Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - Backlash 2017 (zapowiedź, dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

WWE SmackDown!Live PPV - Backlash

21 maj 2017

Allstate Arena

Rosemont, Illinois

220px-Backlash_2017_Poster.jpg

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s5.ifotos.pl/img/201704281_aasxspx.jpg

WWE Championship:

Single match

Randy Orton © vs Jinder Mahal

http://s2.ifotos.pl/img/201705021_aassrhw.jpg

US Championship:

Single match

Kevin Owens © vs AJ Styles

http://s5.ifotos.pl/img/201704281_aasxspe.jpg

SmackDown! Tag Team Championship:

Tag Team match

The Usos © vs Breezango

http://s10.ifotos.pl/img/201705091_aaqnnhr.jpg

Single match

Shinsuke Nakamura vs Dolph ziggler

http://s6.ifotos.pl/img/201705091_aaqnxah.jpg

6 - osobowy Women's Tag Team match

Naomi, Charlotte Flair & Becky Lynch vs The Welcoming Committee

http://s6.ifotos.pl/img/201705161_aqhrwaw.jpg

Single match

Luke Harper vs Erick Rowan

http://s5.ifotos.pl/img/201705091_aqhrwqp.jpg

Single match

Sami Zayn vs Baron Corbin

http://s2.ifotos.pl/img/201705161_aqhrwqw.jpg

Kickoff:

Single match

Tye Dillinger vs Aiden English

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• CzaQ

3

• Pavlos

3

• Johnny Ryper

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

w US Championship jest błąd bo powinno być AJ Styles vs Kevin Owens lub Chris Jericho a nie Kevin Owens © vs AJ Styles lub Chris Jericho

• Reputacja:   2

Poprawione.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   392
  • Urządzenie:  Windows

" WWE SmackDown!Live PPV - Payback " Popraw na Backlash :-)

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• 2 tygodnie później...

Już od miesiąca wiadomo, kto będzie w walce o główny pas, ale ja dalej nie mogę przeboleć absurdalności nagłego pushu Mahala. Na smacku jest z 15 innych osób, ale nie! Title shota dostanie Jinder. I jeszcze Breezango w walce o pasy tag team. Nie wierzę, że to piszę, ale przez to, że ta karta jest tak absurdalna, to nie mogę się doczekać tego PPV klasy C.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

I jeszcze Breezango w walce o pasy tag team

A gdzie problem z nimi? Mają ciekawy gimmick, zbierają najlepszą reakcje z tag teamów na SD!, w przeciwieństwie do Jindera oni wygrywali jakies pojedynki by dostać title shota.

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

I jeszcze Breezango w walce o pasy tag team

A gdzie problem z nimi? Mają ciekawy gimmick, zbierają najlepszą reakcje z tag teamów na SD!, w przeciwieństwie do Jindera oni wygrywali jakies pojedynki by dostać title shota.

Z dwa lub trzy między wmką, a Backlash, a wcześniej byli totalnymi jobberami :roll:

Z dwa lub trzy między wmką, a Backlash, a wcześniej byli totalnymi jobberami :roll:

To są tylko jednak pasy tag team... Gdzie te dwie czy trzy wygrane już są elementem promocji. W tag team to jest na prawdę bardzo dużo i o wiele wiecej teamów bardziej z dupy od nich dostawało tego shota także bym się nie czepiał tym bardziej, że mają ten gimmick. Tak jak za Jindera można dać faktycznie 10 innych nazwisk to kto niby za Breezango bardziej zasłużył na shota? Tylko bez takich "kwiatków" jak American Alpha proszę. :)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Spot dla Breezango nikogo raczej nie razi bo wszyscy po prostu ich lubią ;) Czego tu nie lubić - dwóch utalentowanych gości potrafiących zapewnić rozrywkę w ringu i poza nim, o ilu innych tt można to powiedzieć? Pushu dla nich wyczekiwano od dawna, przyszedł, na co tu narzekać? Już zresztą mówiłem: jak dla mnie mogą spokojnie przejmować te pasy, oni przynajmniej zbierają jakąś reakcję - już to stawia ich ponad kompletnie zepsutym American Alpha czy innymi Colonami...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   566

