Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Polish Championship Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A ja mam dosyc niecodzienne pytanko. Otóż czy może którys z Was uczstniczył, albo pamięta (chyba) pierwszy wrestlingowy e-fed PCW? Bo chętnie pczytałbym sobie gale z tamtego okresu. Chodzi mi o ten zupełnie pierwszy etap PCW, gdzie występowali tacy zawodnicy jak Bane, Venom, RAM, MoD, Lord DUPA, Bullzeye i oczywiscie Tony Rock. Może którys z was cos ma na ten temat? Albo na forum są ludzie odpowiedziali za poszczególne postacie?

pozdro

53541565549537ccb6a05f.jpg

• Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Juppozo

7

• Przemk0

4

• sixter

3

• Jaceck

2

Top użytkownicy w tym temacie

ja uczestniczylem w schylkowym okresie PCW kiedy ta ekipa funkcjonowala rok 98 albo 99, bo pamietam te ksywki. Tak mi sie przynajmniej wydaje ze to byl schylkowy okres bo kiedy ja sie zapisalem to ten e-fed byl juz niezle rozkrecony , a jakis czas pozniej kiedy ja dostawalem pusha ci powoli sie wykruszali. popatrze czy mi sie cos zachowalo
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Fajnie by było jakbys cos znalazł. A jaką ksywkę miałes jesli można zapytać???

Ja tez sie w to bawilem na samym poczatku jego istnienia, ale dlugo to nie trwalo. Nie pamietam juz nawet dlaczego. Co do tych gal, to chyba najlepiej napisac do samego Tony'ego. Ktos tutaj na pewno ma do niego namiary

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Tony nie ma tych gal ;). Chociaż nigdy nie byłem w klasycznym PCW też chciałem je przeczytać, ale nic z tego. T-Rock odciął się od e-fedów i raczej o nich z nim nie pogadacie :D. Zresztą to było 1000 lat temu, węc się nie dziwcie ;). Ale niewykluczone, że ktoś ze starej ekipy będzie miał. Sam z chęcią przeczytam :).

1005187806541accfacb3d6.jpg

PCW to byly piekne czasy ;) Pamietam, ze zaczalem bawic sie w e-fedy jesienia 1999 roku i od razu wkrecilo mnie na calego. Fakt, ze w tamtym okresie federacja ta byla juz po apogeum swej najwiekszej popularnosci (O czym swiadczy wielce prawdopodobna, lecz nie do konca potwierdzona plotka, jakoby T-Rock osobiscie "obslugiwal" dobre 3/4 aktywnego wowczas rosteru ;) ), ale zabawa byla i tak przednia ;) Gal niestety nie mam zadnych, a z checia bym sobie je poczytal, bo pod wzgledem zlosliwego poczucia humoru nikt nie mogl sie nigdy rownac z San Antoniem ;) Co do mnie, wystepowalem tam jako Shambler i zaslynalem przede wszystkim OGROMNYMI erpami (Jak powiedzial Tony, dostawalem push bardziej za ilosc niz jakosc, bo nie chcialo mu sie nawet wszystkiego czytac ;) ) i kilkoma ciekawymi feudami, m.in. z Midnight Blue, Lordem D.U.P.A i T-Rockiem. Rezultaty ww. byly rozne, glownie ze wzgledu na to, ze jako tweener bylem dosc czesto screwowany przez wlasciciela i jego gigantyczne ego ;) Coz wiecej? Pamietam, ze z biegem czasu stworzylem dwoch kolejnych wrestlerow: Maxxa Damage i ??? (Triple Question Mark :D, w zamysle lekka parodia HHH), w oparciu o moja trojke zmontowalismy nawet z Hardcore RAMem stajnie o wielce wymownej nazwie Fraction of Destruction :D, jednak poniewaz RAM wkrotce zrezygnowal, a sam pomysl okazal sie lekkim niewypalem, szybko zostal porzucony ;)

Moja nastepna inkarnacja to Kruk - mroczny, ubierajacy sie na czarno bohater, bedacy (kiedy dzis o tym mysle) polaczeniem najlepszych cech Undertakera i Stinga, z tym, ze speeche mial raczej w klimatach Ravena z angle'u o depresji :) Epizodycznie powrocil tez wtedy Shambler, ktory zostal zreszta lekko przez Kruka sponiewierany przy kilku okazjach. Rzecz jasna nie bez powodu, gdyz okazal sie on byc...bratem ww. Kruka (ciekawe, skad czerpalem wtedy inspiracje? :D)

Chlopaki wracali jeszcze potem w roznych epizodach dzialania PCW. Pamietam, ze ostatnim pojedynkiem jaki swiadomie stoczylem byl slawetny Condom On A Pole Match, w ktorym Shambler bezdyskusyjnie pokonal Felixa Castro zdobywajac jednoczesnie tytul Mistrza Internetu. Ehh, to byly czasy... :):)

PS. Kiedy otwarto AWF, Shambler podobno negocjowal z kierownictwem tej federacji na temat wznowienia kariery wrestlerskiej, zazadal jednak zbyt wielkich pieniedzy i rozmowy zakonczyly sie niepowodzeniem :)

