Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

KSW 46: Narkun vs Khalidov 2

Morison

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

568207cf0d3a1.jpg

Data: 1 grudnia 2018

Miejsce: Arena Gliwice, Gliwice

Transmisja: PPV

Walka wieczoru

92 kg: Tomasz Narkun (15-2) vs. Mamed Khalidov (34-5-2)

Karta Główna (20:00)

Mistrzostwo KSW w Wadze Piórkowej

66 kg: Mateusz Gamrot (14-0) vs. Kleber Koike Erbst (24-4-1)

66 kg: Marcin Wrzosek (13-4) vs. Salahdine Parnasse (10-0-1)

70 kg: Artur Sowiński (18-10) vs. Kamil Szymuszowski (16-5)

66 kg: Roman Szymański (10-4) vs. Daniel Torres (7-3)

70 kg: Grzegorz Szulakowski (9-2) vs. Marian Ziółkowski (19-7-1)

80 kg: Roberto Soldic (14-3) vs. Vinicius Bohrer (16-6)

Karta Wstępna (19:00)

61 kg: Sebastian Przybysz (4-1) vs. Antun Racic (21-8-1)

77 kg: Krystian Kaszubowski (6-0) vs. Michał Michalski (6-3)

Powiem, że nawet jaram się rewanżem Narkuna z Mamedem, mimo, że lepiej byłoby, gdyby Narkun potwierdził ponownie swoją wyższość nad wiekowym Khalidovem, to liczę na wyrównanie rezultatu.

https://forum.wrestling.pl/topic/47743-ksw-46-narkun-vs-khalidov-2/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kurde, zabijcie mnie ale będę kibicował Erbstowi. Gamrot też parterowiec, świetny zapasior i w ogóle zawodnik, ale styl Brazo-kitajca po prostu kocham. Walka musi być dobra. Co do jej wyniku, to mam taki sam problem jak z walką Mameda i Narkuna. Powiedzmy, że 51 procent do 49 procent na Koike w co-me i w takim samym stosunku na Chalidowa w walce wieczoru.
https://forum.wrestling.pl/topic/47743-ksw-46-narkun-vs-khalidov-2/#findComment-437315

• Urządzenie:  Windows

Powiem, że nawet jaram się rewanżem Narkuna z Mamedem, mimo, że lepiej byłoby, gdyby Narkun potwierdził ponownie swoją wyższość nad wiekowym Khalidovem, to liczę na wyrównanie rezultatu.

Jak nie pójdzie z nim do parteru i starczy mu paliwa, to porobi Narkuna na miękko :P

Spoko karta, ale przyznaje - wielkiego hype'u nie czuję przed żadnym pojedynkiem. Chyba champ vs champ prezentuje się najlepiej. Niby Gamer powinien narzucić swój styl i zapaśniczo zdominowac, ale za każdym razem jak Koike jest w parterze, to dzieją się cuda. Będzie ciekawie. Oprócz tego, najbardziej jara mnie ten, którego tu miało nic być - Soldić. Lubię gościa. Nawet jak to Brazylijski turysta, który przyjechał zgarnąc hajs, to będzie miło popatrzeć na stójkowe kombinacje Chorwata.

https://forum.wrestling.pl/topic/47743-ksw-46-narkun-vs-khalidov-2/#findComment-437316

• Reputacja:   223
  • Urządzenie:  Android

Walka musi być dobra. Co do jej wyniku, to mam taki sam problem jak z walką Mameda i Narkuna. Powiedzmy, że 51 procent do 49 procent na Koike

Ja też trzymam za Kleberem, ale Gamrot to dla niego stylistyczny koszmar. Będzie silniejszy fizycznie i będzie miał lepsze zapasy, a więc to on będzie dyktował gdzie będzie się toczyło starcie, czyli pewnie na luzaku wypunktuje kitajca w stójce. Fajnie jakby Koike wyczarował coś w pionie, ale nie zapominajmy, że Gamrot to też baaardzo dobry grappler i wygrywał niejeden tego typu turniej (tak więc nie powinien dać sobie zrobić łatwo krzywdy)

