy Punk odszedł, ale faktem jest, że czar prysł właśnie wtedy, gdy miał miejsce brawl out i na następnym Dynamite nikt się do tego nawet nie odniósł. Tony powinien być od razu transparentny, zobrazować co jest grane i podjąć kroki, aby sytuacja na zapleczu uległa poprawie. 

To był wrzesień 2022. Właściwa reakcja wówczas mogła zahamować akcje z Nemethem(btw już wiemy dlaczego Braciak Dolph wybrał TNA), Jackiem Perry i kto wie, może wielu innych o których jeszcze nie wiemy... 

https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628675

• Reputacja:   79
  • Urządzenie:  iPhone

7 godzin temu, StuPH napisał(a):

A Punk to po prostu jebany idiota, ale niestety teraz wielu nabiera się na Uśmiechniętego Phila. 

Punk pomaga adeptom na zapleczu WWE, często gości w NXT. To jaki ma charakter to jedno, druga sprawa nazywanie gościa jebanym idiotom, który zna lepiej ten biznes niż my wszyscy razem wzięci to dopiero hipokryzja. 

6 godzin temu, DarthVader napisał(a):

Według wielu trolli w sieci AEW to nie to samo od kiedy Punk odszedł, ale faktem jest, że czar prysł właśnie wtedy, gdy miał miejsce brawl out i na następnym Dynamite nikt się do tego nawet nie odniósł. Tony powinien być od razu transparentny, zobrazować co jest grane i podjąć kroki, aby sytuacja na zapleczu uległa poprawie. 

Też uważam że AEW oglądało się dużo lepiej jak była tam Punk. Story z Pagem, MJF’em czy Moxem grzało lepiej niż to co dzisiaj serwują. Bez składu i ładu. Ale spoko mogę być trollem. 

6 godzin temu, DarthVader napisał(a):

To był wrzesień 2022. Właściwa reakcja wówczas mogła zahamować akcje z Nemethem(btw już wiemy dlaczego Braciak Dolph wybrał TNA), Jackiem Perry i kto wie, może wielu innych o których jeszcze nie wiemy... 

Nie znamy na razie sprawy z Nemethem na tyle by ja komentować szerzej. Po All Out i brawlu z Elita oraz sytuacji z Perrym też wszyscy wieszali Punka, a sytuacja nie była taka zerojedynkowa. Najłatwiej jest obwinić Punka za wszystko i powiedzieć że jest śmieciem itp, bo po odejściu ukazał prawdę na temat AEW i Khana. 

Reasumując ja to widzę tak - Punk jako stary wyjadacz tego biznesu wszedł do AEW i poczuł się jak bóg. Chciał dawać rady młodszym kolegom, niestety albo stety trafił na ścianę w postaci Elity (polecam wywiad o Page’u który mówił że nie potrzebuje rad). Później Khan ubłagał go na powrót na Collison. Tam dalej jednak Punk pozostawał bezkarny i dalej mógł robić co chciał. Czy go bronie? Nie. Punk od zawsze miał trudny charakter. Zadaniem dobrego wodza i szefa jest utemperowanie i wyciągnięcie tego co najlepsze ze swojego zachowania. W tej całej sytuacji najgorzej znowu stoi AEW i Tony Khan, którzy próbowali ukrywać rzeczy za NDA. 

A i jeszcze taki mały plot twist - dzisiaj wydanie nowego Dajnamajt a niestety zero postów w tym temacie. Za to o Punku ruch o tematyce AEW jakiego dawno nie mieliśmy - fajnie że Punkster jest dalej ich najlepszym DRAWem. Zamiast skupiać się na Punku powinni pomyśleć o poprawie story i bookingu. Pozdro Wariaty. 

• Lubię to 1
  • Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628685

2 godziny temu, RomanRZYMEK napisał(a):

Tam dalej jednak Punk pozostawał bezkarny i dalej mógł robić co chciał. Czy go bronie? Nie. Punk od zawsze miał trudny charakter. Zadaniem dobrego wodza i szefa jest utemperowanie i wyciągnięcie tego co najlepsze ze swojego zachowania. W tej całej sytuacji najgorzej znowu stoi AEW i Tony Khan, którzy próbowali ukrywać rzeczy za NDA. 