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

ja figurowałem w PCW jako JIB i kiedy przystapielem do tego e-fedu to pamietam gwiazdami byli tacy ludzie jak Trash,Tony Rock, Bame, Venom,K-J. Po jakims czasie awansowalem i tez stalem sie main eventerem ale wielu ludzi z tej grupy juz nie bylo ale byli tacy ludzie jak Bulzeye, Snake czy Wilk i kilku innych, Shamblera tez pamietam:). Po jakims czasie zmienilem gimmick i przeistoczylem sie w Sixtera, zmienilem finishera itp:)

Jak dzisiaj na to patrze ,to bawiac sie w e-fedy tak naprawde nie mialem pojecia na czym polega wrestling, wzorowalem sie na tym co lecialo w TV i dodawalem w rpach troche siebie.

Kurcze chyba skasowalem te gale bo przszukalem caly komputer, ale pamietam ze kilka lat temu poprosil mnie o nie pewien czlowiek. Tego czlowieka z pewnoscia mozna nazwac Mr. E-fed, mam na mysli The Game'a chairmana EWF. On ma wszystkie gale PCW jakie ja dawniej mialem.

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Mam jakieś materiały z PCW.. jednak tak jak to określił Sixter są z bardziej schyłkowego okresu. Mam np: Rzeź z 23 listopada 2000, Opis Shamblera, PPV Dewolucja 2000.

Ja sam debiutowałem już w PECW i pozniej trafilem do PCW tylko na jedna galę (bo prowadzone przez Rabola upadlo).

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

ja tam bylem jako El Loco i chyba moj pierwszy i jedyny feud mialem wlasnie ze SPoPem. Dobrze pamietam? Generalnie niezla byla zabawa, nie bylo typow ktorzy pisali swoje RP w stylu -"chuj ci w dupe", tylko naprawde sie starali, zeby wyszlo cos zabawnego.

felix Castro to byl Stinger, czyz nie?

Proszę, proszę. Nie myslałem, że znajdę kogos ze starej gwardii!

A Shamblera to pamiętam. O ile się nawet nie mylę, to bylismy przez pewnien okres z jednej stajni bodajże "V.I.P." wraz z K-J, Great Marianem, Lukkim. Hehe...

Pamiętam, że na pierwszej gali występowałem jako... (i to jest trochę smieszne z perspektywy czasu) PLUTON:) Szczerze mówiąc to jako laik nie wierzyłem że ktos mnie do e-fedu zapisze i takie tam. Jak powalczyłem na pierwszej mojej gali w Dark Matchu, to odrazu zapaliłem się i zmieniłem ksywkę na Jupiter. Od tamtej pory używam tego wszędzie, a oprócz PCW występowałem jeszcze w EWF (dwukrotnie). Skąd wzięła się moja "kosmiczna" ksywka? Otóż pamiętam że były to wtedy czasy kiedy zacząłem wogóle oglądac wrestling na TNT (chyba??) (a poza tym to juz chyba miejsce na inny topic), a konkretnie WCW. Imponował mi wtedy (a obejrzałem może ze trzy-cztery gale przed zapisem do PCW)... Perry Saturn.. No i chyba wszystko jasne. Teraz to jest dla mnie smieszne, ale z drugiej strony fajne:)

Ze starej ekipy z PCW pamiętam:

Bane, Venom, Tonny Rock, Michał Odważny, Iwan Grozny (potem jako Lord D.U.P.A.), Midnight Blue (potem jako Lady P.U.P.A.), K-J, Great Marian, Lukki, Silverking, Mr.X, Black Lord (i tu kojarzy mi się ksywa JiB - nie wiem czemu, może wspólna stajnia albo tag team?), Ben Dollar, Gangsta Family (Tony Stars, El Mariachi i ktos tam jeszcze), Mod, RAM (o ile dobrze pamietam to największy piroman federacji), Lukki, oczywiscie Shambler, Bullzeye (z którym odbyłem dwa sławne Baseball Bat Matche - nieskromnie dodam że oba wygrałem) i paru innych których nie wymienie bo teraz po prostu nie pamiętam.

W PCW bardzo podobało mi się, że naprawdę ludzie pisali RP i starali się i był jakis taki fajny klimacik. Niczym w WCW. EWF tez było super, ale porownując do federacji w realu zawsze klimat z EWf kojarzył mi się z WWF. I napewno nie sugerowałem się tu nazwą.

