Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mam nadzieje,że CZW nie zmarnuje szansy na zrobienie dzikiej gali w Delaware. Byłby to ciekawy powrót do korzeni federacji.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47304

No ja mam także taką nadzieję, zwłaszcza, że w stanie Delaware CZW może sobie pozwolić na naprawdę dzikie pojedynki i wszelakie chore pomysły mogą tym samym wejść w życie.

Nie wiem czy ktoś nie widział, ale IWA Mid-South ogłosiła wstępne tag teamy na "Double Death Tournament" (death match'owy turniej tag team'ów): . Na razie są to: Vulgar Display Of Power (Brain Damage & Deranged), JC Bailey & Drake Younger, Baka Gaijin (Mad Man Pondo & 2 Tuff Tony) oraz Freak Show & Insane Lane (z IWA Deep-South).

Z kolei na "Queen Of The Death Matches" wystąpią póki co: Mickie Knuckles (IWA Mid-South), Amy Lee (PWU), Riptide (dawna gwiazda ECW!), Lufisto (CZW & IWS), Mayumi Ozaki (Japonia).

Tak patrząc, to szczerze powiedziawszy zarysowuje nam się tutaj mała współpraca na linii IWA MS-PWU. W końcu w turnieju weźmie udział Amy Lee z PWU, a już jutro będzie bronione PWU Hardcore Title w IWA MS (pojedynek Corporal Robinson © vs. Ian Rotten).

Już chyba oficjalnie można powiedzieć, że Joker i Sabian przeskoczyli do PWU, albowiem pojawili się w audycji radiowej - In Your Head Online Radio. Co ciekawe, PWU korzysta z nazwy BLKOUT, co jest trademark'em należącym do CZW. Trochę to dziwne, że CZW jeszcze nic z tym nie zrobiło.

Bardzo ciekawie zapowiada się najbliższa gala Chikary Pro (22.09.06) do której dojdzie w Reading, PA. Na gali dojdzie m.in. to tak arcyciekawych walk jak chociażby: The Kings of Wrestling (Chris Hero & Claudio Castagnoli) vs. The North Star Express (Ryan Cruz & Darin Corbin), Reckless Youth vs. Gran Akuma, Andy Sumner vs. Excalibur (YLC IV Rematch) czy też Mike Quackenbush vs. Icarus. Naprawdę warta uwagi karta jak i gala.

Ostatnio zwróciłem uwagę na mało znaną federację Cleveland All-Pro Wrestling, której najbliższa gala zapowiada się wielce ciekawie. Na gali tej dojdzie to takich walk jak chociażby: Samoa Joe vs. "American Dragon" Bryan Danielson (!), Buff Bagwell vs. Jason Bane (o CAPW Television Title), Claudio Castagnoli vs. Conrad Kennedy III (o CAPW Heavyweight Title) czy też Zach Gowen vs. Josh Prohibition. Naprawdę warta uwagi federacja, która jednak jest prawie nikomu nieznana bliżej (ot, tak federacja regionalna :).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47310

Ten turniej IWA MS "Double Death Tournament",może być świetny! Ogólnie jest to innowacyjna sprawa tego nie ma co ukrywać. Ale teamy jakie mają wziąć udział już teraz gwaratnują świetną galę. Insane Lane & Freaksow są ciekawi ja jeszcze z IWA DS wziął np. Spider Boodrow'a i Tank'a bądź Flash Fanagana. Ciekawy team J.C Bailey & Drake Younger (oni daleko zajdą) oraz Baka Gajin (mam nadzieje,że wygrają bo się im należy). Ciekawe czy Tough Crazy Bastards wezną udział. Oraz Ian Rotten, którego był dał do teamu z Corporal Robinsonem. Oraz fajnie jakby się reaktywował team Rollin Hard & Mean Mitch Page.

Najbliższa karta Chikary zapowiada się wprost rewelacyjnie.Dawno już takiej chyba nie było w tej federacji, która na starcie by wbijała w podłogę :). Mnie najbardziej ciekawią The Kings of Wrestling (Chris Hero & Claudio Castagnoli) vs. The North Star Express (Ryan Cruz & Darin Corbin), Reckless Youth vs. Gran Akuma no i jeszcze Andy Sumner vs. Excalibur.

