Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

WWE PPV - Super Show-Down (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Pavlos

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

WWE PPV - Super Show-Down

6 października 2018

Melbourne Cricket Ground

Melbourne, Victoria; Australia

WWE-Super-Show-Down-Poster.jpg

The Biggest WWE Live Event Ever in Australia

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s2.ifotos.pl/img/20180620S_qewahqq.jpg

"Jeszcze jeden, ostatni raz"

Single match

The Undertaker vs Triple H

http://s5.ifotos.pl/img/20180828S_qeahqhp.jpg

WWE Championship:

No Count-Out, No Dysqualification match

AJ Styles © vs Samoa Joe

http://s6.ifotos.pl/img/20180820S_qewarpn.jpg

O tytuł pretendenta do pasa WWE Championship:

Single match

Daniel Bryan vs The Miz

http://s5.ifotos.pl/img/20180917S_qeaxnsw.jpg

SmackDown! Women's Championship:

Single match

Becky Lynch © vs Charlotte Flair

http://s6.ifotos.pl/img/20180831S_qeswesp.jpg

SmackDown! Tag Team Championship:

Tag Team match

Big E & Xavier Woods vs The Bar

http://s2.ifotos.pl/img/20180828S_qeswhnp.jpg

Cruiserweight Championship:

Single match

Cedric Alexander © vs Buddy Murphy

http://s2.ifotos.pl/img/20180820S_qewarph.jpg

Tag Team match

JOHN CENA & Bobby Lashley vs Kevin Owens & Elias

http://s2.ifotos.pl/img/20180910S_qesqqqx.jpg

6 - osobowy Tag Team match

The Shield vs Braun Strowman, Dolph Ziggler & Drew McIntyre

http://s2.ifotos.pl/img/20180827S_qesrhns.jpg

6 - osobowy Tag Team match

Ronda Rousey & The Bella Twins vs The Riott Squad

http://s2.ifotos.pl/img/20180831S_qeswesh.jpg

Tag Team match

Asuka & Naomi vs The IIconics

Edytowane przez Pavlos

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• aRo

2

• Pavlos

2

• DRF

2

• CzaQ

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   492
  • Urządzenie:  Windows

Uuu temat oblegany widzę. Jak dla mnie święto face'ów + wyjątki w postaci rodzimych gwiazd (Murphy i Iiconics) + Beczka.

Super Show, downie! :D

• Reputacja:   0

A o czym tu dyskutować? To jest TYLKO House Show, niewazne ile osób bedzie na trybunach. Lokalne gwiazdki wygrywaja, facowie wygrywaja, pasy nie zmieniaja wlascicieli. Nie ma dosłownie o czym pisac.

Warto obejrzeć walkę o Cruiserweight Championship. Bardzo dobra. Wiem, gala się jeszcze nie skończyła, ale nie oszukujmy się, nic lepszego nie będzie.

No i to o czym pisalem wczesniej, facowie wygrywali, lokalne gwiazdki powygrywały, pasy gdzie nie miały włascicieli nie zmieniły, to samo co na Dankest Royal Rumble, i na nastepnej gali u turasów bedzie tak samo. Nie ma sie czym ekscytowac i na co czekac. Wiem ze jeszcze Andrzej i Potrójny leci, ale w emerytów mam wyjebane w sumie.

Mimo zaawansowanego wieku, Triple H i Undertaker dali najlepszą walkę wieczoru. Od samego ogłoszenia matchu byłem przeciwny rozmienianiu legendy na drobne, ale nie mam w tej materii za dużo do gadania, a co się stało, to się nie odstanie. Walka była powolna, ale każda akcja miała swoją wagę. Nie było żadnych bezsensownych spotów, tylko metodyczne osłabianie przeciwnika swoim arsenałem. Całość była po prostu logiczna. Panowie prezentujący starą szkołę pokazali o co chodzi w wrestlingu. Szkoda tylko, że wynik nie ma żadnego znaczenia, przez co nie było emocji. Gdyby była tam jakaś stawka, a Taker miałby lepsze zdrowie, przez co pewnie walka byłaby szybsza, wtedy byłoby super.

Doceniam spoty, mieli jakieś pomysły w tym ME, końcówka na plus... ale tempo ślamazarne. Niestety, nie te lata. A czeka nas ciąg dalszy, bo koniec gali jak nic zwiastuje BoD vs DX.

Pierwsza walka - SmackDown! Tag Team Championship: The Bar vs Kofi Kingston & Xavier Woods ©

Co prawda poszli po najmniejszej linii oporu i postawili na booking "źli dominują i nagle dobrzy wygrywają", lecz dobrze się obserwowało współpracę Bar. Czują się pewnie jako drużyna. Końcówka w wykonaniu ND również na plus.

Ocena: 2+/5

Druga walka - SmackDown! Women's Championship: Charlotte Flair vs Becky Lynch ©

Ogólnie dostały mniej czasu niż na HiaC, ale wyglądało to ringowo lepiej. Becky obijała rywalkę, potem walka zrobiła się bardziej wyrównana. Zakończyli to przez dyskwalifikację, a dodatkowo Flair dostała jeszcze wpierdziel po. Ten feud jeszcze potrwa.

Trzecia walka - Elias & Kevin Owens vs Bobby Lashley & JOHN CENA

Walka - reklama dla WWE. Cena musiał zrobić powrót przy australijskiej publice, więc w feud Eliasa i Bobby'ego wpakowali KO i Johna. O tyle dobrze, że KO nie został spinowany. Jasiek zjawił się w ringu tylko żeby pokazać swoje "Six Moves of Doom", ponieważ do jego repertuaru dołączył nowy ruch - The Lighting Fist, czyli po prostu Punch z wyprostowaną ręką. :twisted: Ukłon w kierunku Chin, w których przebywa, bo coś tam kręci z Jackie'm Chanem. :roll:

Ocena: 2/5

Czwarta walka - The IIconics vs Asuka & Naomi

Spodziewałem się, że wypalą coś obraźliwego, ale jednak wypowiedziały się pozytywnie o swoim domu. Do Heeli niepodobne. Nawet w narodowe barwy pomalowały paznokcie. Payton wyglądała nieźle. :D Samo starcie właściwie nie wyróżniło się jakoś zbytnio poza tym, że Australijki miały momenty przewagi i o dziwo wygrały.

Piąta walka - WWE Championship: Samoa Joe vs AJ Styles ©

I mamy w środku karty pierwszego kandydata do najlepszej walki gali. Powiem, że oczekiwałem więcej. Przez pierwsze 10 minut Joe męczył rywala, a potem ten drugi kontuzjowaną nogę przeciwnika gdzie Samoa odpowiadał kilka razy przejściem w Coquina Clutche. Zawsze potrafił znaleźć fajny sposób na złapanie przeciwnika zza pleców. Było krzesło, jeden stół, ale całość działa się w ringu i to NDQ praktycznie niewidoczne. Ogólnie wypadli lepiej niż na HiaC, ale niestety do ideału daleko. Wygrana Stylesa bez niespodzianki. Dobrze, że ten feud dobiega końca. Kolejne fajne zestawienie, po którym czuć niedosyt.

Ocena: 3-/5

Szósta walka - The Riott Squad vs The Bella Twins & Ronda Rousey

Kiedy Ronda weszła do ringu można było odliczać czas do końca. Popisała się podwójną dźwignią. To chyba była jedyna rzecz, na którą można zwrócić uwagę. Dobra, jeszcze Morgan się przefarbowała na różowy.

Ocena: 2/5

Siódma walka - Cruserweight Championship: Cedric Alexander © vs Buddy Murphy

Następna z bardziej interesujących walk. Naelektryzowany Buddy zachęcił do śledzenia. kolano w pysk na dzień dobry weszło mocno podobnie jak pozostałe akcje. Wszystkie akcje z narożnika, wyskoki, kontry, można sobie przewijać, bo naprawdę warto. Dostali może i nie za dużo czasu, ale odwalili naprawdę kawał widowiskowej roboty. Jak dla mnie walka show.