O pamiętam też Snake i Wolfa, którzy debiutowali kiedy ja powoli odchodziłem. Pamiętam też kilka fajnych segmentów. Oprócz wspomnianeo już feudu Jupka z Bullzeye'm dotyczącego wyłącznego panowania w PCW w ramach kijów baseballowych, pamiętam też feud nie pamiętam kogo, ale ten ktoś po przegraniu czegos (wiem że to brzmi ch....o:)) musiał zmieniac ksywe na stałe. I tak po pewnym czasie byli w federacji tacy wrestlerzy jak Prosiaczek czy Kubus Puchatek (nie wiem czy nie bral w tym udzialu ktos o ksywie Tommy Pain). Smieszne to bylo, ale najlepsze było to, że mimo tak pedelskich za przeproszeniem nicków, ludzie pisali dalej erpy i zabawa była super. Pamiętam tez ze miałem z Jupkiem taki segment, że niby dostałem od kogos bęcki i wylądowałem w szpitalu, a po dwóch tygodniach pojawiłem się w federacji jako gosc w białym dresie i białej masce o nicku White Guy. Trwało to ładnych parę gal, i nikt nie domyslił się ze to Jupiter. No i potem powstała stajnia V.I.P.

Kurde rozpisałem się nieco, ale fajnie tak powspominac. Mam nadzieje ze nie przynudziłem:)

Jakby co to podeslijcie jakies materiały jak macie. Moze jakis namiar na The Game???

pozdro

P.S. A co do Tonnego Rocka i jego 3/4 rostera to nie wiem czy prawda, ale jestem pewny ze to on "obsługiwał" Bane, Lorda D.U.P.E (wczesniej Iwana Groznego), Michała Odwaznego, Midnight Blue. Reszty nie wiem. Mi to nie przeszkadzało, bo zabawa i tak była przednia a raz to nawet zdobyłem PCW Heavyweight od Lorda DUPY więc nie było tak że cały czas wygrywali zawodnicy Tonnego.:)

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Felix Castro to byl Stinger, czyz nie?

Tak, który zresztą założył drugi największy i najdłuzej trwający e-fed EWF. Jakby nie patrzeć w historia e-fedów to historia PCW i EWF.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Urządzenie:  Android

Ja tylko dużo słyszałem o PCW. Pamiętam, że chyba Rabol kazał Big Daddy'emu... myć kible :lol: . Z tym zresztą wiąże się pewna anegdota:

Plus/minus rok temu weszliśmy z Ravem (Wilkiem) na IRCowy kanał chyba Arki i właśnie siedział tam Big Daddy pod swoim IRCowym nickiem... i nawiązał się mniej więcej taki dialog:

Rave: Big Daddy?

Big Daddy: ?

Rave: Jak się czyściło kible?

Ile to było lat temu, a ten ciągle o tym pamiętał :lol: .

Nawiązując do postu Jupitera, Midnight Blue chyba nie była botem Tonego. Nie jestem pewny, bo nigdy mnie w tamtym PCW nie było, ale pod tą postacią chyba ukrywał się ktoś inny... ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nawiązując do postu Jupitera, Midnight Blue chyba nie była botem Tonego. Nie jestem pewny, bo nigdy mnie w tamtym PCW nie było, ale pod tą postacią chyba ukrywał się ktoś inny... .

Hmmm ciekawe. Teraz już nie jestem pewny na 100%. Wydawało mi sie że tak, po kto mógłby wpasc na pomysł wprowadzenia wreslera-kobiety do e-fedu (nigdy wczesniej, ani nigdy pozniej chyba to sie nie zdarzylo)? Tonny był naprawdę bardzo kreatywny i wyglądało jakby to on maczał w tym palce. Potem jeszcze zmiana gimmnicku na Lady PUPA i w gronie e-fedowców ta niby-plotka się potwierdziła (oczywiscie nie na 100%). Np. ja oficjalnie nigdy nie dowiedziałem się ze Bane, czy Lord DUPA to wymysł Rocka. Wszystko były niepotwierdzone (a może potwierdzone ale ja nigdy nie widziałem żadnego oficjalnego tekstu :D ) plotki.

Ale gale chętnie bym poczytał bo troche tego było Napewno nie aż tyle co w EWF (pod tym względem EWF - rules), ale przez ten początkowy okres pamiętam że były trzy dosc obszerne gale w tygodniu, plus PPV raz na miesiac.

ja przyznam kiedys sie zastanawialem w jaki sposob Game to robil, bo te jego gale byly gigantyczne, jak sobie kiedys jedna skopiowalem do worda to wyszlo cos ponad 30 stron A4 a to byla zwykla co tygodniowa gala a nie PPV. Koles chyba nic poza tym e-fedem nie robil. Swoja droga czlowiek znal sie na wrestlingu dziwi mnie ze sie nie udziela na forum, czy na wrestlefans a moze sie udziela. Jestemy totalnie anonimowi ten Game moze jest jednym z bardziej aktywnych forumowiczow ,tyle ze pod inna ksywka.

Jupek, Jupek, Jupek, Tobie sie juz wszystko pokielbasilo ;)

Midnight Blue (i siostry :P) to nie kto inny, jak swego czasu mocno sie udzielajaca Scarlet. Talent do RPow miala niesamowity, to i bardzo dlugo utrzymywala sie na topie ;)

A Tommy Pain to nie kto inny jak nasz szacowny admin J-Blow :D

Teraz troche czas mnie goni, ale do tematu wroce i opisze, co tam pamietam ;)

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg