Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Filmy ostatnio widziane

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Sztandar chwaly (Flags of our fathers) - Clint Eastwood udowadnia, ze jest rownie dobrym rezyserem, co aktorem. Historia slynnego zdjecia amerykanskich zolnierzy stawiajacych flage na wzgorzu Iwo-Jimy, ktore stalo sie symbolem i doczekal sie nawet najslynniejszego pomnika niedaleko cmentarza Arlington w Waszyngtonie. Opowiesc o 5 minutach slawy i o tym, jak los ciezko obchodzi sie z bohaterami, gdy te 5 minut przemija. Jak na amerykanskie kino "ku pokrzepieniu serc" przystalo, nie zabraklo patosu, ale Eastwood dodaje do tego nute goryczy. Psuc zabawy nie mam zamiaru, napisze tylko, ze zwolennicy teorii, ze ladowanie Armstronga na ksiezycu sfilmowano w studiu znajda w tym filmie cos dla siebie ;) Polecam.

Last King of Scotland - czyli opowiesc o Idi Aminie - najslynniejszym ludozercy XX wieku, choc o ludozerstwie nie wspomina sie tu prawie w ogole ;) Fim warto polecic glownie ze wzgledu na SWIETNA gre aktorska Foresta Whitakera. Bardzo, ale to bardzo sie zdziwie, jesli nie zdobedzie w tym roku Oscara, bo zasluzyl na niego jak malo kto. Kreacja swietna, film...dobry, choc ja bym kilka rzeczy inaczej zrobil :) Ale ogolnie jak najbardziej warte polecenia ;)

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Reputacja:   0

Ja rowniez polecam Ostatniego króla Szkocji. Film przypomina troche "Hotel Rwanda", ale nie ma co się dziwic, w koncu to realia afrykańskie. To bardzo dobry przykład na to jak pozory mylą...

Dołączam się do SPoPa, że film jak najbardziej godny obejrzenia.

A ja przed chwilą obejrzałem Beavis And Butt-head Final Judgement . Odcinki zebrane w tym filmie rządzą !! Dawno tak się nie śmiałem , najlepszy był odcinek Beavis And Butt-head in Scared Straight . W którym trafili do więzienia przez dyrektora aby nauczyli się czegoś i przy okazji aby ich nastraszyć . Jednak to nie pomogło , Beavis i Butt-head dogadali się z więźniami z celi którzy też lubili Iron Maiden . Film pierwsza klasa !! ściągam następne filmy z B & B !!
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Byłem wczoraj w kinie na "Rysiu"... Powiem szczerze, że takiej kiły to już dawno nie oglądałem. Film był tak denny i mało śmieszny (mnie przynajmniej nie śmieszą prostackie żarciki i infantylne poczucie humoru reżysera), że pomimo kompletu widowni - sporo osób wyszło w połowie filmu. Uważam, że straciłem wczoraj 2 godziny mojego życia i jeszcze bardziej wkurwia mnie to, że były to 2 godziny z najlepszego - bo sobotniego - wieczoru. Reasumując - niech nikt czasami nie szarpnie się, by pójść na to gówno do kina. Totalna strata kasy i czasu. Ja bym nawet tego przez net nie zasysał. Poza tym - jeśli już ktoś okaże się takim desperatem, by "zaliczyć" tego gniota, to niech przynajmniej nie ogląda go ze swoją kobietą - widok Tyma i Kowalewskiego latających w samych gaciach nie wpływa pozytywnie na kobiece libido i jedynym co tego wieczora "zaliczycie" będzie z pewnością wylącznie ten nieszczęsny "Ryś" :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Raven - sam też byłem na "Rysiu" i stwierdzam, że kompletny syf. Od samego początku przeczuwałem, że nic z tego ciekawego nie wyniknie, ale nie wiedziałem, że aż taki syf to będzie.