Co do Cleveland All-Pro Wrestling to oni już od dłuższego czasu robią całkiem konkretne gale poprzedzane ciekawie zapowiadającymi sie kartami. Jestem ciekaw jednak tej najbliższej gali bo federacja od jakiegoś czasu zwraca oczy fanów na siebie co może nawet nieźle jej wróżyć chociaż wątpię aby osiągneła status np. takiego JAPW czy ROH.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47314

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Właśnie, dobre stwierdzenie z tym Delaware, RVD. Jak dla mnie CZW powinno robić więcej gal poza Pensylvanią, by się nie użerać wiecznie z State athletic comission.

A co do TT,to coś przeczuwam, że turnieju na pewno nie wygra H8 Club(przeczucie takie)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47335

Racja. Mi się po prostu gale w ECW Arena przejadły.

Potrzeba nowego miejsca, jak niegdyś w przeszłości.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47443

Mnie się nie przejadły,ale w Delaware zawsze był fajny klimat i CZW tak jak pisałem już wczesniej może powrócić do korzeni robiąc deathmatche. Jakby tak na zmianę robili raz gale w ECW Arena raz w Delaware to byloby chyba dobrym rozwiązaniem.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47453

No i ostatnia gala IWA Mid-South "Gory Days 2", która tak wspaniale się zapowiadała (m.in. PWU Hardcore Championship - 4 Corners of Pain Match: Corporal Robinson © vs. Ian Rotten, Knockout or Submission Only: Tank vs. Drake Younger, Fans Bring the Weapons Match: "The Bad Mother Fuckers" Bull Pain, Cash Flo & Mitch Page vs. "Mr. Insanity" Toby Klein, Deranged & Corporal Robinson) odbyła się. Szkoda tylko, że na gali pojawiło się...ok. 60 widzów! Bez komentarza...

Ciekawie z tego co widzę wyszło także wczorajsze ROH "Glory By Honor V" Night 1. Ponoć świetne walki Austin Aries vs. Davey Richards, Samoa Joe vs. Roderick Strong oraz main event, czyli KENTA & Naomichi Marufuji vs. The Briscoes.

No ale na dziejszej gali jest nielada gratka w ROH. Po pierwsze, ROH Tag Team Championship: Austin Aries & Roderick Strong © vs. The Kings of Wrestling. Po drugie walka o GHC World Heavyweight Title: Naomichi Marufuji © vs. Nigel McGuinness. W końcu po trzecie, ROH World Championship: Bryan Danielson © vs. KENTA. Że nie wspomnę o tak ciekawie zapowiadających się matchach jak chociażby Samoa Joe & Homicide vs. The Briscoe Brothers czy też Davey Richards vs. Jack Evans.

[ Dodano: 2006-09-16, 15:37 ]

Nie wiem czy ktoś obserwuje newsy z CZW na bierząco, ale CZW dokonało drobnych update'ów na najbliższe 2 gale (jedna w ECW Arena, druga w Middletown, Delaware).

Na gali w ECW Arena - "Last Team Standing" (turniej o wakujące CZW Tag Team Titles), pojawią się: LuFisto, Jigsaw oraz Necro Butcher (a zatem nie ma wcale mowy o odejściu Butchera z CZW jak to zapowiedział na CZW "Trapped").

Z kolei na gali w Middletown, Delaware (prawdopodobnie będzie nazywać się "FEAR") potwierdzona jest walka: Mana vs. DJ Hyde (niestety) oraz występ Drake'a Younger'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47469

Tak jak napisałem w newsie - zrozum ludzi. Karta wspaniała, dwa deathmatche niczym za starych dobrych lat i to w dodatku z legendarną jak na standardy IWA MS obsadą (Cash Flo, Ian Rotten,Corporal Robinson, Bull Pain, Mitch Page) i widać,a raczej nie widać tych tłumów cisnących na halę :| . Co za syf :roll:. Ciekawe czy IWA MS ma jakieś większe plany co do takich wrestlerów jak Drake Younger i Die Hard. Co do tego pierwszego to zapewne tak, ale również i Die Hard jest dosyć utalentowany i potrafiący zrobić dosyć chorą walkę co już w IWA Deep-South pokazał. Chociaż w obydwu federacjach nie ma za wielu widzów co by go mogli oglądac w akcji.