Nie stoję po żadnej ze stron (ba, obie strony mam gdzieś:P), ale w całej tej sytuacji każdy wypadł słabo - w tym też Punk. AEW i Khan dużo na tym wszystkim stracili, ale pamiętajmy, że Punk ponownie pokazał swoje gorsze oblicze. Odnalazł się w WWE, ale to nie zmienia faktu, że dalej mimo upływu lat nie wie co to profesjonalizm i ,,dał ciała'' podczas swojej przygody w AEW, gdzie przecież mocno na niego liczono. W tej historii obie strony mają swoje za uszami.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628686

4 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Nie stoję po żadnej ze stron (ba, obie strony mam gdzieś:P), ale w całej tej sytuacji każdy wypadł słabo - w tym też Punk. AEW i Khan dużo na tym wszystkim stracili, ale pamiętajmy, że Punk ponownie pokazał swoje gorsze oblicze. Odnalazł się w WWE, ale to nie zmienia faktu, że dalej mimo upływu lat nie wie co to profesjonalizm i ,,dał ciała'' podczas swojej przygody w AEW, gdzie przecież mocno na niego liczono. W tej historii obie strony mają swoje za uszami.

Oczywiście że Punk również zachował się słabo i nieprofesjonalnie, ale na backstage’u. Odróżnijmy te 2 kwestie, bo to jest podstawa by dalej prowadzić dyskusję. Punk jako Phill za kulisami - tu ciężko mi go nazywać profesjonalistą bo nie wiem co się działo za kulisami. CM PUNK jako postać, wrestler, storyteller to profesjonalista pełną gębą. W moim poście nigdzie nie napisałem, że Punk był w tym święty. Zarówno Punk jak i AEW, a raczej Tony mają swoje za uszami, tylko że z reguły jest tak, że ludzie staną zawsze po którejś ze stron i tutaj „znowu” Punk prześlizgnie się i raczej nie będzie miał z tego żadnych konsekwencji, bo to nie Punk, a AEW wyszło z ideą NDA w stronę Nemetha. Zresztą i tak najbardziej zagorzali fani AEW dalej będą myśleć, że wszystkiemu winny jest Punk. A skoro mowa o nieprofesjonalizmie, to zobacz sobie jak nieprofesjonalizm może być katalizatorem do całego gowna i zamieszania. 

Świetny segment, który uruchomił efekt domina. Page, który w porównaniu do Punka na polu osiągnięć, doświadczeń czy po prostu znajomości biznesu mógłby Philowi buty czyścić, wychodzi do telewizji krajowej i gra w swoje karty. Daje shootowe promo które nie było uwzględnione w zarysie skryptu (tak, Tony tak bardzo wierzył w swoje „gwiazdy”, że dał im wolna rękę , jeśli chodzi o speeche. Niestety na przykładzie Page, czy kilku innych speechów dochodzimy do wniosku, że jednak lepiej gdyby ten skrypt był, bo nie każdy jest tak świadomy i doświadczony, by wykorzystać ten przywilej na poczet pracy dla firmy czytaj dla AEW). To dopiero jest nieprofesjonalizm pełną gębą. Hardkorowce AEW plują na Punka, ale zapominają, że odstawiając charakter Phila na bok, Punk był w chuj wartością dodatnia w AEW. Czy to pod kontem postaci -dalej uważam że był największą gwiazdą jaka była w AEW, czy to pod kontem po prostu znajomości biznesu - Punk wie jak zaciekawić widza i w tym wszystkim już pomijając kwestie backstage’owe patrząc pod kontem czysto postaci jest to profesjonalista pełną gębą który generuje swoja postacią przychody. A to powinno być dla AEW w tej chwili najważniejsze. 

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628688

20 godzin temu, RomanRZYMEK napisał(a):

Oczywiście że Punk również zachował się słabo i nieprofesjonalnie, ale na backstage’u. Odróżnijmy te 2 kwestie, bo to jest podstawa by dalej prowadzić dyskusję. Punk jako Phill za kulisami - tu ciężko mi go nazywać profesjonalistą bo nie wiem co się działo za kulisami. CM PUNK jako postać, wrestler, storyteller to profesjonalista pełną gębą.