Ostatnie SD za nami, więc czas na małą ANAL IZE Backlash :

Kickoff: Tye Dillinger vs. Aiden English

Obaj panowie są dobzi w ringu, pewnie dostaną z 10 minut i oczywiście wygra Dillinger po średniej jakości walce jako, że jest to preshow match. Po walce kontynuacja angle'a z płaczkiem Aidenem.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Tye Dillinger - świetny midcarder. Dobry w ringu, przemówić umie, a i ma swój chant, który porywa ludzi. Zawodnik kompletny jak Ziggler.

Kto wygra : Tye Dillinger

Luke Harper vs. Erick Rowan

Singles match a zarazem rewanż za porażkę Harpera na tygodniówce. Konflikt będzie trwał dłużej, więc tutaj lepszy z członków wygra i rywalizacja będzie stała pod wynikiem 1:1. Walka będzie średnio-słaba, bo nawet przy staraniach Harpera zbyt dużo z rudego nie wyciśnie. Chyba, że panowie będą mieli ze sobą zaskakującą chemię i zrobią starcie tytanów niczym Strowman vs Big Show, które się oglądało nawet przyjemnie.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Luke Harper - gość jest w każdym aspekcie lepszy od Rowana i to jego powinno się pushować, w końcu jest najlepszym członkiem Wyatt Family.

Kto wygra : Luke Harper, chyba, że dalej będą chcieli pushować Rowana. Vince lubi to co nudne.. pozdro Orton.

Sami Zayn vs. Baron Corbin

Postać Corbina zaczyna mi się podobać - w końcu zaczyna być jakiś. Samotny wilk jest tylko średni w ringu, ale ma kilka fajnych akcji. Sami powinien wycisnąć z niego siódme poty i stworzyć zjadliwą walkę po czym jobbnąć.. Niewykorzystany potencjał Zayna jest przerażający w WWE.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Sami Zayn - bo gość zasługuje na push. Na micu jest różnie, ale za to jest czołówką jeśli chodzi o poczynania w ringu u Vince'a.

Kto wygra : Baron Corbin, choć jeśli chcieliby kontynuować ten feud to tu Korba powinien przegrać przez roll-up, a potem atakować Samiego na backstage'u.. w sumie możliwe.

Charlotte Flair, Naomi and Becky Lynch vs. Natalya, Tamina and Carmella

Na ostatniej tygodniówce heelówki były górą, więc logika każe wskazać te dobre panie na zwycięzców, ale jeśliby myśleć przyszłosciowo to Ellsworth powinien przyczynić się do porażki Becky i na kolejnej gali od SD mamy Lynch-Ellsworth na co się zanosi oraz Carmella - Naomi o pas, więc księżniczka ze Staten Island powinno spinować znowu mistrzynię oraz brak rywalki dla Charlotte, która powinna się teraz pokazywać, a kto byłby lepszy niż większa od niej Tamina, która jest odpowiednikiem Jax na SD? Myślę, że do czegoś takiego dojdzie.

Kogo chciałbym żeby wygrał : whatever. Divy do przerwa albo przewijak.

Kto wygra : heelówki po chaotycznej walce i sprawią, że feudy ruszą do przodu.

SmackDown tag team champions The Usos vs. Breezango

Oba teamy są bardzo dobre ringowo, więc widowisko powinno być przyjemne jeśli dobrze je zabookują. Nie spodziewam się niestety zmiany mistrzów, bo teraz będzie dużo face'owych contenderów do pasa - powracające New Day czy wkraczające w końcu w główny roster DIY jeśli ich nie rozbiją lub nie wrzucą na 205..

Kogo chciałbym żeby wygrał : Breezango - bo to dobra telewizja, jako team są o wiele bardziej ciekawsi - patrz segmenty, Fashion files, itp. :D

Kto wygra : Usosi - następnie konflikt z New Day.