Kurcze, ale od początku roku trafiają same mierne Polskie filmy, bo chociażby tak reklamowany "Świadek Koronny" też był cieńki (słaba gra Małaszyńskiego itp.), teraz "Ryś" a że nie wspomnę o pewnej komedii promowanej tak przez TVP. Na chwilę obecną chyba jest niedoczekanie moje w związku z dobrym, Polskim kinem :(

A ostatnio oglądałem "Nacho Libre", komedię o tym jak ksiądz postanawia zostać zapaśnikiem. Fajnie się oglądało, zwłaszcza, że w filmie przewija się kilku prawdziwych zapaśników takich jak chociażby Silver King czy też... obecny PWG Champion - Human Tornado! Nie jest to może kino jakiś wyższych lotów, jednak film mi się podobał.

Co do wrestlingu i filmy, to ostatnio widziałem trailer z filmu "Fighting the Still Life" w którym główne role grają Matt "Sick Nick Mondo" Burns oraz Ken "Kennedy" Anderson. Z tego co widziałem to straszna amatorszczyzna w tym filmie mi powiała.

Widział może ktoś w całości ten film?

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Ja byłem na Rysiu premierze, nadodatek w moim rzedzie siedziala Frytka :x blee i jedyny plus tej calej wiochy to dobre polskie zarcie dla wszystkich po filmie.

A film byl do dupy, dziwi to przeciez, bo Tym odpowiada za scenariusze Misia czy Rozmowy kontrolowane czyli wczesniejszych czesci. A ze wczesniejsze byly swietnymi komediami to zaskoczylo mnie to ze ta totalnie nieudana. Widac ze Tym nie powinien sie brac za rezyserie lub wypalil sie z dobrymi pomyslami, niestety.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Ja poszedłem bo nie miałem w domu co robić i żałowałem, że nie straciłem tych 12zł na coś innego. W sumie żałuję do teraz, bo tydzień przed "Rychem" byłem na "Świadku Koronnym" który mnie diabelnie rozczarował.
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Właśnie wrócilem z "Hannibal Rising". Na prawdę dobry, trzymający w napięciu i krwawy thriller. Warto obejrzeć. Fajnie zagrana tytułowa postać młodego Hannibala (nieźle od strony aktorskiej)

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Na Hannibalu byłem w sobotę i także mi się podobał, chociaż dla mnie to było zbyt lekkie kino.

Ostatnio także obejrzałem "Źródło" film grany również i u nas w Polsce na początku stycznia, tylko, że był dostępny w 5-ciu kopiach (!) w kinach. Film dla mnie jest genialny. Świetnie przedstawiony obraz umierania z dodaniem do tego elementów s-f. Polecam!

A ja jestem świeżo po obejrzeniu filmu dodanego do Playboya ( Nr 03 (171) Marzec 2007 ) czyli do najnowszego Playboya dodali PLAYBOY The Best Of Pamela Anderson . Przyznam że zawiodłem się , nudne , wcale nie the Best of Pamela :P Da się obejrzeć ale bez rewelacji......
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

świadek koronny : jak na filmy jakie serwuje nam polska kinematografia to jest to przyzwoite kino, od dluzszego czasu mam pretensje ze w polsce nie kreci sie filmow dla ludzi tylko same nieogladalne pseudo dziela wyswietlane tylko na festiwalach w gdyni. Swiadek jest spoko, do kina isc nie warto ale w internecie juz jest i jak ktos teskni za jakims polskim filmem w natloku amerykanskich to swiadka oglada sie nienajgorzej. Jak zwykle w polskim kinie brakuje podszlifowanego scenariusza, tak i tu fabula to zlepek scen retrospekcji z zycia glownego bohatera ktory byl waznym ogniowem mafii a dzis swiadkiem koronnym udzielajacym wywiadu dziennikarzowi malaszynskiemu. W takiej ogolnej skali (jak na www.allmovie.com) to oceniam to kino na 2,5/5. Fajnie zagral role bandytu Andrzej Grabowski
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

Ja niedawno oglądnąłem "Gridiron Gang" z Rockiem. Cóż można powiedzieć. Film z pewnością nalezy do tych prostych, łatwych i przyjemnych w oglądaniu, gdzie nie trzeba zbytnio wysilać swoich szarych komórek ;) Fakt, czasami zdarzają się sceny, w których reżyser próbuje pokazać widzowi jakieś tam wartości moralne, prawdy życiowe i sens istnienia :) Mogę jednak stwierdzić z czystym sumieniem, że jest to najlepszy film Rocka, który dotąd widziałem.
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

ja ostatnio widzialem Children of a Man i ... REWELACJA jak dla mnie. Swietny film, swietne efekty dzwiekowe wgniatajace w fotel:) polecam bardzo :)
...