Ja mam na tę kwestię nieco inne spojrzenie - dla mnie Punk to dalej CM Punk także na backstage'u, gdzie pracuje dla danej federacji i pewne zachowania również są wymagane. Zgadzam się jednak, że przed tv jako postać nie można było mieć do niego w AEW zastrzeżeń. Chyba, że mnie coś ominęło, bo AEW oglądam bardzo rzadko, choć run Punka w tej federacji śledziłem dość uważnie z ciekawości.

20 godzin temu, RomanRZYMEK napisał(a):

Hardkorowce AEW plują na Punka, ale zapominają, że odstawiając charakter Phila na bok, Punk był w chuj wartością dodatnia w AEW. Czy to pod kontem postaci -dalej uważam że był największą gwiazdą jaka była w AEW, czy to pod kontem po prostu znajomości biznesu - Punk wie jak zaciekawić widza i w tym wszystkim już pomijając kwestie backstage’owe patrząc pod kontem czysto postaci jest to profesjonalista pełną gębą który generuje swoja postacią przychody. A to powinno być dla AEW w tej chwili najważniejsze. 

Tu akurat jak pokazuje niedawna historia i problemy AEW masz całkowitą rację - Punk też był dla mnie po prostu ich wielką szansą na krok naprzód, który jednak z wielu powodów nie nastąpił. Nie wiem kogo Khan musiałby ściągnąć do fedki w przyszłości by wygenerować podobny szum medialny i zwrócić uwagę potencjalnie nowych fanów. Nie mówię tu oczywiście o kimś ze sceny niezależnej czy z puro, bo wiadomo, że tam zasięgi są ograniczone. To pewnie musiałby być ktoś z przeszłością w WWE, ale jednak tylko z tej najwyższej ME półki...

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628695

16 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Tu akurat jak pokazuje niedawna historia i problemy AEW masz całkowitą rację - Punk też był dla mnie po prostu ich wielką szansą na krok naprzód, który jednak z wielu powodów nie nastąpił. Nie wiem kogo Khan musiałby ściągnąć do fedki w przyszłości by wygenerować podobny szum medialny i zwrócić uwagę potencjalnie nowych fanów. Nie mówię tu oczywiście o kimś ze sceny niezależnej czy z puro, bo wiadomo, że tam zasięgi są ograniczone. To pewnie musiałby być ktoś z przeszłością w WWE, ale jednak tylko z tej najwyższej ME półki...

Mi się wydaje, że tu nie chodzi o to, kogo mają ściągnąć by zrobić krok naprzód, tylko jak tym zarządzać i budować i dbać o zainteresowanie widza. Możesz mieć 100 Ferrari w garażu (AEW ma w chuj dopakowany roster ciekawymi wrestlerami nie tylko od strony ringowej. Ci chłopy mają charyzmę i właściwie wszystko by zrobić krok w przód), ale jak nie umiesz nimi jeździć, albo robisz to na zasadzie tylko czegoś w stylu - MAM FERRARI i mi już to wystarcza, to później są tego takie efekty, jakie widzimy teraz. Posłużę sobie tutaj przykładem WWE - zobacz sobie lata 2017 - 2022, gdzie dziad Vince działał na podobnym schemacie - ściągał stare gwiazdy (Oldberg, Lesnar, ciągle Reigns do porzygu w Face’ym chujowym wydaniu, Cena), zamiast próbować robić to, co teraz robi Hunter. Budować powoli i skrupulatnie nowe postacie. Angażować je w storyline. Zobacz że teraz WWE jest na zupełnie innym biegunie niż AEW (praktycznie co Gala wyprzedane areny, czy stadiony) i jest to zasługa tylko j wyłącznie budowania postaci i tego że widzowie angażują się emocjonalnie w produkt. Co robi Khan? Ogłasza starcia ringowych kozaków, podpisując to „najlepsi na świecie”. Spoko do jakiejś grupy fanów to trafi, ale żeby zrobić krok w przód trzeba zaciekawić widza też emocjonalnie. Więc reasumując, mogą ściągnąć do siebie Reignsa, Cenę, Takera, ale jeśli nie zmieni się booking i zarządzanie storyline’ami to nic się nie zmieni na lepsze.  

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/47870-all-elite-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/18/#findComment-628701