No chyba Necro Butcher już na ostatniej gali potwierdził swoją walką,że nie ma zamiaru odchodzić z CZW.

Mana vs. DJ Hyde ? Cholera chyba jednak Zandig ma większe plany co do byłego wrestlera MLW :| . Trochę mi się to niepodoba...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47482

Mi sie niepodoba ze Zanding dal taki duzy pusch LuFisto. Lubie wresling kobiet i LuFisto jest hardcorowa(jak na kobiete)ale walki mieszanym stanowczo mowie nie.

A Gdzie debiut Zandinga JR???

CZW najlepiej jest w ECW Arena,mi sie podobaja odskocznie jak np; TOD czyli Open Air opcje,ale opcje raz na jakis czas z innymi miejscami tez dobre.

Mam nadzieje ze Kenta zdobedzie HW Champa na najblizeszej gali ROH.

Ale nie zdobyl,znow wygrana Danielsona :?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47494

Streetovs - KENTA nie zdobył ROH World Title :)

No ale stało się tak jak przewidywałem - MAMY NOWYCH ROH TAG TEAM CHAMPIONS!!! Kings of Wrestling (Chris Hero & Claudio Castagnoli) pokonali wczoraj Austin Aries & Roderick Strong i zdobyli pasy (nareszcie, bo Aries i Strong pasy trzymali od "Final Battle 2005" i już dawno mi się przejadli jako mistrzowie). Mam nadzieję, że teraz będziemy mieli feud Aries vs. Strong. Kolejna ważna informacja jest taka, że Homicide dostanie title shot na "Final Battle 2006" (po raz pierwszy będzie to kilka gal a nie jedna) i coś czuję, że w końcu ten "zaniedbywany" Homicide zdobędzie ROH World Title, ale to dopiero w grudniu nas czeka. Warto zaznaczyć, że na gali pojawiła się legenda wrestling, nie kto inny niż Bruno Sammartino, który wygłosił speech.

Ostatnia gala JAPW jakoś mnie nie zaskoczyła, oprócz tego, że pojawił się Altar Boy Luke oraz powrócił Deranged.

IWA East-Coast zrobiło wczoraj prawdziwą sieczkę death matchową, bo mieliśmy 2 walki w ramach "Masters of Pain Invitational". Więc w ruch poszły tak dzikie pojedynki jak: Wheed Whackers, Garden Shears, Cactus & Thorn Branches Match: Corporal Robinson vs. Drake Younger, Fans bring the Weapons Match: JC Bailey vs. 2 Tuff Tony, Electrified Lighttube Match: Jun Kasai vs. Mad Man Pondo (druga runda turnieju), Ghetto Barefoot Thumbtack Match: JC Bailey vs. Corporal Robinson (ponoć cholernie dzika walka!) czy w końcu finał: Barbed Wire Cage, Bed of Nails Match w którym Jun Kasai pokonał JC Bailey'a i wygrał turniej!!!

Na gali IWA EC był także turniej cruiserów "Zero G Crown Tournament", którego wygrał Sonjay Dutt pokonując w finale Ruckus'a (pojawili się także: M-Dogg 20, Jigsaw, Chuck Taylor, El Drunko oraz Aaron Draven i Zac Vincent). Trzeba powiedzieć jasno - IWA EC dało kopa jak diabli! :)

W końcu gala PWU z okazji 2-lecia istnienia. Nic specjalnego się nie działo, oprócz tego, że Tod Gordon zapowiedział PWU Tag Team Tournament! Co za ironia, czyżby jednak tak Gordon nie lubił CZW, że nawet chce zorganizować lepszy Tag Team Tournament?? :) W turnieju tym wezmą udział: The BLKOUT, The Backseat Boyz, All Money is Legal, The Angus Brothers, The SAT & The Briscoe Brothers, czyli jest o wiele lepiej obstawiony niż obecnie turniej CZW.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47603

Chyba nikt nie wierzył w to,że KENTA wygra z Danielsonem. Hero & Castagnoli jako posiadacze ROH World Tag Team Championship ? To może być nawet ciekawe.W zasadzie nic nie zaskoczyło mnie na tej gali ROH,ale chyba wyszła świetnie jak zawsze zresztą. No i Homicide mógłby w końcu pokonać Danielsona (ktoś kurde w końcu musi).