Ocena: 3+/5

Ósma walka - Braun Strowman, Dolph Ziggler & Drew McIntyre vs The Shield

Początkowo było sporo chaosu. Zaczęli się okładać, a ja dopiero z czasem w ogóle skminiłem, że walka oficjalnie nawet się nie zaczęła. Było kilka fajnych momentów podczas brawlu poza ringiem jak i później. Najbardziej podobała mi się budowa napięcia na linii Dean - Shield. Najpierw Ambrose dostał Super Puncha od Romka, by potem ten go uratował Spearem przed nacierającym Braunem. Generalnie tempo było wolne, ale sama walka wyszła przyzwoicie. Teraz zapewne Strowman i McIntyre będą znowu krzywo spoglądać na Zigglera, który dał się zaorać Dirty Deeds. Być może nawet wyleci z ekipy już na RAW.

Dziewiąta walka - o tytuł pretendenta nr. 1 do pasa WWE Championship: The Miz vs Daniel Bryan

Nim się rozkręciło był koniec. Miz fajnie zaczął z impetem, nawet wywalił Bryanowi jego własnym finisherem, a potem przegrał przez Roll. Po dwóch minutach. :roll: To znaczy, że dziadki dostaną ze 30 minut. :roll:

Ocena: 2-/5

Dziesiąta walka - Triple H vs The Undertaker

Naturalnie nie mogliśmy tu oczekiwać niesamowitego tempa, więc trzeba było liczyć na to na co zazwyczaj w przypadku starć legend - momenty. Tych za wielu, co prawda nie było, ale potrafili potrzymać w napięciu. Plus za wtrącanie się HBK, który mocno przyczynił się do wygranej. Granie na sumieniu przy próbie założenia krzesła na gardło HHH całkiem spoko. Tylko coś Kane'a było mało jak zwykle z resztą. Stawiałem bardziej na wygraną "Grabarza", aby Australijczycy ucieszyli michy, lecz wygląda na to, że perspektywa DX vs Brothers of Destruction wydaje się być już bardzo realna.

"+"

- Cruiserweight Championship krótki, ale zdecydowanie walka wieczoru

- HHH i Taker nie mogli z powodu wieku zapewnić Five Stara, ale dało się oglądać

- Shield vs ekipa Strowmana i AJ Styles vs Samoa to dwie walki, od których oczekiwałem nieco więcej, lecz dalej zaliczają się do tej lepszej, wartej uwagi części show

"-"

- Pomijając walkę IIconics, która była chyba ich najlepszym starciem w WWE i TT Smack'a reszty mogłoby nie być. Jasiek i Ronda musieli zaszpanować

- Miza to już całkowicie olali

Za bardzo nie wiem, co tu jeszcze dopisać do minusów. Tradycyjnie poziom mógłby być wyżej, ale niestety sama karta na papierze wyglądała słabo, więc chyba i tak powinienem się cieszyć, że aż tak strasznie nie było. W porównaniu rozdmuchanych House Show lepiej wypadło Greatest Royal Rumble, ale nie ma co się dziwić. Szejkowie sypnęli na pewno większym hajsem zatem dostali przede wszystkim większą kartę z czego się po prostu dało więcej wyciągnąć.

Ocena końcowa: 2+/5

Edytowane przez Pavlos

Fuck. Liczyłem, że poczytam opinię Niko i będę wszystko wiedział... w sumie Pavlos napisał ;)

• Reputacja:   250

Bardzo szanuje Undertakera, HBK'a i Triple H'a...

Ale to już nie jest 2007 rok, czy 1999, we formie jest tylko Triple H'a jak na swój wiek, ale HBK i Undertaker to przykro się ogląda, szczerze mówiąc Mark po operacji biodra strasznie zmarniał i ogólnie chyba mu kręgosłup siada, bo strasznie jest przygarbiony na dodatek widać mu brzuszek...