Morison napisał/a:

Jak nie pójdzie z nim do parteru i starczy mu paliwa, to porobi Narkuna na miękko :P

Tym razem Mamed nie zlekceważy Złotoustego i powinien go pocisnąć. Bez sensu, że pas Narkumana nie jest na szali (Kawul i Lewy chyba nie chcieli zabić hype'u na swojego Mistrza LHW)

Poza tym, Soldic zawsze na propsie i ciekawie zapowiada się walka Zombiaka z młodziutkim Parnasse'em (oj, coś czuję, że Wrzosek dostanie zdrowo po dupie...)

https://forum.wrestling.pl/topic/47743-ksw-46-narkun-vs-khalidov-2/#findComment-437320

• Urządzenie:  Windows

Krystian Kaszubowski (7-0) vs. Michał Michalski (6-4) – Jakby go piErun pierdolnął. Michalski wciąż efektowny, wciąż krew-gorączka. Wpada, nie kalkuluje, a to często kończy się w taki właśnie sposób. Kaszubowski cały czas chłodna głowa, spokojne obalenie w między czasie. Trafił idealnie w łuk brwiowy, jak przeciwnik szedł do przodu. Pozostałe chyba nawet nie weszły. Nie musiały. Wcześniej Krystian był mi obojętne – właśnie to zmienił.

Sebastian Przybysz (4-2) vs. Antun Racic (22-8-1) – Brak argumentów po stronie Przybysza. Różnica w doświadczeniu zrobiła swoje. Gość miał przewagę wzrostu, ale nijak nie wiedział, jak ją wykorzystać. W stójce był niemrawy, a w parterze praktycznie nieżywy. Spodziewałem się takiego gwałtu w parterze. Walka nudna. Dobrze, że człowiek miał jeszcze United do obserwowania.

http://s5.ifotos.pl/img/471903322_qwraxwa.jpg

Artur Sowiński (19-10) vs. Kamil Szymuszowski (16-6) – Nie lubię obu, ale Szymuszowski w klatce powinien już odebrać tytuł najnudniejszego fightera XXI wieku. W tej materii nie ma sobie równych. Jak przyszło do rozpuszczenia rąk i rzucenia się na przeciwnika (bo przegrywam na punkty), to chyba wyglądał jeszcze bardziej żałośnie niż zwykle. Kornik ciekawszy, odważniejszy, trafiał częściej konkretnymi ciosami.

Grzegorz Szulakowski (9-3) vs. Marian Ziółkowski (20-7-1) – Świetnie to zawalczył Ziółkowski. Low-kick i ciosy proste. Niby nic szczegolnego, taktyka jak każda inna, ale wprowadził ją w życie idealnie. Szuli mógł tylko liczyć na to, że wejdzie mu jeden z jego zrywów. A że miał ich ograniczoną ilość, bo łydka ma ograniczoną wytrzymałość, to wyglądało to jak wyglądało. Zabrakło finiszu. Szuli ten parter oddawał, bo zwyczajnie nie mógł ufać swojej nodze stojąc.

Roman Szymański (11-4) vs. Daniel Torres (7-4) – Zmartwychwstanie Romka. W drugiej wydawalo się, że się spompował i gościa już nie ma. Udało się wrócić i ugrać trzecie starcie. Nie dało się inaczej punktować. Każda runda miała wyraźnego zwycięzcę.

Roberto Soldic (15-3) vs. Vinicius Bohrer (16-7) – Tak jak się spodziewałem – gość mi da sobą najwięcej frajdy. Jak ja lubię jego styl. Przegrać to on tu mógł tylko ze sobą. Podpalał się, więc były obawy, że czymś się Brazylijczyk odwinie. Na szczęście przy pierwszym nokdaunie już nie był tym samym Viniciusem, co przed wejściem do klatki. Aż dziwiłem się, że potem wytrzymał tak długo. Finisz brutalny. Robocop!

