Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co ostatnio oglądaliście?

SixKiller

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jako, że nie było mnie 4 dni, a w poniedziałek znów jade na tydzień to napisze o dwóch galach które widziałem przed wyjazdem:

ROH Chi Town Struggle 2006

Karta:

1. Irish Airborne vs. Shane Hagadorn & Trik Davis

2. Roderick Strong vs. Jimmy Jacobs

3. Jay & Mark Briscoe vs. Jimmy Rave & Conrad Kennedy III

4. Samoa Joe vs. Delirious

5. BJ Whitmer, Adam Pearce, & Ace Steel vs. Necro Butcher, Claudio Castagnoli, & Nate Webb (ROH vs. CZW)

6. Nigel McGuinness vs. Homicide (Pure Title Match)

7. KENTA vs. Austin Aries

8. Bryan Danielson vs. Colt Cabana (ROH World Title Match)

Bardzo dobra gala, ale bardzo rzadko zdarza się żeby ROH jakąś galą zawiodło. KENTA vs Aries po prostu rewelacja, troszke gorsze były Danielson vs Cabana i Nigel vs Homicide, ale też były dobre i ogólnie nie było słabej walki na gali, zresztą zawsze jak oglądam braci Briscoe to jestem zadowolony ;)

ECW Guilty As Charged 2001

Karta:

1. Cyrus & Jerry Lynn vs. Christian York & Joey Matthews.

2. Danny Doring & Roadkill vs. Hot Commodity (Tag Team Title Match)

3. Nova vs. Chris Hamrick.

4. Tommy Dreamer vs. C.W. Anderson (I Quit Match)

5. Mikey Whipwreck & Yoshihiro Tajiri vs. The FBI vs. Super Crazy & Kid Kash (#1 Contenders Match)

6. Simon Diamond & Johnny Swinger vs. Balls Mahoney & Chilly Willy

7. The Sandman vs. Justin Credible vs. Steve Corino (ECW Heavyweight Title Match, Tables, Ladders, Chairs & Canes)

8. Rob Van Dam vs. Jerry Lynn

Ogólnie tak jak w WCW, ten okres kojarzy mi się z upadkiem, ale gala była naprawde dobra, zresztą jak się zobaczy jacy wrestlerzy walczyli to już wiadomo, że jest dobrze.

Pamiętam, jak nie mogłem ścierpieć na ECW Guility As Charged 2001, że RVD nie zdobył ECW World Title. To był horror dla mnie! :)

Ja wczoraj mialem fajny dzien. Ogladalem 3 PPV i 2 stare Nitro:

WWF Survivur Series 98

- ten turnament spowodowal ze niektore wyniki byly pewne bez ogladania, ale musze przyznac ze walki byly na swietnym poziomie i naprawde PPV pierwsza klasa. Final Mankind vs Rock byl troche za krotki ale dobry. Walka kobiet Jacqueline vs Sable rowniez byla na wysokim poziomie. Vince jak uciekal przed Stonem mnie rozbawilo.

WCW Fall Brawl 1999

-PPV bardzo przecietne chociaz karta jest nawet dobra. Najlepsze 2 walki to Hogan vs Sting(main event) i 6-MAN TAG Vampiro & ICP vs Rey Mysterio & Eddie Guerrero & Kidman(pierwsza walka). Reszta srednie albo slabe wiec gala naprawde nic specjalnego. Nawet walka o Cruiserweigh title byla nudna(Lenny Lane vs Kaz Hayashi)

TNA Against all Odds 2005

-porak kolejny widac zeTNA PPV's z tamtego roku byly lepsze. Akurat te PPV bylo chyba najslabszym z 2005. Bezdyskusyjnie najlepsza walka FULL METAL MAYHEM MATCH Jeff Hardy vs Abyss. Troche nie pamietam srodkow reszty walk bo sie spac chcialo, ale nie byly az tak ciekaw. Walka Monty vs Trytan sie glupio skonczyla. Oglonie PPV srednie.

miajem sobie jeszcze wlaczyc WCW Millenium Final 2000 ale bylo po niemiecku wiec jakos sie nie chce ogladac :P

PS. Wreszcie mi sie udalo namowic Marcina na TNA :twisted: Dam Ci jeszcze jakies gale TNA bo akurat Victory Road 2006 bylo slabe.

Wczoraj obejrzałem kolejne dwie gale CZW, oto one:

CZW DVD July 8, 2006 "Prelude To Violence" - Philadelphia, PA

Karta:

1. Sexxxy Eddy vs. Niles Young

2. Pandora’s Box vs.The Messiah & Alter Boy Luke

3. Andy Sumner & Drew Gulak vs. Lucky & JC Ryder

4. Cheech vs. Cloudy

5. The Blackout vs. Kevin Steen & El Generico vs. The H8 Club

6. JC Bailey vs. Danny Havoc

7. Claudio Castagnoli vs. Eddie Kingston

8. Jigsaw, Derek Frazier, & Jon Dahmer vs. DJ Hyde, Hallowicked, & Rick Feinberg

9. Chris Hero vs. Necro Butcher

10. Zandig vs. Ruckus

Fajna gala i nie ma mowy o żadnym kryzysie CZW, teraz jestem na bierząco z ich galami i musze powiedzieć, że bezapelacyjnie są warte polecenia ;)

CZW DVD July 29, 2006 "Tournament Of Death V" - Smyrna, DE

Karta:

1. Brandon Prophet vs. Andy Sumner vs. Nick Gage - Barbed Wire Ropes & Ultraviolent Light Tube Match

2. Drake Younger vs. JC Bailey vs. LOBO - Ultraviolent Light Tubes & Spider Web Of Death Match

3. Brain Damage vs. Toby Klein vs. Necro Butcher - Barbed Wire Ropes & Fans Bring The Weapons

4. DJ Hyde vs. Danny Havoc vs. Zandig - Barbed Wire Ropes, Barbed Wire Boards & Panes Of Glass

5. Eradication vs. Dragonfly vs. Blood

6. Ruckus & Robbie Mireno vs. Drew Gulak & Jimmy Dream

7. Kylie Pierce vs. Chad Austin

8. semi final 1 - Fans Bring The Weapons

9. semi finals 2 - Light Tubes, Ladders & Lemons

10. George W. Baus vs. Joe Gacy

11. Finals - Light Tube Ropes & Fan Bring The Weapons 4 Way Elimination Death Match

Chyba nie musze mówić, że było zajebiste, kilka naprawde niesamowitych akcji, dlatego jak zawsze TOD jest godny polecenia.

Dzisiaj pewnie znów coś obejrze, bo końcówka wakacji, a za oknem ciągle deszcz, niestety ;)

Dzisiaj oglądałęm tylko meczy. Spoczątku widziałem walkę Sabu i Benoit, w której Sabu złamal szyję... To naprawdę koszmar, kiedy on upadł i uderzył się glową.

Potem widziałem walke Raven vs Sabu vs Sandman z 3PW. Piękny mecz, ale było kilka spieprzonych spotów, Ale był bardzo piękny spot - Suplex przez ladder (nie wiem, jak to będzie w języku polskim), i ladder się złamał.

w której Sabu złamal szyję... T

Nie wiem jak to jest możliwe, żeby złamać szyję xD

Drabina http://www.ling.pl/ - tu masz slownik, mi czesto sie przydaje, ale w druga strone - z ang. na pol. :)

Co do tego meczu Sabu vs. Benoit, to wlasnie od tego incydentu wzial sie pseudonim Chrisa - The Crippler - poniewaz Paul Heyman postanowil tego wypadku uzyc w celu wypromowanie Benoit.

Zobacz. Gdzieś tutaj na forume jest ten mecz.