Shinsuke Nakamura vs. Dolph Ziggler

Debiut Nakamury w głównym rosterze jeśli chodzi o walkę - nie mogli mu dać lepszego przeciwnika niż Ziggler, który z kazdym ma chemię ringową. Poza tym Ziggler jest jednym z kilku zawodników, z którymi Japończyk zrobi dobre starcie - pomimo wysokich umiejętności w ringu żółtek nie ma chemii praktycznie z nikim kto nie nazywa się Zayn co udowodnił w NXT, poza tym jest schematyczny do bólu. Walka nie przebije poziomu debiutu w NXT, ale i tak będzie dobra.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Ziggler - wrestler kompletny, nieco wypalony, ale jeśli mu dać znowu szansę to zrobiłby znowu furore.

Kto wygra : Shinsuke Nakamura - debiut zazwyczaj kończy się wielkim W, pewnie mają na niego wielkie plany, więc Zyga jest tylko przystankiem przed czymś większym.

United States champion Kevin Owens vs. AJ Styles

Dwie perełki indy spotykają się w ringu. Walka powinna stać na wysokim poziomie. Ołłens dopiero odzyskał pas więc wątpliwe, że go straci, jedyna nadzieją Stylesa to jakieś DQ i kontynuowanie konfliktu.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Kevin Owens - niech kontynuuje obrażanie Ameryki i niech najlepiej zmieni pas US w pas Kanady i niech wkurwia publike, bo w tym jest dobry :-D

Kto wygra : Kevin Owens i kontynuacja feudu. Zapewne kantem. Ewentualnie AJ przez DQ.

WWE champion Randy Orton vs. Jinder Mahal

Kontrowersyjna walka gdzie jobber staję się pretendentem do głównego pasa mimo lepszych [bardziej wypromowanych] kandydatów (Corbin, Zayn). Nie mam nic przeciwko Mahalowi, bo aż tak tragiczny nie jest jak każdy mówi - w ringu coś potrafi, a i proma w ringu stoją na zaskakującym niezłym poziomie. Dodatkowo knypki dodają smaczku niepewności czy aby nie pomogą heelową zagrywką swojemu Mahaladży :> Walka będzie co najwyżej średnia, bo Ortonowi nigdy się nie chce i spoczął już dawno na laurach.

Kogo chciałbym żeby wygrał : Jinder Mahal - przynajmniej pokazywał ciekawą telewizję swoimi przemowami, segmentami oraz jest świeży na większej scenie. Zgadzam się zopiniami - jeśli powiedziało się A (push dla Mahala) to i mówi się B (wygrana Mahala) oraz wypromowanie WWE w Indiach ponownie po Khalim. Poza tym każdy lepszy niż nudny Borton.

Kto wygra : Randy Orton - po ostatniej tygodniówce Mahaladża górował, więc RKO go zgaruje. Mahal to tylko przystanek przed Rusevem, który także będzie przystankiem :twisted: Ortona pokona dopiero posiadacz walizki, czyli prawdopodobnie Corbin, z którym Orton chyba jeszcze nie feudował? W każdym razie jego nudne panowanie jeszcze potrwa.

PPV będzie pewnie średnie z kilkoma niespodziankami. Nie spodziewam się za wiele. Zapraszam do dyskusji, bo coś cieńko w tym temacie. Brak Hype'u?

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

A czym tu się hypować? :) Wszędzie nuda, bezbarwne storyline'y, które nie mają większej głębi, po prostu są bo być muszą.

Główny plus tej gali jest taki, że Backlash gorsze od Extreme Rules raczej nie będzie :)

Od 3 miesięcy nie było dobrej walki w głównym rosterze i mam nadzieję, że Owens v Styles lub Nakamura v Ziggler, będą warte PPV.