Marcin Wrzosek (13-5) vs. Salahdine Parnasse (11-0-1) – Dajcie mu walkę o pas, albo wyślijcie do UFC. On i tak tam kiedyś trafi. Świetnie się ogląda Salahdine’a. To wszystko jak w przyspieszonym tempie chodzi. Chadwick Boseman chyba musi oddać tytuł Czarnej Pantery. Te kombinacje, te obalenia, te uniki. Mega talent. Powtórzę to, co Juras gadał całą walkę – 20lat!

Mateusz Gamrot (15-0) vs. Kleber Koike Erbst (24-5-1) – Chłodna kalkulacja. Gamrot potrafi więcej, jest kompletnym fighterem. Zawalczył mądrzej i Koike nie miał nic do gadania. 25-min to męczarnia. Tak dla Japończyka, jak i dla widza.

Tomasz Narkun (16-2) vs. Mamed Khalidov (34-6-2) – Palec w oko ewidentny, ale zachowanie Narkuna to kabaret. Co robić? Najlepiej udawaj, że straciłeś wzrok! Niezwykle mnie irytuje ten facet. Potem też szukał drogi ucieczki i już dopisywał sobie palce w oku. Tym bardziej to może dziwić, bo nie wyglądał źle w tym pojedynku. Jak szarżował na Mamedziaka, to stanowił spore zagrożenie. Fronty ładnie mu wchodziły. 30-27 to trochę na wyrost. Jakby nie patrzeć dupę zaliczył w pierwszej rundzie. Koniec Khalidova do przewidzenia po takim werdykcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/47743-ksw-46-narkun-vs-khalidov-2/#findComment-437334

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      Patrzcie. Właściwie to słuchajcie co znalazłem: Kurwa no słowo upadek, to jest jednak potężne nadużycie. To chyba musiał fan WWE przygotowywać ten materiał.   Liv Morgan:
    • KyRenLo
      Zależy, od której strony na nią spojrzeć Jest w porządku, ale jej koleżanka Steph wygląda na teraz lepiej. Zobaczymy, co to będzie w przyszłości. Rywalizacja między Paniami jest nieunikniona.  New Year's Evil:  
    • KyRenLo
      WWE ranks the Top 10 rivalries of 2024:   Dobra lista? Zdecydowanie zasłużone pierwsze miejsce. Miło widzieć, że Panie zostały wrzucone na podium.
    • Mr_Hardy
    • KyRenLo
      WWE Women's United States Title Tournament Final Match (vakant) Jesteśmy obecnie w fazie półfinałowej i wygląda to tak: Bayley vs. Chelsea Green Michin vs. Tiffany Stratton Bayley taki pas nie jest potrzebny. Tiffy ma walizkę i czekamy na udaną realizację. Wychodzi, że najlepszy zestaw na finał to Green vs. Michin, bo właśnie takie zawodniczki powinny rywalizować o tytuł US. Natomiast coś mi mówi, że któraś z tych bardziej uznanych Bayley/Tiffy w finale się znajdzie.  Liv Morgan (c) vs. IYO SKY Ringowo i wizualnie powinno być ładnie. Wynik, jednak chyba z góry znany. Walka Liv vs. Rhea to droga, na której jesteśmy i dziwne byłoby, gdyby Liv gdzieś w trakcie straciła tytuł. Gunther (c) vs. Finn Balor Kolejna walka ze sporą szansą na dobry poziom. Czy jest możliwa niespodzianka? Moim zdaniem nie. Priest się pewnie pojawi, a Gunther obroni tytuł. Cody Rhodes (c) vs. Kevin Owens Dodałbym tutaj jakąś stypulację, ale nawet bez niej będzie dobrze. Mogę sobie napisać, że fajnie byłoby zobaczyć KO na chwilę z pasem, ale nie sądzę, że Blondas przed WM straci tytuł. Spoko to wygląda. Zobaczymy, czy już po fakcie też będę chwalił. Jak wam się podoba karta na teraz? Myślicie, że coś zostanie jeszcze dodane? Będą jakieś niespodzianki (Nie chodzi o wyniki)? Jaki finał turnieju o pas US pasowałby wam najbardziej? I jaka zawodniczka powinna zdobyć ten tytuł na starcie?
  • Dodaj nową pozycję...