Znalazłem - http://rapidshare.de/files/1482240/Chris_Benoit_Breaks_Sabu_s_Neck.mpeg.html

• 2 tygodnie później...

Wlasnie skonczylem ogladac 3-plytowe DVD Breta Harta - “The Best There Is, The Best There Was, The Best There Ever Will Be”. Kupilem je juz dawno temu, ale dopiero teraz Kasia mi je oddala :P Od razu wiec wzialem sie za ogladanie :) DVD zaczyna sie od slow Vince'a ktory dziekuje Bretowi za to, ze byl na tyle madrym czlowiekiem, ze pomimo roznic jakie ich dziela, zgodzil sie wspolpracowac przy produkcji tego DVD (wlasciwie to Bret nie mial innego wyjscia, bo gdyby nie jego udzial, koncowy produkt przypominalby "The Self Destruction of The Ultimate Warrior" i nazywalby sie "Screwed: The Bret Hart Story". Jego glownym zadaniem byloby pokazanie Breta w zlym swietle, jako placzki, ktora nie moze zapomniec o Montrealu i czlowieka, ktory nie potrafil uszanowac dlugotrwalej tradycji, wg ktorej mistrz opuszczajacy terytorium, musi wypromowac, czyli stracic pas, osobe ktora zostaje. A wlasnie, przy okazji, Vince, pamietasz, ze Bret mial wtedy creative control :?: ). Dokument trwa troche ponad 2 godziny, Bret osobiscie opowiada cala historie swojego zycia w bardzo szczerym, nie pozbawionym emocji wywiadzie. Bret jak niektorzy mogliby sadzic, wcale nie sprawia wrazenia osoby, ktora ciagle wraca do tego jak zostal oszukany czy zle potraktowany, a o Owenie mowi jak o bracie i przyjacielu, bez obwiniania kogokolwiek za jego smierc. Dokument oglada sie bardzo dobrze i co wazne, wszystkie etapy kariery Breta sa opisane (pokazane), nic nie jest pominiete. Ale kiedy konczy sie main feature, wtedy zaczyna sie prawdziwa gratka dla fanow - 18 meczow w calosci! Oto lista:

Hart Foundation vs. British Bulldogs (Madison Square Garden, 07/13/85)

Hart Foundation vs. Killer Bees (Madison Square Garden, 02/17/86)

Bret Hart vs. Ricky Streamboat (Boston Garden, 03/08/86)

Bret Hart vs. Ted DiBiase (Odessa, TX, 03/08/89)

Hart Foundation vs. Rockers (Saturday Night's Main Event, 04/28/90)

Hart Foundation vs. Nasty Boys (Wrestlemania VII, 03/24/91)

Bret Hart vs. Mr. Perfect (SummerSlam, 08/26/91)

Bret Hart vs. British Bulldog (SummerSlam, 08/29/92)

Bret Hart vs. Bam Bam Bigelow (Barcelona, Spain, 04/24/93)

Bret Hart vs. Mr. Perfect (King of the Ring, 06/13/93)

Bret Hart vs. Owen Hart (Wrestlemania X, 03/20/94)

Bret Hart vs. Owen Hart (White Plains, NY, 09/29/94)

Bret Hart vs Hakushi (In Your House, 05/14/95)

Bret Hart vs. Diesel (Survivor Series, 11/19/95)

Bret Hart vs. British Bulldog (In Your House, 12/17/95)

Bret Hart vs. Stone Cold Steve Austin (Wrestlemania 13, 03/23/97)

Bret Hart vs. Undertaker (One Night Only, 09/20/97)

Owen Hart Tribute Match: Bret Hart vs. Chris Benoit (WCW Nitro, 10/04/99)

Kazdy z meczow jest bardzo dobry (**** lub wiecej) i wlasciwie ciezko jest wskazac ktorys najlepszy nie krzywdzac przy tym pozostalych :)