Po za tym WWE robi z siebie całkowitą błazenadę co do Undertakera, mogli już mu przywrócić ten gmmick American Badass i bynajmniej nie wyglądałby tak tragicznie jak wygląda, z całym szacunkiem ale postać Deadmana po prostu umarła i nic tego nie zmieni, a ci dalej przeciągają tą farsę... Jest to przykry widok dla fanów, ciężko przywrócić Gmmick Big Evil czy American Badass? Szanse były... ale oczywiście Vince musiał puścić focha i zmienić plany.

Dziwię się że Taker pozwala na szmacenie tej postaci, w sumie sam już nie wiem czy to już dla niego jest bez znaczenia? W końcu tyle lat spędził w ringu, a tu po prostu włodarze i Vince robią z tym Historycznym Gmmickiem co chcą, ja rozumiem kasa Australia, później Szejki, Turki, Araby itd. złota masa, kupa dolarów... Ale no czy ciężko przywrócić starego Takera z 2001 roku? Po prostu zmienić mu to wdzianko i po prostu zmienić mu tą postać, tym bardziej że to będzie korzystne dla niego i dla naszych oczów.

Po za tym jeśli oni chcą na prawdę z organizować walkę BoD vs DX, to powinni właśnie przywróci ten gmmick, bo ile się nie mylę to właśnie wtedy najbardziej BoD słynęło ze swojej popularności...

Chciałby się odnieść do samego HBK'a, nie wiem jak to określić ale po chuj on zgolił te włosy? Wygląda jak jakiś dziadek z 3 przerzutami :roll: jakby chemie brał... mógł sobie bynajmniej zapuścić króciutkie... A nie popierdziela w jakimś czepku dla dziadków po 70... Nie, nie chce jego powrót na Ring, rok temu jakoś miałem złudne nadzieje że może wróci na jedną walkę, ale tutaj mówię stanowczo nie, gościu tragicznie wygląda, chyba mu ta Emerytura nie służy...

Po za tym ledwo co poruszał się w ringu, gorzej niż Flair, to już Flair od niego lepiej wygląda, może to przez tą zmianę looku :neutral: ... Ale lepiej dla nas żeby nie wracał, oby te plotki o walce u Arabów się nie sprawdziły :/

Nie którzy tu fruwali w marzeniach HBK vs Bryan, HBK vs Styles :lol:

Bryan czy Styles tempem i ogólnie akcjami połamali by go po 3 minutach, to nie rok 2014, kiedy jeszcze Shawn czuł się na siłach, bo teraz wygląda marnie i taka walka byłaby krótkim Squashem, a nie walką... Po za tym HBK moim zdaniem przespał momentum z powrotem, gościu mógł pomyśleć o tym z jakieś 5 lat temu czy, 4 lata temu, a nie teraz...

Będę szczery! Z tych wszystkich dziadków, to chciałbym zobaczyć powrót Stone Cold'a bo on na swój wiek wygląda na prawdę zaskakująco i wiem że kondycyjnie też jest we formie, tylko po prostu nie chce wracać, po za tym nie miał nigdy ubogiego move-stu...

Wydaje mi się że są jakieś spięcia na linii Stone Cold/WWE...

Bo jeśli Arabowie tak smarują kasą itd. to WWE właśnie by ściągnęło Austina, a tak od jakiegoś czasu nie słychać o nim nic i ogólnie ma małe zaangażowanie w WWE.

Wracając do obecnego rosteru itd.