• Reputacja:   566

Ja to doskonale rozumiem, tyle że ja się tak nauczyłem, że jak PPV to może trochę bardziej się wysilą i mimo gównianych storyline'ów czy głupich pomysłów w końcu coś się ciekawego zacznie dziać.. a kiedy jak nie na PPV? Zawsze mam promyk nadziei :D A choćby tygodniówki były najchujowsze jak tylko można (a są :D) to PPV nigdy nie opuściłem od kiedy znowu zacząłem oglądać WWE ;-)
"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

-Dillinger vs English- Tygodniówkowe, ale czego oczekiwać po kickoffie? Fajnie, że Tye był w Chicago i wygrał. Lepsze to niż nic.

-Nakamura vs Ziggler- No to mamy drugą najlepszą walkę Shinskaya od czasu debiutu w NXT? Nie było jakoś bardzo szybko, ale mi się podobało. Zyga się idealnie nadaje do sprzedawania zajebistości rywala. I powiedziałbym, że głównie dzięki niemu to wypaliło.

-Usos vs Breezango- Jak zobaczyłem, że Tyler wchodzi w tym stroju sprzątacza, straciłem jakiekolwiek nadzieje na ich title reign. Ja serio liczyłem, że jak dostali szansę na PPV, to ich przedstawią jak porządnych contenderów, a zrobili z tego w dużej części comedy match. Nawet się uśmiechnąłem, ale jednocześnie czułem, że nie to chciałem oglądać. Pod koniec było fajnie.

-Corbin vs Zayn- Plus dla Zayna za Operation Ivy na gaciach :D Wynik mnie wybił z rytmu. Walka mi dupy nie urwała i w sumie czekałem, aż to Baron skończy. A tu nagle Helluva i Sami zgarnia W. Trochę mało klimatycznie to wyszło, a Corbin wypadł na lamera. Jak to oznacza push dla Zayna - spoko. Jak go Wilk zniszczy na SD - będę zły.

-Charlotte/Becky/Naomi vs Natalya/Carmella/Tamina- Nic ciekawego, zapchajdziura. Ale czego oczekiwać po walce o nic, która jest w karcie, by tylko napchać jak najwięcej kobiet?

-Owens vs Styles- Chyba miałem zbyt duże oczekiwania. Akcje niby spoko, ale nie pamiętam prawie nic. Ani jednego wiarygodnego near falla. Count out pasuje do postaci Keva, ale to nie jest to, co chcę oglądać. Źle nie było, jednak mam spory niesmak. Stać ich na dużo więcej.

-Rowan vs Harper- Jak na takich byków to był sprint. Odwrotność poprzedników: na nic nie liczyłem, miło zaskoczyli. Co nie zmienia faktu, że nie powinni być w karcie gali. A końcowa akcja wyszła okropnie.

-Orton vs Mahal- Fragment przed gongiem ustawił ton starcia. Choć Jinder miał momenty ofensywy i trochę potrzymał mistrza w subie, przez niemal cały czas miałem wrażenie, że ogladam squasha. Najlepszy moment - Orton mordujący braci. A na koniec... Dojebali. Mahal mistrzem. SAVE_US_AJ

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ja pierdole, proszę xDD

Uszczypnijcie mnie, ale żyję w czasach, gdy Jinder Mahal jest WWE Championem, pierwszy członek 3MB który ma światowy tytuł!...

...no i zarobiłem na nim 400 zł, 200 zł na plus (gdyby Orton wygrał, zarobiłbym 900 zł, 700 na plus :P)

@EDIT: A żeby było śmieszniej, to pierdoła, ale Jinder jest 50. osobą posiadającą WWE Championship xD

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Nie muszę oglądać reszty gali, żeby już stwierdzić , że Backlash>Takeover :twisted:

Genialny żart. Nie mniej śmieszny. Mamy nowego Jbla. Szkoda, że to pas wwe a nie podróba z raw. No cóż zdąrzyłem już Maharadże zaakceptować, czego nie mógłbym uczynić choćby z Rowanem. Biada wam ludzie, którzy nie zagłosują na Jindera w postępie roku.

163870508457e2d890447a3.jpg