Co do JAPW to faktycznie niczym gala nie zaskoczyła,ale zapewne była dobra. W ogóle ostatnio JAPW jakoś nie zaskakuje aż tak bardzo jak jeszcze dwa lata temu.

IWA EC rozwaliło chyba każdego swą galą i to bardzo pozytywnie. Nie ma jak rozmach bo "Zero G Crown & Masters of Pain Invitational" było zrobione z rozmachem jak chyba jeszcze żadna gala IWA EC.

RVD na tej gali było siedem walk, a nie dwie - miałeś na myśli chyba rundy (no i jeszcze finał, który wygrał Kasai). Aj tą galę trzeba dorwać bo była zapewne rewelacyjna.I w sumie można powiedzieć śmiało że byly dwa turnieje na jednej gali! IWA EC wymiotło w tym miesiącu chyba najbardziej ze wszystkich federacji (no jeszcze IWS może coś ciekawego zrobić pod koniec roku,ale wydaje mi się że wrzesień do tej federacji należy!).

Faktycznie PWU z okazji swoich urodzin nie zrobiło nic rewelacyjnego. Spodziewałem się jakiejś dobrej hardcorowej walki, a nawet deathmatchu w końcu jest Corporal Robinson (no jego na tej gali nie było akurat) w federacji są też Ian Rotten czy Joker, a tutaj tylko Dog Collar Match: Gary Wolf vs. Z-Barr - biednie troche.

Ale ogólnie weekend ten był bardzo udany dla federacji niezależnych.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47652

IWA EC - akurat podałem tylko te ciekawsze dla mnie walki :)

PWU idzie ostro i niedługo (25 listopada) organizuje swoją galę nie w ECW Arena lecz...we Fresno, w Kalifornii! Karta póki co super się przedstawia i mamy takie walki jak: PWU Hardcore Championship, Last Man Standing Match: Corporal Robinson © vs. Frankie Kazarian (nie widzę za cholerę Kazariana w tej walce), Human Tornado vs. Joey Ryan, Scott Lost vs. Scorpio Sky (murowany hit!), The Backseat Boyz vs. obojętnie jaki team z całego świata!

Tak więc widać, że Tod Gordon próbuje zrobić z PWU drugie ECW.

CZW ogłosiło pierwszą walkę w ramach turnieju o CZW Tag Team Titles na najbliższej gali w ECW Arena "Last Team Standing" (15.10.06). A będzie to....:

Nick Gage & Justice Pain vs. BLK OUT ! (niestety ale po raz kolejny konfrontacja na linii H8 Club-Blackout).

Już wiemy, że na 100% podczas gali CZW w Middletown, Delaware (16.10.2006) pojawi się także....Sexxxy Eddy. Tak więc czuje, że może być naprawdę ultraviolentowo na gali :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47653

Coś mi się widzi,że na tej gali PWU wystąpi jeszcze kilku wrestlerów z PWG w końcu takie walki jak Human Tornado vs. Joey Ryan i Scott Lost vs. Scorpio Sky to są pojedynki zawodników z federacji Super Dragona. Czekam na tą galę z niecierpliwością bo może wyjść coś z tego świetnego.

Ciekawie by było jakby Sexxxy Eddie znów w jakimś deathmatchu wystąpił. Całkiem to możliwe.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47654

Myślę, że Eddy wystąpi w jakimś chorym pojedynku.

Jeśli chodzi o galę PWU to tutaj zarysowuje mi się współpraca PWU z APW oraz PWG.

[ Dodano: 2006-09-19, 11:11 ]

CZW dokonało kolejnego update'u na turniej tag teamów. Została dodana walka:

Cheech & Cloudy vs. Andy Sumner & Drew Gulak

Z kolei największe zmiany dotyczą gali w Middletown, Delaware.

Na gali pojawią się także: Nick Gage, Justice Pain, Ricky Reyes oraz Danny Havoc.

Stypulacje walk podczas tej gali to....No Ropes Barbed Wire Death Match a także Panes of Glass, Barbed Wire Boards oraz wiele więcej!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47673

Zgodnie z wcześniejszą umową z PrzemkO przyklejam ten temat bo widać,że się cieszy zainteresowaniem.

No i tak jak się spodziewamy gala CZW w Delaware będzie dzika :). Nic tylko na nią czekać!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/9/#findComment-47726