Zdecydowanie najlepsze DVD kiedykolwiek wydane przez WWE. Flaira DVD mogloby byc rownie dobre, gdyby zawieralo wiecej meczow (ma ich tylko 10) i powstalo opierajac sie na tej samej formule co DVD Breta czy Chrisa Benoit, czyli dokument, a pozniej - w Extras - mecze. Polecam kazdemu. Po obejrzeniu tego DVD na pewno przyznacie mi racje, ze Bret “Hitman” Hart jest “The Best There Is, The Best There Was, and The Best There Ever Will Be” :)

• Reputacja:   197
  • Urządzenie:  Windows

Po obejrzeniu tego DVD na pewno przyznacie mi racje, ze Bret “Hitman” Hart jest “The Best There Is, The Best There Was, and The Best There Ever Will Be”

Szczerze mówiąc, nie muszę nawet oglądać tego DVD, aby przyznać Ci tu rację :-)

http://www.smartmarkvideo.com/store/media/images/product_detail/czw07292006.jpg

CZW "Tourmanent of Death V"

Brandon Prophet vs. Andy Sumner vs. Nick Gage - Barbed Wire Ropes & Ultraviolent Light Tube Match

Drake Younger vs. JC Bailey vs. LOBO - Ultraviolent Light Tubes & Spider Web Of Death Match

Brain Damage vs. Toby Klein vs. Necro Butcher - Barbed Wire Ropes & Fans Bring The Weapons

DJ Hyde vs. Danny Havoc vs. Zandig - Barbed Wire Ropes, Barbed Wire Boards & Panes Of Glass

Eradication vs. Dragonfly vs. Blood

Ruckus & Robbie Mireno vs. Drew Gulak & Jimmy Dream

Kylie Pierce vs. Chad Austin

Brandon Prophet vs. Nick Gage vs. Necro Butcher vs. Brain Damage - Fans Bring The Weapons

Drake Younger vs. JC Bailey vs. DJ Hyde vs. Danny Havoc - Light Tubes, Ladders & Lemons

George W. Baus vs. Joe Gacy

JC Bailey vs. Nick Gage vs. Brain Damage vs. Drake Younger - Light Tube Ropes & Fan Bring The Weapons 4 Way Elimination Death Match

Bardzo fajny turniej, co prawda nie tak dobry jak TOD4 jednak mi się podobał. Walki nie-turniejowe nudne (oprócz Ruckus & Robbie Mireno vs. Drew Gulak & Jimmy Dream), ale reszta na wysokim jak na CZW poziomie. Po oglądnięciu wszystkich turnieju TOD ten zajmuje miejsce gdzieś w środku rankingu (na 5 możliwych pozycji).

Moja ocena: ***3/4

Dzisiaj obejrzę CZW "Cage of Death I" i jutro dam moją ocenę.

• 3 tygodnie później...

Malo czasu mam ale ogladac cos trzeba :

Survivur Series 97 - wiadomo z czego slynie te PPV. Mi sie podobalo, tylko same PPV bez preshow trwalo okolo 2h 20min. Poza tym ogolnie PPV dobre.

King of the Ring 96 - tez kazdy wie z czego slynie ta gala. Walki byly super, a main event HBK vs British Bulldog bylo nerwowe do samego konca. 2ga najlepsza walka wg mnie byl final turnametu.

ECW One Night Stand 1 - troche malo pamietam te gale bo ogladalem ja ponad 2 tygodnie temu. Sadze ze 1 byla lepsza niz tegoroczme ONS. Walka Tanaki byla spoko, ale main event Dudleys vs Sandman vs Dreamer to bylo naprawde cos wspanialego. Niech WWE zaluje ze Team 3D sa w TNA :D A to co dzialo sie po walce z SCSA i Bishoffem w rolach glownych to cos niezapomnianego :P

• 1 miesiąc temu...