Lot 93 (United 93), jest filmem który wczoraj oglądałem. Jest to film o samolocie który w dniu ataków na WTC został porwany i miał uderzyć w Biały Dom, jednak dzięki pasażerom samolot rozbił się gdzies na polach... Muszę przyznać, że film jest fajnie nakręcony i mimo tego że jest coraz więcej dowodów na to, że 11.09.2001 został spreparowany przez amerykańskie władze, gorąco polecam jego oglądnięcie. W pewnych momentach jest naprawdę wzruszający :D Aż się łza w oku kręci, więc ze spokojem można obejrzeć ze swoją drugą połówką :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

• Reputacja:   1

Spreparowany przez wladze? :???: Prosze Cie, Jupek, nie ogladaj wiecej filmow Moore'a.... :/

Co innego zamach na WTC, co innego polityka w sprawie broni masowego razenia w Iraku i od czasu do czasu sztuczne wzbudzenie w spoleczenstwie leku przed ew. zamachem, ktorego nikt nie planuje, aby uzyskac wieksze poparcie na "war on terror"

Twoj powyzsze sformulowanie jest w najwyzszym stopniu niefortunne.

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 046 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Jak dla mnie Perez to trochę nowa AJ Lee mała ładna dobra w ringu po heel turnie rozwinęła się na mikrofonie. Total package. Powinna z buta wejść do MR mogłaby nawet zgarnąć od razu pas jak kiedyś Paige. Za dużo dobrych lasek w NXT. Robią tam dobre programy siedzą nie które po 3 lata a potem po awansie brak pomysłów bo wszystko już przerobione w NXT. Jesteś dobry awans a nie pas kilkukrotnie.
    • Bastian
      Zgadzam się z Tobą. Wolę nieco za krótki pobyt w NXT niż kiszenie się tam. Impet Perez w głównym rosterze i tak już nieco wyhamował. Była ostatnia wyeliminowaną w RR, weszła do EC, a potem cisza, ucięty feud z Bayley i jobbowanie w NXT. Teraz jakoś to odbudowują. Lepsze to niż walki o North American Title.
    • Giero
      Dawka najważniejszych informacji z najnowszego odcinka NXT. Skrót NXT Za tydzień zapowiedziano: – koncert Joe Hendry’ego i występ rapowy Tricka Williamsa – Shawn Spears vs. Josh Briggs – OTM vs. Kale Dixon & Uriah Connors – #1 Contender’s for NXT North American Championship: Sean Legacy vs. Je’Von Evans vs. Ashante Thee Adonis – Kelani Jordan vs. Zaria Aktualna karta Battleground 2025, które już 25 maja: Tony D’Angelo vs. Stacks NXT Women’s Championship Stephanie Vaquer vs. Jordynne Grace TNA World Championship Joe Hendry vs. Trick Williams NXT Championship Oba Femi vs. Myles Borne
    • Jeffrey Nero
      No właśnie tak sobie czytam na zagranicznych stronach, że ludzie są średnio zadowoleni jak są one prezentowane bo większość walk mimo, że z gwiazdami, ale udupiają. Ja bardzo na nie liczę w głównym rosterze. Nie wiem jak wy, ale ja osobiście wolę jak ktoś awansuje do głównego rosteru a nie tak sami nie wiedzą czy już je awansować czy potrzymać jeszcze w NXT. Walizka jak dla mnie w tym orku dla Perez.
    • MattDevitto
      Ale to były czasy Tamten Orton był takim kocurem, że aż będę musiał to łyknąć w całości w wolnej chwili...
  • Dodaj nową pozycję...