Ambrose kolejny raz zgarnia pin, w końcu zaczyna coś znaczyć, myślałem że tu Romek przy gwiazdorzy jak zwykle i okaże się że to on jest zbawicielem w Shield, a tu zaś Ambrose pinuje... W końcu zaczyna się jakaś konkretna promocja tego zawodnika, oby tego nie spieprzyli jest idealny moment na Turn Ambrose'a na Survivor Series, tylko błagam! Niech nie jest Heelem na miarę Rollinsa, bo to będzie totalna porażka, Rollek za mikrofonem był na prawdę spoko Heelem, ale postać chujowa która spierdalała przed każdym i ta cipowata obrona JJ'ami itd. z Ambrose'em niech jest inaczej... Niech jest świrem jak Orton na Smackdown, to od razu lepsza telewizja będzie, pasa pewnie nie zdobędzie ale niech coś znaczy i tak jest święcie przekonany że stoczy walkę na WM z Rollinsem i pewnie stawką będzie ICek...

Ewentualnie postawią na Triple Theart The Shield, ale wątpię, ważniejszy jest przecież The Rock! I to on pewnie zawalczy z Romkiem, który znając życie będzie typową słodką pierdziawą w kierunku Kuzyna.

Nie zdziwię się jak za nie długo Drew przejdzie Face Turn, mam takie wrażenie że postawią na taka opcje, żeby go sprawdzić w tej roli i pewnie programik ze Strowman'em, kto wie może będzie pierwszym typem który pociśnie czysto Brauna... Bo Vincent jest zachwycony obecnym Drew'em.

Ostatnio miałem sens że Edge dostał zielone światło i postanowił wrócić na ring :twisted: :D

Tak po za tym Cena co to za akcja kończąca? Ja pierdole jaka porażka, ten Stunner z lin był o wiele lepszy, po za tym Jasiek w długich włosach wygląda jak JBL...

Śmiesznie to wygląda, aż się mi przypomniał jego programik z JBLem w 2005 roku.

Samoe Joe, dla mnie ta postać jest kompletnie skreślona...

Nie wiem czemu nie wróże mu jakieś przyszłości, miałem nadzieje że zgarnie pas a tu zaś postawili na Styles, w sumie nie dziwię się jest obecną twarzą Smackdown, coś takiego jak Undertaker czy tam Edge, ale szkoda że Joe na tym traci i po prostu nie jest już wiargodny taki jak kiedyś.

To samo tyczy się Owensa, gościu jest nudny jak flaki z olejem i mam nadzieje że za jakiś czas sobie odejdzie z WWE, bo i tak już nic tam nie osiągnie.

Bryan dostał Title-Shoota... Hym nie zdziwię się jeśli do tej walki dołączy Miz i kantem zgarnie pas, choć prędzej uwierzę w to że on zgarnie pas na jakimś Elimination Chamber...

A Bryan po prostu wygra Royal Rumble, bo każdy o tym marzył i chyba najwyższy dać mu tą szanse, No i finalnie ustawią ich walkę na WrestleManii gdzie Bryan ponownie zdobędzie pas z wielkim triumfem...

AJ'a wydaje mi się ze ustawią z Ortonem na WrestleManii, dla tego cała otoczka z tym psycho-killerem pewnie będzie ciągnięta do Road to WrestleManii...

Gdzie finalnie Randy dopadnie Styles'a i zacznie się miedzy nimi program, bo wątpię że do WM, Hardas się wykuruje, a Styles raczej nie będzie miał co robić.

Rey niby wraca, więc program z Almasem czeka i to najpewniejsza walka na Wm moim zdaniem, pewnie Cien wygra, żeby była sprawiedliwość obecnie jeden z najmocniejszych kandydatów do walizki w następnym roku.

Gdyby miał obstawiać kartę na WrestleManie 35:

1. AJ Styles vs Randy Orton.

2. Almas vs Mysterio.

3. Ambrose vs Rollins.

4. Strowman vs McIntyre.

5. Undertaker vs HBK vs Triple H ewentualnie 4 Way Match z Kane'em.

6. The Rock vs Roman Reigns

7. Bryan vs The Miz WWE Championship Match.

Nie wiem ale mi się wydaje że taka karta jest dość realna, może oprócz 5 match'u ale nie zdziwię się jeśli się odważą zestawić całą 4 razem w ringu, 4 wielkie legendy to w końcu wielkie wydarzenie...