In Your House 11 - Buried Alive

Steve Austin vs Hunter Hearst Helmsly

Owen Hart & the British Bulldog VS the Smoking Gunns (TAG TITLE MATCH)

Marc Mero VS Goldust (INTERCONTINENTAL MATCH)

Sycho Sid VS Vader (NUBER 1 CONTENDER MATCH)

The Undertaker VS Mankind (BURIED ALIVE MATCH)

Bardzo dobra gala :) Jedynie pojedynek Sid'a i Vader'a odstawał poziomem, ale i tak nie było najgorzej. Dobry opener i dobry main event, który chyba każdemy zapadł w pamięć, ogólnie polecam :)

• 3 tygodnie później...

Ej, ludzie piszcie co oglądacie, bo czasami bardzo pomocna jest jakaś opinia o gali czy home video. Często nie ma co oglądać i dzięki takiemu tematowi zawsze będzie wiadomo czy coś jest warte obejrzenia itp.

http://img105.imageshack.us/img105/8431/b000h6sxvk01ss500sclzzzss9.jpg

Disc 1 (Documentary)

Disc 2 (Matches)

Roddy Piper & Paul Orndorff Vs Hulk Hogan & Mr. T - Wrestlemania 03.31.85

Roddy Piper Vs Paul Orndorff - SNME 10.05.85

Boxing Match - Piper vs Mr T - WrestleMania 2 04.07.86

Piper Vs The Iron Sheik - SNME 10.04.86

Piper Vs Bob Orton - SNME 11.29.86

Hair Vs Hair Match - Piper Vs Adrian Adonis - Wrestlemania III 03.29.87

War to Settle the Score - Piper Vs Hulk Hogan - MSG 02.18.85

Steel Cage Match - Piper Vs Rick Rude - MSG 12.28.89

Piper Vs Bad News Brown - Wrestlemania VI 04.01.90

Piper Vs Bret "Hit Man" Hart - Wrestlemania VIII 04.05.92

Piper Vs The Mountie - Royal Rumble 01.19.92

Piper Vs Goldust - Wrestlemania XII 03.31.96

Piper Vs Hollywood Hogan - Starrcade 96 12.29.96

Disc 3 ( Piper's Pit)

Guest - Robert Debord

Guest - Andre the Giant

Guest - Frank Williams

Guest - The Haiti Kid

Guests - Jesse Ventura, Hulk Hogan & Andre the Giant

Guest - Jimmy Snuka

Guests - Mr T, Hulk Hogan & Jimmy Snuka

Guests - Salvatore Bellomo & JYD

Guest - Paul Orndorff

Guest - Bruno Sammartino

Guest - Jimmy Hart

Guests - Harley Race & Bobby Heenan

Guests - Hulk Hogan & WWE Executives

Guest - Hulk Hogan

Guests - Brother Love & Morton Downey Jr

Guests - Vince McMahon & Rikishi

Guest - Jimmy Snuka

Guest - Mr. America

Guests - Eddie Guerrero & Tajiri

Guests - Stone Cold Steve Austin & Carlito

Guest - Shawn Michaels

Guests - Mick Foley, Randy Orton & Bob Orton

Guest - The Great Khali

Bardzo dobre home video WWE, moim zdaniem oczywiście :) Bardzo ciekawy dokument ukazujący karierę Piper'a, szkoda tylko, że było głównie WWF/E i raczej mało poświęcili czasu na to co zdarzyło się w WCW, ale było na prawdę spoko :) Jeżeli chodzi o drugą płytkę z walkami to w sumie mogli dać jeszcze coś z WCW, ale ogólnie najważniejsze walki w karierze Piper'a były :) Ostatni dysk z Piper's Pit najbardziej przypadł mi do gustu, bo było w tym sporo dawki humoru, czego można się było spodziewać :)

Podsumowując home video godne polecenia :)

• Urządzenie:  Windows

Ostatnio oglągałem Royal Rumble 1994, typowa gala z początku lat 90-tych, oczywiście polecam old schoolowe klimaty PPV. Następnie obejrzałem produkt 12 lat później wydany (Survivor Series 2006) i..... bez komentarza